UWAGA! Jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem. Zaloguj sie lub kliknij tutaj i zarejestruj się!

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki.

Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137

> Dobra rada

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> HORROR, festiwal.pl
AiszA
post 21 10 2007, 00:58
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 22 415
Tlen: kokaina

Przyda się taki topic, powtórka nieunikniona w najbliższej przyszlości (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dobrze wiedzieć "co, gdzie, kiedy i za ile?"... Uważam, nieodparta pokusa dla koneserów dobrego horroru, smakowity "kąsek" dla wybrednych... Polecam i czekam na Wasze wrażenia, ja się wybieram obowiązkowo i zdam relację (IMG:style_emoticons/default/twisted.gif)

25-28.10.2007

będzie można zobaczyć
Jenifer,
Piętno,
Opowieść Haeckela,
Kobieta Jeleń z Masters of Horror

+ wiele innych z premierą Halloween Roba Zombie włącznie...

(IMG:http://img100.imageshack.us/img100/4296/36765796et0.th.jpg)

-> info <-

masters of horror

"Przedstawienie najciekawszych osiągnięć horroru ostatnich lat, niepokazywanych dotąd na polskich ekranach ani w dystrybucji DVD. Są to w większości dzieła młodych, wchodzących dopiero na arenę twórców, którzy od wielu lat obracają się w branży i są wielbieni przez fanów. W naszej selekcji można znaleźć tytuły z dużą dawką czarnego humoru, ale również klasyczne filmy grozy budujące narastającą atmosferę zagrożenia, niekoniecznie bazujące na feerii efektów specjalnych."

Ten post edytował ^i^_AiszA_^i^ 21 10 2007, 01:04
Go to the top of the page

+Quote Post
Obsolete
post 25 10 2007, 23:45
Post #2

Apocalypshit
Ikona grupy

Grupa: FME
Nr użytkownika: 1 565
My Blog

Wolalbym 2 edycje Horror Fiesty, najlepszego festiwalu horrorow jaki sie odbyl kiedykolwiek w PL (co prawda duzo to ich nie bylo...), moze i najlepszego filmowego . Nic nie ma szansy go pobic.

Nie widze zadnych fajnych horrorow od niezaleznych tworcow na tej liscie.

+Quote Post
AiszA
post 28 10 2007, 20:01
Post #3

Skąd wiesz? Oglądałeś z wyprzedzeniem? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja tylko co wróciłam, opuściłam dzisiajszy wieczór (wiadomo, jutrzejsza praca), na dniach wrzucę recenzje, po krótce filmy były ciekawe, momentami śmieszne, bardziej obrzydliwe niż straszne prócz Halloween- 2007, ten ostatni był naprawdę mocny... koleś obok mnie wbił się w fotel zasłaniając twarz rękoma (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Czy ktoś jeszcze się nie bał i był na pokazie? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Snejk
post 28 10 2007, 20:07
Post #4

Nr użytkownika: 10 377
GG: 2536101

ja sie nie balem. programowo padaka. jeden znosny helołin tego nie zmienia. Hatchet wybitny (IMG:style_emoticons/default/hyh.gif)

horror fiesta 666 razy lepsza

+Quote Post
AiszA
post 28 10 2007, 20:26
Post #5

CYTAT(Snejk @ 28 10 2007, 20:07) *
horror fiesta 666 razy lepsza

Nie mam jak porównać, nie byłam (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Ale z pokusą obejrzę jak tylko bedę miała taką możliwość... może jakieś info?

