Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tenchu : Fatal Shadows
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3
Lobos
czyli dobrze sie stalo ze seria przeszla w rece from software. etap cross the checkpoint byl w normalnej palowskiej wersji i ulepszonym japoncu sg, juz dluzszy czas temu mowiono iz wlasnie ten etap bedzie w kurenai, teraz sie to potwierdza:) juz wczesniej zauwazylem iz kurenai jest nieco zblizony do jedynki, tylko brak rikiego mnie draznil wiec myslalem ze gra na tym troche ucierpi. no i misje o ktorych piszesz, (sledzic jakiegos zioma) sa czyms nowym. podoba mi sie rowniez to ze nie ma zbednych dupereli typu "magia", undead itp. w koncu powoli przechodzimy w real, tak powinno byc.
jestem ciekaw jakiego from software wystruga nam nastepce, juz na next next gena, ale teraz nie pora o tym myslec, czekam na ntsc kurenai.
SIKI
Nie da się przestawić krzaków na Angielski ?? :>

Nie da, ale z dobrym tlumaczeniem stracisz tylko fabule, co akurat da sie w przypadku tej gry przebolec. Poza tym wielu rzeczy mozna sie domyslec po cut-scenes... choc... nie ukrywam, ze zakonczenie gry jest intrygujace i z checia bym dorwal jego tlumaczenie... Trzeba bedzie poczekac do Sylwestra na zrozumiala wersje.

Wiesz fabuła Tenchu3 mnie naprawde zafascynowała cool.gif
Uwielbiam klimat feudalnej Japoniii i nie odbiore sobie tej przyjemności czekam na wersje Europejską lub Amerykańską cool.gif
Kali powiedz tylko czy fabuła jest powiązana z Wrath of Heaven ?? Jeżeli "coś" z niej obczaiłeś icon_twisted.gif
Kali
czyli dobrze sie stalo ze seria przeszla w rece from software.

Powiedzialbym, ze bardzo dobrze biggrin.gif

tylko brak rikiego mnie draznil wiec myslalem ze gra na tym troche ucierpi

Tez mnie to draznilo, bo jak dla mnie to w Tenchu moglaby wystepowac tylko ta jedna postac. Zapewniam jednak, ze przy Kurenai nie odczuwa sie jego braku. Malo tego - babeczki idealnie pasuja tutaj do fabuly i generalnie klimatu.

Wiesz fabuła Tenchu3 mnie naprawde zafascynowała  
Uwielbiam klimat feudalnej Japoniii i nie odbiore sobie tej przyjemności czekam na wersje Europejską lub Amerykańską  
Kali powiedz tylko czy fabuła jest powiązana z Wrath of Heaven ?? Jeżeli \"coś\" z niej obczaiłeś

Wydaje mi sie, ze fabula Kurenai bije WOH na glowe (niestety, sa to tylko wnioski z wiadomosci o wyjsciowym podlozu fabularnym + cut scenes). Nie wydaje mi sie, zeby byla ona w jakikolwiek sposob powiazana z WOH - to po prostu oddzielny epizod, majacy miejsce w czasie pomiedzy jedynka a trojka, gdy Rikkimaru schronil sie w portalu. Aaa... jedna tylko wazna rzecz... a raczej osoba. Tesshu. Pojawia sie w jednej cut-scene. Niestety, nie mam pojecia, jaki ma on zwiazek z fabula.
SIKI

Wiesz fabuła Tenchu3 mnie naprawde zafascynowała  
Uwielbiam klimat feudalnej Japoniii i nie odbiore sobie tej przyjemności czekam na wersje Europejską lub Amerykańską  
Kali powiedz tylko czy fabuła jest powiązana z Wrath of Heaven ?? Jeżeli \"coś\" z niej obczaiłeś

Wydaje mi sie, ze fabula Kurenai bije WOH na glowe (niestety, sa to tylko wnioski z wiadomosci o wyjsciowym podlozu fabularnym + cut scenes). Nie wydaje mi sie, zeby byla ona w jakikolwiek sposob powiazana z WOH - to po prostu oddzielny epizod, majacy miejsce w czasie pomiedzy jedynka a trojka, gdy Rikkimaru schronil sie w portalu. Aaa... jedna tylko wazna rzecz... a raczej osoba. Tesshu. Pojawia sie w jednej cut-scene. Niestety, nie mam pojecia, jaki ma on zwiazek z fabula.

