Jak wam sie ta gra podobała? Dawajcie ocenki i pytania to miszcze wam odpowiedzą

.
_RikkimarU_
30 12 2003, 17:07
a fajna jest mam od wczoraj...ale sam główny wątek bez zbierania i tych rzeczy jest troche krótki
krilluch
30 12 2003, 17:49
Mario Sunshine jest fajoskie. Kamera mi nie przeszkadzala. Przeszedlem ja w wakacje (idealny czas na ta gre) i mam czasami ochote wlaczyc ja ponownie. Polecam.
szczurek
30 12 2003, 17:53
Niach, niedługo powinnienem dostać ją do testów

Być może się skusze na kupno własnego egzemplarza...wyczekujcie recenzji w PG!
HunterX
30 12 2003, 17:57
Na początku byłem gierką zachwycony. Gierka leżała w czytniku mojej konsolki non-stop! Jednak po 2-3 dniach giercowania zdałem sobie sprawę, że jednak nie jest ona taka wspaniała. Pomyłką numer jeden jest kamera. Normalnie ona tak denewuje, że aż odpycha od gry! Jak ja dorwę w swoje łapska gościa odpowiedzialnego za kamerę w SMS, to on mnie popamięta!

Dalej sprawa grafiki - śmiech na sali. PS2 spokojnie by ją pociągnęło... nawet nie wiem czy na DC by gra nie poszła... Co to ma być?!? Sprawa nr 3 dotyczy FLUDD'a. Otóż IMHO jego rozszerzenia powinny być dostępne w każdej chwili (a'la jet packi w Ratchet & Clank), a nie tylko dwie jednocześnie. I jeszcze jedno - brak możliwości zobaczenia ilości zdobytych niebieskich monet na planszach. Jak ktoś będzie chciał grę przejść na 100%, to się trochę namęczy... hehe
Super Mario Sunshine jest niezłą grą, nic więcej. Najnowsze przygody Mariana nie mają polotu do tych serwowanych przez Ratchet'a, że o Jak'u już nie wspomnę... Do wszystkich chętnych kupić SMS: kupcie sobie Zeldę - to jest najlepsza platformówka;).
Ocena: 8-/10
Mam problem:
Gdzie w 2 świecie 7 episod znajdzie sie ten klon maria po tym jak na komin wejdzie. Znaleźdź go ni moge.
GC posiadam od prawie roku, a jeszcze nie grałem w jedyną gre na tą platforme z Marianem (po takich tytułow jak mario tennis czy golf w ogóle nie licze). Musze nabyc gierke jak najszybciej
GC posiadam od prawie roku, a jeszcze nie grałem w jedyną gre na tą platforme z Marianem (po takich tytułow jak mario tennis czy golf w ogóle nie licze). Musze nabyc gierke jak najszybciej
I to jak najprendzej te gierki są **rybiste.
A wracając do temu gdzie jesteście w swoich SMS
Niach, niedługo powinnienem dostać ją do testów

Być może się skusze na kupno własnego egzemplarza...wyczekujcie recenzji w PG!

Nie uważasz, że dosyć na to późno ? W każdym razie grałem w nią około godziny a oto co czułem podczas niej :

złość (kamera)

rozluźnienie (klimat)
Ludzie! Kto wie jak zrobić żeby w piątym świecie 1 episodzie sie pojawiło słoneczko na tej górze(shin).
ta gra jest totalną pomyłką. Jednak MARIO 64 to jest to. Na SMS patrzec nie moge
Ryo-San: Nie znasz sie...
gamecubek
3 01 2004, 13:05
ta gra jest totalną pomyłką. Jednak MARIO 64 to jest to. Na SMS patrzec nie moge

