UWAGA! Jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem. Zaloguj sie lub kliknij tutaj i zarejestruj się!

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki.

Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137

> Dobra rada!

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Beats, Chopin w grze muzycznej? Proszę bardzo!
Mikes
post 23 11 2007, 11:08
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 13 771
GG: 7601700
Tlen: mikes_pl

Myślę że nowy temat jest odpowiedni. Gra muzyczna która wykorzystuje nasze MP3 jako piosenki w grze.

Trailer

Gameplay

Playtest IGN

First impressions z jakiegoś bloga

CYTAT
I'm fairly impressed by the accuracy of the game to change the music to something playable. Let it be known that my taste in music is at the moment, Japanese music and game soundtracks, with a hint of electrical classical music. During my first round of stages, the buttons were pretty much in-tune with what I had. In terms of difficulty, novice and normal are straightforward enough but Hard is just insane and I can't begin to imagine what Expert is.

(IMG:style_emoticons/default/hyh.gif)
CYTAT
The game also features a jamming session where you can make and record your own tunes. I haven't explored it yet but it seemed pretty complex to me

CYTAT
Is it worth £4.99? In my eyes, yes. The game is pretty solid aside from the niggles and if you have a huge music collection, then the game can last a long time. Just make sure you don't try the hard level too quickly on a rock song. It's bad enough with the Okami soundtrack...

Go to the top of the page

+Quote Post
Yano
post 23 11 2007, 13:42
Post #2

Nr użytkownika: 16 543

hmmm gameplay nie robi na mnie zbyt dobrego wrazenia.. lecą sobie kulki i trzeba nacisnac guzik jak dojdą do 3 kropek na srodku, nie widze zadnego (prawie zadnego?) wplywu muzyki na grafike.. hym

+Quote Post
Rondel
post 23 11 2007, 14:01
Post #3

Nr użytkownika: 28 648
GG: 2924836

Ale o to wlasnie chodzi w takich grach, zeby wcisnac przycisk w odpowiednim momencie. Bardzo mnie cieszy ze moment zbiegu kulki nadbiegajacej z kulka odbierajaca pasuje do rytmu muzyki, o to tylko sie martwilem. Moze nie robi zbytniego wrazenia dlatego ze kulki nadbiegajace nadbiegaja z niska predkoscia nagbiegania, co moze nuzyc, jesli sie to oglada nie grajac.

No i z tego co wiem gra nie jest droga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

+Quote Post
Mikes
post 23 11 2007, 14:09
Post #4

To jest chyba Normal, podobno od Harda gra robi sie hardkorowa, mi sie podoba, dobry sposób na odstresowanie się.

+Quote Post
yasiekk
post 23 11 2007, 19:29
Post #5

Ikona grupy

Grupa: Wyrzutki
Nr użytkownika: 21 023
GamerTag: yasiex0r
My Blog

Gameplay wyglada nudno, bardzo nudno.

+Quote Post
Coati
post 23 11 2007, 20:50
Post #6

Nr użytkownika: 11 058
GG: 7299835
Tlen: coati@o2.pl
PSNetwork ID.: CoatiXan

gier muzycznych nigdy za wiele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Bojan_Zaw
post 30 11 2007, 10:41
Post #7

Nr użytkownika: 21 146
GG: 1401334

Kiedy to to wychodzi? Na GameSpot nie znalazłem...

+Quote Post
Yano
post 30 11 2007, 10:42
Post #8

Nr użytkownika: 16 543

chyba juz mozna zassac z ps store (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
Bojan_Zaw
post 30 11 2007, 11:25
Post #9

Nr użytkownika: 21 146
GG: 1401334

Ano. Za 29zł -.-'

http://store.playstation.com/store/product...PCBEATSBEA00001

+Quote Post
Coati
post 30 11 2007, 14:12
Post #10

z "innych sklepów" tez mozna zassac ale nie da sie tego uruchomic... tak samo jak addona do syphon filtera...

+Quote Post
Sandking
post 1 12 2007, 20:32
Post #11

Nr użytkownika: 12 299
Tlen: trveman

Ktoś już gra i mógłby opisać wrażenia? Jjestem bardzo ciekawy, czy idea gry sprawdza się w praniu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
hiacynt
post 2 12 2007, 20:22
Post #12

Nr użytkownika: 19 761

Ujdzie to Beats. Może nie jest to najlepiej wydane 31 zł w moim życiu, ale da się żyć.
Przetestowałem na razie grę na 4 kawałkach:

Natalie Imbruglia - Torn (pop)
Devastation - Sex & Mayhem (indie)
Clann Zu - Words for Snow (post rock)
Bloc Party - Helicopter (alternative rock)

System dopasowuje się do muzyki mniej lub gorzej w zależności od kawłka, rytmu, ilości instrumentów, komplikacji, ale jednak widać, że jakieś tam odwzorowanie na pewno jest. Najlepiej to widać czy openingach kiedy często pojawiają się dopiero pojedyncze dźwięki, to wtedy odwzorowanie w wymaganych wciśnięciach jest 100%.

