Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Viewtiful Joe
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3
Ali G
fire leo fire leo, nie moge opisac co teraz czuje ... zapytam sie tylko czy jest tu ktos z opola i ma sejwa z odblokowanymi postaciami bo ja nie daje rady DWA DWA DWA MIESIACE sie mecze z fire leo i mam juz dosc, odchodze od tego mam to daleko gdzies nie chce sylwii nic nie chce zwiazanego z ta gra ... dajcie sejwa jak macie bo zwariuje, albo niech ktos zajdzie do mnie i przejdzie mi fire leo NAJGORSZY BOSS Z JAKIM SIE SPOTKALEM W ZYCIU BEZ WATPIENIA

update - wlasnie sie cofnalem i zauwazylem ze mecze sie z nim od 22 maja tego roku, przeciez to juz niesprawiedliwe jest, pomozcie
bartiz
Ciiii, nie psuj niespodzianki, o ile są jeszcze osoby, które w to nie grały ... Kali był przyzwyczajony do raczej skomplikowanych systemów walki, ale nie zauważył, że Joe posiada prosty, ale dający mase możliwości. Za dużo jest tego wszystkiego by wymieniać. Wystarczy mieć wyobraźnię i średnio wytrenowane paluszki.

Już go pokonałem jak masz system to uda Ci sie go rozwalic bez starty jednego "serduszka;)"
HunterX
Ciiii, nie psuj niespodzianki, o ile są jeszcze osoby, które w to nie grały ... Kali był przyzwyczajony do raczej skomplikowanych systemów walki, ale nie zauważył, że Joe posiada prosty, ale dający mase możliwości. Za dużo jest tego wszystkiego by wymieniać. Wystarczy mieć wyobraźnię i średnio wytrenowane paluszki.

Już go pokonałem jak masz system to uda Ci sie go rozwalic bez starty jednego \"serduszka;)\"

Kaliego pokonałeś? (joke) ;]

Chciałem oznajmić, iż za szóstym podejściem pokonałem ten cholerny helikopter na początku gry na ADULTS - czad ;]]]. Jak się pokombinowało, to nie był on wcale taki niedopokonania ;]. A ciekawi mnie jak ja sobie poradzę z Fire Leo... na szczęście dłuuga droga przede mną ;].
Glucik
fire leo fire leo, nie moge opisac co teraz czuje ... zapytam sie tylko czy jest tu ktos z opola i ma sejwa z odblokowanymi postaciami bo ja nie daje rady DWA DWA DWA MIESIACE sie mecze z fire leo i mam juz dosc, odchodze od tego mam to daleko gdzies nie chce sylwii nic nie chce zwiazanego z ta gra ... dajcie sejwa jak macie bo zwariuje, albo niech ktos zajdzie do mnie i przejdzie mi fire leo NAJGORSZY BOSS Z JAKIM SIE SPOTKALEM W ZYCIU BEZ WATPIENIA

update - wlasnie sie cofnalem i zauwazylem ze mecze sie z nim od 22 maja tego roku, przeciez to juz niesprawiedliwe jest, pomozcie

On naprawdę nie jest taki trudny, podstawą jest jak najdłuższy pasek VFX, czyli zbieraj każdą tasiemkę, a powinien ci zostać tylko jeden wolny kawałek. Oszczędzaj ten pasek podczas unikania jego ciosów (puszczaj na chwilę, kiedy się kręci, a po sekundzie włącz ponownie), a powinno być dobrze. Mi wystarczył "tylko" tydzień po kilka godzin dziennie na Ultra V-Rated by poszedł spać. Dodam, że miałem maksimum serduszek, gdyż stosowałem taktykę trzepanie kapuchy, a potem celowa śmierć.
Pysiol
Heh ja na A jestem w epizodzie drugim, ale przechodzę też grę Sylvią (brat przeszedł wyższy poziom) i tam jestem w ósmym. W VJ świetne jest to, ze autentycznie podnosisz swoje umiejętności, a nie tylko zwiększasz licznbę serduszek.
HunterX
Dorwałem soundtrack w VJ biggrin.gif . Jak zapewnie wiecie, oprócz singla 'Viewtiful World' światła dziennego nie ujrzał żaden OST z gierki. Wychodzi więc na to, że posiadając w domu Viewtiful Joe, mam ten soundtrack legalnie hehe. Ale ja nie o tym. Jeśli chcecie ściągnąć muzę z VJ, macie tutaj link do torrenta: ściągnij. Gdyby ktoś był zainteresowany poszczególnymi utworami, niech się zgłosi do mnie. Wrzucę pliki na serwer i będzie można je ściągnąć. Tylko proszę o PW, bo tutaj się bałagan zrobi.

