Jakie s± najbardziej kontrowersyjne, zeschizowane i chore filmy jakie widzieli¶cie? Ja wymieniłbym tu:
- Irreversible (Nieodwracalne) - swietny film, gleboki, dramatyczny i naprawde chory.
- BloodSucking Freaks - ciezkie zwyrodnienie (Troma

)
2razyjot
24 10 2003, 14:51
Jakie s± najbardziej kontrowersyjne, zeschizowane i chore filmy jakie widzieli¶cie? Ja wymieniłbym tu:
- Irreversible (Nieodwracalne) - swietny film, gleboki, dramatyczny i naprawde chory.
- BloodSucking Freaks - ciezkie zwyrodnienie (Troma

)
- "Hellraiser V: Inferno" - akcja z panienkami w korytarzu roxx;
- "House on the haunted hill" - schizy w korytarzach ("Silent Hill"!!);
- "Texas Chainsaw Massacre" - dla niektorych smieszny, dla mnie miazdzacy ciezarem opowiedzianej historii + zakonczenie;
- "IT!" - cholerny clown i specyfika filmow na podstawie ksiazek "Kinga", IMO klimat-miazga!!
Wiecej nie pamietam w tej chwili ... :wink:

Session9, Mechaniczna Pomarańcza
Najbardziej zeschizowane??? Cała seria Monty Pythona ofkoz
Obsolete
24 10 2003, 15:10
The Lost Highway
"the Thing" za klimat nie pewnosci
"ukryty wymiar" tam mialem schiza maxymalnego
"darkness" j.w.
2razyjot
24 10 2003, 16:31
The Lost Highway
To jest niezly temat na osobny topic, ja tam do dzisiaj probuje skumac o co chodzilo ... :wink:
tja
Ukryty Wymiar - pamietam jak ogladalem to z kumplem na bani...kurde potem spac sie kladlismy przy zapalonym swietle i wlaczonym radiu...
:roll:
lost highway, bad taste(najbardziej głupi:D), niepamietam...
Liquid(c)
24 10 2003, 18:14
Monthy Python za angielski humor
Ölschmitz
24 10 2003, 18:58
Mechaniczna Pomarańcza - S. Kubricka
Nieodwracalne , Requaim dla snu i Teletubbisie
Mechaniczna Pomarańcza, Trainspotting, Reqiem for a Dream
"Odyseja kosmiczna 2001" - zwlaszcza koncowka
"Ring"(jap. ver.) - 8O
eddy
Bezapelacyjnie the best jest 1000korpusów najbardziej spaczony horror jaki dany było mi widzieć!!!
mashter
25 10 2003, 02:16
Lost Highway jest konkretnie zamotany i nie za bardzo normalny
ale takze debiut Roba Zombi przemawia do mnie pod znakiem maksymalnego po(pipi)ens,twa...
Bo np. Pi i Reqiuem to juz calkowicie inny rodzaj "schizy".
ano, house of 1000 corpses byl niczego sobie:)
mnie tam 1000korpuwow nie urzekl,no moze oprcz koncowki,reszta to dla mnie byla lipa.
Przypomnial mi sie 1 film- Adwokat Diabla
Lost Highway i Hause of 1000 Corpses.
Twin Peaks: Ogni piekielny krocz ze mna
Pi
Requiem dla snu
Anonymous
25 10 2003, 11:39
Pulp Fiction - pomieszanie z czasem
Blair Witch Project I - fypasik klimat
Ring 1 i 2 - tylko wersja japońska
Monty Pythony wszystkie
Życie ma sens
Martwica Mózgu - większej masakry z kosiar± nie widziałem
HYHY 8O
A wlasnie, zapomnialem o takich filmach jak:
Requiem For a Dream - najlepsza byla muzyka i klimat upadku ludzkiej godnosci...
Blair Witch Project I - genialny film, dwojeczke tez mozna tu wymienic od biedy, wkoncu troche zeschizowana byla.
Omen z patologicznym i demonicznym Damienem tez moze byc.
tutaj widze jak przewija sie blair witch project...w sumie uwazam ten film za bardzo udany,ale....tylko koncowke uwazam za bardzo SCHIZUJACA

...ta...widzialem gdzies niedaleko mnie w lesie taki budynek...tzn podobny,w zyciu bym tam nie poszedl,czy to w dzien czy to w nocy
The Ring każdy. Siedem też daje rade momentami- Końcówka rzadzi!!!
tutaj widze jak przewija sie blair witch project...w sumie uwazam ten film za bardzo udany,ale....tylko koncowke uwazam za bardzo SCHIZUJACA

