UWAGA! Jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem. Zaloguj sie lub kliknij tutaj i zarejestruj się!

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki.

Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137

> Dobra rada

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Formula One 2006, życie zaczyna się powyżej 300 km/h
Mastah27
post 17 03 2006, 18:02
Post #1

Push it to the Limit

Grupa: GSR
Nr użytkownika: 3 513
GamerTag: Mastah27
PSNetwork ID.: Mastah
My Blog

Sony zapowiada kolejną edycję swej popularnej ściganki, grę Formula One 06, która powstaje na PlayStation 2 oraz PlayStation Portable. Premiera obu wersji ustalona została na czerwiec tego roku.

Podobnie jak poprzednie części, ta również posiada oficjalną licencję FIA, co oznacza, że autorzy mogą wykorzystać w niej oficjalne dane o kierowcach, samochodach, trasach i zasadach. Wszystko oczywiście z sezonu 2006. Developer obiecuje zaawansowaną fizykę, a także dopracowaną AI oponentów, którzy zachowywać się mają bardziej po ludzku, a więc także popełniają błędy, nawet powodują wypadki.

Ciekawą opcją jest współpraca obu konsol w trybie multiplayer. Gracze mając różne platformy, nadal będą mogli ścigać się na jednym torze. Tryb wieloosobowy został bardziej rozbudowany w wersji i pozwoli na ściganie się online w całym sezonie składającym się z 18 startów.

gry.wp.pl

A ja jeszcze nie nabyłem wersji 2005, a tu już wyskakują z zapowiedzią kolejnej części. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz - czy na PSP będą ukazywały się update'y aktualizujące np. składy zespołów (Robert w BMW?), czy też modyfikacje bolidów?. Pewnie nie, ale pomarzyć zawsze można (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Go to the top of the page

+Quote Post
PiotrB
post 17 03 2006, 23:08
Post #2

Solid Snake

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7 112
GG: 8389658
PSNetwork ID.: PiotrB_23

Gra zapowiada się wyśmienicie i mam nadzieję, że w grze znajdą się też testowi kierowcy i wszyscy będą śmigać jako Robert w jego BMW Sauberze (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Tryb online powinien rządzić.

+Quote Post
Grzehoo
post 19 03 2006, 01:24
Post #3

Nr użytkownika: 13 999
My Blog

Znów to samo? Ja dziękuję.

+Quote Post
PiotrB
post 21 03 2006, 22:02
Post #4

Solid Snake

Kolejne info:

Sony Computer Entertainment Europe szykuje nie lada gratkę dla fanów Formuły 1. Wszyscy miłośnicy tego sportu, posiadający również konsolę PS2 lub PSP, będą mogli wcielić się w swoich ulubionych kierowców w oficjalnej grze tegorocznej edycji mistrzostw świata w Formule 1. Formula One 06 ukaże się na europejskim rynku w czerwcu 2006 roku.

W tegorocznej edycji autorzy zaaplikują m.in. zmienny poziom trudności rozgrywki. Początkujący gracze będą mogli skorzystać z wielu ułatwień oraz wskazówek. Ponadto udostępnione zostanie dla nich swego rodzaju centrum, w którym nauczą się wielu przydatnych technik kierowania pojazdem. Natomiast dla starych wyjadaczy twórcy przygotują bardziej realistyczny tryb rozgrywki, wyróżniający się zarówno bardzo symulacyjnym sposobem sterowania bolidem, jak i faktem, iż baczną uwagę będą oni musieli zwracać na warunki panujące na torze, dobór opon oraz inne aspekty związane z ustawieniami pojazdu. Możemy również liczyć na poprawioną SI wirtualnych kierowców oraz usprawnioną fizykę względem tej pochodzącej z poprzedniej edycji gry.

Ciekawie zapowiada się możliwość rozgrywki wieloosobowej przy wykorzystaniu Internetu. Mianowicie, posiadacze PS2 będą mogli zmierzyć się w tym trybie z właścicielami PSP i odwrotnie. Oprócz takowego rozwiązania będziemy również mogli skorzystać z bardziej tradycyjnych opcji – zabawy z innymi graczami korzystającymi z tej samej konsoli oraz z trybu podzielonego ekranu. Muliplayer umożliwi rozegranie pełnego, składającego się z osiemnastu wyścigów, sezonu (w każdym z wymienionych trybów).

W Formula One 06 natkniemy się oczywiście na pieczołowicie odwzorowane bolidy, prawdziwych kierowców oraz idealnie przeniesione tory. Oprócz tego będziemy również mogli odblokowac historyczne wehikuły. Ciekawe, czy możliwe będzie wcielenie się w naszego Roberta Kubicę :-).

