| Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki. |
| Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137 |
![]()
|
9 04 2007, 11:08
|
|
![]() Be free Grupa: Senior Member Dołączył: 24 08 2003 Skąd: Krakoff Nr użytkownika: 2 802 GG: 5071105 |
Kwiecień to czas w którym w japońskiej telewizji pojawiają się nowe serię anime.
Z nowych serii warto wymienić m.in. Blue Dragon, Murder Princess, El Cazador, Heroic Age czy Claymore. Także w tym temacie rozmawiamy o nowych seriach - co warto oglądać, co lepiej omijać... Ja ze swojej strony mogę polecić "Nagasarete Airantou" o chłopaku który trafia na wyspę zamieszkiwaną tylko przez kobiety (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Lekkie, śmieszne i przyjemne echhi - zapowiada się ciekawie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Polecam oblookać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
9 04 2007, 11:24
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 26 12 2006 Skąd: Bielsk Podlaski Nr użytkownika: 25 320 GG: 1168695 My Blog |
Oglądałem trailer "Blue Dragon" i od razu dało się rozpoznać że to rysunki Toriyamy. Główny bohater wygląda jak mały Goku, a w jednej scenie, widzimy białowłosego typa który wygląda identycznie jak Magus z Chrono Triggera. Poza tym, nawet logo przypomina te z Dragon Balla (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tak czy inaczej, zapowiada się nieźle.
|
|
|
|
9 04 2007, 14:15
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 16 01 2006 Nr użytkownika: 16 880 |
Skad wy wiecie co wyszlo nowego, i skad macie nowe anime z napisami?
|
|
|
|
9 04 2007, 16:17
|
|
![]() Be free Grupa: Senior Member Dołączył: 24 08 2003 Skąd: Krakoff Nr użytkownika: 2 802 GG: 5071105 |
Na animesuki widzę że wyszło dość dużo nowych rzeczy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Pozatym nowe serie zawsze wychodzą w kwietniu - pozatym jeszcze w styczniu i listopadzie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
9 04 2007, 17:08
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 31 05 2005 Skąd: Ustroń Nr użytkownika: 11 058 GG: 7299835 Tlen: coati@o2.pl PSNetwork ID.: CoatiXan |
ja 2x ogladalem pierwszy odcinek Blue Dragona bez napisow (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zapowiada sie nieźle... tylko stroasznie duzo w anime jest zapożyczeń z DB [design wszystkiego / dobor kolorów]. Podobno to ma być pozegnalna seria [51 odcinków] Akiry Toriyamy...
|
|
|
|
9 04 2007, 17:42
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 13 12 2003 Nr użytkownika: 3 488 |
Gurren Lagann, w gatunku super robots, kreska i kolory bardzo fajne, animka i postacie też, o fabule na razie nic nie można powiedzieć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Reideen, remake anime z chyba 76 roku, część jest wykonana w CG, głównie mechy i ich walki, reszta jest normalna i wspominane już Heroic Age i Claymor, te pierwsze to też z gatunku mecha, fabularnie zaczyna się dosyć ciekawie, pejzaże są świetne, efekty bardzo dobre, sama kreska dobra, chociaż za postacie odpowiada Hisashi Hirai(Gundam SEED, Fafner), więc głównie różnią się włosami... Claymor przypomina mi trochę wiedzmina, pejzaże tutaj też są ładne, chociaż kreska taka sobie, podobna do tej z przed 5 lat na anidb.info można zobaczyć co nowego wychodzi, zakładka calendar |
|
|
|
11 04 2007, 17:42
|
|
Lucky Star - Z deka przegadane anime ale fajnie się ogląda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Polecam oblukać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
13 04 2007, 14:55
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 2 11 2005 Skąd: Piła Nr użytkownika: 14 451 |
Pojawiają się nowe serie ale jak patrzę na kalendarz anidb to prawie wszędzie widzę jakieś nieletnie bohaterki ("lolicon mechy, lolicon czarodziejki, lolicon romasne itp"). Z tych wszystkich moją uwagę przykuł jedynie Claymore. Po dwóch odcinkach stwierdzam, że nie jest źle, aczkolwiek do paru rzeczy mógłbym się przyczepić. Główna bohaterka z początku zalatywała mi Marlene z anime Blue Gender i dam sobie paznokcia uciąć, że w wielu miejscach ich zachowania będą podobne. Bardzo fajna jest także piosenka z endingu. Seria podobno ma mieć 26 odcinków. Z tego co widziałem jest dość wiernym odwzorowaniem mangi. Myślę, że pozycja godna przynajmniej uwagi.
|
|
|
|
4 05 2007, 17:35
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 19 07 2006 Skąd: Nowy Sącz Nr użytkownika: 21 233 GG: 4490659 |
Właśnie obadałem pierwszy odcinek Claymore, dość fajne nawet (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na kolana nie rzuca, ale oglądałem bez bólu. Rzeczywiście z wiedźminem się kojarzy, na szczęście nie z tym filmowym (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
4 05 2007, 18:24
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 2 11 2005 Skąd: Piła Nr użytkownika: 14 451 |
Po pięciu odcinkach stwierdzam, że Claymore może nie jest jakimś ambitnym anime ale całkiem ciekawym i przyjemnym. Co prawda większość wydarzeń można przewidzieć po zaledwie kilku scenach ale jako ogół nie jest źle. Podoba mi się także kreska. Może nie jest to nic nadzwyczajnego jak na dzisiejsze czasy ale wolę coś takiego niż komputer gdzie tylko się da... (vide Super Robot Taisen OG Divine Wars).
