escobarek
9 08 2004, 13:05
Jak informuje \"Gazeta Wyborcza\", TVN planuje w najbliższym czasie stworzenie własnej ekipy komentatorów piłkarskich, ale na razie będzie \"wypożyczać\" pracowników Canal+. Stacja nie wyklucza, że z częścią komentatorów Canal+ nawiąże stałą współpracę
no i (pipi)ista sprawa.. smokowski ciekawym komentatorem jest.. może z Nawałką stworzą jakiś wypaśny duet.. ciekawi mnie tylko co się stanie jeśli Wisła przejdzie Real (w co głeboko wierze!).. skoro licencje na lige mistrzów ma Polsat Sport.. na mecze Wisły monopol TVN.. i jeżeli będzie podobnie jak rok temu - część praw dla TVP.. w najlepszym wypadku mogą nas czekać wędrówki pilotem po trzech stacjach
p.s. czy tylko ja zauważyłem jakieś problemy na forum? :wink:
Postawiłem w dwóch zakładach, na eliminacje LM. Kwota - eh...2x po 50 pln + 1x za 2 pln. (Zarbiłem 8 setek, przy budowie domu, wiec raz zaszalałem:)
Wisła - Real (1)
Benfica - Anderlecht (X)
Ferencvarosz - Sparta (2)
Wisła - Real (2:1)
Dinamo - ManUtd (X)
Rosenborg - Macabi (1)
Grazer - Liverpool (2)
Bayer - Banik (1)
Juve - Djurgarden (1)
świerzbik
9 08 2004, 16:53
Postawiłem w dwóch zakładach, na eliminacje LM. Kwota - eh...2x po 50 pln + 1x za 2 pln. (Zarbiłem 8 setek, przy budowie domu, wiec raz zaszalałem:)
Wisła - Real (1)
Benfica - Anderlecht (X)
Ferencvarosz - Sparta (2)
Wisła - Real (2:1)
Dinamo - ManUtd (X)
Rosenborg - Macabi (1)
Grazer - Liverpool (2)
Bayer - Banik (1)
Juve - Djurgarden (1)
Nie żebym Ci źle życzył, ale chyba oba kupony będą wtopione-raczej na bank.
W meczu Wisla - Real nie zagra Vieira czy przejdzie czy nie w LM zagra dopiero w grupach ( jezeli real zagra w tych grupach)
świerzbik
10 08 2004, 10:50
W meczu Wisla - Real nie zagra Vieira czy przejdzie czy nie w LM zagra dopiero w grupach ( jezeli real zagra w tych grupach)

Oczywiście,że nie zagra bo przecież nie jest jeszcze zawodnikiem Realu i nie został na czas zgłoszony do tej fazy LM. Najpierw niech on do Realu przejdzie, a potem będziemy gdybać kiedy zagra.
I w sumie co nas to obchodzi? Niech gra nawet w zespole Mao Tse Tunga zaciemnionej strefy księżyca - to wątek o Wiśle Kraków.
shi
Ciekawe kto zagra w ataku jutro Raul czy Morienetes

