UWAGA! Jestes niezarejestrowanym uzytkownikiem. Zaloguj sie lub kliknij tutaj i zarejestruj się!

IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Important Announcement: Dla tych którzy jeszcze nie dotarli do tego miejsca. Pojawiła się ankieta dotycząca PSX Extreme. Znajdziesz ją TUTAJ. Jeśli możesz poświęć chwilę i wypełnij ją. Z góry dzieki.

Forumowy skrótnik: Słownik PWN | Zmiany w Battle | Sklep Extreme | Poradnik Extreme #12 | PSX Extreme #137

> Dobra rada

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin! Regulamin znajdziesz TUTAJ Nieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> The Black Mages II
Hela
post 4 10 2004, 11:55
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3 765
GG: 1020782
GamerTag: Hela Kun

Pod tym linkiem:
http://www.subfan.pl/index.php?module=kome...mentarze&id=238
znajdziecie info o The Black Mages: The Skies Above, wraz z probkami pierwszych piosenek!! Zapowiada sie niesamowicie, szczegolnie po tak cudownej plycie pierwszej!!
Go to the top of the page

+Quote Post
Soul
post 4 10 2004, 22:45
Post #2

The.Return.Of.The.King

Nr użytkownika: 490
GG: 3128555
GamerTag: shoorykezu
PSNetwork ID.: shooryk3zu

A to jest z jakies gry ?! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) jak nie to nie bardzo tu pasuje....

+Quote Post
Humulus XP
post 5 10 2004, 06:21
Post #3

Ikona grupy

Grupa: www.XTCradio.com
Nr użytkownika: 5 095

A to jest z jakies gry ?!  :o  jak nie to nie bardzo tu pasuje....

Jak nie jest jak jest! To płytka z rockowymi remixami utworów z serii FF (gwoli wyjaśnienia). To jest już druga odsłona? Może będzie lepsza od jedynki, która w ogóle mi nie przypasiła.

+Quote Post
Hela
post 5 10 2004, 09:20
Post #4

Dwojka nie zostala jeszcze wydana, ale jest w drodze! Zapowiada sie miodnie, szczegolnie po przesluchaniu probki "The Man With Machine Gun".

+Quote Post
Humulus XP
post 5 10 2004, 09:33
Post #5

Ikona grupy

Grupa: www.XTCradio.com
Nr użytkownika: 5 095

Dwojka nie zostala jeszcze wydana, ale jest w drodze! Zapowiada sie miodnie, szczegolnie po przesluchaniu probki \"The Man With Machine Gun\".

Moje zdanie na temat nadchodzącej płyty jest wręcz odwrotne - głównie po próbce wymienionego przez Ciebie tracka - zupełnie mi się nie podoba - no ale o gustach się nie dyskutuje (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) .

+Quote Post
Soul
post 5 10 2004, 10:23
Post #6

The.Return.Of.The.King

Nr użytkownika: 490
GG: 3128555
GamerTag: shoorykezu
PSNetwork ID.: shooryk3zu

Aha no To Spoczko musualem zapytac.....

+Quote Post
Berion
post 5 10 2004, 13:52
Post #7

Starszy Gracz

Grupa: Senior Member
Nr użytkownika: 5 329

Dla mnie "jedynka" jest super... A te próbki... -> syf (IMG:style_emoticons/default/icon_evil.gif)

+Quote Post
Hela
post 20 10 2004, 14:17
Post #8

Jakiś czas temu mogliście odsłuchać ok. 40 sekund z dwóch utworów, które znajdą się na drugim albumie The Black Mages(The Black Mages II: The Skies Above).
Teraz już wiadomo kiedy ów CeDek trafi do sprzedaży- stanie się to 22 Grudnia, a cena wynosić będzie w przeliczeniu na (jeszcze nie)naszą europejską walutę niecałe 18,5 E.
Płyta będzie także promowana podczas koncertów w Styczniu, ale rzecz jasna tylko w Japonii.

+Quote Post
Hela
post 8 11 2004, 18:18
Post #9

Po internecie krąży nieoficjalna lista utworów, które znajdą się na The Black Mages "The Black Mages: Skies Above". Oto ona
1. Matoya's Cave
2. Battle 1
3. Hunter Chance
4. Vamo' alla flamenco
5. At Zanarkand
6. Battle with Golbez's Four Emperors
7. The Final Battle
8. The Man with the Machine Gun
9. Otherworld
10. Maybe I'm a Lion
11. Murahama's Theme

+Quote Post
szczurek
post 27 12 2004, 12:31
Post #10

Page 06 (26 Frames)

Grupa: GSR
Nr użytkownika: 1 744
Tlen: szczurek_sn
My Blog

Tylko kilka slow :
zakochalem sie, najlepszy rockowy album vgm evar, Czarni Magowie sa geniuszami, zdecydowanie.......

Sprawdzcie co u mnie najczesciej leci a wszystko bedzie jasne...

+Quote Post
Hela
post 28 12 2004, 10:18
Post #11

Na tej plycie widac ze kolesie Fukui (keyboard), Kawamori (basowa gitara), Hanyuda (perkusja), Sekito (gitara), Okamiya (gitara) nabrali umiejetonosci od czesow pierwszej plyty. Gitarowe riffy z "The skies above" sa mocniejsze od tych z pierwszego krazka. Perkusista jakby podkrecil troche tempo. Wokale, czyli nowosc w tym zespole wypadly niezle, choc jest ich malo. Ten glos z "The skies above", jest niezly, pasuje do calosci. Ogolnie czlonkowie zespolu wypadli naprawde niezle. Do tego cale kunsztu Nobuo dorzucil szczypte wiecej swojego geniuszu kompozycyjnego, wybral ciekawsze kawalki, ulozyl w swojej glowie niezle aranzacje, tak ze ten zespol staje jednym z moim ulubionych. Jedno co mnie zastanawia to ostatni utwor... szkoda bo to takie malutki kroczek w kierunku komercji.