Dobra już prawie wszystko wiem na temat Kurenai :> NIe spojleruj mi już tu :>
Powiedz mi jeszcze ile czasu zajeło Ci przejście Kurenai (mniej więcej :>) ??
Humulus XP
Czy ścieżka dźwiękowa jest równie dobra co w WOH (może być coś lepszego od Bamboo Forest?)? Pytam bo muza to dla mnie ważna składowa klimatu.
KRELIAN
Tenchu Kurenai skonczone :> Od razu mowie ze giere stawiam na drugim miejscu zaraz za jedynka co jednak moze sie szybko zmienic bo narazie skonczylem ja raz .

Scenerie : po trzeciej misji wreszcie ich wielkosc jest zadowalajaca - nawet az za bardzo :>, zdecydowanie rzadza przerobione misje z jedynki (trzecia i Cross the Checpoint) - masa straznikow patrolujacych teren , wiezyczki obsadzone wartownikami , trawa , chaszcze w ktorych mozna sie schowac - genialne . Jedyne co mnie w tej misji wkurzylo to "slow motion" - normalnie raz konsola mi zaczela tak swirowac ze musialem ja wylaczac bo balem sie ze wybuchnie ;> - licze ze to poprawia do grudnia.
Wypada jeszcze wspomniec o masie rozgalezien - jesli pamietacie chociazby misje z t3 w swiatyni buddyjskiej i wydawalo wam sie ze jest ona przepelniona sekretami to ... sprawdzcie Kurenai ;>

Stealth Kille i scrolle : faktycznie maxymalnie mozna zdobyc 5 scrolli ale co do tego timingu o ktorym mowiles Kali to nie jestem pewien - wydaje mi sie ze ilosc scrolli zaleza od przeciwnika ktorego sie ubije. Przykladowo w ostatniej misji zawsze bez timingu dostawalem 3 a z timingiem 4 z kolei w misji z przeciwnikami w chustach na twarzy (ten ze swiecacymi "reklamami" na poczatku) 5 i to dosc czesto przy kanji . To samo dotyczy podwojnych SK - w poczatkowych misjach zaledwie 6 za dwoch , by pozniej dojsc do 10 - narazie domysly , jeszcze sie obczai ;>

Kali napisal:
Znaczy sie woda jest obecna w wielu misjach, ale jest ona plytka i generalnie sluzy jako przeszkadzajka (koniecznosc poruszania sie w kucnieciu, tudziez wolnego chodzenia, by pluskiem nie wzbudzic zainteresowania). Jak sobie przypominam, plywac mozna generalnie tylko w trzech momentach w calej grze. 

No tak plywanie okazalo sie zwykla ciekawostka za to misje z potokami skutecznie utrudniaja cicha eliminacje. Ja z kolei robilem podwojne skoki z cichym opadnieciem :>

Na Boga, nie graj na easy!!! Naprawde, solidnie psujesz sobie zabawe. Tylko normal lub hard, bo inaczej to tracisz polowe radochy z czajenia sie i nie bedziesz w stanie docenic wspanialego, wymagajacego stopnia trudnosci T:K. Zobaczysz, jak ciezko wykrecic Grand Mastera - a o sredniej powyzej 600 punktow na razie raczej zapomnij:))).

Wlasciwie dopiero dzis to czytam ale z braku czasu od czwartego etapu zaczalem grac wlasnie na normal takze z zabawy nie stracilem wiele . Zreszta to niemozliwe jak sie ma jopla na punkcie tej serii ;> No pozniej to faktycznie schodzilo do 350 ale bedzie lepiej .

Tenchu:Kurenai to 110% klimatu - chwile spedzone z tym tytulem porownuje niemalze do tego, co odczuwalem przy pierwszej czesci Tenchu. TENCHU:KURENAI to... nie bede dluzej sciemnial... jak dla mnie to najlepsza czesc serii

Dokladnie z tym ze dla mnie nadal jedynka jest nr 1 ale jak juz zabiore sie za hard ... No a odczucia sa porownywalne z wiadomych wzgledow :>

A plansze? No bullshit, pure Japan! Zadnych undeadow i innych talatjstw, zadnej magii, a za to pelno roznych wiosek, niezwykle klimatyczne plenery 

Rzeczywiscie w historie przedstawiona w Kurenai moglbym najszybciej uwierzyc , choc przyznam ze o ile zombiaki i demony w trojce byly conajmniej nie na miejscu tak chociazby Manji swietnie pasowaly do klimatu (ImO) .

