Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Harvest Moon Upgrade! (tylko bez przesady...)
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Stron: 1, 2
ghost.
Ostatanio , pogrywając sobie w Harvesta, zastanawiałem się, co ciekawego możnaby dodać do tej gierki, aby była jeszcze ciekawsza i jeszcze bardziej miodna... Moje pomysły to:
-możliwość determinowania kształtu i rozmieszczenia budynków na farmie;
-możliwość KOPANIA na polu, wynikiem czego byłoby tworzenie np. kanałów melioracyjnych; smile.gif
-możliwość sadzenia drzew...

Macie jakieś inne fajne pomysły? wrzućcie je poniżej...
Anonymous
luz men masz ciekawe pomysły, ale ja mam takie:
- mozliwość sadzenia własnej żony w ogródku
- mozliwośc kupowania urządzeń sanitarnych

no ale w końcu nie można mieć wszyskiego
szczurek
temat o HM już jest i tam zapodałem duzo moich pomysłów. Użyj opcji "szukaj".
ghost.
...oj, sorka, thanx za upomnienie...

"Kriseh, where art thou...? Do thy duty..." biggrin.gif
szczurek
sorki w wyniku kasowania starych tematów tamten topiq nie istnieje więc przeniesiemy się na ten smile.gif
Ja oczekuję:
-traktor, ew pług który podczepiamy pod dorosłego konia
-rower, w końcu wiadomo że na rowerze szybciej icon_twisted.gif
-jeżdżenie koniem po mieście i okolicach, nie ma jak zaszpanować przed panienkami swoim ogierem icon_twisted.gif
-zmiana ubranka, w końcu żaden dureń nie będzie biegał w zimie w krótkim rękawku
-więcej minigierek, chociażby piłka nożna, możemy kupić sobie bramkę i piłkę, zmawiamy kumpli z wioski i gramy do wieczora w gałe, nagrody przewidziane

To tyle ;p Pamiętam że gdzieś chyba mam plik z zapisanymi zmianami w HM na PSX'ie, jak znajde to wkleję ;p
white-zombie
Fajnie by było jeszcze gdyby można :
-mieć kochankę ew. wziąść rozwód jak nam żona się znudzi
-przydałby się więcej zwierząt
-więcej miejsca na farmie
-większe miasto
-zwiedzać farmę kumpla za pomocą memorki(takie rozwiązanie jak w grze Animal Crossing czy jakoś tak na GC)
szczurek

-mieć kochankę ew. wziąść rozwód jak nam żona się znudzi

przeciez można wziąść rozwód wink.gif wystarczy źle traktować żonę, dawać jej to czego nie lubi a po jakimś czasie zostawi list że odeszła wink.gif
white-zombie
Kurde nie wiedziałem :oops: -dobra biorę się za swoją żonkę icon_twisted.gif .
ghost.
...a ja bym jeszcze chciał, żeby można było chodować prosiaki na mięso icon_twisted.gif
mati007
Ja chciałbym żeby były jeszcze inne wioski,bo za mało typa tam jest ,no i boisko by było fajne. Znacz się ja miałem boisko (kratki z trawy skoszonej i nie skoszonej) tyle, że bramek nie miałem tongue.gif
szczurek
...a ja bym jeszcze chciał, żeby można było chodować prosiaki na mięso icon_twisted.gif

to by było trochę.. za ostre na HM
A do samorób to ja zrobiłem sobie "stadion" do biegania. Wyciąłem trawę, kamienie itp. i ustawiłem płotki w kółko i ścigałem się na koniu ;p
mati007
Ile macie już lat na koncie w Harvest Moon ?
szczurek

mój max to 11 i 100% gry ale go skasowałem i zaczynałem od początku
mati007

Ja miałem tylko 4 lata i skasowałem
Jeszcze jedno pytanko mam : Zapewne juz miałeś dziecko i chciałem sie dowiedzieć czy ono dorasta i pracuje na farmie (ja miałem bachora jak raczkował)
szczurek

Ja miałem tylko 4 lata i skasowałem
Jeszcze jedno pytanko mam : Zapewne juz miałeś dziecko i chciałem sie dowiedzieć czy ono dorasta i pracuje na farmie (ja miałem bachora jak raczkował)

dorasta ale tylko do statusu "chodzę i trochę mówię".
Pracowac to dziecko będzie w HM:AWL icon_twisted.gif
white-zombie
Przydałoby się więcej swiąt np.:Boże Narodzenie,Wielkanoc i fajnie by było gdyby można było sylwestra obchodzić bardziej "ostro".
szczurek
Przydałoby się więcej swiąt np.:Boże Narodzenie,Wielkanoc i fajnie by było gdyby można było sylwestra obchodzić bardziej \"ostro\".

