Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Projekt zwany FFXII...
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
szczurek
Wiatam. Ten temat ma służyć glównie do ujawniania nowych informacji, oraz "gdybania" na temat nowego produktu od Square, mianowicie, Final Fantasy 12.
Po pierwsze: http://www.dami.pl/~tommys/Works/ff12.jpg plakat reklamujący grę. W lewym dolnym rogu widać Bangę, czyli przedstawiciela jednej z ras przedstawionych w Final Fantasy Tactics Advance na GBA. Znajoma muzyczka pochodzi z FF7, ale wydaje mi się że jest jedynie "ulubioną" wersją tej melodyjki i dlatego umieścili ją w grze.
A teraz dość stary news:
Pan Yasumi Matsuno ( jeden z osób pracujących przy tym tytule ) uchylił rąbka informacji na temat FF12. Powiedział że bedzie miał wiele wspólnego z FFTA. Wiele...Rasa to chyba nie tak wiele?? A więc prawda siedzi jeszcze głębiej!! Niestety ja jej nieznam hyh.gif Pozostaje przypuszczać jakie będzie. Planowana data wydania: 19.11.2003 (Japan). Strona gry: http://www.ff12.com/ narazie nie ma tam nic ciekawego oprócz muzyczki której możemy sobie posłuchać ( Prelude ).
Trzcina
Wydania? A nie czasem wypuszczenia jakies szerszego info? ;) Anyway gdyby wydania to w sumie fajnie, co rok jakis FF :D Bo na wersje europejska trzeba by pewnie czekac conajmniej do grudnia 2004 ;)

BTW mam nadzieje, ze nie nie bedzialo mialo wspolnego z FFTA poziomu trudnosci, bo jesli tak to nawet nie chce mi sie tego uruchamiac ;)
szczurek
BTW mam nadzieje, ze nie nie bedzialo mialo wspolnego z FFTA poziomu trudnosci, bo jesli tak to nawet nie chce mi sie tego uruchamiac wink.gif

racja wink.gif po jakimś czasie bierze obrzydzenie aż confused.gif
To jest data wydania w japonii!! Przynamniej tak ciągle zażeka się Square. Ale wiemy jak to jest wink.gif
Aha plakat promujący grę nosi nazwę "Propaganda". Dość dziwna nazwa...
Mendrek
Widzialem juz. Btw. potne sie zyletka do butow, kiedy okarze
sie ze fabula pokryje sie z moja (swego czasu kiedys
stworzylem fabule do 13 by wyslac na konurs Stara, ale dyskietke
pogryzl mi pies kumpeli... Coz, przynajmniej kotlet byl dobry biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ).
Pozdroo all.
minimog
Moim zdaniem bedzie bardzo podobny do FFt i VS, gdyz wyglada na bardzo powaznego Finala. Moze cos jak FF8?
Sergio
To FF8 był poważny? Patrz, nie wiedziałem tongue.gif
Antares
Powrót do heroic-fantasy korzeni serii. to jest to na co czekam. I zapowiada się że tak będzie.
HunterX
Powrót do heroic-fantasy korzeni serii. to jest to na co czekam. I zapowiada się że tak będzie.

Obyś miał rację kolego! wink.gif Ja ze swojej strony dodam, że nie mogę się doczekać 19 XI 2K3!
_MundeK_
Moim zdaniem bedzie bardzo podobny do FFt i VS, gdyz wyglada na bardzo powaznego Finala. Moze cos jak FF8?

Mi osobiście podobieństwo FFXII do FFVIII nie przeszkadzałoby. Od ósmej odsłony 'fajnala' zaczynałem przygodę z tą sagą. 'Ósemka' bardzo przypadła mi do gustu. A na zakończenie powtórzę się po raz kolejny FFVII rulez :!:
TaiCat
_MundeK_ tak trzymać! FF12 może i nawet byc podobny do Chrono Crossa czy czego tam ale to będzie tylko kolejny sequel...
minimog
Tyle, że (prawie)zupełnie inny niż poprzednicy
Józef Smelcerz
Nie wiem - jakoś mnie nie rajcuje ten plakat, ale może się mylę...
Nie wiem dlaczego, ale pompa wogóle mi nie przyspiesza na myśl o FFXII - znacznie bardziej wyczekuję Star Ocean 3. Może jak w listopadzie wrzucą jakąś informację o FFXII to zmienię zdanie - na razie nie jestem specjalnie podekscytowany.