I jeszcze jedno: stealth kills w wykonaniu przeciwnika jest niedopracowane, zdarza sie glownie przy twoim zle wymierzonym naskoku z dachu (np. przy probie udu.pienia dwoch rozmawiajacych ludkow), ale za to Double Stealth Kills to cos pieknego - tego wlasnie brakowalo!

Tu sie niezbyt zgodzie . Imo SK w wykonaniu przeciwnikow zostalo wykonane perfekcyjnie. Raz ze praktycznie kazdy przeciwnik ma inna animacje cichego zabojstwa - kilka zmodyfikowanych od tylu, ale i od przodu cos w stylu SK rikiego z jedynki . Dalej : coprawda czasem wkurzalo jak zrobili mi SK w przypadku gdy zle wyskoczylem z gory , ale zauwaz ze robia go wylacznie z zaskoczenia (czyli tak jak nasze bohaterki) i za to maja u mnie big plusa . Bo sytuacja w ktorej walczysz twarza w twarz , obracasz sie po czym przeciwnik cie wykancza niezbyt mi sie widzi (tymbardziej ze ja tak nie moge). No ale ... warto tu wspomniec o kolesiach w maskach ktorzy sa wyjatkiem od tej reguly z tym ze oni maja SK na odleglosc - zdziwnienie mialem nie lada gdy zobaczylem jak pila wbija sie w mozdzek mojej Rin po czym rendgen i papa ;> Raz zdarzyla mi sie tez taka akcja : panienka z roza na nodze idzie w moja strone - Ayame juz czeka za sciana. Zgadnij kto byl szybszy? ;> A co do Double SK to jak tu sie nie zgodzic :>

Aaa... jedna tylko wazna rzecz... a raczej osoba. Tesshu. Pojawia sie w jednej cut-scene. Niestety, nie mam pojecia, jaki ma on zwiazek z fabula.

Nie tylko Tesshu sie pojawia ze starej gwardii no ale to przemilcze :> - przynajmniej po SK Rin mozna wywnioskowac conieco ;> (kto wie moze nawiazania i sa).
Someone
Tenchu Kurenai skonczone :> Od razu mowie ze giere stawiam na drugim miejscu zaraz za jedynka co jednak moze sie szybko zmienic bo narazie skonczylem ja raz .

W takim razie mam dwa pytanka:
1.Ile ci zajęło skończenie gry?
2.Trybu online raczej nie ma? sad.gif
KRELIAN
Ad1. Samo skonczenie gry fabularnie to 3 nocki ostrego grania po jednym Layoucie na Normalu (przy zalozeniu ze na kazdym bedzie GM). Wczesniej gralem (do 3 etapu) kazdy Layout zaczynajac od Easy konczac na Hard ale z braku czasu przyjalem w/w taktyke.
Jak lubisz masterowac wszystko to zajmie ci to dluuugie godziny - sam jeszcze nie mam wszystkich skilli i GMow na wszystkich Layoutach (o strojach nie wspominajac) takze czas jest zadowalajacy i z pewnoscia nikt sie nie zawiedzie.

Ad2. Nie ma confused.gif Chociaz kto wie co bedzie w wersji zrozumialej . Bardzo bym chcial zeby dodali jeszcze edytor plansz i vs / cooperative.
Kali
Stealth Kille i scrolle : faktycznie maxymalnie mozna zdobyc 5 scrolli ale co do tego timingu o ktorym mowiles Kali to nie jestem pewien - wydaje mi sie ze ilosc scrolli zaleza od przeciwnika ktorego sie ubije. Przykladowo w ostatniej misji zawsze bez timingu dostawalem 3 a z timingiem 4  z kolei w misji z przeciwnikami w chustach na twarzy (ten ze swiecacymi \"reklamami\" na poczatku) 5 i to dosc czesto przy kanji .