+Quote Post
AiszA
post 4 11 2007, 21:17
Post #6

(IMG:http://img250.imageshack.us/img250/9209/71uk9.th.jpg)

helloween

Na pierwszy rzut idzie HALLOWEEN jak dla mnie chyba najlepszy (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Mocny, krwisty, więcej przemocy do tego stopnia, że moją kumpelę rozbolał brzuch, nie wytrzymała, wyszła zaraz po pierwszej "rzeźnickiej" scence.... Faktycznie miało się wrażenie, że ostrze wbija Ci się we wnętrzności, ale może to przez wielkość ekranu i efekty dźwiękowe (dla mnie deko za głośne- mam wrażliwy słuch)- oryginalny motyw muzyczny... Na pewno to ma duży wpływ, zupełnie inaczej odbiera się film w tv... Moim zdaniem remake lepszy od oryginału... Mamy tu doczynienia z prawdziwym Mayersem, aż cierpnie skóra i trudno nam przełknąć ślinę... Sceny dla jednego obrzydliwe, drugiego mogą zachwycać swą realnością... Rob Zombie naprawił błędy Carpentera i film jest bardzo dobry - lekką reką 9/10

+Quote Post
AiszA
post 26 02 2008, 21:22
Post #7

Więc dalej lecimy z tym koksem (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

POLECAM

(IMG:http://img442.imageshack.us/img442/2392/70523vc5.th.jpg)

CIGARETTE BURNS- Johna Carpentera ("Halloween", "Coś")

wejście tylko z biletami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

"Tytuł filmu oznacza ślad, który pojawia się w prawym rogu filmowej taśmy, kiedy kończy się rolka... Przypomina dziurę wypaloną papierosem... Zepsuty bogaty kolekcjoner pragnie zdobyć kopię cieszącego się złą sławą "Le Fin Absolue du Monde" (Ostateczny koniec świata)... Zleca to zadanie zadłużonemu właścicielowi podupadającego kina... Nie jest zwykłym filmem, to dzieło szalonego geniusza, które jak głosi legenda pozwala przekroczyć granicę między tym i tamtym światem... wpychając widzów w szaleństwo i zbrodnię... Im bliżej facet jest kopii, tym dziwniejsze rzeczy dzieją się z nim samym..."

Przypominam, że filmy z tym znaczkiem, można znaleźć w każdym lepszym kiosku jako Kino Grozy Extra- 11.90 zeta

+Quote Post
Figaro
post 26 02 2008, 21:44
Post #8

Nr użytkownika: 21 767
GG: 5999657
Tlen: bloodd4

Obejrzałem Cigarette Burns, i film fajny, nawet nawet. Bez fajerwerków ale trzeba przyznać - Klimat, atmosfera tajemniczości wokół tego filmu...
Takie 7-/10.

+Quote Post
tk
post 26 02 2008, 21:53
Post #9

Nr użytkownika: 3 098
My Blog

dzieki za info, to jeden z moich ulubionych epów z pierwszej serii "masters of horror". w sumie to chyba nawet na równi z "imprint" od mike.

Ten post edytował tekA 26 02 2008, 21:53

+Quote Post
Dante
post 26 02 2008, 21:53
Post #10

Nr użytkownika: 13 970
GG: 8540463
GamerTag: Danteveli

CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 26 02 2008, 23:22) *
Więc dalej lecimy z tym koksem (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

POLECAM

(IMG:http://img442.imageshack.us/img442/2392/70523vc5.th.jpg)

CIGARETTE BURNS- Johna Carpentera ("Halloween", "Coś")

wejście tylko z biletami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

"Tytuł filmu oznacza ślad, który pojawia się w prawym rogu filmowej taśmy, kiedy kończy się rolka... Przypomina dziurę wypaloną papierosem... Zepsuty bogaty kolekcjoner pragnie zdobyć kopię cieszącego się złą sławą "Le Fin Absolue du Monde" (Ostateczny koniec świata)... Zleca to zadanie zadłużonemu właścicielowi podupadającego kina... Nie jest zwykłym filmem, to dzieło szalonego geniusza, które jak głosi legenda pozwala przekroczyć granicę między tym i tamtym światem... wpychając widzów w szaleństwo i zbrodnię... Im bliżej facet jest kopii, tym dziwniejsze rzeczy dzieją się z nim samym..."

Przypominam, że filmy z tym znaczkiem, można znaleźć w każdym lepszym kiosku jako Kino Grozy Extra- 11.90 zeta

Mój ulubiony ep Masters of Horror który przebił Imprint T. Miike. Uwielbiam takie "tajemnicze" historie.Trochę mi przypominało Dziewiąte wrota ale to chyba powinno tylko zachęcić. No i filmy Carpentera trzeba po prostu obllokać.