boże narodzienie jest, wielkanoc by się przydała a ja i tak czekam na minigierkę "ślub". Zapuszczają wiejskie disco i musisz "tańczyć" jak DDR, wypas ;p
ghost.

to by było trochę.. za ostre na HM
A do samorób to ja zrobiłem sobie \"stadion\" do biegania. Wyciąłem trawę, kamienie itp. i ustawiłem płotki w kółko i ścigałem się na koniu ;p

TY- JA TEŻ!!!! Tylko, że mój jest kwadratowy i co jakiś czas są w śriodku płotki (koń musi poskakać, nieeee?)

BTW: U mnie leci 7 roczek
PartyBoy
...szkoda, że obornika na pole nie można wywozić i szamba czyścić biggrin.gif
Wyso
Ciekawym patentem byloby sadzenie zboza i na okres lata(pod koniec)koszenie.Wyobrazcie sobie-idziecie do pomieszczenia gdzie stoi kombajn , zasiadacie (szybkie przelaczenie na widok fpp ) i kosicie cool.gif Moze motyw nie bylby dlugo zywotny, ale za to jaki ciekawy :wink:
szczurek
Ciekawym patentem byloby sadzenie zboza i na okres lata(pod koniec)koszenie.Wyobrazcie sobie-idziecie do pomieszczenia gdzie stoi kombajn , zasiadacie (szybkie przelaczenie na widok fpp ) i kosicie cool.gif Moze motyw nie bylby dlugo zywotny, ale za to jaki ciekawy :wink:

ta a później zrobili by wersję "XXX" gdzie mozna byłoby kombajnem na miasto wyjechać i niechcący przejechać któregoś z mieszkańców laugh.gif
drk
No cóż wypadki chodzą po ludziach. Potem jakis pogrzeb gzdie zebrałaby się całą wiocha i porzegnała zmarłego.
red2000
fajnie gdybys mial przypuscmy syna smile.gif i moglbys mu kazac robic mu wszystko co ty robisz (taka manipulacja smile.gif ) .mogloby tez znalezc sie cos takiego ze moglbys zrobic sobie wlasny sklep i cos w nim sprzedawac po swojej cenie (jak by bylo za drogo to by chodzili do marketu)
tH3mOn
Brakuje wtej piknej gierce remizy strażackiej i przydałyby siem wiejskie techno-party!!! JJJJJAAAAAAAZZZZDDDAAAAAAA!!!!!! ZAAAAAAAPOOOOODAAAAAJJJJCIIIEEEEEE GWIIIIZDKKIIIIII!!!!

A jeszcze jedno dotyczące remizy, coś tou ni ma pożarófff we tyj gierce (abo mało w to grom - zdecydowanie mam pecha do sejwów, kieryś siem zje^%e, ainny przypadkowo delejtnie!)
Kage

ta a później zrobili by wersję \"XXX\" gdzie mozna byłoby kombajnem na miasto wyjechać i niechcący przejechać któregoś z mieszkańców laugh.gif

No no no, a może od razu natsume wydałoby "Harvest Moon Xtreme"? Jeździsz kombajnem po wiosce, przerabiasz mieszkanców na mielone ów maszyna, czy też siekierką... wink.gif

OnTopic, to fajnie by było z tym kombajnem, czy pługioem... Albo samolot do spryskiwania pola...biggrin.gif
szczurek
a może aparat fotograficzny tak jak w Zeldzie WW?? Patent przedni, cykasz zdjątko, idziesz do kolesia które je wywołuje i włala. Później, po rozbudowie domu, masz miejsce na kilka fotografii i upiększach swój dom hyh.gif
Kage
No w sumie w HM na N64 były zdjęcia, tylko że pojawiały się one same, były to fotki z wazniejszych wydarzeń, ne? Ale takie samowolne pstrykanie zdjątek to by cool było...
szczurek
tak a propo to w wersji na PSX'a też było kilka takich fotek ;p
Kage
No taa ^^'
Grigorij
Brakuje wtej piknej gierce remizy strażackiej i przydałyby siem wiejskie techno-party!!! JJJJJAAAAAAAZZZZDDDAAAAAAA!!!!!!  ZAAAAAAAPOOOOODAAAAAJJJJCIIIEEEEEE GWIIIIZDKKIIIIII!!!!'

A jak nazywał by się DJ ??? DJ Snoopwiąz ? To przecież nie miało by sensu.