Życzenie dnia:
niech wezmą przykład z FF6 i dadzą dużo sekretów!
Jakim
PO plakacie można wywnioskować (moim zdaniem) że nowy final będzie nieco odmienny od pozostałych. Stroje niektórych postaci przypominaja stroje za czasów średniowiecznej Europy (coś jak Vagrant). Jednak nie sądzę aby rozgrywka miała cokolwiek wspólnego włąśnie z Vagrant Story. Po pierwsze nie było by mowy o więcej niż jednym bohaterze, a w finalach jest to przecierz podstawą. Po drugie seria FF jest nastawiona do szerszego grona odbiorców niż VS. Nie wiem co ma znaczyc podobieństwo do FFTA( może zmiana klas? jak w FFX-2 , albo strategiczne walki??) ale nie chcialbym takiego wysokiego poziomu tr.. Jaki będzie?? Oby najlepszy!
_MundeK_
Jak narazie nikt chyba nic jeszcze nie wie... Mnie też nie rajcują takie klimaty ukazane na plakacie... Jeśli będzie to jakaś manga albo coś utrzymane w klimie FF9 nawet na tą grę nie spojrzę :wink: No może kątem oka coś oblukam ale jak narazie czekam do 19 listopada, wtedy ma się coś znaleźć na oficjalene stronce. Póki co czekam na FFVII:AC cool.gif
Hejas
Póki co czekam na FFVII:AC cool.gif

Taaak, to widać cool.gif
KRELIAN
O FF12 gdybylem zanim pojawilo sie info o x2. Mialem nadzieje na powrot do jobsow , teraz z mila checia widzialbym np system zblizony do hmm vagrantowego of coze kierujac poczynaniami kilku postaci np pieciorga (jak w ff4) albo cos na wzor comb z xenogearsa w klimatach sredniowiecznych...
]-X-[Hunter][
Cieszy mnie jedna rzecz, pamiętacie takie hity jak Vargant Story i FF T ?? Miały swój własny gotycki klimat wypaśną muze i tem mroczny power a wiecie co... FF XII zajmuje się ten sam gościu !! CO tymi grami !!!! Więc nie ma mowy o powtórce z rozrywki nie nie Square musi zaatakować świerzością i polotem ze zwojej strony by nie zrazić do siebie graczy !!

http://www.ffwa.org/news/images/2001/15%60...f-xii-small.jpg
http://individual.utoronto.ca/mkhan/square...sidebanner1.jpg
http://www.rpgamer.com/games/ff/ff12/propa.../ff12poster.jpg