+Quote Post
PiotrB
post 21 05 2006, 11:21
Post #5

Solid Snake

Mamy już oficjalną stronę Formula One 06 - www.playstation-f1.com/

Trailer (wersja na PS2) - uk.playstation.com/pdcf/index.jhtml?locale=en_GB&jumpTo=ps2/game_record/starttab:4,localetitleid:1068557,

Mam nadzieję, że model jazdy bedzie trudniejszy, bedą bardziej realne zniszczenia i lepszy tryb online, ale czy to się okaże faktem zobaczymy 30 Czerwca.

+Quote Post
Dajnoł
post 1 06 2006, 20:54
Post #6

Nr użytkownika: 11 663

k!@#$, kolejne wyrombane wyścigi w które nie zagram...eeeeee, na X jest tyko forza i nid for spidy(a fe).
BTW:ad monaco ja bym się też wk!@#$ gdyby mi tak sie silnik zj!!@@##$. mówie o raikonenie i webberze

+Quote Post
PiotrB
post 3 06 2006, 15:53
Post #7

Solid Snake

Polecam zaznajomić się z wywiadem z E3 2006 na domowej stronie Studio Liverpool - F1 Gamers. Oto link:

www.f1gamers.com/f1/apanel/view_articles.php

Wersja na PS2 mimo wszystko powinna być o wiele lepsza od '05, ale jak pisze w wywiadzie PS2 mocno ograniczone możliwości jak na oczekiwania fanów co do oficjalnej gry F1. Na szczęscie wersja na PS3 im to wynagrodzi.

+Quote Post
Mastah27
post 3 06 2006, 17:37
Post #8

Push it to the Limit

My Blog

O w mordę. Okrążenie formujące i rozgrzewanie opon, tarki 3D, wpływ ilości paliwa na jazdę samochodu, wrzucenie nowego systemu kwalifikacji - zapowiada się wyśmienicie. Nie pozostaje mi tylko nic innego jak kupić nową PS2 (tym razem PS two), kartę sieciową do kompa, połączyć wszystko kabelkiem i skopać tyłki ludziom w sieci (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .

A PS3 i Safety Car to inna bajka (IMG:style_emoticons/default/icon_twisted.gif) .

Ten post edytował Mastah27 3 06 2006, 17:38

+Quote Post
PiotrB
post 3 06 2006, 20:10
Post #9

Solid Snake

QUOTE(Mastah27)
...połączyć wszystko kabelkiem i skopać tyłki ludziom w sieci biggrin.gif.

Bardzo mi miło to słyszeć. Mam nadzieję, że zgramy w sieci jeszcze w te wakacje. Ciekawy jestem ilu Polaków zobaczę w F1 06. W F1 05 grałem niestety tylko z dwoma rodakami.

Jakby co to zapraszam.

+Quote Post
Dajnoł
post 4 06 2006, 20:50
Post #10

o ile pamiętam to SC był już w formula'99 na psx... to w wersjach na ps2 nie było?

+Quote Post
PiotrB
post 4 06 2006, 21:31
Post #11

Solid Snake

QUOTE(Dajnoł @ 4 06 2006, 19:50) *

o ile pamiętam to SC był już w formula'99 na psx... to w wersjach na ps2 nie było?

Po raz pierwszy SC pojawił się w Formula One '97. W wersjach na PS2 od Sony (dev. Studio Liverpool) jeszcze go nie uświadczyliśmy.

+Quote Post
Dajnoł
post 6 06 2006, 21:54
Post #12

w F1'97 nie było SC...grałem, pamiętam, pierwszy rax widziałem SC w F1'99...
studio liverpool ongiś zwało się psygnosis i to oni są odp za F1'97(i '99)
psygnosis się r!#$#@ało i powstało SL i Blizzard(ci od MSR i PGR)...może się mylę.
BTW: zdolne chopy do wyścigów:)

Ten post edytował Dajnoł 6 06 2006, 21:59

+Quote Post
Mastah27
post 7 06 2006, 09:47
Post #13

Push it to the Limit

My Blog

Bizarre, jeśli już coś (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) .

Wracając do tematu, to najpierw muszę skołować sobie F1 05 i zobaczyć, czy naprawdę gra jest taka łatwa jak wszyscy mówią. Jeśli tak będzie to od razu lecę po F1 06 i zaczynam zabawę w sieci (PiotrB, długo idą te duperele po zarejestrowaniu PStwo, bo nie widzi mi się ban w połowie wakacji, oj nie?).

