UWAGA! Jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem. Zaloguj sie lub kliknij tutaj i zarejestruj się!

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki.

Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137

> Dobra rada

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!

Reply to this topicStart new topic
> PSX a TV LCD, jak to wygląda ?
porschman
post 5 07 2007, 06:44
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3 798
GamerTag: Porschman PL

Witam, przepraszam że tutaj dałem ten temat ale gdy go dałem w dziale PSX to nikt nie odpisuje... Dlatego piszę do użytkownikow next-genów którzy z sentymentu posiadają jeszcze PSXa. Ja również chce z semtymentu kupic PSXa dlatego moje pytanie brzmi: czy obraz jest normalny po podłączeniu PSXa do TV LCD ? Mam TV Samsung 26" gdy podłączyłem Xboxa przez euro to obraz był jakiś taki rozmyty kolory niewyraźne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) dopiero wymiana kabla na component dała normalny obraz. Na PSXa nie ma takich kabli wiec jak to wygląda obraz ? Proszę o odpowiedź. (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Sialala
post 5 07 2007, 09:33
Post #2

Nr użytkownika: 20 792
My Blog

uzyj kabelka RGB i obraz powinien w miare wygladac.
w przypadku PS2 kabelek component.
dla PS3 HDMI.

+Quote Post
waldii
post 6 07 2007, 23:48
Post #3

Nr użytkownika: 8 112

A ja Tobie opowiem z własnego doświadczenia.Mam Sony Bravie 26,po podłączeniu psxa (rgb)na standardowych ustawieniach obraz był OKROPNY.Myślałem,że się popłacze widząc swojego ulubionego Chrono Crossa na panelu lcd.Ale wystarczy pogrzebać trochę w ustawieniach i da się grać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .Po pierwsze zmieniasz obraz na 4:3 dalej zmniejszasz ostrość następnie nasycenie barw,kontrast,kolor według uznania.Jasne nie jest to crt ale gęba się nie krzywi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .Z ps2 proponuję zrobić to samo i gry wyglądają dużoooo lepiej nawet na rgb(a może przedewszystkim).

+Quote Post
porschman
post 16 07 2007, 18:54
Post #4

Nr użytkownika: 3 798
GamerTag: Porschman PL

CYTAT(waldii @ 7 07 2007, 00:48) *
A ja Tobie opowiem z własnego doświadczenia.Mam Sony Bravie 26,po podłączeniu psxa (rgb)na standardowych ustawieniach obraz był OKROPNY.Myślałem,że się popłacze widząc swojego ulubionego Chrono Crossa na panelu lcd.Ale wystarczy pogrzebać trochę w ustawieniach i da się grać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .Po pierwsze zmieniasz obraz na 4:3 dalej zmniejszasz ostrość następnie nasycenie barw,kontrast,kolor według uznania.Jasne nie jest to crt ale gęba się nie krzywi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .Z ps2 proponuję zrobić to samo i gry wyglądają dużoooo lepiej nawet na rgb(a może przedewszystkim).

Pobawiłem sie z ustawieniami podłączając Xa przez euro i rzeczywiście Waldii masz rację próbowałem w GTA 3 i Forzie Motorsport i daje rade, obraz jest o wiele lepszy niz wcześniej ... wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
Weapon
post 17 07 2007, 18:02
Post #5

Nr użytkownika: 3 916
GG: 4723213

CYTAT(Sialala @ 5 07 2007, 10:33) *
uzyj kabelka RGB i obraz powinien w miare wygladac.
w przypadku PS2 kabelek component.
dla PS3 HDMI.

A gdy mam monitor tylko z wejściami RGB (z tym że nie 3 kolorowe kabelki tylko takie pctowe, takie prostokątne i z bolczykami) i dvi.

+Quote Post
waldii
post 17 07 2007, 20:16
Post #6

Nr użytkownika: 8 112

CYTAT(porschman @ 16 07 2007, 19:54) *
CYTAT(waldii @ 7 07 2007, 00:48) *

Pobawiłem sie z ustawieniami podłączając Xa przez euro i rzeczywiście Waldii masz rację próbowałem w GTA 3 i Forzie Motorsport i daje rade, obraz jest o wiele lepszy niz wcześniej ... wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Cieszę się,że mogłem pomóc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6 01 2009 - 20:57
konsole, playstation, sklep z grami, xbox 360