| Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki. |
| Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137 |
Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!
![]()
|
5 07 2007, 06:44
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 25 01 2004 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 3 798 GamerTag: Porschman PL |
Witam, przepraszam że tutaj dałem ten temat ale gdy go dałem w dziale PSX to nikt nie odpisuje... Dlatego piszę do użytkownikow next-genów którzy z sentymentu posiadają jeszcze PSXa. Ja również chce z semtymentu kupic PSXa dlatego moje pytanie brzmi: czy obraz jest normalny po podłączeniu PSXa do TV LCD ? Mam TV Samsung 26" gdy podłączyłem Xboxa przez euro to obraz był jakiś taki rozmyty kolory niewyraźne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) dopiero wymiana kabla na component dała normalny obraz. Na PSXa nie ma takich kabli wiec jak to wygląda obraz ? Proszę o odpowiedź. (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)
|
|
|
|
5 07 2007, 09:33
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Dołączył: 27 06 2006 Nr użytkownika: 20 792 My Blog |
uzyj kabelka RGB i obraz powinien w miare wygladac.
w przypadku PS2 kabelek component. dla PS3 HDMI. |
|
|
|
6 07 2007, 23:48
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 7 01 2005 Nr użytkownika: 8 112 |
A ja Tobie opowiem z własnego doświadczenia.Mam Sony Bravie 26,po podłączeniu psxa (rgb)na standardowych ustawieniach obraz był OKROPNY.Myślałem,że się popłacze widząc swojego ulubionego Chrono Crossa na panelu lcd.Ale wystarczy pogrzebać trochę w ustawieniach i da się grać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .Po pierwsze zmieniasz obraz na 4:3 dalej zmniejszasz ostrość następnie nasycenie barw,kontrast,kolor według uznania.Jasne nie jest to crt ale gęba się nie krzywi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .Z ps2 proponuję zrobić to samo i gry wyglądają dużoooo lepiej nawet na rgb(a może przedewszystkim).
|
|
|
|
16 07 2007, 18:54
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 25 01 2004 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 3 798 GamerTag: Porschman PL |
A ja Tobie opowiem z własnego doświadczenia.Mam Sony Bravie 26,po podłączeniu psxa (rgb)na standardowych ustawieniach obraz był OKROPNY.Myślałem,że się popłacze widząc swojego ulubionego Chrono Crossa na panelu lcd.Ale wystarczy pogrzebać trochę w ustawieniach i da się grać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .Po pierwsze zmieniasz obraz na 4:3 dalej zmniejszasz ostrość następnie nasycenie barw,kontrast,kolor według uznania.Jasne nie jest to crt ale gęba się nie krzywi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .Z ps2 proponuję zrobić to samo i gry wyglądają dużoooo lepiej nawet na rgb(a może przedewszystkim). Pobawiłem sie z ustawieniami podłączając Xa przez euro i rzeczywiście Waldii masz rację próbowałem w GTA 3 i Forzie Motorsport i daje rade, obraz jest o wiele lepszy niz wcześniej ... wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
|
17 07 2007, 18:02
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 9 02 2004 Skąd: nie namieżyta mnie hopy Nr użytkownika: 3 916 GG: 4723213 |
|
|
|
|
17 07 2007, 20:16
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 7 01 2005 Nr użytkownika: 8 112 |
A ja Tobie opowiem z własnego doświadczenia.Mam Sony Bravie 26,po podłączeniu psxa (rgb)na standardowych ustawieniach obraz był OKROPNY.Myślałem,że się popłacze widząc swojego ulubionego Chrono Crossa na panelu lcd.Ale wystarczy pogrzebać trochę w ustawieniach i da się grać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .Po pierwsze zmieniasz obraz na 4:3 dalej zmniejszasz ostrość następnie nasycenie barw,kontrast,kolor według uznania.Jasne nie jest to crt ale gęba się nie krzywi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .Z ps2 proponuję zrobić to samo i gry wyglądają dużoooo lepiej nawet na rgb(a może przedewszystkim). Pobawiłem sie z ustawieniami podłączając Xa przez euro i rzeczywiście Waldii masz rację próbowałem w GTA 3 i Forzie Motorsport i daje rade, obraz jest o wiele lepszy niz wcześniej ... wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Cieszę się,że mogłem pomóc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6 01 2009 - 20:57 |