UWAGA! Jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem. Zaloguj sie lub kliknij tutaj i zarejestruj się!

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki.

Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137

> Dobra rada!

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Nowy projekt Team ICO, ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie?
McDrive
post 14 02 2007, 19:51
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3 818

http://img103.imageshack.us/img103/2631/44...15976122rn9.jpg

Oto jedyne co wiemy na temat nowej gry zespołu który już pare razy pokazał, że umie robić świetne gry.
Go to the top of the page

+Quote Post
Colio
post 14 02 2007, 19:59
Post #2

Sickboy

Grupa: Kanciapowcy
Nr użytkownika: 22 127
My Blog

W Famitsu ukazała się oficjalna reklama: http://img134.imagevenue.com/img.php?image...6_122_215lo.jpg

Rozpoczęto nabór nowych talentów do tworzenia gry http://www.ps3forums.com/showthread.php?p=...292#post1086292

Tutaj możemy snuć domysły na temat nowej gry Team ICO :>
Jestem bardzo ciekaw, czy developer będzie kontynuował serię ICO i SotC, zamykając to w trylogię, czy może zdecyduje się na zmiany w sferze scenariusza. Obstawiam niepewnie to drugie, wszak jeszcze nie minęło tak dużo czasu, jak w przypadku odstępu między ICO i Cieniem Kolosa. Ponadto nie jestem pewien, czy Sony dalej chciałoby inwestować w gry, które nie przyniosły zbyt dużych zysków, mimo ich grywalności. Ofkorz, nie jest źle, jeśli to będzie kolejny następca duchowy ICO, bo ludzie tworzący tą grę są naprawdę pomysłowi. Z drugiej strony, zaje.biście byłoby, gdyby się wykazali w czymś zupełnie odmiennym pod względem realiów etc. No ale nic, pozostaje czekać, i dumać, bo prace nad grą są jak widać w bardzo wczesnym stadium.

edit: chyba ktoś był pierwszy z tematem :D

+Quote Post
Ryo-San
post 14 02 2007, 21:10
Post #3

Administrator

Grupa: Admini
Nr użytkownika: 2 965
GG: 4719862
GamerTag: Ryo PL
PSNetwork ID.: Ryo_PL

QUOTE(Colio @ 14 02 2007, 19:59) *

Ponadto nie jestem pewien, czy Sony dalej chciałoby inwestować w gry, które nie przyniosły zbyt dużych zysków, mimo ich grywalności. O

inwestowac zainwestuja napewno - problem tylko w tym jaki bedzie efekt koncowy. Juz sam fakt wydania SotC po zenujaco slabej sprzedazy ICO(z tego co pamietam bylo to ok 70 tys sztuk) daje do myslenia. Nie wiem jak ze spredaza SotC ale wiem ze do gry nie wkradl sie ani gram komercji i pop kultury; ) SotC nie byl mayhem'owym wszedzie hypeowanym tytulem. Zupelnie przeciwienstwo serii PoP.
dlatego wydaje mi sie ze Sony mimo wszystko da nam po raz trzeci cos zupelnie innego, grywalngo i magicznego. Jednak biorac pod uwage dzisiejsze koszty developingu, mozna miec co do tego lekkie watpliwosci. ; (

a co do reklamowki w Famitsu - to wlasnie jest u mnie kumpel z japonistyki i walna tlumaczenie:

"ICO", "Shadow of the Collosus" Nabór personelu przy nowym projekcie na PS3 - czarny tekst

i czerwona czcionka
"Dopiero teraz? W jakim stanie będzie PS3 gdy zostanie ukończony? Za późno łysolu(ten "łysol" to w doslownym tlumaczeniu - kumpel nie wie jak dokladnie to slowo przetlumaczyc bo rownie dobrze moze to byc po polsku po prostu "za pozno lysa pało" o_O

moze to jakis wrzut na Moore'a albo Allarda? albo ktos to sobie dopisal w photoshopie

+Quote Post
DJ1988
post 14 02 2007, 21:14
Post #4

Nr użytkownika: 19 999
GG: 4645121
PSNetwork ID.: Dave1988

QUOTE(Ryo-San @ 14 02 2007, 21:10) *

i czerwona czcionka
"Dopiero teraz? W jakim stanie będzie PS3 gdy zostanie ukończony? Za późno łysolu(ten "łysol" to w doslownym tlumaczeniu - kumpel nie wie jak dokladnie to slowo przetlumaczyc bo rownie dobrze moze to byc po polsku po prostu "za pozno lysa pało" o_O

moze to jakis wrzut na Moore'a albo Allarda? albo ktos to sobie dopisal w photoshopie

Whoa. Któs tu naprawdę nie lubi Team ICO.