...ta...widzialem gdzies niedaleko mnie w lesie taki budynek...tzn podobny,w zyciu bym tam nie poszedl,czy to w dzien czy to w nocy

Wlasnie koncowke pamietam najlepiej i ze wzgledu na nia wymienilem tu ten film... Jest mocna.
The Ring każdy. Siedem też daje rade momentami- Końcówka rzadzi!!!
Taa... The Ring w obydwu wersjach mi sie podobal (minimalnie na kozysc amerykanskiej) A w siedem rzadzil przejedzony grubas - mocne uderzenie na poczatek.
mnie tam bardziej "uzekla" (pipi) ktora zostala zajechana na smierc w doslownym tego slowa znaczeniu...
Ludzie gdzie znaleĽć większo¶ć z tych filmów??

. Kilka widziałem, ale kuna chyba każdy lubi takie filmy więc pytam

.
A co do mojej top listy to:
Ring [heh, czy to dziwne??]
Blair Witch Project...
Omen jest całkiem niezły[ale nie żeby żadna specjalna schiza...]
Oraz widziałem niedawno [na wakacje] jaki¶ film [nie pamiętam tytułu

], ale był nieĽle zeschizowany. Nie pamietam dokładnie o co tam chodziło bo ot schiza z rodzaju, 'o co chodzi jakby?' Ale... Jednej rodzinie utopiła się córka, a mieli oni jechać do Wenecji[Ojeciec był fotogarfemi malarzem]. Niby mieli nie jechać, ale i tak pojechali i tam spotakli takie diwe staruszki - jedna niewidooma a druga była z ni± [chyba siostry]. Ta niewidoma niby miała wizje i ponoć widziała ¶mierć ich córeczki [tej co się utopiła]. Matka tej córeczki tak się nakręcała i wieżyła, we wszystko co jej babcie mówiły. W tym samym czasie w Wenecji grasował jaki¶ moredrca, który morodował kobiety itd. Mógłbym tak opisywać, ale ciężko to idzie gdyż i film był ciężki. Kurde, no po prostu nie zapamietałem tytułu, ani żedno katora/reżysera/roku produkcji/imiona - nic. Ale film był nieĽle zeschizowany... Ba, poeim nawet PO(pipi)ANY...
całkiem niezła rzeĽnia to braindead
Ludzie gdzie znaleĽć większo¶ć z tych filmów??

. Kilka widziałem, ale kuna chyba każdy lubi takie filmy więc pytam

.
A co do mojej top listy to:
Ring [heh, czy to dziwne??]
Blair Witch Project...
Omen jest całkiem niezły[ale nie żeby żadna specjalna schiza...]

], ale był nieĽle zeschizowany. Nie pamietam dokładnie o co tam chodziło bo ot schiza z rodzaju, 'o co chodzi jakby?' Ale... Jednej rodzinie utopiła się córka, a mieli oni jechać do Wenecji[Ojeciec był fotogarfemi malarzem]. Niby mieli nie jechać, ale i tak pojechali i tam spotakli takie diwe staruszki - jedna niewidooma a druga była z ni± [chyba siostry]. Ta niewidoma niby miała wizje i ponoć widziała ¶mierć ich córeczki [tej co się utopiła]. Matka tej córeczki tak się nakręcała i wieżyła, we wszystko co jej babcie mówiły. W tym samym czasie w Wenecji grasował jaki¶ moredrca, który morodował kobiety itd. Mógłbym tak opisywać, ale ciężko to idzie gdyż i film był ciężki. Kurde, no po prostu nie zapamietałem tytułu, ani żedno katora/reżysera/roku produkcji/imiona - nic. Ale film był nieĽle zeschizowany... Ba, poeim nawet (pipipi)...
Polecam programy p2p ( kazaa , DC++, IMesh )
Ukryty Wymiar,Trainspoting-wysmienite na fazke.
Ludzie?O czym jest "Mechaniczna Pomarancza"?
Wczoraj ogladalem "Nocna straz" z Noltem...film ma w sobie spory dreszczyk nie powiem...szczegolnie kostnica i czerwona lampka
zdaje mi sie ze spokojnie moge tu wpisac Kill Billa za ilosc wylanej krwi na ekran
Wczoraj ogladalem \"Nocna straz\" z Noltem...film ma w sobie spory dreszczyk nie powiem...szczegolnie kostnica i czerwona lampka

