Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasze komiksy
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki > Klub Dobrego Komiksu
Stron: 1, 2
Najtmer
wiem ze ten temat tu nie pasuje ale przecie go nie właduje do Japoni...

Chciałbym sie zapytać czy jesli macie/mieliscie komiksy które lubicie.
Czy jest jakas osoba, który kolekcjonuje komixy, oprócz mnie?
Chciałbym sie dowiedziec jakie komisky z terażniejszosci proponujecie a jakie nie...

z moich to 3.

1. Hellboy (wszsytkie czesci które ukazały sie w Polsce)
2. Liga Niezwykłych Dżentelmenów
3. 100Bullets

aha zapomniałem dodać że oprócz komiksów wydanych w polsce brat kupuje je z ameryki (allegro)
Ged
Hmm... Jakieś 5 lat temu kolekcjonowałem Kaczor Donalda. laugh.gif a teraz? Chyba nic. Przegladałem aktualne, ale to raczej nie dla mnie. Wole książki.
Tajtus
Mam prawie wszystkie Lobo jakie wyszły w Polsce.
Troche Spiedych i X-menów.
Aktualnie kupuje Preachera (rządzi) i Sandmana (takowóż).
Komiksy kolekcjonuje bardziej z sentymentu niźli z powodu późniejszego sprzedania ich z korzyścią jakiemuś kolekcjonerowi.
lukasz
Lubię Produkty(ze względu na humor stąd najlepiej lubiłem serie o gangsterach i wieśniakach).Posiadam jeszcze pierwszy nr.Lobo wydany w Polsce i to wszystkie moje komiksy.Z chęcią przeczytałbym tylko Samurai Bastard
Anonymous
ja mam prawie wszystkie THORGALE supermany spidermany KACZORY DONALDY GiGaNtY idziennie czytam komiksy.To moje hobby.
kubson
ja z 8-10 lat temu mialem pelno spidermenow batmanow ale ulego to zniszczeniu
Przemski
hehe całe lata świetlne temu była sobie seria "Donald i Spółka", wydawana jeszcze przed serią "Gigant", znakomite komiksy....prehistoria

dzisiaj chętnie nabyłbym kolekcję Asterix & Obelix, ale szkoda funduszy niestety są ważniejsze rzeczy
Yasio da rial madafaka
Komiksy Marvela rządzą, a najbardziej to lubię (lubiłem?) chyba Punishera,obecnie komiksów właściwie nie czytam.Ale Punisher to było to!Spoko były też "Transformers",ale to też było dawno...
Piechol_Jr
Ja kiedyś czytałem wszydtkie komiksy z uniwersum Marvel'a, ale czytałem także Kid Paddle'a, Garfield'a...
Bartek
Co jakis czas zmierzam do takiego miejsca, w ktorym sprzedawane sa komiksy, ktore ludzie oddali na sprzedaz za smieszne ceny. Taki komiksowy antykwariat. Kolekcjonuje sobie tam Asterixa. Jeden numer srednio chodzi po 7 zlotych, wiec raz na jakisz czas moja kolekcja sie wzbogaca o nastepny komiks o przygodach dzielnych Galow.

Poza tym brakuje mi dwoch komiksow do uzupelnienia kolekcji przygod Kajka i Kokosza.
kubson
jak bylem mlodszy to mialem pelno spidermenow i batmanow smile.gif dwie najlepsze postacie smile.gif
Głuchy
Kiedyś emocjonowałem się komiksami Marvela i DC wydawanymi przez Tm-Semic. Dzisiaj też ukazuje się wiele dobrych tytułów. Do najlepszych należą Sandman, Kaznodzieja, Green Arrow polecam też Powrót Mrocznego Rycerza.
KLEJU
Kiedyś mogłem o sobie powiedziec "MANIAK" ( łykałem wszystkie serie w Polsce i zamawiałem komiksy z USA ), ale przypadkiem wyrosłem z tego. Teraz sporadycznie ( czytaj - raz na pół roku ) zamawiam sobie po kilka komiksów przez net ( Mandragora i Świat Komiksu ) i to wszystko.
Wolę książkowe systemy fabularne...
Danilo1972
Najbardziej lubiałem polskie komiksy:
Kapitan Żbik, Hans Kloss, Kajko i Kokosz, Tytus...
Poźniej kupowałem komiksy z Marwela i DC, ale nawet w części nie były tak dobre jak nasze produkcje. Do dziś zalegają gdzieś porzucone w otchłani szafek :wink:
2razyjot
wiem ze ten temat tu nie pasuje ale przecie go nie właduje do Japoni...

Chciałbym sie zapytać czy jesli macie/mieliscie komiksy które lubicie.
Czy jest jakas osoba, który kolekcjonuje komixy, oprócz mnie?
Chciałbym sie dowiedziec jakie komisky z terażniejszosci proponujecie a jakie nie...