A tak w ogóle: muza jest spox cool.gif Teraz tylko tego słucham.
Ali G
ej jakbym wiedzial ze w momencie gdy fire leo robi ta kreconke i zadaje szybkie ciosy, jakbym wiedzial ze mozna tam uzywac slowa (na gamefaqs nbapisali ze nie wolno) to bym go rozwalil juz te miesiace temu ale teraz sie wamn chwale ze bez problemu padl dzisiaj smile.gif sylwia kicks ass
tera lece na v-rated i jakos mi latwo tez idzie ale doszelm do 5 epizodu w nocy i przerwe musialem zrobic i to az do poniedzialku.

fenomenalna gra tongue.gif
HunterX
Odkurzyłem Viewtiful-a i postanowiłem, że wreszcie muszę pokonać tego (pipi)ego Gran-a Blue na Adults. Co za emocje... Jakieś 15-20 prób, od zarypania słów na "K" i jakoś poszło biggrin.gif . Chyba nie mam nerwów na takie gry ;], mimo to nadal mam ambicje na skończenie wszystkich poziomów trudności. Boję się co będzie dalej, ale mam nadzieję, że mój pad to przeżyje. icon_twisted.gif Henshin A Go-Go Baby!
Robal_09
Witam mam problem(gram na PS2) jestem chyba na 4 poziomie(wielki wieżowiec), przeszedlem juz pierwszego bossa tego etapu, znalazlem sie w waskim korytarzy ktory idzie wysoko w gore, sa 3 żyrandole(ostatni ma zapalone świeczki) po ktorych mozna wskoczyc na gore, gdzie znajduja sie drzwi, na ziemi lezy bomba, ktora moge kopnac na pierwszy żyrandol ale dalej sie juz nie da, probowalem wszytkiego ale za cholere nie wiem jak otworzyc te drzwi. POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kubson
jak sie nie myle dajesz na pierwszy zyrandol potem wlanczasz SLOW na nastepny znow SLOW na nastepny potem cios w zapalona juz bombe znow slow i dzwi wybuchna smile.gif
Robal_09
Wlasnie nie da sie jej kopnąć na drugi zyrandol probowalem setki razy za pomoca slow, miedzy zyrandolem a sciana jest przerwa dlatego sie nie da, bo spada na ziemie przez ta przerwe, a pierwszy zyrandol przylega bezposrednio do sciany dlatego mozna tam kopnac bombe
kubson
musisz bombe dac na kant zyrandolu da sie na bank bo ta gre skonczylem 10 razy smile.gif

i nie kop tylko z upercuta czyli podbicia od dolu piescia smile.gif
Robal_09
OK juz sobie z tym poradzilem , i przeszedlem tego nosorożca smile.gif To byl dopiero 2 level, teraz zaczelem 3 , ponoc jest ich az 7, to skad ta opinia ze gra jest krotka?? Jak na 2 levele to byly cholernie dlugie. thnx za pomoc
kubson
e czy ja wiem dla mnie krotka ale potem jak wkrecilem sie w faze ze trzeba poprawiac wyniki to wciaga strasznie do tej pory gram smile.gif bo jak by nie bylo na trybie kids mozna skonczyc w godzine smile.gif

