UWAGA! Jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem. Zaloguj sie lub kliknij tutaj i zarejestruj się!

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki.

Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137

> Dobra rada

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!

59 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> HORRORY: jakie sa dla was najlepsze i najbardziej kultowe?
GDR
post 8 02 2003, 11:51
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1 777

nie wiem po co pisze ten temat , zapewne z nudów . i tak pewnie pójdzie do zamknięcia ; jakie sa wasze ulubione horrorki i według was jaki jest najbardziej straszny i psychodeliczny w historii kina? (IMG:style_emoticons/default/icon_twisted.gif) FRIDAY THE 13TH PART (1-4) RULES , TEXAS CHAINSAW MASSACRE ..... dla mnie te filmy sa najbardziej masakryczne , ..... (IMG:style_emoticons/default/icon_twisted.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Siara_iwj
post 8 02 2003, 13:23
Post #2

Nr użytkownika: 1 569
GG: 5372957

hehe...jako fan zombiaków i w ogóle wszystkiego, co umarło, a wciąż chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) za najlepsze horrory uważam serię o żywych trupach Romera, jak tez " Atak na posterunek ( jakiśtam...zapomniałem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) "

A najbardzie powalona jest " Martwica mózgu " ...po oglądnięciu tego ...filmu...( hm... ) miałem trudności z przełknięciem choćby niewielkiej ilości jedzenia ( wszystko " stawało " w przełyku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

........no i tyle dobrego...

+Quote Post
Gen. Stanisław Maczek
post 8 02 2003, 13:30
Post #3

Goście

Poranek,Noc i Powrót zywych trupów. Zoooombie rządzą.
A poza tym Psychoza Hitchcock'a . Czy jest cos bardziej klasycznego?Nie ma!

+Quote Post
Siara_iwj
post 8 02 2003, 13:35
Post #4

Nr użytkownika: 1 569
GG: 5372957

A poza tym Psychoza Hitchcock'a . Czy jest cos bardziej klasycznego?Nie ma!

no...frankenstein jest troche "bardziej " klasyczny...nie mówiąc już o Nosferatu-wampir....a wogóle to Boris Karloff rula !

+Quote Post
MTL
post 8 02 2003, 14:29
Post #5

Goście

Hehe byl niby taki temat, ale w tym chodzi o najbardziej psychodeliczny i masakryczny horror wiec można powiedzieć ze rożni się od poprzedniego... (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

Jak zalozyciel topicu ... jestem maniakiem seryjnych morderców...
na pierwszym miejscu stawiam serie Halloween (zwlaszcza 1,2,6) ... dalej "Friday 13 th" (...czwarta cześci to niezapomniane wrazenia (IMG:style_emoticons/default/icon_twisted.gif) )
"Texas chainsaw massacre" to film dla ludzi, którzy lubia się znęcac nad niewinnymi istotami ;} ... czyli jednym slowem film tez jest zayebisty!
Polecam wszystkie wyzej wymienione ... a i jeszcze seria Hellraiser'a daje rade, ale nie jest juz on tak przyjemna jak pozostale ...

+Quote Post
Obsolete
post 8 02 2003, 15:22
Post #6

Apocalypshit
Ikona grupy

Grupa: FME
Nr użytkownika: 1 565
My Blog

1.Cradle of Fear
2.Martwica Mózgu
3.Dentysta 1,2,3
4.Laboratorium Diabła(najobrzydliwsze sceny jakie dane mi bylo obejrzec).

+Quote Post
MTL
post 8 02 2003, 15:49
Post #7

Goście

Ten film to żenada ... ale fakt faktem, że sceny z wypatroszeniem byly fajne (IMG:style_emoticons/default/icon_twisted.gif)
1.Cradle of Fear  

Hmm ... chodzi o ten film z udzialem ludzi z Cradle of Flith ? To ten horror'ek juz sie ukazał!? o_O ? ... bo ja niedawno trailer widzialem ... (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

+Quote Post
Mq
post 8 02 2003, 16:32
Post #8

Ikona grupy

Nr użytkownika: 8
GG: 1429337

Cradle of fear jest kretynski,tani,pelen zalosnych efektow specjalnych,majacy zero napiecia a o tzw. grze aktorskiej mozna co najwyzej pomarzyc-lubie ogladac takie filmy ;) choc do Martwicy to mu daleko...No i ta muza techno O_o A odnosnie tematu najlepszym ever horrorem jest The Thing.Strach,paranoja i gore to to,co mlotki lubia najbardziej :>

+Quote Post
Zonk
post 8 02 2003, 16:36
Post #9

Goście

ukazal sie ukazal, u mnie w szkole koles jeden ma i zamierzam pozyczyc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Xarou
post 8 02 2003, 16:45
Post #10