M$ stealth attack??? (IMG:style_emoticons/default/ninja.gif)

+Quote Post
Ryo-San
post 14 02 2007, 21:17
Post #5

Administrator

Grupa: Admini
Nr użytkownika: 2 965
GG: 4719862
GamerTag: Ryo PL
PSNetwork ID.: Ryo_PL

QUOTE(DJ1988 @ 14 02 2007, 21:14) *

QUOTE(Ryo-San @ 14 02 2007, 21:10) *

i czerwona czcionka
"Dopiero teraz? W jakim stanie będzie PS3 gdy zostanie ukończony? Za późno łysolu?(ten "łysol" to w doslownym tlumaczeniu - kumpel nie wie jak dokladnie to slowo przetlumaczyc bo rownie dobrze moze to byc po polsku po prostu "za pozno lysa pało" o_O

Whoa. Któs tu naprawdę nie lubi Team ICO.

M$ stealth attack??? (IMG:style_emoticons/default/ninja.gif)

nie nie zle to napisalem..ten lysol to jest tak jakby Sony wrzucalo sobie oO
mamy pierwszy tekst ktory mowi o naborze do projektu - a drugi jakby go wysmiewal - ze dopiero teraz? itd itp
dlatego albo ta reklama jest taka dziwna albo ten czerowny tekst powstal u kogos w photoshopie...

rownie dobrze moze to byc wrzut na Harissona bo on tez jest lysy xD

+Quote Post
Coati
post 14 02 2007, 21:20
Post #6

Nr użytkownika: 11 058
GG: 7299835
Tlen: coati@o2.pl
PSNetwork ID.: CoatiXan

a ja chce nowe dzielo Team ICO widziec na x360:) bo chociaz wychowany przez starego psx'a i oddany pod opieke czarnuli... nie kupie ps3! :0

+Quote Post
Enkidou
post 14 02 2007, 21:23
Post #7

Nr użytkownika: 8 571
GG: 4296247
PSNetwork ID.: EnkidouPL

Po prostu przy robieniu skanów Japończycy dodają teraz napisy. Taka nowa moda. Dlaczego? Głównie ze względu na działalność takich serwisów jak Jeux France, GoNintendo czy RuliWeb które umieszczają je u siebie bez podawania źródeł. Wdziera się też publicystyka na poziomie przedstawionym powyżej. Ten skan to tylko jeden z wielu przykładów w ciągu ostatnich kilku tygodni.

+Quote Post
YETI
post 14 02 2007, 23:15
Post #8

1wszy fanboy forum PE

Nr użytkownika: 271
GG: 6301876
GamerTag: YETI PL

QUOTE(Coati @ 14 02 2007, 23:20) *

a ja chce nowe dzielo Team ICO widziec na x360:)

Team ICO = SONY

Jezeli chodzi o ten nowy projekt, sadze ze to bedzie zupełnie nowa gra.
Po ICO kazdy spodziewał sie kontynuacji a dostalismy zupełnie nowa gre.
Sadze ze tak samo moze byc i w tym przypadku, oczywiscie fabuła pewnie bedzie powiazana z SOTC i ICO.
kto grał w dwie poprzednie gry Team ICO bardzo dobrze wie ze te tytuły pod wzgledem fabuły maja ze soba bardzo duzo wspolnego.