Hehe - za dzieciaka wciagalem wszystko, najbardziej lubilem - i czasem kusze sie na jakies zbiory wystawiane na aukcjach - "The Punisher", "Lobo" czy tez opowiesci Marvela z roku 2099 ("Ghost Rider 2099" ma genialny klimat!). Obecnie zbieram jedynie serie "Gigant" z Kaczorem Donaldem (hi Shiva!) bo lubie tego sepleniacego choleryka, hehehe ...
HoseArkadioMoralez
Najlepsze są polsjkie komkiksy.POPIERAm NO i liga niezwyklych dżentelmenuff jest tesz kul
smile.gif
A "SZMINKLA" morze ktos czytal-jest tesh niezly
lukasz
Do mojej skromnej biblioteki doszedł ostatnio Sin City.Polecam.
Diabeu
icon_twisted.gif ja rozpocząłem zbiór floty co by Usagi Yojimbo skompletować

Sin City mam już wsio

polecam BlackSad, jak na razie 2 albumy wyszły i są to perełki jak dla mnie icon_twisted.gif
Sim
Dawano nie bawilem sie w komisy ale ostatnio cos sie rusza w temacie.Lobo ostatni czarnianin (niewiem czy dobrze pamietam) to niezly wymiatacz i Spawn to tez niezla postac. Ostatnio zainteresowalem sie XIII i WeaponX ale na tym nie poprzestane .

Obiecalem Diablowi ze lukne komiksy z Predatorem.
mario87
ja kiedyś kupowałem Kaczora donalda :wink: a puźniej giganta żeby się w szkole na lekcjach nienudzić icon_twisted.gif
ostatnio kupowałem w różnych antykwariatach i na allegro komiksy X-Men które były wydawane w polsce w 92-96 roku jak dobrze pamiętam, mam kilkanaście nr. i natym skończyłem bo niemiałem czasu ich przeczytać ;p

a teraz staram się kupować Komiksy wydawane z "Dobrego Komiksu' :wink:
Megus
ja ostatnio powrocilem do pasji zbierania komiksow, jednak tym razem w wersji 'japanese'

1. Love Hina
2. Hellsing
3. Cowboy Bebop
Mackal21
Komiksy to moja przeszłość.
Zbierałem od deski do deski Kaczora Donalda,a także giganty i spółki.Bardzo lubiałem czytać te komiksy,miały swój fajny klimat.
Zbierałem także Supermana,Batmana i Spawn.
Świetne są też przygody Lobo(np.Amerykańcy gladiatorzy)Ten gość robi taką masakrę,że to nieporozumienie.Obecnie ściągnołem se z emule Lobo vs. Batman(zgadnijcie kto wygrał)
Diabeu
icon_twisted.gif jak ktoś zasysa z netu to niech poszuka Hard-Boiled, master piece po prostu, nazywam to Blade Runner H/C edition, scenar Frank Miller, rysunki Geoff Rowley - kosi, niebawem kumplowi zanoszę aby wrypał na net to bym link rzucił jak nie zapomnę:f icon_twisted.gif
BOBAN
Marvel:
-x-man
-punisher
(to było dawno temu)

reszta:
-thorgal
-york
-montana

ulubiony: "szninkiel"
mario87
doszedł Berserk w wersji elektronicznej(thx rekin biggrin.gif ), niestety w polsce nie wydali tego komiksu, nie wiem nawet czy w angielskiej wersji jest dostępny bo sam mam skany z japońskiego komiksu które były edytowane przez zapaleńców i tłumaczone na angielski.... heh ~5700 stron do przeczytania i obejżenia icon_twisted.gif
SOAD
Zawsze kupuję gazetę komiksy. Tak 100%.
Z moich to 4 -

-Produkt
-Kasta Metarabonów
-Wrzesień - Antalogia komiksu polskiego
-Hellboy
SOAD
Dzisiaj byłem w Empiku, kupilem komiksy pt. "Hiroszima 1945r".
Komiks zawiera sceny drastyczne!! Grubo ok. 290 stron! wARTO!
Kenshin
Ja obecnie wdomu posiadam :
Wszystkie dotychczas wydane po Polsku Neon Genesis Evangelion
Większość Love Hina :oops:
Plastic Litle (Tylko dla ludzi powyżej wieku 18 :oops: )
Akira
i troche innych Mang które nie ujrzały światła dziennego w Polsce
Guts
Jak bylem mlodszy to lykalem wszystkie Batmany,Supermeny oraz Mega Marvele. W chwilo obecnej na mojej polce znajduja sie same mangi i art booki smile.gif
- GITS 1,2(pierwsza czesc w wydaniu Fr )
- Berserk
-Evangelion (zeszyty ,tomy)
- Naruto
- Slayers
- GTO + Wiele wiele innych
mario87
z kąd masz Berserka? czy moze też masz tylko na PC?
rekin
Komiksy czytam od okolo 14 lat. Mam kilka polek zawalonych po brzegi. W wersji elektronicznej:

