Zaczynam w tą grę wierzyć. Może i nie przebiję Gran Turismo, ale na pewno dostaniemy kawał dobrych wyścigów.
Ryo-San
17 12 2003, 12:33
z tego co mówi Codemasters, gra może naprawde zamieszać. To mój czarny koń na rok 2004
Po Codemasters mozna sie wszystkiego spodziewac - rownie dobrze niezlego Crapu...
Nie, ale serio z tego moze wyjsc cos dobrego. Chlopaki maja ambicje, w ich wypowiedziech slychac pewnosc siebie. Tak jak powiedziaj ryjek to może być czarny koń 2k4.
maciek88
19 12 2003, 23:12
Chrzanić ambicje

Ale tez mi ślinka leci, jak screeny zobaczyłem. APEX w sumie tez wyglądał pięknie, ale w końcu to Codemasters.
No wlasnie to Codemasters, a Codemasters nie ma pojecia o robieniu poteznych silnikow graficznych
Chyba ze po pol roku wydadza druga wersje, z malymi poprawkami.
(Mogliby Club Football od poczatku napisac. :wink: )
Widzial ktos material video (trailer) z tej gry? Istnieje wogole cos takiego?
michal.p1
5 01 2004, 08:09
szczerze mówiąc od jakiegoś czasu wogóle nie słucham ludzi z codemasters.
przypomnijcie sobie jak wychodziła toca race driver,jakie piękne screeny nam pokazywali -tylko niewiadomo skąd je wzieli bo gra wyglądała katastrofalnie!!
pozatym poza serią colin codemasters tworzy gry średniesłabe niech tylko wymienie mike tyson havy metal boxing,world champ snooker,czy seria club footbal.
seria Colina tez jest srednia.
pojawiłą sie zapowiedź i nowe screeny na gamespocie. Ta gra naprawde może zarządzić

aa i filmiki też są
http://www.gamespot.com/xbox/driving/raced...ver2/index.html
Gra swego czasu zarzadzila i dwoja pewnie nie zawiedzie. Ba, z tego co widze prawdziwa perelka!
Trza przyznać że nie wygląda najgorzej, ale kto wie jak będzie ta gra sie prezentować po ukończeniu jej w całości.
Jeśli Codies zdołają wykorzystać moc Xb -będzie jazzzda!!! Mi nie przeszkadzała średnia grafa w wersjach na PSX i PS 2,więc po nowym RD spodziewam się wszystkiego najlepszego.Tylko qrna ,niech dadzą sobie siana z tym gównem o nazwie carpg-fabularne akcje z TOCA RD na PS2 dobijały mnie (teraz ma to być ograniczone).Kozackie sterowanie na spustach X-owego pada jeszcze bardziej podbije rajcowność.Na gałkach duala nigdy nie nauczyłem się grać ,więc gaz i hamulec męczyłem pod zwykłymi kneflami ,co jak wiadomo,nie zawsze dawało radę w tej grze.
Ryo-San
19 04 2004, 16:21
gra już jest. Oceny 8-9, grał ktoś? Jak wrazenia? Grafa podobno zamiata
whitesand
20 04 2004, 06:37
Mam , ale przez Fight Night 2004 , miałem okazję przejechać zaledwie 2 wyścigi . Aston Martin DB8 i Ford Mustang 68' . Wrażenia - na pierwszy rzut oka grafika b.podobna do tej z PGR2 , nawet podobne powtórki - bez fajerwerków (jeśli nie liczyć odblasków słońca na karoserii) - mało widoczków , żadnych bajerów . Jak zmiażdżę Lennoxa i Alego to napiszę coś więcej o Race Driverze