No to tyle ile na sieci jest może jeszcze troche ktoś znajdzie ale jak nie to trudno hehe !!
KRELIAN
I wlasnie z tego powodu moze byc powtorka z rozrywki . Patrzac na to trzezwo i tak dostaniemy odgrzany kotlet (oby w sredniowieczu) z wymieszaniem systemowym wczesniejszych efefow . Juz w przypadku x2 mozna sie bylo spodziewac rewolucji a co mamy ? Mieszanke znanych juz schematow (co w tym przypadku akurat mi nie przeszkadza)... Coz pozostaje mi tylko miec nadzieje ze sie conajmniej myle i zmiany nadejda :?
]-X-[Hunter][
Co do FF X-2 to jest to poprostu odnoga w strone Chrono Crossa czyli nie kończąca się zabawa !! BO NEWGAME+ dodali i jest to inowacja !! A co do VS i FFT to w jakich czasach chcesz FF XII po plakacie widać że coś w stylu FF IX bedzie jak dla mnie to może być byle się fajnie grało były nowe Aeony i fuuuuuuuuuuuuuul rdochy :wink:
KRELIAN
Przestalem wierzyc w takie plakaty od kiedy zobaczylem filmik z FFX w ktorym jakas dwojka postaci poruszala sie po (kurcze zapomnialem nazwy :wink: ) wiosce Zella z ff8 w dodatku z opcja online . A to, ze plakat przypomina klime ff9 to jeszcze o niczym nie swiadczy (no tak gdybanie) ...
Co do new game + bylo to juz w ct,cc,vs to czemu nie wepchnac tego i tu .
Dlatego jak juz wspomnialem na pewno w kolejnych czesciach w dalszym ciagu beda wprowadzac cos co juz bylo (ciekawi mnie np czy jeszcze kiedys ujrze DWARFSOW ) ewentualnie odpowiednio modyfikujac dajac wrazenie czegos przelomowego ...
A co do nowych aeonow to ciekawe jak sprawa sie z nimi potoczy (chyba nie musze mowic dlaczego) .
]-X-[Hunter][
No zawsze FF był zrobiony jako jedno razowa dłuuuuuuuga przyjemność. Więc nie wierze w NEWGAME+ w FFXII, ale co do tego filmiku z FF X bo to był filmik z FF XI o ile dobrze pamiętam albo nie wiem już bo na początku FF X miał być też online ale zanichali projekt !! No i jakoś tak wyszło ale widząc ten pierwszy skrin co dałem to chyba bardiej mi to na FF VIII wygląda niż na FF XII ale spoko podobno po sieci krąrzy Trailer z tergów w japoni krótki i mało mówny ale...
KRELIAN
Ja tez nie wierze w new game + w ff12 bo po co powtarzac sie tak szybko. Nawiazywalem do twojej wczesniejszej wypowiedzi odnosnie ffx2 , a co do filmiku to byl zdecydowanie z FFXa .
Trailer powiadasz ... jakies linki?
]-X-[Hunter][
NEW !!
Sam wiesz, że ten news zmieni wszystko

Premiera każdego nowego Finala to zawsze dla graczy wielkie przeżycie. Każde drobne info, każda plotka. Wszystko się liczy. Nieważne, czy chodzi o bezpośredni sequel (FFX-2), czy o "skok w bok" od reszty serii (FF:CC). Wystarczy, że ktoś powie o nowej grze z Final Fantasy w nazwie i wszyscy zaczną słuchać. Więc jako pierwsza strona FF w Polsce...

Final Fantasy XII. Tokyo Game Show. Od 26 do 28 września. Po raz pierwszy i to właśnie MFFU będzie miała info z pierwszej ręki, jak najwcześniej, jako jedna z pierwszych stron na świecie.

Pamiętajcie, Fantazja nie ma końca.

NEW NEW !!

I Square Enix daje nam o tym znać. Prezentacja "Tylko dla VIPów" zmieniła się w "Tylko dla VIPów i szczęśliwych wybrańców z Japonii". Ciekawe czy będzie jakiś test Finalowy dla wyłonienia zwycięzców?

Dnia 19 listopada 2003 roku, odbędzie się prezentacja Final Fantasy XII dla inwestorów i prasy. Uwaga, zmieniamy zasady! Setka szcześliwych osób także będzie mogła wejść do kina, w którym odbędzie się prezentacja i na własne oczy ujrzeć nowe dzieło Square Enix.

Wystarczy wysłać do 5 listopada swoje zgłoszenie, w którym trzeba zawrzeć imię, nazwisko, wiek (osoby poniżej 12 roku życia nie mogą się dostać na prezentację), zdjęcie, miejsce zamieszkania, telefon oraz... Gry FF, w które się grało.

Setka wybranych dostanie powiadomienie telefoniczne 13 listopada i czeka ich jeszcze tydzień czekania... A ile nas czeka?

MOJE TERAZ !!