A tak poza tymi "dodatkami" to ludzie mogli by się zmieniać, mogli by umierać (or something like that), mogli by pojawiać się nowi...
red2000
ciekawe jakby to wygladalo.ludzi co jakis czas umieraja i sie rodza.pewnie po 10 zgonie urodzila by sie ta sama osoba (mozliwosci konsolki) smile.gif
szczurek
jeżeli ktoś umierałby 10 razy to:
a) ma wyjątkowego pecha
B) krecą z nim odcinki Happy Tree Friends
c) ty masz 150 lat ;p
jgl
Sorry ale może ktoś z was wie czy coś da się zrobić z tym kwiatkiem w Harvest Moon kturego można znaleść na tej guże w czasie sylwestra
{taki duży biały}
ghost.
...nic tongue.gif Można sie tylko pochwalic wieśniakom, największą podniete łapie Basil (zielarz)
jgl
eee ludzie chciałbym się was zapytac to znaczy czy wiek co to jest to takie czarne które wyłowiłem na plazy i on zdią jakby opakowanie a zawartość niby schował do plecaka ale pojawiła się w starcie pod zdechłymi zwierzakami na mój gust to to wygląda ja zwinięty kot czarny cool.gif
Konri
1. Ja chcialbym, zeby byly jakies nowe ziwerzaki np:
-kaczki (czerninka. ehh... smile.gif
-koza (mleko)

2. Miec rodzinke w miasteczku. Bank (pozyczka kasy).
3. Poczta- wysyBanie listów do znajomych.
4. Wiecej babek, czyli wiekszy wybor.
5. widac wlasna morde w dialogu smile.gif
ManiakPN
Oólnie ja sądze że powina dac się robić jakies prywatki na chacie albo żeby w tym barze robili powiecmy co weekend jakies dyskoteki alebo żeby wogule wprowadzić ajkiś inny osobny budynek z dyskoteką icon_twisted.gif Ogólnie jakis burdel też by sie tam przydał laugh.gif

Pozatym mogli by wprowadzić jakieś większa utrudnienia w tej grze :?
Jak np że trzeba uważać na złodzieji morderców i tym podobnych typów

Fajnie by też było jak by wprowadzili motyw bujek z więśniakami biggrin.gif
Np on mówi przesuń się bo stoisz mi na przejściu a ty masz do wyboru : - przesunąc się ?
- dac mu w ryj laugh.gif

w końcu sądze że te miasteczko jest za spokojne i doskonałe :?
Ludzie powini prubowac w jakiś tam sposób cie c.h.u.j.a.c itd

Pozatym powino się zdobywac tam przyjaciól z którymi się trzyma sztame chodzi razem na laski i na imprezy itd
i powino się miec wrogów którzy by nam cały czas przeszkadzali itd

Wkońcu nigdy nie ma tak że wszyscy sądz że jesteś spoko :wink:

Pozatym rzeczywiscie ogli by wprowadzić więcej mini gierek
Powini też wprowadzić do tej gry jakieś boiska do gry jak np w Kosza czy w piłke

i w tym pubie co jest jakies takie zabawki które powiny byc w każdj melinie icon_twisted.gif
jak np bilard , jakieś flipery czy jedno ręcy bandyci :wink:

A i ogólnie powino dac się schalać kiedy tyko się chce biggrin.gif

JAk narazie to mi przychodzi do głowy icon_twisted.gif

Peace !!!!!!!
MC-Darkness
Nie wiem czy to było ale powinno powsatać Harvest Moon Online biggrin.gif. Z możliwością odwiedzania farm kolegów biggrin.gif. Wieczorki przy Vodce i poranne Jajca!!
Pic
Nie wiem czy to było ale powinno powsatać Harvest Moon Online biggrin.gif. Z możliwością odwiedzania farm kolegów biggrin.gif. Wieczorki przy Vodce i poranne Jajca!!

O i tu się zgodzę, schadzki, współna robota na farmie (pomoc), no i nie zapominajmy o wieczorkach kawalerskich icon_twisted.gif
A! i pomyślcie o tych wszystkich farmach obok siebie...
Pavlus
To bylby czad! smile.gif Idziesz z zona na grilla do siasiadow biggrin.gif Ale byly by jaja jak by sie okazalo ze maja wspolna zone xD

Kurcze, jakby HM byl on-line to chyba bym nic nie robil tylko gral smile.gif Przydalby sie wtedy jakis srodek lokomocji zeby przez farmy sie przebijac smile.gif

Jakies inne zmiany? No chociazby mini gierki, troche wiecej i dluzej. Ostatnio mialem konkurs rzucania pomidorow, 10 sek i po zabawie...ale festyn k$#@!a jego mac.