A i jeszcze jedno , są ciężarówki ! Tylko trzeba kilka wyścigów wygrać by opcję jeżdżenia truckiem odblokować ...
Sentenced
20 04 2004, 20:32
mam gre odblokowąłem pare trybów ale tryb kariery troche mnie wkurza pierw aston martin pozniej nagle formula ford pozniej albo wyscigi skylinem albo seatem cupra .....i nagle wyscigi ciezarowek albo jakis pickupow ........gra jest według mnie (pipi) trudna moja versja to v8 supercars australia 2 strasznie rzuca w trybie kariery w rozne tryby
speedi torun
21 04 2004, 23:39
Rozumie że graliście na x-ie? A czy grał ktoś już na PC? Czy jest już ta gra w sprzedaży? Ja grałem w demo i mnie powala na kompie. Czekam na jakieś recenzje.
Naprawde grafika jest podobna do tej z PGR 2, bo na filmach prezentuje sie znacznie gorzej (przynajmniej takie jest moje wrazenie). Powiedzcie mi - czy zniszczenia sa bardzo widoczne ?
whitesand
29 04 2004, 09:30
Podobna , nie porównywałem , ale podobieństwo rzuca się w oczy . Zniszczenia , chyba nawet lepiej dopracowane i mają wpływ na model jazdy (nawet słychać rozsypującą się skrzynię biegów) . I przednią szybę można zgubić ...
Sentenced
29 04 2004, 10:49
mam zrobione 45% trybu kariery i musze powiedzieć ze gra jest bardzo dobra grafa super bardzo ladny bumpmapping swietnie zrobione wozki w cholere roznych zniszczen mozna rozsypać silnik caly uszkodz ukladu kierowniczego i wiele innych rzeczy .....od cholery tego jest i ma to wplyw na prowadzenie wozu wizualne uszkodzenia karoserii według mnie nie ma gry w tej chwili na zadnej platformie ktora lepiej by odzwierciedlala rozne wgniecenia rozwalone czy pekniete szyby .....generalnie dzwony ....mozna powiedzieć ze gra jest bardzo dobra moze troche trudna ale wciąga miom zdaniem panowie z codemasters spisali sie bardzo dobrze jest w pizdu troznych trybow od wyscigow do rajdów ala colin po rallycross dtm wyscigi ciezarowek siakieś nascary

POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!
To czekam jeszcze na Ralli 2 i lykam obydwie... :wink:
Mam gre. cipie od kilku tygodni na LIVE. jesli chodzi o sama jazde to ta giera rozwala i osmiesza PGR2. Tras jest w ciola. FullBodyDamage, spoko fiza i mozliwosc grzebania w ustawieniach fur. Zapierzyste. Najlepszy wysicig na LIVE.
Po kilku zaledwie godzinach gry -mam bardzo pozytywne wrażenia.Fajny ,symulacyjny -jak w każdej grze z serii-model jazdy,świetnie oddane uszkodzenia,wozy i trasy na penej licencji.Płynna animacja w 60 fps,nic mi na razie nie chrupie.Oczywiście grafa to zaden cud,ale jest OK.Po tej serii nie oczekuję wodotrysków i bajerów wizualnych.Wkurzają tylko te powtykane wszędzie durne scenki z fabułą jak z filmu klasy C.Mieliśmy to już Toca RC-i nie podoba mi się ten patent.Wyścigi to wyscigi ,a nie jakiś RPG.
Stara dobra TOCA-z inną nazwą.Dla fanów realistycznych wyścigów-obowiązkowe.Ile w końcu jest gier na rynku ,w których po przywaleniu w bandę z szybkością 150 km/h konsola robi ci przymusowy restart wyścigu?
A mi ta grafika w ogole nie przypomina PGR. Przeciez to zupelnie inna klasa, jezeli chodzi o efekty wizualne. Co tutaj macie niby w tlach ? - pare drzewek na krzyz (na dodatek bit mapa) plus jakies marny horyzoncik. Graficznie PGR 2 napewno zostawia TOCE z tylu...
Ciekawe jak to bedzie wygladac na PS2
Po prostu prawdziwe tory wyścigowe nigdy nie będą wyglądały w grach tak efektownie jak ulice wielkich miast czy tory stworzone w wyobraźni autorów gry.Jak budowano takie Silverstone to raczej nikt nie dobierał jego lokalizacji pod kątem wizualizacji otoczenia w grach wideo.
Sojer-obawiam się ,że np. efektów rzucania cienia przez siatkę okalającą tor na PS2 nie będzie.Codemasters w sprawach kodowania swych gier na PS2 nie są wcale tacy "masters".O ile sama gra w ogóle ukaże się na pudle Kuturagiego.
Ryo-San
10 05 2004, 21:37
Ciekawe jak to bedzie wygladac na PS2

