Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: muzyka z Soul Edge
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Van_Silva
Od dluzszego czasu szukam po necie muzyki z Soul Edge'a (Soul Blade'a) na PSX. Ale jedyne co znalezlem to The Edge of Soul, Brave Folk Song i temat Hwanga (nie pamietam jak sie nazywal dokladnie). Szczegolnie zalezy mi na Moonlight Shadows (temat Li Longa). Kiedys znalazlem caly soundtrack na Audio Galaxy, ale poszedl sie kochac (zlosliwy brat icon_evil.gif ). Niech odezwie sie ktos kto ma e melodyjki. Ja mam caly soundtrack z Tenchu I i troche z innych gier. Echhh... odkad nie ma Audio Galaxy wszystko zrobilo sie takie skomplikowane sad.gif
Partys
Na twoim miejscu skątaktowałbym się z Soul'em(poszukaj go w bywalcach forum) on ma bardzo dużo muzyki związaniej z grami. Jest duże prawdopodobieństwo, że ma ten soudtrack.
Mendrek
Heh... Mi dysk poszedl i poszlo z Audio Galaxy Soul Blade...
Tak Brave Folk Song i Gears of Madness wymiataly na calej
lini... A takze jedna z okofanych mp 3: niemiecka mp3
jakiegos zespolu pt. "Satyr". Ma ktos? A co do Soula... chyba
sam do niego napisze na Pw. Ze tez na to nie wpadlem...
Van_Silva
OK dzieki za pomoc poszukam Soula
szczurek
lub jeżeli masz grę ( w tym przypadku SB ) skołuj sobie program na kompa o nazwie "Multi Conventer", wżucasz płytkę z grą do napędu kompa włączasz program i tada już masz wszystkie muzyczki i filmiki, teraz wystarczy to zgrać na komputer tongue.gif
Partys
Van_Silva Multi converter znajdziesz na stronie www.ps2.bazuka.pl w dziale download.
Van_Silva
dzieki za link ale nie wskakuje sad.gif . A ten Multi Converter dziala ze wszystkimi grami? To znaczy kiedys mialem cos podobnego (program odtwaarzajacy muzyke i animacje z gier na PSX) ale obslugiwal malo formatow i dzialal tylko z niektorymi grami (nie chcial m.in. z Soulem i Finalem)
szczurek
MC działa ze wszystkimi-sprawdzałem
Van_Silva
Dziala!!!! biggrin.gif I nawet nic sie nie rwie (chociaz plyta "oryginalna inaczej" i porysowana jak diabli). Macie u mnie duze pifo smile.gif [/img]
szczurek
oki jak przyjadę do szczecina na wakacje to pogadamy :wink:
simian raticus
Aż mnie ciarki (pozytywne) przechodzą jak sobie przypominam muzolę z intra...Czysty power!!!!!!!!!!!!!
rekin
Moim zdaniem muzyka z SC i SC2 nie dorównuje z tej z SB.
MANIEK
W przypadku niektórych geir wystarczy tylko odpalić ją np. na wieży czy innym odtwarzaczu cedeków i nieraz pójdzie. Oczywiście jeśli ktoś ma kopie zapsowe to róznie bywa biggrin.gif

To tylko taka wzmianka na przyszłość wink.gif
Jakim
Ja sobie słucham pioseneczki z intra. Fajnie mi sie wspomina....ehhh chlip chlip.
FBI
Zrobilem ostatnio taki maly albumik gier na psx'a spakowalem kilka w tym soul blade'a i wrzucilem na dvd, w soul blade'a popykuje czasami za to intro zawsze zostawiam i wtedy daje telezyzor na cala pare.Apropo na 4.7 GB kilka spakowanych obrazow plyt wchodzi, dobra alternatywa, z pewnoscia ktos z USA by sie teraz usmial (HI MAZZI), pozdra :roll:
PEsEq
Z tym (muzyką); kojarzy mi się reputcja PSX'a. Potrafiła wkręcić w siebie; potrafiła pokazać mistrza w swoim rodzaju na swój czas bijatyk (do dzisiaj znam ludzi z mojego miasta, którzy WYMIATAJĄ!!!). Intro się puszczało po 10 razy; żeby raz jeszcze posłuchać mistrzostwa świata wykreowanego przez Namco..
Ins
huh intro z Soul Blade'a rulez, ma olbrzymiego powera,do tej pory nie widzialem niczego lepszego
Namco jakas nagrode za ta czolowke powinno dostac ;]
Soul
Jak by Co to posiadma jeszcze Soundtracki z SC 1 (DC) i SC 2 (XBOX,PS2,GC) wymiana wchodzi w gre :wink:
the-ripper
Mam to samo co soul hyhy i jakis SC2 jap ver ablo cos... BTW soul jakas wymianaka... odezwij sie...
Wolny
prosiłbym ,żeby ktoś wrzucił ten soundtrack na jakiegoś serwa ,najlepiej na www.yoursendit.com
Soul
Poszukaj Tu
Mendrek
Albo tu: http://www.deathcom.net/