No i jakoś nic nie mają... ale skoro był trailer pokazywany na TGS to coś gdzieś musi być !!
Roki
Square-Enix zapowiadało FFXII na końcówkę roku fiskalnego w Japonii tj. 31 marca 2004. Wtedy właśnie miałaby nastąpić premiera. Jak niestety się okazało Square-Enix wypuści Final`a dopiero w kolejnym roku fiskalnym czyli: od 1 kwietnia 2004 do 31 marca 2005!!! Nie chcę wyrokować, ale chyba firma się nie wyrabia sad.gif
szczurek
Square-Enix zapowiadało FFXII na końcówkę roku fiskalnego w Japonii tj. 31 marca 2004. Wtedy właśnie miałaby nastąpić premiera. Jak niestety się okazało Square-Enix wypuści Final`a dopiero w kolejnym roku fiskalnym czyli: od 1 kwietnia 2004 do 31 marca 2005!!! Nie chcę wyrokować, ale chyba firma się nie wyrabia sad.gif

ale ropa sad.gif damn a już myślałem że zdążą
szczurek
http://www.videogamerx.net/gamenews/a002/304/ff12.jpg
widać 2 głównych bohaterów
ds

geez...do tej niuni nic niemam, ale ten pedalek... =_='
szczurek
czyżby Square miało symptom Tidusa-pedałka??
Tokar
No na to wyglada.....Koles naprawde wyglada tragicznie.
I w dodatku te stroje-cos zaczynam powatpiewac w heroic fantasy=P
True
-X-[Hunter][\"]No i jakoś tak wyszło ale widząc ten pierwszy skrin co dałem to chyba bardiej mi to na FF VIII wygląda niż na FF XII

ten ,,skrin" to chalowaty fotomontarz ktory krazy po sieci cos od 1,5 roku icon_twisted.gif
szczurek
są pierwsze screeny!!

Tokar
No zbyt wiele to te shoty nie mowia,ale przynajmniej mozna wywnioskowac,ze tak jak w FFX w czasie walki drozyna biedzie trojosobowa.......Tylko na litosc boska niech temui gosciowi zrobia operacje plastyczna.
Ja do Tidusa nic nie mialem,ale ten pan to juz lekkie przegiecie.....hmmmm...a moze to jest pani po amputacji dydow laugh.gif
Roznie moze byc
Roki
Ciekawe czy gra bedzie tak liniowa jak FF X question.gif Oby nie.
Tokar
Patrzac na screeny i ubior blond-pedzia biggrin.gif mozna zauwazyc ze sporo postaci ma na sobie zbroje przypominajace te samurajskie.
Czyzby FFXII rzeczywiscie mial sie obracac w sredniowiecznych klimatach,tyle ze nie Europy,a feudalnej Japonii?? :?
Kamiru
Zaczynam podejrzewac designera postaci o sklonnosci homosexualne.
rekin
Screeny wyglądają smakowicie. Laska mi nie przypadla do gustu, jest jakaś lalkowata. O chloptasiu szkoda gadać icon_twisted.gif .
Watari
Patrzac na screeny i ubior blond-pedzia biggrin.gif  mozna zauwazyc ze sporo postaci ma na sobie zbroje przypominajace te samurajskie.
Czyzby FFXII rzeczywiscie mial sie obracac w sredniowiecznych klimatach,tyle ze nie Europy,a feudalnej Japonii?? :?

i mnie to jak najbardziej odpowiada samuraje , rycerze itd

a wracajac do tematu zauwazylem na skrinach duzo podobienstw do FFX (mapa,hero tongue.gif, walka) co moim zdaniem moze nie wplynac za dobrze icon_twisted.gif na gre
Hans44
Tez wole te klimaty.
Jakim
Jestem za:)
rekin
Jestem za:)

Dużo ma do powiedzenia laugh.gif . Chyba za dużo się naoglądal się obrad sejmu w tv laugh.gif .
Kamiru
Chyba za dużo się naoglądal się obrad sejmu w tv  :lol: .