gra ma coś w sobie jest przyjemna ładna ale naprawde tak denerwująca że jestem w stanie śie zgodzić z kolegą Ryo-San
gra ma coś w sobie jest przyjemna ładna ale naprawde tak denerwująca że jestem w stanie śie zgodzić z kolegą Ryo-San
Ja wam podpowiem: kamera. Gdyby nie ten mankament, "najnowszy" Mario byłby o wiele lepszy. Jednak trochę przesadzacie. IMHO to tylko drażniące jest, ale żeby pomyłką ją nazywać... No bez przesady.
dobrze, że nie nazwali go Mario 128, bo wtedy to by już była profanacja
_RikkimarU_
3 01 2004, 18:13
zresztą kamera aż tak okropna nie jest...ale widać że poszli na łatwizne

sama gra jest spoko...duza grywalność i fajny klimat (grafa kolorki i te sprawy)
Mi się tam SMS podoba - szczególnie za lużny, wakacyjno-hawajski klimat. Dobre gry mogę podzilić na 2 rodzaje - takie które kończe od A do Z bez mrugnięcia okiem (śa tak wciagające) albo takie które kończę pykając po kilkanascie minut dziennie za to regularnie. SMS sprawdza się lepiej w tej drugiej konwencji zwłaszczxa jesli chodzi o szukanie niebieskich monet .
Fakt jeśli prać pod uwage to że na poprzednich generacjach konsol marian wypszedzał inne platwormery o kilka długości to SMS już tak sie nie wybija na tle innych dostępnych produktów tego typu, ale mimo to gra jest świetna, pomimo tego że w założeniach nieco odchodzi od genialnego Mario64 to czuć tu ten specyficzny klimat Mario. Ogromnym plusem jest wysoki poziom tródności i dużo pobocznych qeścików przez co gra zyskuje lifespana!!! Grafike tez zaliczam na plus! Jest skromna ale taka właśnie ma być!!! SMS nie jest może kilerem na miare poprzednika ale w żadnym razie nie jest dla mnie rozczarowaniem. (tak nawiasem mówiąc to najbardziej rozczarowała mnie w tym roku Zelda:WW i nie rozumiem jak ta gra mogła dostać w famitsu dyszke...)
w sms zdobylem chyba cos kolo 70 shine'ow i mi sie po prostu znudzilo :roll:
Zgadzam się z HumterX. SMS to gra odtwórcza (jak to mówi Robert Leszczyński - archaiczna

Konkretyzując :
- powiela stare schematy (zbieractwo)
- wiele questów się powtarza (np. dwa razy załatwiać tego samego bosa)
co jest tylko patentem na sztuczne wydłużenie gry
- światy są sztuczne (popatrzcie na zachowania mieszkańców w Delfino Plaza (żenada do bólu)
- nadal nie poradzili sobie z kamerą (czy ta gra nie była robiona na N64?)
- system zbieractwa (ile tych coin'ów ma być???) Trzeba dłubać wszędzie,
a sam rekord zebranych yellow coins jest nonsensowny (w Delfino Plaza
można dokładać non stop)
- infantylność bije z tego tytułu jak nigdy (gadki, postacie)
Dla mnie SMS to gra, która niszczy kult Mario. Ocena - max 8.
Gra mi się bardzo spodobała (może dlatego że była pierwsza). Jej klimat tworzony przez stylową muzyczkę, bardzo kolorową grafa i Marian w koszuli hawajskiej

Kamera czasem dokuczała, ale niespecjalnie dała mi się we znaki. Dużą grywalność (jak na platformówkę) tworzy zbieranie wszystkich Shine i Blue Coin'ów oraz fabuła ( :wink: ), która mi sie spodobała, bo nie odstawała od całości. Moja ocena to 8, bo niektórych może wkurzać kamera i stopień trudności.
Ja nie spotkałem jeszcze nudnej platformówki - po za tym ile grałeś w SMS ? Taka ocena sugeruje, że dość krótko (...)
HunterX
10 01 2004, 22:02
Ja nie spotkałem jeszcze nudnej platformówki - po za tym ile grałeś w SMS ? Taka ocena sugeruje, że dość krótko (...)
Może nie aż taka nudna, ale do serii Ratcheta nie ma polotu... a już Jakowi nawet do pięt nie sięga... No cóż, Naughty Dog w tym wypadku zdecydowanie rządzi!
Z serią Crasch Bandicoot jeszcze tak - a, że w Jaka nie grałem i raczej się na to nie zapowiada ...
NCdeIgnis
11 01 2004, 15:28
no coz :> do JAKa I Ratcheta Mariana bym nie porownywal :> zupelnie inne klimaty
A co do gry niezla :> przez kamere denerwujaca ale w sumie gra warta przejscia:)
Wiecie co narzekacie na kamere a przecie yellowem można nią manewrowaćjak się che tylko troszke wprawy. Ja nie wim ale właśnie kamera mi siętu bodoba