No i wiecej roslinek do sadzenia, rozbudowa domku jak w animal crossing, wogole wiecej wszystkiego smile.gif
n-name
grał ktoś może w najnowszego harvest'a na gacka?
szeni
Pavlus - warn za odgrzebywanie starych tematów! wink.gif

A co do tematu - wszelkie rzeczy typu "niech sąsiedzi cię opieprzają" albo "niech wszyscy umierają" czy "chcę siekierą zabijać kury" nie mają racji bytu - to wszystko zabije ten piękny sielankowy klimat.
tobik
Sory za offtopa ale zna ktoś fajną stronke z poradnikiem do HM:back to nature? wiem że był już taki poradnik w PE ale go nie mam sad.gif
Danilo1972
QUOTE(n-name @ 12 08 2006, 00:10) *

grał ktoś może w najnowszego harvest'a na gacka?

Odgrzebuję stare pytanie, ale właśnie zakupiłem i gram teraz w wersję na GC.
Jakie pytanie w związku z tym?
n-name
takie ogólne, czy dodano coś nowego?, jak się gra?
Danilo1972
QUOTE(n-name @ 9 09 2006, 10:49) *

takie ogólne, czy dodano coś nowego?, jak się gra?

Czy dodano coś nowego? Ta gra jest całkiem inna od HM BTN. Na początku wszystko wydaje się dziwne i popaprane, ale po dość krótkim czasie wsiąkasz w grę.
Najważniejsze zmiany:
- trójwymiarowa grafika
- czas płynie w pomieszczeniach
- można sadzić drzewa, za to pozostałe rośliny są jednorazowe. W zimie również rośliny owocują.
- pojawiły się nowe zwierzęta - kaczki, kozy, kot, kogut, byk, nie można za to hodować w stawie rybek.
- grę podzielono na rozdziały związane z dorastaniem bohatera
- roślin jest niewiele, ale jest możliwość hybrydowania (krzyżowania roślin), przez co powstaje bardzo dużo nowych gatunków.
- trochę pokręcono sprzedaż produktów (gdzie indziej nabiał, gdzie indziej pozostałe), ale również bez problemu można się przyzwyczaić.
- wydłużono dzień - czasu starcza na wszystko
Zmian jest bardzo dużo, to co wymieniłem to zaledwie mała część.
Gra wciąga niesamowicie, pomimo tego uważam, jak na razie, że BTN był minimalnie lepszy.
Dla fana serii zakup obowiązkowy, choć ludzie piszą że wersja na PS2 jest strasznie skopana.
Na Gacku wszystko chodzi płynnie i w sumie bez żadnych loadingów.
Yano
na gc nie ma loadingow i ladnie chodiz? ? ueeee a na ps2 to tragedia na maxa ;/ loadingi i zwolnienia animacji zabijają tą gre... przez nie 1 dzień gry trwa nawet 45 minut zamiast okolo 20...

ogolnie gierka spoko ale te loadingi zabijają..

jak dla mnie szkoda ze nie mozna chodowac złowionych ryb zeby rosły i zyskiwały na wartosci
Danilo1972
Loadingi są podczas wchodzenia do pomieszczeń, ale to trwa dosłownie dwie sekundy. Jest animacja otwierania drzwi i zaraz potem chłopek jest już w środku.
To że nie ma hodowli rybek, to duży minus, za to jest ich kilkanaście rodzajów (można je trzymać w lodówce, plecaku bądź sprzedawać lub zjadać).
Bajerem jest sam plecak - jego pojemność jest prawie nieograniczona, co wpływa na komfort gry kosztem realizmu.
ghost.
Mam ochotę zabić Natsume za tą konwersję - strasznie zrypana, a do tego pewsja PS2 jest bardzo trudno dostepna... Smiem twierdzić, że warto wydać te 200-250 zł żeby kupić uzywanego GC i Harvesta (kiedyś widziałem na allegro zestaw: GC + HM za 200 zł)
Danilo1972
QUOTE(ghost_spike @ 9 09 2006, 18:08) *

Mam ochotę zabić Natsume za tą konwersję - strasznie zrypana, a do tego pewsja PS2 jest bardzo trudno dostepna... Smiem twierdzić, że warto wydać te 200-250 zł żeby kupić uzywanego GC i Harvesta (kiedyś widziałem na allegro zestaw: GC + HM za 200 zł)

Co właśnie uczyniłem i jestem zadowolony biggrin.gif
Wartokupić gacka jako drugą konsolę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.