Dzial Soul Calibur, music i na samym dole pod OST z SC 1 jest SB.
Aem
QUOTE(Soul @ 25 03 2006, 23:20) *

Poszukaj Tu

Świetna strona dzieki dzieki dzieki smile.gif

A pod jakim tytułem znajde intro z Soul Blade'a ???
Di_
QUOTE(Am @ 26 03 2006, 15:57) *
A pod jakim tytułem znajde intro z Soul Blade'a ???

The Edge Of Soul cool.gif
Aem
Huh dzięki x2 wink.gif
Muzyczka wgniata w siedzenie, do tego te wspomnienia wink.gif
W związku z tym mam 2 pytania :
1. Czy cały OST z Soul Blade'a jest tak mistrzowski ? Widziałem tam kilka wersji OSTów z tej gry : Soul Blade i kilkla wersji Solu Edge'a... Który brać ?
2. Co w klimatach The Edge of Soul mozecie polecić z OSTów ?

Huh dzięki x2 wink.gif
Muzyczka wgniata w siedzenie, do tego te wspomnienia wink.gif
W związku z tym mam 2 pytania :
1. Czy cały OST z Soul Blade'a jest tak mistrzowski ? Widziałem tam kilka wersji OSTów z tej gry : Soul Blade i kilkla wersji Solu Edge'a... Który brać ?
2. Co w klimatach The Edge of Soul mozecie polecić z OSTów ?
golab
Bierz "Khan Session".
Aem
Sciagam...
A poza tym co w klimatach OSTa z Soul Blade'a możecie ejszcze polecić ???
lena163
Mam pytanie a poropo utworu The Edge Of Soul mianowicie szukam tesktu do tej piosenki najlepiej z tlumaczeniem smile.gif
Jak by ktos cos wiedzial to bede wdzieczna
Mejm
Soul Blade (Soul Edge) Lyrics

Spoken part:
Transcending history and the world, a tale of soul and swords eternally
told

To love! To shine!

We all need to shine on, to see
how far we’ve come on our journey
How far yet to go, searching for our star

Deep in the night, I pray in my heart
for that special light
to shower me with love
to shower me with power
to shine from above

I got to get to the Edge of Soul, to carry on what I believed in from the
very start
I got to get to the Edge of Soul, to carry on deep in my heart

To love, to shine (2x)

Come strip down and face it, your all
About time you broke down your wall
Free your mind
A brand new world waits for you, you’ll find

Nobody can just do it for you
It’s time that you knew
It’s up to you to love
it’s up to you to shine
the light true and blue

You got to get to the Edge of Soul, to carry on what you believed in from
the very start

You got to get to the Edge of Soul, to carry on, deep in your heart

You got to get to the Edge of Soul, to carry on what you believed in from
the very start (3x)

You got to get to the Edge of Soul, to carry on, deep in your heart

To love, to shine! (2x)

To love!

Tlumaczenie jest chyba zbedne. Ten tekst to nie Szekspir w oryginale wink.gif

Swoja droga intro do SB po prostu rozp...ło.
lena163
Heeh wielkie dzieki za tekst sama jakos nie mogłam wyłapac częsci słów biggrin.gif
A co do intra to masz racje chyba jedno z najlepszych jakie byly w tej serii Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.