Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kill Bill
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
kura
Kto ów film Q.Tarantino widział, niech wyrazi się na temat tego przesiąkniętego japońskim klimatem dzieła, z mojej strony napiszę tylko, że walki na miecze rządzą, sekwencja anime jest "kul", a jatka(bardzie masakra) w klubie jest... krwawa i brutalna icon_evil.gif , hehehe...
TaiCat
no właśnie...Kill Bill jest kontrowersyjne ale gościara mi się nie podoba więc tylko na plakat z katana popatrzę
Nozomi
Do kitu, w ogóle mi się nie podoba wink.gif
ds
topic o kill billu jest w forum filmowym...

http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=9256
Yohko

ale tu bedziemy mowic o "japonskosci" w tym filmie smile.gif
ds
anime jest wspaniałe:)...i ten widok fpp z kuli/głowy:>...
Sojer
ten japonski teledysk "woho ho ho ho ho" mnie rozwala laugh.gif
sciagnijcie sobie OTS'a ! icon_twisted.gif
kura
To podaj linka do OST...
Guts
To podaj linka do OST...

Spoko,znajdziesz go w kazdym dobrym sklepie muzycznym biggrin.gif

Co do krotkiego anime w tym filmie to musze powiedziec ze
jest naprawde świetne.Dużo krwi i piekna kreska,mam
nadzieje ze w Vol 2 tez znajdzie sie cos takiego cool.gif
kura
Taaaa, czekam do lutego, tylko mam nadzieję, że pokażą coś nowego, a jednocześnie zachowają styl części pierwszej, tj. krew krew i jeszcze raz krew smile.gif
2razyjot

ale tu bedziemy mowic o \"japonskosci\" w tym filmie smile.gif

Ale moje topici to sie zamyka z przyjemnoscia? :wink:
T3xz
kolega mi opowiadal o tym filmie ze krew krew.. caly ekran z krwi.. jest sens? no jezeli akcja przebije inne filmy Tarantino.. to czemu nie
2razyjot
kolega mi opowiadal o tym filmie ze krew krew.. caly ekran z krwi.. jest sens? no jezeli akcja przebije inne filmy Tarantino.. to czemu nie

Po co pytasz, skoro za moment sam sobie udzielasz odpowiedzi?? icon_twisted.gif
Adam First
ja tam z zapartym tchem ogladalem te wszystkie rzeznie na ekranie a przy motywie z mistrzem Hanzo to mnie az zamurowalo i zaczalem powazniej patrzec na ten film.
ja akurat ten kawalek (Woo Hoo) kupilem sobie na singlu trio dziewczyn z Tokio o nazwie "The 5,6,7,8's" a tytul piosenki wyzej- jest swietna szczegolnie w gromadzie ze znajomymi po kilku piwach biggrin.gif
T3xz

Po co pytasz, skoro za moment sam sobie udzielasz odpowiedzi?? icon_twisted.gif

my ludzie nauki nazywany to: Pytaniem Retorycznym
airfx
kupilem sobie na singlu trio dziewczyn z Tokio o nazwie \"The 5,6,7,8's\" a tytul piosenki wyzej- jest swietna szczegolnie w gromadzie ze znajomymi po kilku piwach biggrin.gif

Taa trzeba powiedzieć że wogóle soundtrack KillBilla wymiata. Szczegolnie japońskie kawałki.
Norek
Muza jest spoko, często umila mi wieczory:)
A film... Pierwsza częśc wypasiona, druga średniak... Moja koleżanka jest fanką filmów Tarantino i chyba oczekiwała czegoś głębszego od tego filmu, nie wiem czy jakiegoś zamotania, czy coś...
Według mnie, krótko: KB vol. 1 jest świetnym filmem, dwójka słąbym.
Pozdrawiam
BOBAN
pytanie retoryczne nie ma odpowiedzi...

Japońskowość w tym filmie mnie zaskoczyła, jak i Chińskość w drugiej części, w Tokijskiej dyskotece gdzie krew po ścianach się lała był taki klimat że za śmiechu sięporyczałem...przecież zespół, ludzie bawiący się parkiecie a nawet właściciele baru byli tak zryci że bardziej to przypominało jarmark rybny niż najmodniejszą knajpę w Japoni...
airfx
Na ten film nie można patrzeć jakby był podzielony na dwie części, to jest jedna historia i powinno się ją łykać w całości, dopiero wtedy film pokazuje pazurki.
LegionPolski
ekeke, sam film jest chyba na moim 2 miejscu wsrod de best muwis biggrin.gif (tuz za fight clubem), ten kawałek z mangą wyszedł im bardzo dobrze. a dzis obejrzalem sequela - jak dla mnie duzo gorszy, ale i tak mozna looknąć wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.