Poki co nie domaga sie odejsca Balcerowicza...
Jakim
Znowu się czepiasz?
Tokar
A temu tematowi ,to juz wogule przyszlosci nie wroze.Dyskusja zeszla na tematy polityczne i do tego jest taki sam topic w dziale PS2
szczurek
A temu tematowi ,to juz wogule przyszlosci nie wroze.Dyskusja zeszla na tematy polityczne i do tego jest taki sam topic w dziale PS2

tamten topiq powstał dużooo póżniej od tego czyli zgodnie z prawem to jest właściwy temat o FF12
Co do gry: panienka całkiem fajna ( ma co pokazać, już czekam na hentaie ;p ) koleś trochę pedałkowaty ale da się znieść. Widac że gra skłania się bardziej do średniowiecznych klimatów co uważam za bardzo dobra cechę!! Wystarczy przypomnieć FFT...
Yaxa
Ze co niby to maja byc zbroje w stylu tych jakie nosili samuraje? Jaja se robicie czy co? Widzielista kiedy jak wyglada prawdziwy samuraj? Tylko nie taki z amerykanski super-(s)hitow jeno prawdziwy. smile.gif Kurna a ja bede stal do konca w obronie tego goscia! Jest wporzo! Malo macie gier z super herosami mada-faka zabijaka? Jest git, ale w FFXIII prosze juz o innego. Kolejna analogia do FF9. Na jednym zdjeciu jest miasto bardzo podobne do Alexandri (czy siak sie to pisze smile.gif ). Bardzo fantasy sie to prezentuje, a laseczka to miodzik. Idealnie w moim typie. Szczurek ja tez czekam na jej hentaje tongue.gif
Tokar
Ze co niby to maja byc zbroje w stylu tych jakie nosili samuraje? Jaja se robicie czy co? Widzielista kiedy jak wyglada prawdziwy samuraj? Tylko nie taki z amerykanski super-(s)hitow jeno prawdziwy. smile.gif  Kurna a ja bede stal do konca w obronie tego goscia! Jest wporzo! Malo macie gier z super herosami mada-faka zabijaka? Jest git, ale w FFXIII prosze juz o innego. Kolejna analogia do FF9. Na jednym zdjeciu jest miasto bardzo podobne do Alexandri (czy siak sie to pisze smile.gif ). Bardzo fantasy sie to prezentuje, a laseczka to miodzik. Idealnie w moim typie.  Szczurek ja tez czekam na jej hentaje tongue.gif

Heh Yaxa,zbroje lub elementy zbroi ,ktore maja na sobie Van(juz nawet nic na jego temat nie mowie,chyba zaczynam sie przyzwyczajac :wink: ),oraz liczni rzolnieze widoczni zarowno na scanie jak i screenach(jezdziec chocobo) SA podobne do tych,jakie nosili samuraje.A na pewno bardziej podbne do zbroi samurajskich,niz do tradycyjnych europejskich.
Yaxa
Przyjrzalem sie poraz kolejny obrazkowie i musze powiedziec, ze zbroje zolniery faktycznie moga przypominac troche te samurajskie. Zbroja Vana natomiast nie. Samuraje na nogach nosili inne zbroje. Co do goscia na chocobo sie niewypowiadam bo ledwo go widac i niemoge stwierdziec. I sorki, ze sie tak czepiam ale jestem bardzo uczulony na tym punkcie smile.gif
szczurek
Przyjrzalem sie poraz kolejny obrazkowie i musze powiedziec, ze zbroje zolniery faktycznie moga przypominac troche te samurajskie. Zbroja Vana natomiast nie. Samuraje na nogach nosili inne zbroje. Co do goscia na chocobo sie niewypowiadam bo ledwo go widac i niemoge stwierdziec. I sorki, ze sie tak czepiam ale jestem bardzo uczulony na tym punkcie smile.gif

to oni na nogach zbroje nosili a nie na klacie?? tongue.gif
Mam WIELKĄ nadzieje ża dadzą jakąś fajną mini-gierę z Chocobosami, najlepiej coś na wzór chodowania z siódemki.
Ashe też nie ma zbroi, ale wystarczy że się obróci to wszyscy przeciwnicy "stają dęba" tongue.gif laugh.gif
Morty
co do minigierki to mogli by dac Triple Triada icon_twisted.gif
Yaxa
szczurek - zbroja to nietylko to co na kalcie (do) a calosci.
Kurcze ale powiem wam, ze to najlepszy tylek z gier z jakimi mialem do czynienia biggrin.gif Square to fachowcy, wiedza jak "pobudzic" klienta biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.