| Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki. |
| Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137 |
Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!
![]()
|
15 12 2007, 20:04
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 4 10 2005 Skąd: /\ Hidden Forbidden My Room Nr użytkownika: 13 771 GG: 7601700 Tlen: mikes_pl |
Myślę że przyda sie taki temacik. Zakupiłeś jakąś starą grę z PSXa i chcesz podzielic sie wrazeniami? Gra którą kupiłeś przetrwała próbe czasu czy nie? Wszystko w tym topicu.
Crash Team Racing Daję radę (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) Graficznie na małym ekraniku PSP nie wyglada źle, loadnigi są szybkie, zero problemów. Grywalnosciowo, wiadomo, rządzi. Jest dosyć ciezko, brakuje ułatwien znanych ze współczesnych gier, ale to w sumie na plus, gra ma dziecnny klimat, niech przynajmniej bedzie wymagająca. Jak na razie pograłem z pół godzinki, nie jest to moze ten szał co na PSXie ale jak najbardziej warto kupować. btw. z tego co widze mozna wchodzic w multi, da sie jakos pograc we dwóch? |
|
|
|
15 12 2007, 20:23
|
|
![]() Grupa: Senior Member Dołączył: 21 02 2002 Nr użytkownika: 25 GG: 4005500 My Blog |
btw. z tego co widze mozna wchodzic w multi, da sie jakos pograc we dwóch? tylko jesli wgrasz sobie IR Shell 3.81, wowczas bedzie mozliwa gra two players, nie wiem nie testowalem bo okazalo sie ze moj fat ma z(pipi)aną wifi i nie moglem nic zagrac a chcialem z bratem puzzle fighter albo tekkena 3. dla mnie najwieksza frajda to Syphon Filter 1,2,3 kupilem 1 bo chcialem odswiezyc serie, w mojej opinii solid snake co (pipi)ka a gabe logana zawsze stawialem wyzej, gra tradycyjnie podzielona jest na misje z filmowymi przerywnikami, nie jestem fanem błąkania sie po zimnokrwistej bazie gdzie spoczywają głowice jądrowe (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) anyway gre kupilem poniewaz chcialem zagrac jak czlowiek w logans shadow ale nie gralem w dark mirror, wiec najlepsze wyjscie to zaczac od poczatku czyli od zrodla. juz nie pamietam oco chodzilo w syphonie i jaka byla cala otoczka misji ale powoli dochodze do konca serii. Jedyneczka miala klimat ze hoho, misje gdzie wrzucaja mnie w sam srodek wojny, szukam cial wszyscy napierdalają dookoła do siebie, nie dbam oto do kogo strzelam, kaazdy jest moim potęcjalnym morderca wiec trzeba sie bronic waląc do wszystkich. Potem przyszla kolej na sf2, czizes jaka ta gra jest za(pipi)iscie dluuuga, misje są tak samo jak 1'ce urozmaicone, nie sposob sie nudzic, to jakies gory, to pociąg, miejsce katastrofy lotniczej, czy wlam, infliltracja a nastepnie ucieczka z laboratorium, szok (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) długa długa długa giera, No i na sam koniec sf3, szkoda ze w agonii konczylem te gre bo za krotka jest, najkrótsza z calej serii, bardzo mnie to boli, ale znow misje wciągają. No i nie moge oczywiscie zapomniec o bossach w kazdej z trzech gier, na samym koncu trzeba bylo znalesc sposob na drania, nie dalo sie ich zwyczajnie polozyc serią z karabinu, brawa ogromne za inwencje autorom. Jak na dzis dzien grafika baaaardzo uboga i kolorystycznie i w wykonaniu ale nie oto chodzi bowiem sama historia tak wkręca jak powinna dobra szpiegowska gra, jestem bardzo zadowolony ze przetrwała próbe czaasu, sons of liberty i sneak eater mogą sie schowac, jedynie wykonanie stoii na najwyzszym poziomi i mazy mi sie taki sami syphon filter, obecnie gram w dark mirror i jestem wrecz zachwycony, a przedemną logans shadow, podobno NAJLEPSZA CZĘŚĆ w co nie dowierzam ale kazdego kogo zapytam o wrazenia z logans shadow jednoglosnie potwierdza ze to jest szczyt pomyslowosci jaki wykorzystano w syphon filter. Nic sie nie powtarza nie ma nic odgrzewanego, nic czego bym wczesniej nie widzial w syphonach na psx;a wiec wierze ze najlepsze przedemną. I najgorsze oczywiscie, Omega Strain. W to na ps2 nie gralem a ludzie wieszali na niej psy, szkoda ale obadam za niedlugi czas jak skoncze serie. Dalej obowiązkowo nosze ze sobą wipeout 3 special edition. bez tego zwyczajnie nie moge zyc. |
|
|
|
23 12 2007, 20:14
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 29 11 2002 Skąd: Opole Nr użytkownika: 1 386 |
ja przeszedłem crasha2&3, wypas, na małym ekranie nie widać pikselozy, kolory wylewają się z ekranu, płynna animacja, nie brakuje klawiszy bo sterowanie jest dosyć proste ( jedynie z bazooką troche kombinowania było ); ogólnie polecam, wczułem sie niemal jak za czasów psx'a!