[01 - Zardzewiaˆy Anioˆ]
[100 Naboi]
[30 dni nocy]
[666 Przed Demonem]
[Alien Widmo]
[Aliens vs Predator]
[Apokalipsomania - BolleeAymond ALiEN 1-3]
[Batman]
[Berserk]
[Bez honoru]
[Blade II]
[Conan]
[Cygan]
[DMC]
[Drapiezcy.01-03.JPG.PL]
[Droga do Zatracenia]
[Dziwny Pocalunek]
[Elektra]
[Funky Koval]
[Handlarz Smiercia]
[Handlarz Smiercia 1]
[Hellboy]
[Hellsing]
[Hitman.01]
[Hulk.Koniec]
[inne]
[Is]
[Kasta.Metabaronow]
[Kaznodzieja]
[Krwawe.Gody.JPG.PL.Comic.eBook-nPCG]
[Lex]
[LOBO]
[Lucyfer]
[MGS Artbook]
[Neon Genesis Evagelion]
[new]
[Obergeist.Droga.Do.Rangarok.JPG.PL.Comic.eBook-nPCG]
[Orfeusz]
[Piekielne Wizje]
[Pielgrzym]
[Planeta Malp]
[Punisher]
[Punisher v5]
[Sabretooth]
[Sandman]
[Sedzia.Dredd.Fetysz]
[Silent Hill]
[Slaine]
[SNK vs Capcom]
[Spawn]
[Spiderman]
[Szczury blasku]
[Technokaplani]
[Wolverine - Past Prime (Prelude To The End)]
[X - Files]
[X-Men]
[XIII]
[Yans]

To tylko zbior katalogow.
Lipa
Ja mam takie z Kaczorem Donaldem :wink:
Gigant się nazywa cool.gif
Od 1997 - 2004 - Wszystkie numery mam smile.gif
Jeżeli ktoś chce kupić całość lub jakiś rocznik to zapraszam na PW.
Tori
niewątpliwie zbieram komiksy i mam ich już parę. Z czystym sumieniem polecam:
USAGI YOJMBO
Kenshin
Neon Genesis Evangelion
To jest moja top trójka. Poza tym polecam też AKIRĘ, TU DETEKTYW JEŻ, Spider Man (wydania DObry Komiks) i chyba tyle smile.gif
Bartek
Ostatnio kumpel podarował mi w wersji elektronicznej prawie wszystkie numery Thorgala. No i teraz ślęczę przed monitorem, niszczę sobie oczy, ale warto, bo historia ciekawa, a i rysunek nietuzinkowy.

A pamięta ktoś może Hugo?
Garcia
Kiedys czytalem Punishera i Spawna ale teraz to mnie w ogole nie kreci chyba sie zestarzalem tongue.gif
Bartek
Właśnie po raz kolejny, po dosyć długiej przerwie, przeczytałem Weapon X Barry'ego Windsor-Smitha...
Poruszająca historia mojego ulubionego marvelowskiego mutanta narysowana ładną kreską - te spojrzenie Logana podczas eksperymentów na nim dokonanych...

BTW, jacy są wasi ulubieni rysownicy komiksów? Głównie chodzi mi zagranicznych, bo jednak w polskim komiksie się nie orientuję za bardzo.
Mnie osobiście odpowiada kreska Alberta Uderzo, który rysuje Asterixa - to z tych, powiedzmy, mniej poważnych.
A z tych bardziej realistycznych, to Jim Lee, Todd McFarlane i chyba jeszcze John Buscema, który rysował Punishera: Suicide Run - to było jakieś 10 lat temu wydane w Polsce...
Oley
Do ok 8 roku życia kolekcjonowałem Spder Mana. biggrin.gif
palo
Heh, ja kilka lat temu czytałem tytusy... w sumie to nawet nie wiem teraz, czy one jeszcze gdzieś są... chyba zgubiły się przy przeprowadzce. Jak byłem z kolei taki mały, że nie umiałem czytać, to mi czytano smerfy, ale to chyba nie o to chodzi w tym topicu tongue.gif Sam to własnie tylko tytus, nie miałem spider-manów etc. Oglądałem kreskówkę w TVP1 kiedyś, to wszystko.