+Quote Post
AiszA
post 26 02 2008, 22:25
Post #11

CYTAT(Dante @ 26 02 2008, 21:53) *
Uwielbiam takie "tajemnicze" historie.Trochę mi przypominało Dziewiąte wrota ale to chyba powinno tylko zachęcić. No i filmy Carpentera trzeba po prostu obllokać.

Się wie (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Jak na niego przystało, badanie natury obsesji, przyglądanie się związkom sztuki z szaleństwem, choćby w "W paszczy szaleństwa, a teraz dodatkowo zaklinanie na taśmie życia i śmierci (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Junkhead
post 27 02 2008, 10:57
Post #12

Romanista

Nr użytkownika: 14 969
GG: 824083
Tlen: skończył się

Jeśli chodzi o Mistrzów Horroru to mój ulubiony odcinek to The Black Cat, na podstawie opowadiania E. A. Poe.

+Quote Post
AiszA
post 27 05 2008, 21:42
Post #13

Można pokusić się o nazwanie filmu baśnią o "pradawnych mocach natury i o słabości człowieka względem niej"- jak pisze większość recenzentów... Znakomicie udało się reżyserowi, połączenie kina klasy B z tematyką przynalezną dotąd produkcjom klasy A, przyniosło to niespodziewanie dobry efekt... Na szczególną uwagę zasługują zdjęcia G. Magni Agustssona, które znakomicie uchwyciły efekt "ducha zimy"... Całość zrealizowana w Islandii, ma w sobie coś z klimatu kultowego "Lśnienia" Kubricka, słynnego horroru "Coś" Carpentera i głośnego eksperymentu filmowego "The Blair Project"... Polecam dla "głodnych" podobnych wrażeń (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

LAST WINTER- horror ekologiczny

(IMG:http://img120.imageshack.us/img120/3893/zimaws1.jpg)

w rolach głównych:

Ron Perlman (Obcy- Przebudzenie, Imię Róży)

James Legros (Zodiak)

http://www.thelastwinter.net/

PRASA

„Larry Fessenden jest jednym z najoryginalniejszych głosów gatunku grozy, jego „Ostatnia zima” to bez wątpienia najznakomitsze dzieło do chwili obecnej. Przenosi gotyckie tropy klasyków w nowy szokujący wymiar życia.”

- Guillermo Del Toro („Labirynt fauna”, „Hellboy”)

„Fessenden bezlitośnie przykręca śrubę...upiorną intensywnością
doprowadza do wrzenia i nie odpuszcza aż do ostatniego aktu”

- Michael Gingold, Fangoria

+Quote Post
Snejk
post 28 05 2008, 11:08
Post #14

Nr użytkownika: 10 377
GG: 2536101

a ja prawie umarlem z nudow przy ostatniej zimie ;]

klimatu lsnienia czy thinga nie ma nawet przez sekunde

+Quote Post
AiszA
post 29 05 2008, 22:17
Post #15

Napisałam nie dosłownie... coś z klimatu zostało uszczknięte, nie znaczy iż jest tak samo dobre (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
tk
post 21 09 2008, 19:54
Post #16

Nr użytkownika: 3 098
My Blog

lista filmów na ten rok (25-29.10)

* Czarodziej Gore
* Jack Brooks Monster Slayer
* Matka Płaczących (Mother Of Tears)
* Mulberry Street
* Piła 5 (Saw 5)
* Pop Skull
* Porzuceni (The Abandoned)
* Rzeka Krwi (Blood River)
* Suspiria
* Utkwiony (Stuck)
* Zbrodnie Czasu (Cronocrimenes)

+Quote Post
_Milan_
post 22 09 2008, 10:49
Post #17

master of puppets

Nr użytkownika: 15 909
Tlen: milaneze@o2.pl

napisz m powod wytluszczenia suspirii, jestem ciekaw jak cholera.

+