El Moro zodbyl najwiecej bramek w sparingach i moze Raula posadzic na lawce bo pozycja R9 jest nie zagrozona.
A tak swoja droga to Katar chcial za przyjazd Realu zaplacic 10 mln $ a Wisla ma za darmo
W każdym razie Wiślacy mają podstawy do tego, by wierzyć w awans. W końcu Real dopiero jest w fazie budowania, przyszedł nowy trener, zapowiadają się kolejne wzmocnienia. Ponadto Królewscy chyba nie przepracowali sezonu przygotowawczego tak, jak powinni; cztery mecze to niewiele. No i jakby nie patrzeć, Królewscy wciąż mogą być zmęczeni ciągłą eksploatacją, co pokazał zeszły sezon i Mistrzostwa Europy. Jednak nie zapominajmy, że Real to wciąż Real, a Wisła to Wisła. Co prawda Krakowianie poczynili dość znaczące wzmocnienia, ale czy to wystarczy na Real Madryt?
Blancos do Polski przyjadą bez swoich kibiców (klub nie sprzedał... żadnego z przydzielonych 500 biletów!), ale za to z kontuzjowanymi ostatnio Zidanem i Figo. Zresztą, jeśli nic nieoczekiwanego się nie wydarzy, możemy się spodziewać, iż na murawę stadionu przy ul. Reymonta Real wybiegnie w najmocniejszym zestawieniu.
Z kolei Wiślacy z tego, co wiadomo, nie borykają się z żadnymi kontuzjami, mało tego do zdrowia powrócił już Kalu Uche. Nigeryjczyk zmierzy się po swojej stronie najprawdopodobniej z takimi tuzami jak Roberto Carlos, czy Zizou. Nie wiadomo tylko, czy na lewej flance w polskiej drużynie zagra Marek Zieńczuk, mający ostatnio problemy zdrowotne. W takim wypadku zastąpiłby go Damian Gorawski. W ataku oczywiście najmocniejszy duet w Polsce, czyli Maciej Żurawski-Tomasz Frankowski. Ten drugi jest obecnie najlepszym strzelcem Wisły, a pierwszy asystował przy niejednym golu \"Franka\". Czy poradzą sobie z obroną Pavón-Samuel? Który z trenerów okaże się lepszy w tym pojedynku, Kasperczak czy Camacho?
Prawdopodobne składy:
Wisła Kraków: Majdan - Baszczyński, Kłos, Głowacki, Mijailović - Uche, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk (Gorawski) - Frankowski, Żurawski
Real Madryt: Casillas - Salgado, Pavón, Samuel, Roberto Carlos - Figo, Helguera, Beckham, Zidane - Ronaldo, Raúl
escobarek
10 08 2004, 14:22
jakiego by składu nie mieli to i tak będzie ciężko.. nie to żebym odkrył Ameryke :? .. ale to co się dzieje na TVN24 przekracza wszelkie granice.. co chwile w serwisach przewiajają się wiadomości odnośnie przyjazdu 'królewskich' do Krakowa.. ale jeśli stawiać na jakąś pare to raczej widziałbym w napadzie Raula.. mimo wszystko.. ale co tam on.. i tak wszystkie gwiazdki przyćmi duet Żuraw-Franek !! inaczej być nie może..
Przykre by było gdyby Wiśle przytrafił się podobny przypadek jak Legii w meczu z Valencią.To znaczy świetny pierwszy mecz i rozbudzone do granic nadzieję a potem zimny prysznic na wyjeździe.
Takie przypadki chodzą tylko po Legii, nic się nie martw. (...) Przylot zawodników Realu zrobił wrażenie - ci goście po prostu wyglądają z klasą - przez ich sposób bycia i ogólne wrażenie.
Siedzę jak na szpilkach. Ok. godz. 20 będę pewnie w stanie przedzawałowym.
shi
Shanahan
11 08 2004, 08:12
Całym sercem jestem z Wisłą. Zdrowy rozsądek nie pozwala jednak z optymizmem podchodzić do dzisiejszego spotkania. Widzę, że im bliżej meczu tym coraz większy entuzjazm - wielu kibiców wierzy w niespodziankę- jeśli nie w dwumeczu, to chociaż w meczu w Krakowie. Podkreśla się dobra formę strzelecką napastników, słaba obronę Realu.
Ja chciałbym trochę stonować nastroje i przypomnieć boje Widzewa o Ligę Mistrzów w sezonie 97/98- w rundzie kwalifikacyjnej RTS rozjechał Neftczi Baku 2:0 i 8:0 , ale później trafił na wówczas znakomity zespół Parmy- wielkie nadzieje i 1:3 oraz 0:4. Mam nadzieję , że powtórki nie będzie, że WIsła faktycznie wzniesie się na wyżyny, że sprawi megasensację, ale ... Cholera, na przeciwko Wisły stanie REal Madryt! Moze i ze słabą obroną, może ze zmęczonymi gwiazdorami, może utrudzony wyprawą na Daleki Wschód, ale jednak Real! I jak człowiek pomyśli , że Wisła mogła trafic na PAOK ( 1:2 u siebie z Maccabi...) to może człowieka szlag trafić!
Mimo to Łódź dziś krzyczy: Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda !!!
escobarek
11 08 2004, 09:51
mimo wszystko dodatkowe nadzieje wśród wszystkich fanów Wisełki musi rozbudzać wynik Szwedzkiego klubu - Djurgarden z bądź co bądź wielką firmą zachodniego football'u - Juventusem.. zespół ze Sztokholmu potrafił wygrywać już 0:2 i był bardzo blisko sprawienia olbrzymiej sensacji.. ale wynik 2:2 też chyba po trosze do takich można zaliczyć.. i pomyśleć tylko że gdyby Wisła wygrała rywalizacje z Valerengą to teraz nie miałaby takiego rywala.. a o wynik rywalizacji wszyscy moglibyśmy być spokojni..
juz za kilka godzin Realowi zostanie tylko puchar UEFA
świerzbik
11 08 2004, 10:13

Yyyy ale to przeciez jest dwumecz. Nawet jeżeli Wisła jakimś cudem zremisuje dzisiejsze spotkanie, to nie daje im większych szans podczas rewanżu w Hiszpaniale będe trzymać kciuki.