|
|
|
|
11 03 2008, 17:50
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 31 05 2005 Skąd: Ustroń Nr użytkownika: 11 058 GG: 7299835 Tlen: coati@o2.pl PSNetwork ID.: CoatiXan |
jak sie gra na psp w gry fpp z szaraka? bo mam ochote na Alien Resurrection (IMG:style_emoticons/default/chytry_.gif)
|
|
|
|
11 03 2008, 19:52
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 25 01 2007 Nr użytkownika: 26 126 |
Gdyby nie emu psx'a to bym nie mial w co grac na psp.
Jestem fanem jrpg i moge nadrobic zaleglosci, ukonczylem niedawno Parasite Eve i Legend of Dragoon. Przy sobie zawsze mam Tony Hawk Pro Skater 2, imo najlepsza czesc, przydala by sie wersja z odswiezona grafika ;p Chrono Cross tez caly czas gosci na mojej karcie. Pewne gry sie nie starzeja, 100x bardziej wole enty raz przejsc FF IX niz tego crapa z ładna grafika FF XII. jak sie gra na psp w gry fpp z szaraka? bo mam ochote na Alien Resurrection (IMG:style_emoticons/default/chytry_.gif) pewnie podobnie jak na szaraku, nie mialem dualshocka tylko klasycznego pada i dawalem rade Ten post edytował Shen87 11 03 2008, 19:53 |
|
|
|
11 03 2008, 22:18
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 31 05 2005 Skąd: Ustroń Nr użytkownika: 11 058 GG: 7299835 Tlen: coati@o2.pl PSNetwork ID.: CoatiXan |
tez nie mialem DS'a do szaraka... ale jak wiadomo pad ma 2L i 2R, a psp tylko LR... chyba sam sobie odpowiedzialem xD
|
|
|
|
11 03 2008, 22:26
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 26 08 2006 Skąd: masz Halo Wars? Nr użytkownika: 22 144 |
brakuje emulatorowi opcji grania w trybie adhoc wiele gier takich jak tekken, twisted czy masa innych nie jest zrobiona dla 1 gracza
|
|
|
|
11 03 2008, 22:35
|
|
![]() Silence! Grupa: Kanciapowcy Dołączył: 3 03 2002 Skąd: Missisipi sie wykipi, Kanada sie nie nada Nr użytkownika: 124 My Blog |
Syphon Filter to jedna z najlepszych serii jeśli chodzi o scenariusz i pomysłowość. 1-3 troszkę był taki w cieniu genialnego MGS, ale te serie różnią się diametralnie. SF nie miał tego klimatu MGS-a, była to troszkę bardziej strzelanka niż skradanka. W SF: DM i LS poszli po rozum do głowy, zebrali do kupy najlepsze elementy z MGS oraz SC, by wypuścić coś co obie te gry na PSP bije o głowę. Dlatego warto zagrać w serie od 1-3, chociaż dużo i tak wyjaśnia się w DM jak ktoś nie grał w poprzedniczki. Tak dla samej wiadomości czym jest tytułowy Syphon Filter, kim są bohaterowie, oraz dlaczego Gabe z lojalnego fajfusa, zmienił się w bezuczuciowego madafakę. Poza tym... DM to i tak pozycja obowiązkowa dla fanów bodajże trójki (jeśli się nie mylę), bowiem dokańcza się zakończenie poprzez "wzięcie sprawy w swoje ręcę", w dodatku można przy odrobinie cierpliwości zaliczyć zonka ( Mara Aramov jest lesbijką ).
