Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: >>> NAGRYWANIE PŁYT - KOMPENDIUM WIEDZY
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Deks
W tym temacie pytajcie o wszelkie kwestie dotyczace nagrywania płyt

Mam taki problem, mianowicie ściągam orginalne gry ;p z internetu programem emule, wszystko mi się ładnie ściąga, rozpakowuje rar lub mam od razu bina i tego bina chcę od razu nagrać. Włączam więc Alcohola 120 lub Nero i wypalam, nie ma błędów lecz gdy chcę grę włączyć słyszę dźwięki jakie konsola wydaje gdy ładuje płyte lecz na ekranie mam ciągle niebieski ekran AR z napisem 'please wait'. Gry raczej nie są kopnięte bo ściągam z sharereactora bądź osłoskopu, kiedyś nagrywałem już cd i było wszystko w porządku...

Pomoże ktoś...? ;p
Napek
masz nagrywarke LG pewnie biggrin.gif a jak nie to za tanie płytki
kobra
moze konsola ma juz mocno zjechany laser albo po prostu jak wspomnial napek nagrywasz na cienkich plytach i z zaduza szybkoscia (zalecam 4-8x max)
Deks
Nadal nic, zmieniłem płytki ale nadal to samo, nagrywarkę mam plextora.
Może coś pokopałem w ustawieniach i nie rzuca się to w oczy jest coś takiego?
palo
A ja mam pytanie tez dotyczace nagrywania gier, ale DVD. Jakich programów mozna uzyc do przegrywanie gry DVD z płyty na płyte. Kolega ma sprzęt, ale jest troche ciemny, a ja się tez nie znam na tych sprawach. Moja rola ogranicza sie do kupienia gotowej płytki na giełdzie smile.gif
Sojer
Deksiu: moze poprostu gry które zassales nie chodza na Neo, tylko na innej przeróbce :?
Anonymous
A ja mam pytanie tez dotyczace nagrywania gier, ale DVD. Jakich programów mozna uzyc do przegrywanie gry DVD z płyty na płyte. Kolega ma sprzęt, ale jest troche ciemny, a ja się tez nie znam na tych sprawach. Moja rola ogranicza sie do kupienia gotowej płytki na giełdzie smile.gif

Do przegrywania DVD moze byc np. Nero.
Roki
Ten post powyzej jest moj (forum swiruje i pojawiaja sie problemy).
Dodam jeszcze ze plyty przegrywaj z mozliwie mala predkoscia :wink:
Deks
Deksiu: moze poprostu gry które zassales nie chodza na Neo, tylko na innej przeróbce :?

No raczej powinny chodzić bo to są cedeki ntsc i nic nie pisze że na rippera czy cuś...
mik13
co zrobic zebym mugl na mojej nagrywarce lite-on nagruwac z predkoscia 2x moge tylko 4x??
Sojer
co zrobic zebym mugl na mojej nagrywarce lite-on nagruwac z predkoscia 2x moge tylko 4x??

wgrac inny program! nie nero... colne cd albo cos innego :wink:
kamson11
arrow.gif
Forebode

Nic nie poradzisz, masz nowsy model nagrywarki i nie da sie po prostu. Ja mam 8x/4x/32x i moge nagrywac nawet z 1x...

Mam taki problem, mianowicie ściągam orginalne gry ;p z internetu programem emule, wszystko mi się ładnie ściąga, rozpakowuje rar lub mam od razu bina i tego bina chcę od razu nagrać. Włączam więc Alcohola 120 lub Nero i wypalam, nie ma błędów lecz gdy chcę grę włączyć słyszę dźwięki jakie konsola wydaje gdy ładuje płyte lecz na ekranie mam ciągle niebieski ekran AR z napisem 'please wait'. Gry raczej nie są kopnięte bo ściągam z sharereactora bądź osłoskopu, kiedyś nagrywałem już cd i było wszystko w porządku... 

Pomoże ktoś...? ;p

Korzystasz z oryginalnego pliku .cue? Bo w nim jest zapisane zeby nagrywal plytke w MODE2/XA. Moze temu ci nie dziala ze nagrywasz w MODE1.