+Quote Post
True
post 29 12 2004, 09:18
Post #12

Nr użytkownika: 2 216

Dobra, wreszcie mam BMII i jestem tuz po kontemplowaniu albumu. Byłem ciekawy co tam Nobuo z ekipa sklecił bo pierwsi BM byli calkiem calkiem(jak dla mnie tak -7/10;pp), no ale to co dostałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania, co do zje/bania tego albumu. Jako iż moim faworytem tej plytki jeszcze przed usłyszeniem była nowa wersja Otherworlda to zapodałem se ja do winampa jako pierwsza i już od razu szok. Jakies szmaciarskie riffy ala iron maiden po pijaku zamiast ostrego przyłożenia jak w pierwowzorze 0_o, a jak po 30 sekundach odezwala się WOKALISTKA to już totalnie wymieklem. Niby słyszałem już przedtem ze ma być „babski” wokal, ale kurde nie spodziewałem się czegos w stylu wokalu z nowego singla Within Tempation. Pasuje tu jak piernik do wiatraka, albo jak ja do gier sportowych 0o.
Co do reszty kawałków, to yyyyyy ale kurde wiekszosc z nich za ch/uja pana nie przypomina oryginalnych wersji. Jedynie Vamo' Alla Flamenco imo jest dosyc dosyc dobre;) [muzyczka która towarzyszyła kopaniu Chocographow w FF9, jeden z niewielu kawałków które zachowaly jawnie melodie pierwowzoru]. Nie chce mi się rozpisywac na temat poszczegonych kwalkow, powiem tyle ze większość jest na jedna modle. Usłyszycie zobaczycie. Mnie az mdli jak słucham Maybe I'm a Lion, te organki są tragiczne O_o.
Album ten przypomina mi St.Anger Metaliki. Wszyscy spodziewali się wielkiego powrotu legendy, a dostali wielkie (pipi), które podobalo się tylko totalnym zapalencom. Analogicznie jest w przypadku BMII. Nie wiem jak wy ale ja się zawiodłem totalnie.

PS wokal z Skies Above to jak mi to powiedział Morty, to Pavarotti normalnie O_o. Tyle ze imo to Pavarotti z zatwardzeniem;p

+Quote Post
Hela
post 29 12 2004, 10:40
Post #13

Ja tam sie nie zgodze z Toba. To ze przemodelowali te piosenki jest dla mnie calkiem niezlym pomyslem, bo po co wrzucac ta sama aranzacja piosenki na 10. plyte z kolei? Przydalaby sie jakas zmiana i oni ja zrobili. Nie jestem jakims fanbojem tego zospolu poprostu uwazam ze oni zmierzaja w dobrym kierunku. Przeciez to "Black Mages", nie powinni grac jakiejs sielankowej muzy, bo to mijaloby sie z celem. QA co do porownania z Metalika to nie wydaja mi sie ono szluszne, bo ten zespol to jeszcze nie legenda. TO ich druga plyta i caly czas beda sie wyrabiac i serwowac nam bardziej rozwiniete rzeczy a, ze rozwijaja sie w strone ktora nie wszystkim sie podoba... to kwestia osobistych upodoban, wiec nic na to nie poradzimy. Nie da sie trawic w gusta wszystkich.

+Quote Post
Aramis
post 29 12 2004, 14:07
Post #14

Nr użytkownika: 5 596
My Blog

Możecie się podzielić namiarami (link) na BM2?

+Quote Post
Hela
post 29 12 2004, 14:11
Post #15

http://gamemusic.boreddorks.com/

+Quote Post
Hela
post 29 12 2004, 14:12
Post #16

http://gamemusic.boreddorks.com/

+Quote Post
HunterX
post 31 12 2004, 03:33
Post #17

Nr użytkownika: 1 552
GG: 1183108

Uwielbiam słuchać rocka, jednak po przesłuchani tego soundtracku stwierdzam: taki sam shit jak i pierwsze The Black Mages. A to, co oni zrobili ze wspaniałym Otherworld to już profanacja (IMG:style_emoticons/default/confused.gif) . Jedyna muza, która mi podeszła, to Vamo' Alla Flamenco, no i może fragmencik Matoya's Cave (ale i tak orginalna wersja z FF: Origins jest o niebo lepsza). Reszta to crapy. Nie polecam.

+Quote Post
Pic
post 17 02 2005, 12:21
Post #18

Nr użytkownika: 8 851

Uwielbiam słuchać rocka, jednak po przesłuchani tego soundtracku stwierdzam: taki sam shit jak i pierwsze The Black Mages. A to, co oni zrobili ze wspaniałym Otherworld to już profanacja (IMG:style_emoticons/default/confused.gif) . Jedyna muza, która mi podeszła, to Vamo' Alla Flamenco, no i może fragmencik Matoya's Cave (ale i tak orginalna wersja z FF: Origins jest o niebo lepsza). Reszta to crapy. Nie polecam.

Hunter hopie ty się hyba na artyżmie nie znasz, po co mieliby nagrywać jeszcze raz to samo, zkoro mogli po prostu wydać OST'a ? po to się takie krążki wydaje by posłuchać jak dany utwór wygląda w kontekście ROCKA , mi też się sporo utworów nie podoba, ale muszę przyznać że "Those who fight further" i "JENOVA" trzyma poziom a po wysłuchaniu "Clash on the big bridge" i "the Decisive Battle" stwierdzam że jest to świetny krążek, czekam na następny z nadzieją na "One Winged Angel" !!!

+Quote Post
beavisbathol