nie ma sprawy jak cos to pisz pomoge
Robal_09
ja gram na normalu biggrin.gif
kubson
potem dojda nowe poziomy tam to dopiero hardkore smile.gif powodzenia
cezi17
Ale wy słabi jesteście ja Viewtiful Joe przeszedłem na normalu hardzie v-rated i ultra v-rated dwójka o wiele łatwiejsza bo normal jest jak easy a np hard jak normal aha najdłużej rozgryzałem jak na ost. poziome w jedynce rozwalić te kręcoce lwy tuż przed bossem bo to było ma czas znalazłem sposób gra to hardkor grałem pare miesięcy by ukończyć na v-rated ale i tak mi pewnie nie uwieżycie aha Red Hot Rumble to słabówka nie grałem ale czuje że słabe i te oceny ale to tylk moje zdanie komnaty w dwójce fajne ale wolałbym by w dwójce gra była dłuższa bo komnaty nie równają się normalnej grze a i wjedynce strasznie mnie ten czołg w(pipi)iał
kubson
ja wierze bo sam skonczylem na wszystkich poziomach teraz robie wszystkie poziomy zeby miec tenczowe V a potem bedzie nieskonczona vpower jestem w 3 epizodzie smile.gif co do 2 ja zawiodlem sie na calej lini skonczylem dwa razy i odrazu sprzedalem
cezi17
mam nadzieję że zrobią jeszcze trójke na gacka ale z tego co wiem to raczej nie będzie zero info słyszałem o tym aha w Japonii doszedł dodatek do jedynki jakiś czas temu gdzie doszedł jeszcze jeden hardkorowy poziom
HunterX
QUOTE(kubson @ 18 02 2006, 19:04) *
ja wierze bo sam skonczylem na wszystkich poziomach teraz robie wszystkie poziomy zeby miec tenczowe V a potem bedzie nieskonczona vpower jestem w 3 epizodzie smile.gif
Ja przeszedłem dwa poziomy na tęczowych V, potem sprzedałem Gacka. Ale jak sobie pomyślę jak zaje,biście by było na nieskończonym VFXie grać, to mnie aż dreszcze szczęścia ;] przechodzą. Jaaa, to taka radocha musi być... biggrin.gif
kubson
no walsnie musi byc to lux tylko ze ku*wa jak narazie mi sie nie chce same zlosci nie gralem juz z 2 tygodnie bo nerwus ze mnie hehe smile.gif ale mysle ze wkoncu dokonam tego smile.gif
Robal_09
gramw jedynke i co mnie zdiwilo to zroznicowanie poziomow pierwsz 2 sa dlugie a 3 i 4 sa banalnie krotkie, a 5 to jest hardkor z ta lawa, najbardziej w(pipi)jace jest to ze jak sie zapalisz to kiedy gasniesz odrzuca cie i zpowrotem spadasz do lawy, szlag mnie trafia , no i ten czolg nie ejst trudny bo jest na niego sposob ale zajmuje bardzo duzo czasu bo energia bardzo powoli mu schodzi
kubson
jak sie palisz wlacz speed wtedy plomienie zgasna smile.gif
Robal_09
o 4 rano skonczylem walczyc z tym lwem, to byl istny hardkor jak dla mnie, musialem wszystko dopracowac idealnie kazdy swoj ruch , z kazdym kolejnym razem dopracowujac wszystko coraz lepiej. Nie moglem sobie odpuscic bo nie bylo save'a przed nim i nie chcialem na drugi dzien od nowa przechodzic levelu z tymi wszystkimi bossami Nigdy nie gralem w tak hardkorowa gre a to jest poziom normal.Polecam wszystim zaliczyc ta gre pozniej inne gry to pikuś przy tym. Nie pownienem zarywac nocy bo musze sie uczyc do poprawki ale to bylo silniejsze ode mnie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.