A ja mam pytanie tez dotyczace nagrywania gier, ale DVD. Jakich programów mozna uzyc do przegrywanie gry DVD z płyty na płyte. Kolega ma sprzęt, ale jest troche ciemny, a ja się tez nie znam na tych sprawach. Moja rola ogranicza sie do kupienia gotowej płytki na giełdzie

CloneDVD.
2razyjot

Pomoże ktoś...? ;p

wypalasz speedem "x2" czy wiekszym? polecam sie pomeczyc i wyjarac najwolniejszym speedem ...
Deks
Nagrywam ostatnio nawet 4x, ale to chyba coś z tym cue - jakby mi mógł to ktoś wytłumaczyć bliżej ale kurde kiedyś nagrywałem i było w prządku. (nagrywam alcoholem)
kobra
jesli przy ladowaniu pliku cue nie wyskakuje ci jakis blad ze nie moze znalesc pliku bin. czy cos takiego to znaczy ze jest wszystko ok

PS. zobacz sobie plik cue w notatniku moze jest zla sciezka do pliku podana
Deks
No nie wyskakuje żaden błąd i ładnie wszystko wypala, więc chyba to będzie jednak czytnik niestety...;/
Anonymous
witam ja jestem troche obryty z nagrywaniem gier/filmow na dvd i moge polecic program alkochol 120%, wszystkie mojje gry zostaly wlasnei nim wypalone
Deks
Łał co ty nie powiesz...;p czytaj całe tamaty, od początku piszę że nagrywam tym programem...
Anonymous
pisze pisze, ale cos mi sie wydawalo ze nie ktorzy nie zrozumieli
Liquid(c)
A ja bede bardzo oryginalny i polece Alcohol 120% biggrin.gif
kamson11
Deksiu ja też ściągnełem pewnego dnia gierke ( DB ) i się elegancko rozpakowala itp. i po nagraniu jej nie odpala konsola. okazuje się ze skopany jest obraz !!
A jeśli nie to może te gry co ściągnełeś śą duże i nagrales overburningiem w nero albo alcoholu co jest BŁĘDEM !! spróbój nagrac cd rwin albo lepiej cd clone+ daemon tools icon_twisted.gif icon_twisted.gif
innego wyjscia chyba nie ma
pozdro

PS: nagrałem JAK 2 w alcoholu ( 850 mb ) i (pipi) płytka poszła się (pipi) a cd clone elegancko cool.gif
wsm
kamson11 nagrywales na zwykla 700MB?
bo mam ten sam bin i nie wiem czy nagrac na 700 czy 870 cd ;p
kamson11
Spoko że nagrywałem na 700 cool.gif ofkos jak 2 i reszte tez na 700 cool.gif
wsm
PS: nagrałem JAK 2 w alcoholu ( 850 mb ) i (pipipi) płytka poszła się (pipipi)ć a cd clone elegancko  8)

pewnie nagrales w trybie raw, dlatego nie dzialalo. Mi ten sam bin ladnie smiga ;)
Deks
Tego Jaka II to wy nagrywacie Dvd ripa na cedeki? ?
Sojer

a na co niby innego ? 8O
kamson11

Póki co nie słyszałem o dvd mieszcącym 700 mb laugh.gif laugh.gif 3 posty wyzej padło takie pytanie...
marshall
przeciez to mowi samo za siebie DVDRIPwiec da rade wrzucic na zwyklego CeDeka laugh.gif
wsm
plik zajmuje ponad 800MB ale dane nagrywane na plyte niecale 702MB.
Kapu
skoro juz przy alcoholu jestesmy to w jakim write method wypalacie gry na ps2??(zakladajac oczywiscie ze datatype jest ustawione na Plystation2)

arrow.gif DAW / SAO
arrow.gif RAW SAO
arrow.gif RAW SAO + SUB
arrow.gif RAW DAO

aha i jeszcze ktore opcje macie odhaczone??:

arrow.gif Enable Buffer Underrun Technology
arrow.gif Don't close last session of current disc

arrow.gif Bypass EFM Error
arrow.gif Rectify Sub-Channel Data

sorry za glupie pytanie ale kilka plytek dzis poszlo mi sie (pipi)ac i nie wiem czego to wina icon_evil.gif
Yacek
[quote="Kapu"]

:arrow: Enable Buffer Underrun Technology
:arrow: Don't close last session of current disc

Te maja byc napewno zaznaczone.
Napek
arrow.gif Don't close last session of current disc