Tak czy siak, nie ma chyba bardziej odprężającej gry jak Kula World. Puf. Pss. Pyk. Ot, trzeba sobie ją sprawić. No i absolutna klasyka, czyli MediEvil (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
12 03 2008, 16:18
|
|
![]() Grupa: Użytkownicy Dołączył: 3 02 2007 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 26 343 GG: 7739761 GamerTag: Houota PL My Blog |
Fajnie się gra w Thrill Kill, Crasha (wszystkie części) i Spyro the Dragon. Miodzio.
|
|
|
|
12 03 2008, 18:10
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Dołączył: 25 01 2008 Skąd: Czeladź Nr użytkownika: 32 132 GamerTag: Swiechu |
Ja serdecznie polecam Gran Turismo 2, nieasmowita samochodówka, chyba najlepsza w jaką grałem.
|
|
|
|
12 03 2008, 22:05
|
|
![]() Silence! Grupa: Kanciapowcy Dołączył: 3 03 2002 Skąd: Missisipi sie wykipi, Kanada sie nie nada Nr użytkownika: 124 My Blog |
|
|
|
|
12 03 2008, 22:40
|
|
![]() Grupa: Senior Member Dołączył: 21 02 2002 Nr użytkownika: 25 GG: 4005500 My Blog |
kiedys wyszlo demo, niepelna gra. i tak juz zostalo. i wlasnie w to demo niemal kazdy sie zagrywal
|
|
|
|
13 03 2008, 15:00
|
|
i demo ma 503mb? bo taka wersja jest w obiegu... [gry nie wydano, wiec nie zgrzeszylem piszac tego posta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ]
Ten post edytował Coati 13 03 2008, 15:01 |
|
|
|
13 03 2008, 16:00
|
|
nie pamietam, a czy jest dostep do wszystkich postaci i wszystkich opcji w menu ?? ja gralem w to moze ze 4 razy nie mialem swojej kopii, jakas taka za bardzo brutalna dla mnie byla, ja taki spokojny (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
z gier na psx'a warto zagrac w tomb raider'y. jest ich dosc sporo az 4 czy 5 czesci. |
|
|
|
14 03 2008, 09:08
|
|
Thrill Kill wydostał się tylko jako beta, oficjalnej gry nie wydano. Co ciekawe beta nie miała wielu błędów, co najwyżej brakowało filmików do postaci. Gra nie wyszła, gdyż w jej okresie powstania, cenzorzy nie dopuścili jej do wydania (chociaż może to i dobrze, bo pogłębia stereotyp czubka jako agresywnego mordercę) - w sumie za brutalność? Dziś pewnie nie mieliby oporów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak czy siak, gra jest bardzo podobna do Wu Tang. Chyba samo zakazanie jej jest do niej bardziej przyciągające, niźli sama gra.
Swoją drogą, CTR "nie na czterech" to zaledwie jakiś procent rozrywki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie kupujcie za to Gaunlet, cienizna straszna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mogliby dodać Soul Blade, skoro dodali Tekkena 2 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
19 03 2008, 17:56
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Dołączył: 16 07 2005 Skąd: Czerwonak Nr użytkownika: 12 307 GG: 5719123 |
Czy jesli mam oryginalne gry na PSX'a na plytkach to czy moge za pomoca PS3 zrzucic je na PSP? Jesli tak to jak sie to robi? Czy mozna w ten sposob grac w MGS'a z PSX'a na PSP?
PS. Czy PSP mozna podlaczyc za pomoca remote play poprzez kabel USB czy wymagane jest polaczenie sieciowe? Ten post edytował Don_Pedro 19 03 2008, 18:04 |
|
|
|
19 03 2008, 18:18
|
|
za pomoca ps3 mozesz jedynie wrzucic gry ktore kupisz na psstore
jak masz je na plytkach to do tego jest inny bajer: 1. na psp musisz miec CFW 2. program do przerabiania gier z psx'a tak aby dzialaly na psp nazywa sie PopstationGUI, caly proces jest prosty i bezbolesny |
|
|
|