.
P.S jak roz(pipi)ićten (pipi)ą wyrzutnie rakiet epizot drugi w lunaparku.
HunterX
20 01 2004, 13:39
Wiecie co narzekacie na kamere a przecie yellowem można nią manewrowaćjak się che tylko troszke wprawy. Ja nie wim ale właśnie kamera mi siętu bodoba

.
P.S jak roz(pipi)ićten (pipipi)ą wyrzutnie rakiet epizot drugi w lunaparku.
Chyba jestes na poczatku gry. Pozniej, jak sie rozkreci i beda akcje wymagajace szybkosci i precyzji, to zobaczysz co kamerka potrafi robic...

no widac niby cien, ale czy o krok dalej masz platforme, czy przepasc, to juz nie...
Ps. Chodzi ci o balony, Koope juniora, czy co?... (nie pamietam - dosyc dawno to przeszedlem)
szczurek
20 01 2004, 13:46
grafa fajna, muza fajna, kamera zwalona, długość gry nie oceniam bo jeszcze gram ;b Klimacik jest zajefajny! Hawaje, seniority i te sprawy ;p tylko brak panienek a Peach ktoś podwędził ;]
PS: musisz podejść do tej wyrzutni, koleś bedzie wyrzucał bomby, sikaj na nie to przestną ogliczać, bierzez je w łape i wrzucasz do srodka ;D
Mikołaj U.
21 01 2004, 08:56
Mnie SMS się bardzo podoba a kamera pracuje w miare dobrze. Mam ponad 80 gwiazdek i się zaciełem. We wszystkich planszach zdobyłem 9 gwiazdek(w delfino plaza ponad 20). Nie wiem co muszę teraz zrobić. Proszę o pomoc!!!!! Gre mam od ponad roku a moja ocena to 9
No cóż weteranem nie jestem.... mam 22 schine`ów

Chodzi mi o takie coś że jest misja w tym świecie co są rollercoastery itp. no w wesołym miasteczu... pierwszy epizod był o dzieciaku browsera a drugi nie wchodzisz do parku tylko na plaży stoi taka wyrzutnia rakiet pancerna i szczulo we mnie a jak podejde nappier zuca bomby se a jak che ją "przytulić" to (pipi)a do czołgu..... wogule to cza rozwalać? pasuje wiedzieć bo potem jest jeszcze jedna taka i jużmam dwa światy zamknięte.....
Ile tych schinów jest?
Podejdź do tej wyrzutni, (nie wskakuj na nią) a gostek bomby, wtedy musisz je opryskać wodą, wziąć do ręki i w niego trafić. Powtórz to 3 razy i z głowy. A słoneczek jest 120, (brakuje mi sześciu)
szczurek
21 01 2004, 19:45
wie ktoś ile jest tych niebieskich monet? Ja mam już 80 i nie wiem ile mi brakuje jeszcze
HunterX
21 01 2004, 19:48
wie ktoś ile jest tych niebieskich monet? Ja mam już 80 i nie wiem ile mi brakuje jeszcze