Yyyy ale to przeciez jest dwumecz. Nawet jeżeli Wisła jakimś cudem zremisuje dzisiejsze spotkanie, to nie daje im większych szans podczas rewanżu w Hiszpaniale będe trzymać kciuki.
Tak dwumecz ale Real po dzisiejszym spotkaniu nie bedzie mial szans odrobic strat
Boczek, trochę racjonalnego podejścia. :wink:
shi
Choć nie lubie ekipy Żuraw & Company, to jak dla mnie są trzy możliwości:
1. Real strzeli gola, i mecz będzie nudny jak flaki z olejem.
2. Real zogromi Wisłe.
3. Real zremisuje z Wisłą 2-2 by w Madrycie wyjaśnić sprawe.
Powiem jeszcze że Realu nie nawidze, żeby nie było.
Jeszcze chwile zostane przy Wiśle. Janas jest baranem chyba największym w polsce. Frankowski łupie gole jak na zawołanie, gościu prezentuje się wyśmienicie, ale powołania nie dostanie. Lepiej powołać kołka rasiaka, który pare miesięcy bez klubu był a grał w kadrze. Paranoja. W ogóle ten nasz narodowy team powinien prowadzić Kasperczak, bo jako jedyny on coś potrafi w tym fachu. No może jeszcze Michniewicz, ale wydaje sie za młody i nie doświadczony...
Liquid(c)
11 08 2004, 13:11
Ciekawe kto zagra w ataku jutro Raul czy Morienetes

El Moro zodbyl najwiecej bramek w sparingach i moze Raula posadzic na lawce bo pozycja R9 jest nie zagrozona.
Na 100% nie zagra Morientes poniewaz Real chce sciagnac z Liverpoolu Owena za 10 mln funt. + zawodnik Morientes lub Eto.Jesli Morientes dzisiaj zagra to juz nie bedzie mial mozliwosci zagrania w napadzie Liverpoolu w Lidze Mistrzow.
Dokładnie. Wczoraj Owen z tego powodu nie wystąpił w meczu z Grazem.
shi
PS. Tyle że mając duet Ronaldo/Raul...
Jak nie zagra Morientes to bardzo dobrze. Akurat on to niema problemów z formą i by Wisłe zapewne pogrążył dość szybko.
escobarek
11 08 2004, 16:16
przed chwilą w serwisie prasy zagranicznej pojawił się artukuł a hiszpańskiego 'abc'.. podane zostało między innnym iż Wisła dobrze atakuje ale słabo się broni.. dodatkowo pisano coś o przyjrzeniu się dwójce napastników Żurawkim i Franwkowskim.. ale co najlepsze.. dodatkowo wymieniony został Rafał Szymkowaik.. pojawia się i znika.. taka rekomendacja. spoko.. Rafał.. ech..
p.s. wynik sondy na tvn 24: czy Wisła ma szanse na awans do LM.. 82 .. innymi słowy - naród pełen wiary.. to cieszy..
[quote]p.s. wynik sondy na tvn 24: czy Wisła ma szanse na awans do LM.. 82
Jaki narod? Chyba kibice Wisly ile razy mozna pisac ze to sa rozgywki KLUBOWE a nie NARODOWE. Ja tam bede za Real'em, a mecz zapowiada sie wyjatkowo ciekawie
escobarek
11 08 2004, 17:37
Jaki narod? Chyba kibice Wisly ile razy mozna pisac ze to sa rozgywki KLUBOWE a nie NARODOWE. Ja tam bede za Real'em, a mecz zapowiada sie wyjatkowo ciekawie
ech.. w rozgrywkach klubowych dany klub niejako reprezentuje cały kraj.. tak mi się wydaje przynajmniej.. choćby taki mój kumpel - zapalony kibic Legii Warszawa będzie w tym meczu za Wisłą.. wszelkie animozje klubowe na płaszczyźnie rozgrywek np. LM czy PUEFA powinny być odłożone na bok.. stąd pozwoliłem sobie na wpisanie słowa 'naród'.. czy to się komuś podoba.. czy nie..
escobarek: swieta racja. Ja normalnie jestem za Lechem a do Wisly nie palam miloscia ale w pucharach kibicuje kazdemu polskiemu klubowi (nawet Legii)
Liquid(c)
11 08 2004, 20:37
jak narazie 0:0 do przerwy , jak narazie bardzo ładny mecz w wykonaniu obu drużyn . Widać , że zawodnicy Wisły już są lekko zmęczeni . Mam nadzieje , że druga połowa będzie tak samo dobra i Wisła strzeli gola .
ech.. w rozgrywkach klubowych dany klub niejako reprezentuje cały kraj.. tak mi się wydaje przynajmniej.. choćby taki mój kumpel - zapalony kibic Legii Warszawa będzie w tym meczu za Wisłą.. wszelkie animozje klubowe na płaszczyźnie rozgrywek np. LM czy PUEFA powinny być odłożone na bok.. stąd pozwoliłem sobie na wpisanie słowa 'naród'.. czy to się komuś podoba.. czy nie..
I co myslisz pewnie ze katalonczycy trzymaja kciuki za Real'em w meczu z Wisla