Jeśli chodzi o porównanie do DJ Max Portable 2 (grałem tylko w demo), to na pewno nie jest tak trudno (przynajmniej w porównaniu normal Beats - demo DMP2), a poziom integracji muzyki z gameplayem jest na pewno gorszy. Ale w końcu w DMP2 gra była robiona pod konkretne kawałki, a tutaj można korzystać z własnej bazy mp3.

W grze są także kawałki przygotowane przez twórców, jednak na razie nawet do nich nie zaglądałem, bo mnie to nie interesuje. Jest parę trybów gry, 4 poziomy trudności. W menu jest download i chalange, na razie puste. Podejrzewam, że będą wypuszczane jakieś małe dodatki.

Generalnie za 3 dychy można zrobić rózne rzeczy. Można kupić 0.7, można pobawić się w Beats. Jeśli nie ma się jakichś bardzo wygórowanych wymagań, to nie są to pieniądze stracone.

+Quote Post
Mikes
post 13 12 2007, 19:38
Post #13

Ja tez juz mam, IMO super. Mozliwosc pogrania we własne mp3 rządzi, opcji customizacji jest w ch.uj(zwlaszcza wizualizacje podczas gry) Jak na razie sprawdziłem zaledwie 3 piosenki, novice nie ma co ruszac, normal juz jest ciekawszy, extreme to prawdziwa masakra, nie sposób wyczaic gdzie co leci. Mały minusik do brak zycia(gramy tylko na HS, imo troche szkoda) i gra w 2 moich songach ma problemy z tagami, wyswietla je duzymi literami z numerem co wyglada srednio ładnie, ale to szczegół.

Wiecej jak pogram troche wiecej.

A Challenge i Playback to kawałki które tworzymy sami w Jamming. Mozna sie nimi dzielic(share) i sciagac nowe z sieci(download)

Ten post edytował Mikes 13 12 2007, 20:10

+Quote Post
YETI
post 14 12 2007, 17:28
Post #14

1wszy fanboy forum PE

Nr użytkownika: 271
GG: 6301876
GamerTag: YETI PL

Video recenzja
http://www.youtube.com/watch?v=Hbis-W4sHGw

+Quote Post
nWo
post 17 04 2008, 12:00
Post #15

Grupa: Senior Member
Nr użytkownika: 25
GG: 4005500
My Blog

mam wersje .cso wiec ostro cieta, chaczy sie strasznie ale sam gameplay mnie powalił, niby wciskanie klawiszy w takt ulubionej muzy. a jednak cos w sobie ma. mam nadzieje ze w .iso bedzie wiecej opcji i mozna bedzie zmienic wyglad tla. widzialem na youtube ze sa inne tla.

+Quote Post
Grzehoo
post 17 04 2008, 14:45
Post #16

Goście

W grze w ogóle nie czuć piosenek, już pecetowy Audiosurf jest nieporównywalnie lepszy.

+Quote Post
Coati
post 17 04 2008, 15:09
Post #17

CYTAT(Grzehoo @ 17 04 2008, 15:45) *
W grze w ogóle nie czuć piosenek, już pecetowy Audiosurf jest nieporównywalnie lepszy.

nom dokladnie. sekwencje buttonow nijak sie maja do tego co slyszymy... przynajmniej mozna wlasnej muzy sluchac (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

nwo - przekonwertuj sobie to do iso... co za problem? PSP ISO Compresser

+Quote Post
nWo
post 17 04 2008, 15:10
Post #18

Grupa: Senior Member
Nr użytkownika: 25
GG: 4005500
My Blog

juz pierwsze 3 utworki z listy zrobily na mnie bardzo pozytywne wrazenie, mocno skojarzylem sobie obraz z wipeout 2097 przesuwajacy sie w rytm pierwszych 3 kawałkow az uruchomilem 4 (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) szczena w dół, dla mnie muza robi wielkie wrazenie no i cala gra, pogram kiedys na lcd 40 cali, powinno byc miodnie.

no a same opcje kustomizacji fajtycznie byly w wersji .cso tylko ja slepy nie patrzylem na menusy ze sie je w bok przesuwa, nieco mnie to zmylilo. ta cala kolorystyka no i teraz mam .iso, wazy nieco ponad 50mb wiecej ale sie wcale nie tnie, a w tamtej muza przycinala sie gdy skalalem po wlasnej playliscie wybierajac utwor.

jak dla mnie giera na 5'tke. pogralem na hard i nieczaje jeszcze jak mozna zaliczac kilka kierunkow, te symbole zatrzymuja sie na jakis czas na koleczkach i chyba mozna to wykorzystac.

+Quote Post
Qjon