Ja tam nie wiem ile ich jest, ale chciałem się upewnić co do jednej rzeczy. Otóż wiesz, że niebieskie monety wymienia się na słonczka, no nie?...
powiedz jeszcze gdzie a będziesz bogiem ^^' - [szczurek]
No Greg mnie wyprzedził... a byłoby tak pięknie... :wink:
niewiesz gdzie? w tym budynku gdzie jest wejscie do drugiego swiata (tego z dzwigami, kratami, wyscigiem na deskach...)
Całkiem fajny ten szop sklepikarz - kojarzy mi sie z jakąś inną gierą ale nie za bardzo pamietam jaką :roll:
Ok ide prubować może roz(pipi)e tą(pipi)anąwyrzutnie... prubowałem tym twoim sposobem ale nie mogłem trafić se pomyślałem że to nic nie da ale teraz to przejde thank
szczurek
26 01 2004, 11:10
ja pierdziele znowu kłopoty, po pierwsze :
Sirena Beach Episode 'Mysterious Hotel Delfino'
Jak pozbyć się tych pogibanych duchów? >__<
i jeszcze :
Episode 8 'Yoshi Fruit Advenczer' w planszy eee no tej z platformami.
Jak pozbyć się tego gluta z klatki? Bo mogę tam dojść sam [z pomocą jet pack'a] ale gluta nie rozwalę. Z kolei Yoshi nie doskoczy na ostatnią platformę :? Fuck....
ostatnio sie coraz bbardziej interesuje tematyka GC, a podrugie lubie platformery z duza doza swobbody , a ogladajac Screeny z SMS widzialem ze ta gra to oferuje, jednak czy moglby mi ktos podac link do jakiegos trailera ?? bo wiekszosc moowi ze to tez tytool ktory kazdy uzytkonik GC "must have"
no bo to tytul must have
a co do linka sproboj www.gametrailers.com
Nie musisz wskakiwać na ostatnią platformę. Wskocz na przedostatnią i stamtąd opryskaj sokiem tego gluta, a potem jet-packiem wskocz i zbierz shine.
Trzeba znaleźć ananas, który (jak dobrze pamiętam) jest pod przedsionkiem basenu (musisz znaleźć odpowiednią płytkę i na nią stanąć. Donosimy go do Yoshiego i zjadamy duchy.
Jak sięwchodzi do świata co wejście do niego wygląda jak taki słup kolorowy koło fontanny, i jak prezejśćlevel z tymi hot dogami gorącym psami palącymi się
1. Trzeba popatrzeć na Słońce
2. Musisz je opryskać wodą, złapać za ogon, naciągnąć i trafić do źródła obok wielkiego drzewa.
Mam 40 gwiazdek, oraz jeszcze dwa zadania do wykonania w porcie - o co chodzi z episodem 7 "The Red Coins In The Water" ? Gdzie mam je znaleźć ? Bo w wodzie ich nie ma ;p
Na molo gdzie są bloopery trzeba stanąć na dużym, czerwonym przycisku i wstukać skok+L. Później wsiadasz na bloopera i zbierasz 8 monet zanim skończy sie czas.
a ya do osmego levelu w drugim swiecie(Yoshi shine star), podszedlem troche inaczey, rybek wcale nie opryskalem sokiem, tylko krecilem kolka i wskakiwalem z platformy na platforme!!!!!!!! lol.
nie bylo latwo, ale sie udalo.

240

. Ja mam 113 szajnuw i sobie darowalem, zbieranie tych monet to czysty masochizm
szczurek
8 02 2004, 12:58
że tak powiem :
noł faking wej men
chyba sobie daruje ;P
Kolejny problem - 2 świat (Port), epizod 8 "Yoshi coś tam ...", mam walnąć w przełącznik aby wypadł owoc, ale nic z tego - walę na niego, wskakuję ... Co robię źle ?
Wszystko jest dobrze, tylko musisz mieć tyle ukończonej gry (nie wiem dokładnie od czego to zależy), że obok straganu pojawi się jajko z Yoshim - to dla niego te owoce.
Yoshi już tam jest, tylko owoców brak ;p Skąd je brać ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.