Mój kuzyn za to wchłania wszystko i ostatnio ( rok - dwa lata ) zaintersował się mangą. Usilnie próbował mnie przekonać do tego, ale jakoś nie pasuje mi klimat ogólnie... Próbowałem jakiegos gundama, czy o tym króliku, zapomniałem tytułu. Sięgnąłem po stare Thorgalle i na tym się skonczyło...
dmlakers
Komiksów w domu mam jakies 4000 sztuk (mój pierwszy komiks dostałem majac 4 lata biggrin.gif ). Dodam ze w mojej kolekcji mam takie perełki jak pierwsze wydania 3 ksiąg Tytusa Romka i A'Tomka biggrin.gif , pierwsze wydania Kajko i Kokosza, Kajtka i Koka (warte łacznie ok 2000 zl :!: :!: ) oraz cos niesamowitego ORYGINALNY TRZECI NUMER SPIDERMANA :!: wart na gieldach komiksowych ok 1200 $$
Kmiot
Heh, swego czasu czytało się dosłownie wszystko. Od "Kaczora Donalda" (kilka lat go zbierałem - od 1-go numeru. Teraz czytają go siostrzenice), przez Toma i Jerrego, komiksy Marvela, itp. (faworyt Punisher), Asterixy...
Wszystkie praktycznie mi wsiorbało (pozyczałem kolegom), ale kilka 15-to letnich perełek mam wink.gif...
Teraz juz się nie opłaca te komiksy kupować ;/
KLEJU
QUOTE(Kmiot @ 18 02 2005, 14:05)
Teraz juz się nie opłaca te komiksy kupować ;/

Ej, no chyba Ci wy(pipi)e... cool.gif

P.S. Ach, ta cenzura...
Tori
ostatnio do kolekcji doszły Sin City, Miecz Nieśmiertelnego i wszelkiej maści genialne Polskie albumy- Fido i Mel, 2 tomowy album KRLa, uzupełnienie kolekcji Produktów.
Teraz mogę uzupełniać niektóre zbiory, bo dokończyłem kolekcjonować Kenshina, usagiego ((pipi) ja po prostu kocham tego królika) i Evangeliona.

W planach tero- Sandman, Watchmens i V for Vendetta (dotychczas pożyczałem co rusz od kumpla, a że jedzie na studia, to zabiera makulaturę ze sobą- sknera ;()
Michał(5wymiar)
kiedys zbieralem dragon balla i kaczora donalda. teraz raczej zadnych komiksow nie kolekcjonuje.
Guts
Na chwle obecna zbieram na biezaco GTO oraz HEAT, polecam wam ten drugi tytul
swietna kreska, duzo akcji , seksu etc etc smile.gif W grudniu jpf ma zamiar wydac Crying Freemana(odpowiada za nia autor Heata). Jest szansa na wydanie BERSERKA w naszym pieknym kraju , wypelniacie ankiete i po sprawie smile.gif
Tori: nie wiadomo czy Edmond wyda calego Kenshina, ponoc maja licencje do 12 tomu.
laput
Ja mam wszystkie tomy 'Tu detektyw Jez'.
Jakim
Batmana i Spidermana. Bat od chyba 1/94 do konca aż zaprzestano, a spidey od "Dusze Venoma" aż do końca sagi z klonami- czyli praktycznie też do końca.
Diabeu
ostatnio zakupiłem "Hellboy Junior"
coś rewelacyjnego, HB na grzybkach-psylocybkach czy versus z Adolfem Hilterem miażdżą
Tori
na gwiazdkę pozostaje mi uzupełnić zaległą kolekcję- Miecz Nieśmiertelnego 6,7,8 tom i Żywe Trupy, których od 3 miechów za chuja nie widzę w żadnym empiku i księgarni.
Canis
W pi.zdu lat temu miałem dostep chyba do wszystkich komiksów jakie pojawialy sie na rynku.Tyle że jedno udogodnienie było takie że moja starsza pracowała w kiosku,a drugie że w tamtych czasach nie było takiego zatrzęsienia komiksów(nawet po 89')i w miarę można było nadążać(i wyrabiać finansowo)z kupowaniem ich.
Wtedy jako gówniarz nie za bardzo doceniałem to co mam.W połączeniu z brakiem egzekwowania pożyczonych komiksówm kolegom-moja kolekcja została drastycznie zredukowana sad.gif .Kilka lat temu,temat komiksów zszedł na dalszy plan(jedynie serii Thorgal dotrzymałem wierności),a i one same-takie odniosłem wrażenie-zeszły chyba do undergroundu.Kilka miesięcy temu przypomniałem sobie o pasji z młodszych lat,co zbiegło się z powstaniem 2 sklepów w mieście z rzeczonym podmiotem.A i ten kącik podsycił mój głód wiedzy w temacie.Na chwilę obecną jestem zielony,ale mocno postanowiłem kupować przynajmniej jeden komiks miesięcznie-na razie ot,tak dla zorientowania się co w trawie piszczy.A potem oblukam które serie najbardziej mi podchodzą.Nie omieszkam także pogrzebać w archiwaliach aby odbudować bibliotekę klasyków smile.gif .
Solidny (pan)
Niedawno skończyłem czytać V jak Vendetta. Dobra rzecz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.