Jasne ma nie zamykac plyty biggrin.gif:D:D
Deks
To jak kuwa? ma zamykać czy nie? sorry za lemerskie pytanie ale ostatnio już nic nie kapuję...
marshall
jasne ze zamykac 8O
wsm
PS2 wymaga DiscAtOnce wiec jak mialoby nie zamykac? o0
Kapu
a co z pozostalymi opcjami??
a ja myslalem ze tu sami spece... :wink: smile.gif
Forebode
A po co ci to wszystko, skoro w alcoholu ustawiasz se profil Playstation 2 i nagrywasz...
Kapu
bo nie jestem pewien czy czegos nie pomieszalem :roll:
Deks
PS2 wymaga DiscAtOnce wiec jak mialoby nie zamykac? o0

No wic kuwa dobrze wszystko robie a nie działa...;p najlepsze jest to że przyszły gry od Crasha i one mi śmigają bez problemu...
Sojer
kurfa! a z jaka predkoscia wypalacie ? bo jezeli x40 to kurna sie nie dziwie ze wam nie dziala nic laugh.gif
Deks
Próbowałem z tymi najmniejszymi też...;p
Anonymous
Hej, słuchajcie skąd ściągacie gry (z jakich stron)ja znam tylko 1 stronkę supernova czy coś takiego, są jakieś inne lub programy do wyszkiwania ?
POMÓŻCIE !!! sad.gif
2razyjot
Hej, słuchajcie skąd ściągacie gry (z jakich stron)ja znam tylko 1 stronkę supernova czy coś takiego, są jakieś inne lub programy do wyszkiwania ?
POMÓŻCIE !!!  sad.gif

Eddy - przewalkuj sobie ten temat http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=10571. Prosze bardzo.

Tak sie sklada, ze ta "1 stronka", ktora znasz to chyba najlepsze zrodlo do najnowszych gier do filmow/gier/programow/muzy itp ... icon_twisted.gif
Anonymous
mam takie pytanko z jaka predkoscia moge przegrac plyte dvd czy x4 nie bedzie za szybko question.gif
Anonymous
mam takie pytanko z jaka predkoscia moge przegrac plyte dvd czy x4 nie bedzie za szybko question.gif
oczywiscie chodzi mi o gre na ps 2 na dvd
Sojer
oczywiscie chodzi mi o gre na ps 2 na dvd

chyba nie laugh.gif
Gierek
zciągnełem sobie z Torrenta najnowiszego Toniego, nagrałem go na płytkeę i (pipi) w (pipi)e nie chodzi!!!
Mam nagrywarke ACERa i nagrywam 8x na PLATINIUMA Alcoholem 120%.... Płyta startuje lecz potem zostaje tylko czarny obraz i nic sie nie dzieje...co sie dzieje??
2razyjot
zciągnełem sobie z Torrenta najnowiszego Toniego, nagrałem go na płytkeę i (pipi) w (pipi)e nie chodzi!!!
Mam nagrywarke ACERa i nagrywam 8x na PLATINIUMA Alcoholem 120%.... Płyta startuje lecz potem zostaje tylko czarny obraz i nic sie nie dzieje...co sie dzieje??

Nagraj x2? icon_twisted.gif
Rausio
Witam!

Mój koleś kupił sobie nagrywarę DVD liteon LDW 411s. Kupiłem sobie płytkę DVD Verbatima poszedłem do niego i zrobiliśmi ISO Need for Speeda Underground następnie wypaliliśmy to x2 bo tylko taki speed był do wyboru, wszystko robiliśmy programem NERO 6 (demo) kiedy odpaliłem grę na PS2 wszystko było dobrze dopuki nie włączyłem wyścigu. Wtedy podczas jazdy płytka nie nadążała i trasa przed samochodem się nie dogrywała, a tego nie było na płytce z której robiłem kopie (była na Princo) . Następnie wypaliłem The Getaway też na Verbatimie i płytka też nie za dobrze chodziła mianowicie loadingi były dłuższe niż na tej z której robiłem kopie( też była na Princo). Myślałem że może mam laser zjechany i poszłem do kolesia który ma nowszą konsole a u niego wogule się NFSU nie odpalił. Kiedy wziełem dobrą kopie NFSU nagranej na Princo i tą moją nagraną na Verbatimie pod światło zauważyłem że na princo wypalona powieżchnia jest gładka a na verbatimie widać jakieś smugi i jakby kółka albo spirale(nie rysy).

Może ktoś z was wie jak pomuc? czy to od nagrywary? czy może nero się nie nadaje?

ps.sorry za przydługiego posta biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.