Nie, nie mylilem sie - ilosc scrolli zalezy od timingu, tzn. czy polecialo z kanji/byly dodatkowe efekty (zblizenia, rentgen, bialo-czarny ekran). Tyle tylko, ze im pozniejsza misja, tym wiecej scrolli mozna zlapac za ubicie przeciwnika.

No tak plywanie okazalo sie zwykla ciekawostka za to misje z potokami skutecznie utrudniaja cicha eliminacje. Ja z kolei robilem podwojne skoki z cichym opadnieciem :>

Tez dobra metoda biggrin.gif .

Rzeczywiscie w historie przedstawiona w Kurenai moglbym najszybciej uwierzyc , choc przyznam ze o ile zombiaki i demony w trojce byly conajmniej nie na miejscu tak chociazby Manji swietnie pasowaly do klimatu (ImO).

Tru... Tez jestes steskniony za tym kultem? biggrin.gif . BTW: ogladalem kiedys filmik z sesji motion capture - szlo sie przewrocic, gdy aktor odstawial co poniektore \"pląsy\", ktore pozniej mozna bylo zobaczyc w grze biggrin.gif .

Tu sie niezbyt zgodzie . Imo SK w wykonaniu przeciwnikow zostalo wykonane perfekcyjnie. Raz ze praktycznie kazdy przeciwnik ma inna animacje cichego zabojstwa - kilka zmodyfikowanych od tylu, ale i od przodu cos w stylu SK rikiego z jedynki . Dalej : coprawda czasem wkurzalo jak zrobili mi SK w przypadku gdy zle wyskoczylem z gory , ale zauwaz ze robia go wylacznie z zaskoczenia (czyli tak jak nasze bohaterki) i za to maja u mnie big plusa. Bo sytuacja w ktorej walczysz  twarza w twarz , obracasz sie po czym przeciwnik cie wykancza niezbyt mi sie widzi (tymbardziej ze ja tak nie moge).

A ja dalej podtrzymuje swoje: SK w wykonaniu przeciwnika zdarza sie tylko przy twoim zle wymierzonym naskoku, tudziez jako bug w trakcie walki.

No ale ... warto tu wspomniec o kolesiach w maskach ktorzy sa wyjatkiem od tej reguly z tym ze oni maja SK na odleglosc - zdziwnienie mialem nie lada gdy zobaczylem jak pila wbija sie w mozdzek mojej Rin po czym rendgen i papa ;>

? Goscie w maskach? Jedyne SK ze strony przeciwnika z odleglosci, jakie uswiadczylem, to bylo wlasnie to, co opisales - ale robia je nie goscie w maskach, lecz wrogie kunoichi (takie, ktore mozna spotkac we wnetrzu domku, tudziez w ostatniej misji).
ediediedi
wie ktos skad mozna pobrac plik zamieniajacy gre po jap na angielski?
KRELIAN
Kali napisal:

BTW: ogladalem kiedys filmik z sesji motion capture - szlo sie przewrocic, gdy aktor odstawial co poniektore \"pląsy\", ktore pozniej mozna bylo zobaczyc w grze  .  

Tez widzialem . Byl do odkrycia w S.Hyakusen po 80 misji bodajze , ale i tak wiekszy ubaw mialem z tego Japonca co biegal po miescie z predkoscia swiatla (to juz poza sesja) :>

? Goscie w maskach? Jedyne SK ze strony przeciwnika z odleglosci, jakie uswiadczylem, to bylo wlasnie to, co opisales - ale robia je nie goscie w maskach, lecz wrogie kunoichi (takie, ktore mozna spotkac we wnetrzu domku, tudziez w ostatniej misji).