Nr użytkownika: 53

Bardzo słaby film ... Nic ciekawego, sceny nie robią na mnie żadnego wrażenia ... Nie polecam :!:

+Quote Post
Guts
post 8 02 2003, 16:54
Post #11

Nr użytkownika: 928

1.Noc żywych trupów(ta najstarsza wersja)
2.Piątek 13-stego(seria)
3.Hallowen 1,2(genialny film)
4.Martwica mózgu
5.Napad na 13-sty posterunek
6.OMEN 1

+Quote Post
nobody
post 9 02 2003, 20:47
Post #12

Goście

A najbardzie powalona jest \" Martwica mózgu \" ...po oglądnięciu tego ...filmu...( hm... )   miałem trudności z przełknięciem choćby niewielkiej ilości jedzenia ( wszystko \" stawało \" w przełyku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)  )

........no i tyle dobrego...

Hehe "Martwica Mózgu" to raczej nie horror tylko komedia w pięknym stylu, chociaż to jest najbardziej flaczny i obrzydliwy film jaki widziałem i do tego jest śmieszny nawet bardzo, czy może być cos lepszego??

A Horror taki co by trzymał w napięciu to niewątpliwie The Ring (krąg) ale tylko ten japoński, bo jak amerykańce chcieli zremejkować to im straszliwe ścierwo wyszło moim zdaniem, ale Ring to naprawde mocne uderzenie (zalecam oglądać w nocy, wtedy jest świetny klimat)

+Quote Post
Baraqda
post 9 02 2003, 21:17
Post #13

Nr użytkownika: 16

jak mialem ok 9 lat ogladalem w TV na (chyba) polsacie horror, nazwy jzu nie pamietam. Bylo cos tam o takim malym krasnoludzie (taka poczwara), ktory szuka swoich zlotych monet. Te monety znalazla pewna grupka osob i zaczynaja szalec sprzedajac je i wydajac kase. No i ten krasnolud zaczyna ich zabijac itp. :wink: Jedna rzecza ktora moze go zabic to czterolista koniczynka. Po ogladnieciu tego filmu balem sie az bodajze do 15 roku zycia :wink: . Jezeli ktos skojazyl ten film, wdzieczny bym byl gdyby podla mi nazwe, chcetnie bym se go teraz ogladnal.
Acha jeszce ciekawym filmem jest "Doktor Hihot" :wink:

+Quote Post
Sojer
post 9 02 2003, 21:27
Post #14

Grupa: Zg(Red.)
Nr użytkownika: 1 667
GG: 4095210
GamerTag: MrSawyer PL
PSNetwork ID.: sawyer_pl
My Blog

Ja tam nieoglądam ani nie gram w HORRORY!!!... Wole nie, potem mam koszmary (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) .

Ale polecam: MILCZENIE OWIEC, DYNIO-GŁOWY, HANIBALL i RESIDENT EVIL. 8O

+Quote Post
Melog
post 9 02 2003, 21:30
Post #15

Nr użytkownika: 215

Barakuda : Doktor Chihot RULA !! Hehe...to byl filmek, ale mi sie jezcze podobal film : "Koszmar z ul. Wiązów" i taki pol horror : "House on the hounted hill"

+Quote Post
Yohko
post 9 02 2003, 21:34
Post #16

The Hunters Inc.

Grupa: Admini
Nr użytkownika: 68

japonski The Ring (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Melog
post 9 02 2003, 21:41
Post #17

Nr użytkownika: 215

yohko...ogladalem i mowie ze ten ring to szit !!!!! Wogole sie nie balem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja czekam na ekranizacje silent hilla !

+Quote Post
Obsolete
post 9 02 2003, 22:08
Post #18

Apocalypshit
Ikona grupy

Nr użytkownika: 1 565
My Blog

Cradle of fear jest kretynski,tani,pelen zalosnych efektow specjalnych,majacy zero napiecia a o tzw. grze aktorskiej mozna co najwyzej pomarzyc-lubie ogladac takie filmy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) choc do Martwicy to mu daleko...No i ta muza techno O_o  A odnosnie tematu najlepszym ever horrorem jest The Thing.Strach,paranoja i gore to to,co mlotki lubia najbardziej :>

No tak tu trzeba robic osobne kategorie: Horrory straszne i horrory "straszne"(kretynski klimat i czarny humor).

+Quote Post
Yohko
post 9 02 2003, 22:39
Post #19

The Hunters Inc.

Grupa: Admini
Nr użytkownika: 68

yohko...ogladalem i mowie ze ten ring to szit !!!!! Wogole sie nie balem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja czekam na ekranizacje silent hilla !

powiedz lepiej, ze DLA CIEBIE to jest shit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
klimas
post 10 02 2003, 07:56
Post #20

Nr użytkownika: 1 038

Koszmar z ul. wiazow ofkors...

+Quote Post

59 Stron V</