Kurcze, chyba to kiedys ogladalem... Chodzilo o jakies morderstwa i chyba ktos grasowal w kostnicy, zabawial sie ze zwlokami itp... Jesli to ten film to musze przyznac, ze jest mocny. Chcialbym go jeszcze raz obejrzec (juz go prawie nie pamietam).
Ölschmitz
26 10 2003, 19:40
tak to chyba ten, tez widzialem... mocny ;p
Pulp Fiction oczywiscie - rozmowki, hasla, sytuacje, po prostu wszystko

], ale był nieĽle zeschizowany. Nie pamietam dokładnie o co tam chodziło bo ot schiza z rodzaju, 'o co chodzi jakby?' Ale... Jednej rodzinie utopiła się córka, a mieli oni jechać do Wenecji[Ojeciec był fotogarfemi malarzem]. Niby mieli nie jechać, ale i tak pojechali i tam spotakli takie diwe staruszki - jedna niewidooma a druga była z ni± [chyba siostry]. Ta niewidoma niby miała wizje i ponoć widziała ¶mierć ich córeczki [tej co się utopiła]. Matka tej córeczki tak się nakręcała i wieżyła, we wszystko co jej babcie mówiły. W tym samym czasie w Wenecji grasował jaki¶ moredrca, który morodował kobiety itd. Mógłbym tak opisywać, ale ciężko to idzie gdyż i film był ciężki. Kurde, no po prostu nie zapamietałem tytułu, ani żedno katora/reżysera/roku produkcji/imiona - nic. Ale film był nieĽle zeschizowany... Ba, poeim nawet (pipipi)...

widziałem, gra tam Donald Sutherland - jush ta scena z t± ¶lep± babci± było pojechana
2razyjot
27 10 2003, 09:08
Wczoraj ogladalem \"Nocna straz\" z Noltem...film ma w sobie spory dreszczyk nie powiem...szczegolnie kostnica i czerwona lampka

Poczatek niezly, jak mu straznik opowiadal o alarmie i dal mu "bejsbola" to juz cos zaczelo sie kiepscic ... Pozniej juz rezyser zapomnial budowac klimat ... :?
Oprocz kilku akcji film IMO przecietny.
BTW: nie gral tam aby Ewan MacGregor? :wink:
Mendrek
27 10 2003, 11:25
1. Fightclub (czemu nikt na to nie glosowal?)
2. Mechaniczna Pomarancza (ta o tym chlopku co ze zbira za pomoca
narkotykow zostal "pozytywnie" zresocjalizowany- tak podaj lape

).
3. 12 malp- w sumie... nadal go chyba nie rozumie
2razyjot
27 10 2003, 14:46
Ja sciagam wlasnie "texas chainsaw massacre" (2003) - moze cos z tego bedzie? Zajaweczka jest cool ... :wink:
[quote=\"wujaszek_JJ\"][quote]Wczoraj ogladalem \"Nocna straz\" z Noltem...film ma w sobie spory dreszczyk nie powiem...szczegolnie kostnica i czerwona lampka

[/quote]
Poczatek niezly, jak mu straznik opowiadal o alarmie i dal mu "bejsbola" to juz cos zaczelo sie kiepscic ... Pozniej juz rezyser zapomnial budowac klimat ... :?
Oprocz kilku akcji film IMO przecietny.
BTW: nie gral tam aby Ewan MacGregor? :wink:[/quote
no gral, gral...
ps najlepsze momenty w tym filmie byly podczas gdy siedzial sam w tej kostnicy ten typ :wink:
MEMENTO- o co tam kurna chodziło???
MEMENTO- o co tam kurna chodziło???
Schizowe filmy? Hmm w tym momencie nasuwaj± mi sie tylko te - "The Game" z M. Douglasem, "In the Mouth of Madness", "Hellriser V" (zwlaszcza koncowka i snieg w szpitalu psychiatrycznym) i "The Shining" Kubricka. Mam padake w bani, jak sie cos odswiezy napisze wiecej...
ps. gdzie do qyrfy nedzy mozna dostac "Session9"?
Burzasty
28 10 2003, 18:36
Martwica mózgu i Straszny film!
mnie tam scary movie jakos nie zeschizowal

..no chyba ze motym..."wytryskowy" i glos glownej bohaterki tam
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.