+Quote Post
PiotrB
post 7 06 2006, 11:41
Post #14

Solid Snake

QUOTE("Dajnoł")
w F1'97 nie było SC...grałem, pamiętam, pierwszy rax widziałem SC w F1'99...
studio liverpool ongiś zwało się psygnosis i to oni są odp za F1'97(i '99)
psygnosis się r!#$#@ało i powstało SL i Blizzard(ci od MSR i PGR)...może się mylę.
BTW: zdolne chopy do wyścigów:)

Pewnie masz rację bo ostatnio grałem w tę grę 7 lat temu. W zgodnej opinii F1 '97 [b]jest[b/] jedną z najlepszych gier F1 do tej pory(o ile nie najlepszą), więc myślałem, że i w niej był. Developerem F1 '99 było Studio 33, ale być może jest to pierwotna nazwa Studio Liverpool. Ale to tylko moje przyszuszczenie. Jako ciekawoostkę podam, że w F1 '99 był kod dzięki któremu można było się ścigać Safety Car'ami (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Dodam jeszcze, że w Formula One 2001 na PSXa też był Safety Car bo w tą grę dużo grałem i się jednak rozczarowałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

QUOTE("Mastah27")
Bizarre, jeśli już coś laugh.gif.

Wracając do tematu, to najpierw muszę skołować sobie F1 05 i zobaczyć, czy naprawdę gra jest taka łatwa jak wszyscy mówią. Jeśli tak będzie to od razu lecę po F1 06 i zaczynam zabawę w sieci (PiotrB, długo idą te duperele po zarejestrowaniu PStwo, bo nie widzi mi się ban w połowie wakacji, oj nie?).

Zgadza się F1 05 jest chyba najłatwiejszą grą o F1 do tej pory ! Na poziomie Hard jestem szybszy od AI o ponad 5 sekund na okrążenie. Nie tylko poziom trudności jest niski, ale i sam model jazdy, choć praca układu kierowniczego jest znacznie lepsza niż w F1 04 i dzięki temu gra się przyjemnie.

PIN powinien przyjść po maksymalnie 2 tygodniach, a sam NAD po kolejnych 2 tygodniach. Z tego co wiem to Sony wysłyła już NADy do Polski nawet z Polską ulotką. Prawdopodobnie kod i plytka przyjdą szybciej niż się tego spodziewasz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , ale w razie przeciągania się przesyłki informuję, że mam jednego NADa do sprzedania. Kwestia banu konta to nie problem, gdy doszedł ci już PIN i nie masz NADu bo zawsze może cię zarejestrować inny uprzejmy posiadacz NADa.

Czekam na info o ewentualnej partyjce (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . See you on the racetrack !

+Quote Post
Dajnoł
post 12 06 2006, 12:27
Post #15

QUOTE(Mastah27 @ 7 06 2006, 10:47) *

Bizarre, jeśli już coś (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) .

ech... dysleksja? Taki średnio rozgarnięty jestem, ponoć (IMG:style_emoticons/default/nonie.gif)

QUOTE(PiotrB @ 7 06 2006, 12:41) *

Pewnie masz rację bo ostatnio grałem w tę grę 7 lat temu. W zgodnej opinii F1 '97 [b]jest[b/] jedną z najlepszych gier F1 do tej pory(o ile nie najlepszą), więc myślałem, że i w niej był. Developerem F1 '99 było Studio 33, ale być może jest to pierwotna nazwa Studio Liverpool. Ale to tylko moje przyszuszczenie. Jako ciekawoostkę podam, że w F1 '99 był kod dzięki któremu można było się ścigać Safety Car'ami (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Dodam jeszcze, że w Formula One 2001 na PSXa też był Safety Car bo w tą grę dużo grałem i się jednak rozczarowałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

W ten sposób rozwiano wątpliwości nt tej jałowej dyskusji...

Ten post edytował Dajnoł 12 06 2006, 12:30

+Quote Post
PiotrB
post 22 06 2006, 14:12
Post #16

Solid Snake

97 nowych screenów !!

playscope.com/@@@12157-formula_one_06.html&medias=Screenshots

Gra prezentuje się IMO bardzo ładnie. Choć różnica nie jest znacząca w porównaniu do F1 05.

(IMG:http://playscope.com/medias/Jeux-Video/PS2/1/2/12048/Screens/0067.jpg)

+Quote Post
Mastah27
post 24 06 2006, 09:11
Post #17

Push it to the Limit

My Blog

http://playscope.com/medias/Jeux-Video/PS2...creens/0098.jpg