No tak... Akurat gdy pierwszy raz go widzialem bylem atakowany przez 3 osoby (w tym wlasnie dwoch w/w kolesi) stad maly confuse ;>

ediediedi - dobre pytanie :>
ediediedi
bo jak patrze na te krzaczki to sie grac odechciewa :cry:
Lobos
jesli chcecie tlumaczenia textow w Kurenai (menu, dialogi, itd) zapodajcie sie na strone: http://members.shaw.ca/ashuraonline/kurena...tory/index.html , tutaj sporo znajdziecie. wybieracie odpowiedni etap i czytacie co chcecie.
Kali
OOO!!! Wielkie dzieki za tego linka!!! To w sumie juz skrzaczkowanie gry nie przedstawia w tym momencie absolutnie zadnego problemu biggrin.gif
Lobos
szkoda tylko ze nie ma patcha do gry robiacego normalne napisy icon_twisted.gif icon_twisted.gif w sumie lepsze to niz granie w ogole na krzaczkach :wink: na stronie tej mozna rowniez znalezc opisy ekwipunku, sekrety, itp. (to tak dla nie zorientowanych;))
KRELIAN
No prosze, wreszcie mam Kurenai po ang . Dzieki Lobos :>
Liar
Ja tam poczekam na wersję w zrozumiałym języku. Jakos nie wyobrażam sobie granie ze skryptem.
Diabeu
Ja tam poczekam na wersję w zrozumiałym języku. Jakos nie wyobrażam sobie granie ze skryptem.

icon_twisted.gif true, bez pośpiechu, na relaksie, wyjdzie PAL to się kupi a nóż widelec coś dodadzą? no i granie z wydrukiem na kolanach to żadna frajda icon_twisted.gif
SOAD
Trailery - http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id...id=vx01&no=7860

Tenchu Kurenai Opening - 32.8MB, 640x432, Divx, 01:57
Tenchu Kurenai Play #1 -158MB, 512x384, Divx, 09:55
Tenchu Kurenai Play #2 - 143MB, 512x384, Divx, 09:04
Tenchu Kurenai Play #3 - 228MB, 512x384, Divx, 14:43
Takee
ja dostałam Kurenai od mojego Ukochanego (DZIĘKUJE MISIU!!!!!!!!!!),jest kozackie ,choc fakt,że te krzaczki potrafia wykonczyc,ale teraz mam wiekszy problem,bo mo Konsolka przestala to czytac :cry: (Kali,co to za podpis seksistowski?jako Dziewczyna wyrazam dezaprobate icon_evil.gif - DEZAPROBATA)
Kali
:*
Onikage.
czy ktos orientuje sie kiedy to cudo wyjdzie w Europie?
Kali
Prawdopodobnie w pierwszej polowie 2005 roku (w styczniu w Stanach)
Arkady
Kali mam pytanie

Czy w Tenchu : Kurenai są jakieś latające głowy, chodzące trupy czy coś w tym rodzaju bo przyznam, że w Tenchu 3 takie głupoty tylko mnie wkur.wiały.Pakować do Feudalnej Japonii takie coś... ech dlatego Tenchu 2 cenie sobie najwyżej.
Bizkit
Gra zapowiada sie na cos w co warto będzie pograc!! Martwi mnie jedynie fakt ze zabraknie Rikimaru (jednego z idoli wielu graczy) a cała fabuła obracac się będzie wokół Ayame i jej młodszej kolezanki moze panowie pracujący nad gierką wymyslą cos wartego uwagi jesli chodzi o fabułe (niespodziewane zwroty akcji) czekam ofkors na nowe stealth kills i inteligentniejszych opponentów!!
Kali
CHyba tutaj juz bylo wspominane: no zombies... Zadnej fantastyki - tylko i wylacznie ludzcy przeciwnicy (samuraje, ninja, mnisi etc.)
EviLT
A to mi sie podoba:) Tak am byc.
Arkady
http://www.sega.com/gamesite/tenchu/content.php