Uwiez mi ze beda sie cieszyc z sensacji.
-------------------------------------
A co do meczu to Real chce go rozegrac minimalnym kosztem sil a mimo tego Wisla ma problemy z rozgrywaniem akcji. Moze sie im fuksnie i cos strzela ale za dobrze sie nie prezentuja, obrona to najlepsza formacja Wisly takze w ataku
Partyzant
11 08 2004, 20:42
Wisła do przerwy gra trochę ze spętanymi nogami - za bardzo się ich obawiają!!
Do przerwy wygląda to trochę biednie.Wynik zdecydowanie lepszy niż gra,już w pierwszych 5 minutach Real miał 4 bardzo dobre okazje do zdobycia gola i tylko szczęściu i braku skuteczności królewskich Wisła zawdzięcza ,że nadal jest 0:0.W ogóle przez długie momenty to jest zamek hokejowy na przedpolu Wisły,podczas którego wiślacy momentami potykają się o własne sznurowadła.Na szczęśćie Real też czasami odstawia niezłe maniany i może po jednej z takich wtop coś wpadnie...
świerzbik
11 08 2004, 21:02
Nie żebym nie wierzył w Wisłe ale po pierwszej połowie stwierdzam, iż Real myśli już chyba o meczu na swoim boisku. Toż to nie ta drużyna co zawsze. Grają jakoś w zwolnionym tempie, rozgrywają jak na treningu jakimś i w ogóle jakoś tak sie niezbyt męczą :wink: .Nie wiem może ja sie czepiam, ale dla mnie Real sie po prostu w tym meczu bawi. Dobra lece oglądać dalej.
Wisła ma pecha,że Real jednak nie dogadał się z Liverpoolem w sprawie zamiany Morientesa na Owena

Nie to żebym był człowiekiem małej wiary,ale jak dla mnie wynik dwumeczu już w tym momencie jest przesądzony.....
Partyzant
11 08 2004, 21:29
Morientes ... i pozamiatane :cry:
Jeszcze 6 minut..... WISLA DO BOJU DACIE RADE!!!!!
Partyzant
11 08 2004, 21:37
Morientes ... i szanse na awans zmalały do 5 % :cry: Żegnaj Liga Mistrzów. I to by było na tyle. Topic off.
Liquid(c)
11 08 2004, 21:39
I po ptokach

moze w pucharze UEFA cos pograja chociaz z ich szczesciem to trafia na druzyne podobna do realu

;p
Partyzant
11 08 2004, 21:40
Topic on: Majdan ty palancie naucz sie najpierw łapać ta piłkę a nie cycki tej durnej Dody

Topic off.
Tak dwumecz ale Real po dzisiejszym spotkaniu nie bedzie mial szans odrobic strat

Kurde to ta Wisla jest rewelacyjna stracic 2 bramki u siebie nie strzelajac zadnej i Real nie ma szans w rewanzu
No niestety Barcelona, Anderlecht, Real to za wysokie progi, moze za rok jak beda rozstawieni trafia na WIT i awansuja. I w grupie dostana baty
Liquid(c)
11 08 2004, 21:47
Topic on: Majdan ty palancie naucz sie najpierw łapać ta piłkę a nie cycki tej durnej Dody