Z tego co wiem gry nie będzie na PS2(tak mi wydaje, sprawdziłem IGN i GS i nie było tam nic o wersji na PS2), a gdybym miał juz odpowiedzieć na Twoje pytanie to moja odpowiedź brzmiała by tak:
"ciut gorzej"
szczurek
11 05 2004, 09:45
coz za optymistyczne podejscie ;p
Po wyscigach ciężarówek myslałem,że gra już niczym mnie nie zaskoczy.A tu proszę -wyscigi WRC!Nie tak rajcowne jak Colin,ale jednak miła odskocznia od torów.Strach się bać ,co jeszcze tworcy wymyślili?Motocykle,gokarty,ścigacze a'la Wipeout
Giera wyszła tylko na x'a i PC
zakk wylde
20 05 2004, 11:51
Ta giera rządzi!!
Wciąga lepiej niż PGR2 a do RalliSport2 wogóle nie podchodze.
Najlepiej sie wymiata w wyścigi z serii DTM.
Jak dlamnie najlepsza wyścigówka na Xa.
PGR2 szybko się znudziło.
Non stop wymiatam TOCA 2 grałem też troche w pierwszą część na piecu.
Różnica jest kolosalna.
Nieźle prezentują się powtórki a jeszcze jak przyśpieszymy podwijając wygląda to jak transmisja z telewizji.
mig2701
23 05 2004, 23:46
jak ja zobaczyłem to sie napaliłem:) i niedłuugo bede ja miał
Moze ktos mi wytlumaczyc te wskazniki zniszczen ?, bo nawet nie wiem ktory co sugeruje... :wink:
zakk wylde
12 06 2004, 10:04
Co do wskaźników to jest to troche naciągane wiadomo że fura wolniej może jechać czy coś ale za bardzo nie ma róźnicy jaki wskaźnik sie pali.
Wiadomo jedno że jak jeden ze wskaźników sie pali na pomarańczowo a jest to początek wyścigu to radze brać restart. Jeżeli są na żółto to można śmiało śmigać nie czuć raczej różnicy w prowadzeniu fury.
TOCA dla mnie bije na łeb PGR2 chociaż są to dwa rózne wyscigi więc trudno je porównywać.
Jaki rodzaj wyścigów wam przypadł do gustu??
DTM, Mustangi, Lancer, GT40, V8, i jeszcze kilka innych wymiatają!!
Vintage Classic Jaguar E-type największe (pipi) świata
Gra zamiata GT3 się chowa przy TOCA RACE 2
za to jest trudniejsza niż GT3 ale jest większa satysfakcja
z wygranego wyścigu w GT3 mogłeś jeździć w kółko bez wjeżdzania do boksu oprócz profesjonala w którym zmieniałeś tylko opony
w TOCA RACE 2 w niektórych wyścigach trzeba wjechać do boksu
jak nie wjedziesz to cię zdyskwalifikują .

NAWAŻNIEJSZE ŻE SĄ USZKODZENIA WOZÓW.
to tu można do boksu zjechać ??
kraczek
16 06 2004, 21:31
Gra zamiata GT3 się chowa przy TOCA RACE 2
za to jest trudniejsza niż GT3 ale jest większa satysfakcja
z wygranego wyścigu w GT3 mogłeś jeździć w kółko bez wjeżdzania do boksu oprócz profesjonala w którym zmieniałeś tylko opony
w TOCA RACE 2 w niektórych wyścigach trzeba wjechać do boksu
jak nie wjedziesz to cię zdyskwalifikują .

NAWAŻNIEJSZE ŻE SĄ USZKODZENIA WOZÓW.
LOL szczególnie race driver 2 rozwala gt w kwestii rajdów, nie. ROTFL
Ta gra nie ma polotu do gt, grałem troche w nią, jest na prawde wypas, ale bez przesady. Race Driver 2 jest dla mnie No.3 po GT3 i PGR2 :wink:
To fakt - rajdy sa tragiczne... :wink:
Ale jako symulacja TOCA 2 daje rade.
dante2003
23 06 2004, 20:55
Giera wyszła tylko na x'a i PC