+Quote Post
the_m
post 14 02 2007, 23:22
Post #9

Nr użytkownika: 23 942
GG: 2723695
PSNetwork ID.: the_m

kto grał w dwie poprzednie gry Team ICO bardzo dobrze wie ze te tytuły pod wzgledem fabuły maja ze soba bardzo duzo wspolnego.
Zakladajac ze ktorys z nich mial fabule (no moze ICO gdzies tam mialo nie skonczylem tej gry jeszcze).

moze sie powtorze ale dla mnie najwazniejsze zeby obok ciekawego gameplayu - ktoreym ICO i SotC sie charakteryzowaly, byla jeszcze ciekawa fabuja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
palo
post 15 02 2007, 10:57
Post #10

Nr użytkownika: 1 386

skoro dopiero teraz szukają ludzi do pracy, to gra w nasze łapki wpadnie pod koniec panowania PS3, hehe; będzie takim pożegnaniem jak okami na PS2 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
helveg
post 15 02 2007, 12:44
Post #11

Nr użytkownika: 2 478

(IMG:style_emoticons/default/slinotok.gif) dla tej gry i tego (IMG:style_emoticons/default/[382]bow.gif) teamu kupuje ps3 (IMG:style_emoticons/default/slinotok.gif)

podczas czekania pogram w jakies popierdólki, np. MGS4 czy inny Heavy Rain ... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
ogqozo
post 15 02 2007, 13:20
Post #12

Nasz człowiek w NBA

Grupa: Senior Member
Nr użytkownika: 4 897
GG: 9067453

No, niestety. Sam MGS4 jeszcze jakoś - ciężko - przeżyję, ale Sony ostatnio zrobiło sobie dwa przemocne studia - Sony Santa Monica i tych gości od ICO (oni w ogóle mają jakąś nazwę? Sony Japan?) i co zrobić, jak się nie ma kasy na PS3. Szkoda, wielka szkoda.
Jedyna moja nadzieja, że Sony straci fortunę na PS3, odpuści sobie i przekonwerci - jak niegdyś Sega - swe hity na pozostałe platformy. Małe szanse, ale wierzyć można.

Aha - Shadow of the Colossus to był duży sukces komercyjny. W Europie (albo w którymś jej kraju, nie pamiętam) wyszła w okresie ogórkowym (początek roku) i była na pierwszym miejscu sprzedaży.

+Quote Post
helveg
post 16 05 2007, 01:45
Post #13

Nr użytkownika: 2 478

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=1291

czyli kupuje PS3 nie dal jednej gry od Team ICO ale dla dwoch (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
YETI
post 16 05 2007, 09:23
Post #14

1wszy fanboy forum PE

Nr użytkownika: 271
GG: 6301876
GamerTag: YETI PL

Swietna wiadomosc, dwie gry od TEAM ICO.
Ciekawe czydostaniemy kontynuacje SOTC czy moze ICO. Ja obstawiam to drugie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
McDrive
post 16 05 2007, 12:20
Post #15

Nr użytkownika: 3 818

Nie pozostaje nic tylko sie cieszyć i czekać na nowe informacje.

+Quote Post
rushman
post 26 05 2007, 02:02
Post #16

Nr użytkownika: 19 496

CYTAT(Ryo-San @ 14 02 2007, 22:10) *
Juz sam fakt wydania SotC po zenujaco slabej sprzedazy ICO(z tego co pamietam bylo to ok 70 tys sztuk) daje do myslenia.

"Ico" sprzedało się słabo jak na tak WIELKĄ GRĘ. Troszkę zaniżyłeś ten wynik (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
Ogólna ilość sprzedanych egzemplarzy gry na calem świecie to ok 650,000 kopii (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

Ten post edytował rushman 26 05 2007, 02:03

+Quote Post
Kozera
post 31 05 2007, 15:02
Post #17

Nr użytkownika: 8 776

Nie chcę kontynuacji ICO, tymbardziej SotC...nie uważacie, że nie powinno się robić sequeli tak wybitnych gier? To właśnie je wyróżnia!
Dobre wrażenie już jest, przy drugiej części można jedynie to s(pipi)*ć.

Świetnie, że team od ICO (?) robi kolejną grę i mam nadzieje, ze nie bedzie to ICO 2, czy też Sotc 2...jak to wygląda do cholery : /

+Quote Post
McDrive