Topic off.
Ja bym wolał cycki

koniec offtopa
T_4_killer
11 08 2004, 21:51
(pipi)**y Morientes!!! WIedzialem, ze tak bedzie jak ten palant wejdzie na boisko!!! qwra mac!! Dlaczego real ma takiego farta....??? 2-4 akcje w 2 polowie i 2 bramki....fart!
Ale spoko Wisla wygra 4:1 w rewanzu
_Globus_
11 08 2004, 21:52
Wytłumaczcie mi to, bo nie rozumiem. Przecież nie tak miało być. Ale w sumie... jeszcze jest rewanż, a Wisła często lepiej gra na wyjeździe. Wierzyć trzeba, choć niełatwo to przychodzi...
Shiva, co powiesz? Byłeś na meczu? Mam nadzieję, że na stadionie wyglądało to trochę lepiej, choć myślę, że i tak było dobrze.
A tak w ogóle to Morientes powinien bramki Porto strzelac, a nie nam. I wtedy mógłby się spotkać z Białą Gwiazdą już w LM. No cóż, jak już mówiłem, trzeba wierzyć. 3:1 jest całkiem realnym wynikiem.
szkoda wisły.. mialem chociaz nadzieje, ze jakos fartem uda sie dowiesc ten remis.. ale nie, musieli wpuścić morientesa a ten wszystko popsuł.. nic kultury w tej europie.. my ich zapraszamy a oni nam bramki strzelają.. :cry:
a pomocnik komentatora był fajny... carlos alberto, rivaldo, tomasz żurawski + 'celne spostrzezenia.. :roll:
kamson11
11 08 2004, 21:56
Ja nic nie mówie, bo wykrakałem, że 2 bramki strzeli Morientes, po ayscie Beckhama i Carlosa

Baszczyński bad, bad...
Żurawski dobry jest, ale jeżeli nie potrafi sytuacji choc 1 wykorzystac to z czym do ludzi :roll:
Jazda, jazda biała gwiazda ROTFL, ta przyśpiewka to kicha dla Polski
Ja nic nie mówie, bo wykrakałem, że 2 bramki strzeli Morientes, po ayscie Beckhama i Carlosa

Baszczyński bad, bad...
Żurawski dobry jest, ale jeżeli nie potrafi sytuacji choc 1 wykorzystac to z czym do ludzi :roll:
Jazda, jazda biała gwiazda ROTFL, ta przyśpiewka to kicha dla Polski 
No skojarzenia z wixiarzami jakoś tam mimiwolnie się nasuwają
Trochę szkoda,bo w drugiej połowie Wisła pozbyła się choroby sierocej i zaczęła w miarę na poziomie grać,a tu taki Real sru zdejmuje spasionego chomika dziecko McDonaldsa i wpuszcza Morientesa,no zero wyczucia ;]
PS:A Doda nie zrobi dziś Radziowi loda :{

Kurde to ta Wisla jest rewelacyjna stracic 2 bramki u siebie nie strzelajac zadnej i Real nie ma szans w rewanzu
No niestety Barcelona, Anderlecht, Real to za wysokie progi, moze za rok jak beda rozstawieni trafia na WIT i awansuja. I w grupie dostana baty

No moze sie troche przeliczylem :cry: ale zawsze jeszcze zostanie puchar uefa
escobarek
11 08 2004, 22:07
no nic.. pozostał teraz Puchar UEFA

.. ale szkoda.. wielka szkoda.. mimo wszystko nie winiłbym Majdana za utrate bramek a Mijalovica (przynajmniej za pierwszą).. dał ciała i tyle.. jedynie obrona grałą nieźle.. żeby nie powiedzieć że (pipi).. całkowicie zawiódł Szymkowiak.. i mimio wszystko Żurawski

.. Wisła przegrała.. ale nie oszukujmy się.. tak bywa kiedy serce bierze góre nad rozumem..
Liquid(c)
11 08 2004, 22:08
Nie bo jest w trasie koncertowej

no chyba,ze Radzio dojedzie

ja bym dojechał bo warto
No to teraz wystarczy, ze Zuraw je.bnie hat-tricka, Majdan sie postara na bramce i jestesmy dalej

ja bym dojechał bo warto

Doda była na meczu , siedziała w loży honorowej...
Co do meczu , no cóź szkoda . Mam nadzieje , że w rewanżu strzelimy bramkę ( tylko tego chce...)
Liquid(c)
11 08 2004, 22:12

ja bym dojechał bo warto

Doda była na meczu , siedziała w loży honorowej...
Co do meczu , no cóź szkoda . Mam nadzieje , że w rewanżu strzelimy bramkę ( tylko tego chce...)
ŁOOOOOOO

a mnie tam nie było

nie powiedziała mi xD skarce ją xD
Ja chce zeby w rewanzu Wisla uciszyla trybuny realu

tylko tyle...i az tyle zarazem ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.