Jeszcze tylko niecałe 2 miechy
Nikt nic nie pisał o bossach czy są trudniejsi
SOAD
Nowe trauilery - http://media.ps2.ign.com/media/693/693248/vids_1.html
Michas
Że też ta cudowna giera nie wyjdzie na Xboxa.
icon_twisted.gif (pipi)us profanus icon_twisted.gif
No chyba że zrobią taki myk jak z trójeczką.
red2000
wiadomo cos kiedy bedzie premiera w palu( juz nie moge sie doczekac ych podwojnych stealth killsow, mniam icon_twisted.gif ) ?
Guts
Od 2 dni zagrywam sie w wersje USA najnowszego Tenchu i powiem jedno , najlepsza gra serii !!! Wspanialy klimat feudalnej japoni , zero zombiakow, demonow,szkoda ze wiekszosc wrogow pochodzi prosto z WOH. Kazda misja zaczyna sie od krotkiego wprowadzenia, mozemy podziwiac piekne japonskie drzeworyty oraz niezla muzyke, ktore wspaniale buduja klimat. Po przejsciu misji mamy krotki Preview nastepnego epizodu <cos na wzor anime>. Zrezygnowano z wyboru jednej z dwoch postaci epizody obu bohaterek przeplataja sie, nie ma czegos takiego jak w WOH gdzie fabula skupiala sie tylko na Rikkimaru a historiaAyame byla wrzucona na sile, misje sa dla obu bohaterek rozne przez co nie czujemy znudzenia biegajac ciagle po tych samych levelach. Co do nowej bohaterki Rin , to jest ona wspaniala , ma moc Rikkimaru i Tessu <broni uzywa tylko do stealth kill> i do tego swietnie wyglada wink.gif Niechce zdradzac fabuly ale powiem ze jest lepsza niz w poprzednich czesciach , zero porwanych ksiezniczek przez demony czy checi opanowania swiata przez starych dziadow zeby nie zdradzac powiem iz wystepuje tu motyw zemsty icon_twisted.gif Tak jak w WOH jest mozliwosc przelaczenia dialogow na japonski + angielski sub, amerykanski dubbing nie jest zly ale wole jezyk naszych zoltych braci icon_twisted.gif < tak jak w Samurai Warriors>
Berion
Też gram od niedawna w nowe Tenchu i... jest jedna rzecz które mnie strasznie wkurza: woda, tak wrząca woda (tak to wygląda). Jest zbyt dynamiczna... A dziewczęta wyskakują z niej niczym delfiny sad.gif
Guts
Moze mi ktos powiedziec jak wykonuje sie Double Stealth Kills ??
dArc-Puyo
Mi sie wydaje że double stealth killa wykonash jedynie grając w dwie osoby przynajmniej tak bylo w poprzedniej części ale tym razem to Gra wydana przez sege więc moze byc roznie w każdym razie sproboj grajac w dwie osoby w jednym momencie zakoczyc goscia od tyłu i powinno sie udać.Ja dostałem Tenchu dopiero dzisiaj więc nawet nie zdażyłem jeszcze go odpalic ale dzisiaj w nocy wszytko obaczje i dam ci znać!hyh.gif Pozdro
Jaszczur
gra jest na max zj.eba.na! odradzam sciaganie, tym bardziej kupowanie.
Liar
gra jest na max zj.eba.na! odradzam sciaganie, tym bardziej kupowanie.

A jakies konkrety, argumenty czemu?
koperkuba
Moze mi ktos powiedziec jak wykonuje sie Double Stealth Kills  ??

Stelthkillowani muszą być bardzo blisko siebie - np jak jeden stoi a drugi przechodzi mu za plecami, to skok z góry i normalnie stealtha zakładasz. Robi się samo:)
Berion
Jestem już po dłuższej sesji i muszę przyznać, że do mnie bardziej przemawia trójka. Co mi sie nie podoba? ano:
1. podział na trzy stopnie trudności w których są po trzy layer'y do zaliczenia (bezsens). Za dużo to czasu wymaga...
2. Jak dla mnie słabe "plansze" (architektóra)
3. To nadal krok w tył w stosunku do PSX'owych odpowiedników (w remaku "Cross The Checkpoint" zmniejszyli jej rozmiar i pozbawili nas uwieszania na gałęziach). Brak nurkowania (albo jestem jakiś niekumaty, albo faktycznie się nie da). Słaba muzyka (może nawet słabsza niż w 3)... Absurdalne promienie z koron drzew w nocy (że niby jak? Księżyc tak nap...la? wygląda ładnie, ale to nielogiczne)... ...
Narazie tyle smile.gif
Kali
Jaszczur - daruj sobie te farmazony, tudziez rozwin swoja mysl, a nie wciskaj ludziom ciemnoty...

Jestem już po dłuższej sesji i muszę przyznać, że do mnie bardziej przemawia trójka. Co mi sie nie podoba? ano:
1. podział na trzy stopnie trudności w których są po trzy layer'y do zaliczenia (bezsens). Za dużo to czasu wymaga...