Dziś została zapowiedziana na PS2.
http://www.gamespot.com/news/2004/06/23/ne...ws_6101174.html
Dojdzie nowa trasa, gra ma zasuwać w 60 fps nawet przy 21 samochodach.
Mniejmy nadzieje, ze tak bedzie. Gra jak dla mnie nie jest jakims szczytem graficznym (oprocz niektorych fragmentow), wiec chyba nie beda mieli problemow z animacja na Ps2.
Paris Saint Germain
9 12 2004, 13:25
..........no i co,ma ktoś już tą gre w wersji na Playstation 2
Anonymous
9 12 2004, 20:16
Ja mam ale jakoś specjalnie mnie ta gra nie wciągnęła. Jakiś dziwny model jazdy i zniszczenia. Wogóle gra jest powolna ale to pewnie dlatego mi sie tak wydaje bo wcześniej grałem dużo w Burnout 3. Ja tam wole właśnie B3 i WRC4.
GTmaster
16 07 2005, 11:55
Mam TRD2 od czterech dni - świetna gierka!
pawel3569
7 09 2006, 21:46
Heh, ja powiem tylko tyle, że niedawno po zakupieniu TRD2 i pograniu 2 dni Gran Turismo 4 poszło w odstawke
Firekage
8 09 2006, 05:56
QUOTE(kraczek @ 16 06 2004, 22:31)

LOL szczególnie race driver 2 rozwala gt w kwestii rajdów, nie. ROTFL
Ta gra nie ma polotu do gt, grałem troche w nią, jest na prawde wypas, ale bez przesady. Race Driver 2 jest dla mnie No.3 po GT3 i PGR2 :wink:
Fakt. Gralem na konsoli w serie GT i na PC w serie RD. Jako racer nie jest zly , ale z symulacji to tez nie wiele zostalo. Dla mnie jedynymi symulatormi sa Moto GP 3 oraz F1-99_02.
A co do RD2....panowie pomocy...stanolem na 88%...mam wyscigi Astonem i Ciezarowka i normalnie nie daje rady
W TOCA Race Driver 3 rajdy zostały poprawione i jeździ się bardzo przyjemnie. Nie jest to jeszcze model jazdy z Colina czy WRC, ale jest nieźle.
QUOTE("Firekage")
Fakt. Gralem na konsoli w serie GT i na PC w serie RD. Jako racer nie jest zly , ale z symulacji to tez nie wiele zostalo. Dla mnie jedynymi symulatormi sa Moto GP 3 oraz F1-99_02.
Wszystko dlatego, że grałeś w trybie Simulation. Zmień na Pro-Simulation i będziesz miał prawdziwą symulację.
Zwłaszcza na kierownicy przyjemność z jazdy osiąga apogeum.
pawel3569
9 09 2006, 11:05
No sorry, nie ujmując nic serii Gran Turismo której jestem fanem od części pierwszej, błedów części czwartej nie da się nie zauważyc-czemu 1000 konnym Dodge Viperem z napędem na tył nie można się pobawić tak jak jakimś mocniejszym wozem z TRD2 albo chociaż GT3?? Gdzie są zniszczenia? Model jazdy na szutrze strasznie sknocony względem wspaniałego modelu z GT3, a nawet tak prozaiczna rzecz jak brak białego światła przy wrzuceniu biegu wstecznego.Macie racje co do tego,że w TRD2 jazda na szutrze jest okrutnie zj***na i nawroty po 180 stopni można przejechać na pełnym gazie bez hamulca, lecz mi chodzi wyłacznie o jazdę po asfalcie która daje mi więcej radochy niż ta z GT4.Rzekłem
GT4 nie jest takie złe jak myślisz. Proponuję następujące ustawienie:
Dodge Viper podrasowany do 1000 koni + Tsukuba Circuit Wet (lub Północna Pętla) z oponami Economy i wyłączonym ASMem i TCS. Wierz mi będzie iście symulacyjnie. Można jeszcze ustawić zużywanie się opon jak grasz w Arcade.
Pozatym tak narzekacie na GT4, a w grze wyraźnie pisze, gdy kupujesz samochód drogowy to zostaje on wyposażony w opony Sports, czyli takie już na tor. "Jeśli chcesz cieszyć się specyfikacją fabryczną załóż (za darmo) opony drogowe". Czy coś takiego bo dokładnie nie pamiętam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.