Ja polecam. Dostęp do odcinków także jest łatwy gdyż grupa Eclipse ma bardzo szybki transfer na swym kanale irc. |
|
|
|
29 05 2007, 17:30
|
|
![]() Grupa: Wyrzutki Dołączył: 12 12 2004 Nr użytkownika: 7 607 GG: zdychaj My Blog |
Oglądał ktoś Manabi Straight?
|
|
|
|
29 05 2007, 18:31
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 26 12 2006 Skąd: Bielsk Podlaski Nr użytkownika: 25 320 GG: 1168695 My Blog |
Wie ktoś może czy wychodzą już suby do Blue Dragon? Ktoś w ogóle przymierza się do tworzenia napisów do tej serii?
|
|
|
|
29 05 2007, 18:54
|
|
|
|
|
|
5 10 2007, 22:45
|
|
Z dniem jutrzejszym startuje emisja Gundam 00. Nie wiadomo czego się spodziewać ale cicho liczę, że twórca Full Metal Alchemist zaoferuje coś więcej niż poziom crapowatego Destiny... Znajomość którychkolwiek wcześniejszych gundamów nie jest wymagana.
Wg AniDB w październiku startuje także nowa seria Macross F. Jednak nie ma żadnych więcej informacji na ten temat tak więc nie zdziwiłbym się gdyby były to błędne wpisy... |
|
|
|
10 11 2007, 07:23
|
|
![]() Silence! Grupa: Kanciapowcy Dołączył: 3 03 2002 Skąd: Missisipi sie wykipi, Kanada sie nie nada Nr użytkownika: 124 My Blog |
Obejrzałem sobie kawałek Gundama 00, ah nie ma to jak ujrzenie mega kolorowego robota, który potrafi zmarnować takie ładne tło wojny. Ważne, żeby poziomem efektowności dorównywał Gundam Wingowi i miał równie niezapomniane postacie co Duo Maxwell czy Treize Kusherenada.
Juushin Enbu - dość oczekiwane anime, przetłumaczone jako "Hero Tales", a to dlatego że rysował to ten sam koleś co FMA. Stąd trochę infantylności w tych "dużych głowach" podczas gagów, ale ma swój klimat. Są fajne walki, ogółem klimacik nawet niezły, myślę że dla lubujących tasiemce o zwykłym-niezwykłym bohaterze, który podąża ku swemu przeznaczeniu, dąży do celu, bla bla bla - będzie w sam raz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
10 11 2007, 12:39
|
|
CYTAT Gundam Wingowi *cough cough cough* *pukes*CYTAT miał równie niezapomniane postacie co Duo Maxwell czy Treize Kusherenada. Tja... Jak na razie są wszyscy oprócz Quattre zdaje się. Twoim odpowiednikiem Duo jest Lockon, Heero to Setsuna, Wufeiem będzie Tieria i Trowa jako Alleluyah... itd.Ale na poważnie, oglądam Gundam 00 i na razie nie jest imo źle. Wiele osób marudzi, że chwilami za dużo polityki ale tych nie należy słuchać tylko dać im jakieś młócki do oglądania i odciąć kable od neta. Początek serii był nieco chaotyczny gdyż przedstawiono nam bardzo dużo postaci a praktycznie na żadnej się nie skupiono. Ale odcinki 4 i 5 to już stopniowy wzrost formy, szczególnie ten ostatni. Fabuła się stopniowo rozwija a postacie mimo pozornego podobieństwa do swych *cough cough* Wingowatych *cough* odpowiedników są rozwijane nawet ciekawie (Alleluyah, Siergiej). Po naprawdę nieudanym Seed Destiny pokładam w 00 niemałe nadzieje. Oby seria była udana i nie skomercjalizowała się całkowicie (wiadomo, że wiele zależy od sprzedaży figurek i modeli...). Gundam 00 jak na razie jest dość niezłą mieszanką gatunkową przez co myślę każdy mógłby dać serii szanse. Fabuła i postaci są rozwijane (jak na razie) obiecująco, mamy dużo polityki i odniesień do współczesnego świata, a i wielbiciele bezmózgich młócek będą mogli się podniecać kolejnymi walkami mechów. |
|
|
|
19 01 2008, 23:29
|
|
Właśnie wyszedł remake bardzo znanego u nas anime Yattaman. Właśnie wyszedł pierwszy odcinek, który można ściągnąć stąd : http://animesuki.com/series.php/1169.html
|
|
|
|
21 01 2008, 17:58
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 23 03 2005 Skąd: z przystanku Nr użytkownika: 9 617 GG: 6612593 |
E tam, slabe to. W oryginale bylo przynajmniej widac gole piersi panny Dronio.
|
|
|
|