Za duzo czasu to wymaga... wymaga do czego niby? Masz tryb story, wybierasz sobie poziom trudnosci i przechodzisz. Nikt nie kaze ci kazdej planszy zaliczac po 9 razy, zebys przeszedl dalej. Geez... Bezsensem nazywac to, ze autorzy przygotowali wiecej zabawy dla zainteresowanych?

2. Jak dla mnie słabe \"plansze\" (architektóra)

Absolutnie sie z tym nie zgadzam. Jak dla mnie \"architektóra\" wypada znacznie lepiej niz w czesci trzeciej, otwierajac przed graczem wiecej drog do celu, roznych skrotow i secretsow.

3. To nadal krok w tył w stosunku do PSX'owych odpowiedników (w remaku \"Cross The Checkpoint\" zmniejszyli jej rozmiar i pozbawili nas uwieszania na gałęziach). Brak nurkowania (albo jestem jakiś niekumaty, albo faktycznie się nie da). Słaba muzyka (może nawet słabsza niż w 3)... Absurdalne promienie z koron drzew w nocy (że niby jak? Księżyc tak nap...la? wygląda ładnie, ale to nielogiczne)... ...
Narazie tyle smile.gif

Sorki - ale ja tego zupelnie nie rozumiem. Jaki krok w tyl w stosunku do PSXowych odpowiednikow? Masa skillow (ktorych w ogole nie bylo w poprzednikach z PSX), ogrom przedmiotow, bardzo ciekawe plansze, misje (vide sledzenie Juzo), czy wspomniane rozne drogi do celu (tudziez nawet zupelnie odmienne sposoby wypelnienia zadan - patrz misja 6a i 6b - zamach na Nasu). Nowe stealth kills plus wprowadzenie nowinek dotyczacych samego sposobu ich wykonywania zwiazanych z timingiem, najlepszy i najbogatszy system walki wrecz w serii (choc to akurat dla wielu graczy nie ma absolutnie zadnego znaczenia), ogromna ilosc rzeczy do odblokowania i generalnie secretsow...

... i po co ci w ogole nurkowanie w tego typu grze - pomijajac fakt tego, ze samo plywanie jest w tej grze niemalze nieobecne? To ma byc krok w tyl, bo autorzy zrezygnowali z idiotycznego motywu nie wnoszacego nic do rozgrywki? Czepiasz sie do tego, ze gra wyglada niezwykle uroczo i klimatycznie, ale nielogicznie? Logicznie to by bylo, jakby wszystkie misje rozgrywaly w niemalze egipskich ciemnosciach - bo sorki, ale zaden ksiezyc nie jest w stanie tak oswietlic swiata, jak to ma miejsce w grach tej serii.

Ja TENCHU:KURENAI (a.k.a. FATAL SHADOWS) bede zaciekle bronil, bo jest to IMO nie tylko najlepsza czesc serii, ale tez najbardziej KLIMATYCZNA. Pierwszy Tenchu posiada tylko jedna, acz niezwyle istotna zalete pozwalajaca postawic go nad Kurenai - po prostu byl pierwszy. Wszystkie kolejne czesci oceniane wiec sa przez pryzmat tego wrazenia, jakie pozostawil.
Berion
No więc tak:

[...] Za duzo czasu to wymaga... wymaga do czego niby? Masz tryb story, wybierasz sobie poziom trudnosci i przechodzisz. Nikt nie kaze ci kazdej planszy zaliczac po 9 razy, zebys przeszedl dalej. Geez... [...]

Toć ja wiem, ale mnie chodziło o to, że za dużo czasu trwa wy'master'owanie tej pozycji (dla mnie oczywiście)

[...] Bezsensem nazywac to, ze autorzy przygotowali wiecej zabawy dla zainteresowanych? [...]

więcej zabawy... no tak, ale jakiej? Bez przesady. \"Grand Mastering\" (jak ja to nazywam) potrafi nieraz być uciążliwy, a \"w Kurenaju\" trzeba zaliczyć wszystkie layer'y na każdym poziomie trudności... Mnie to trochę nudzi i najpewniej ograniczę się tylko do \"hard'u\" lub \"normal'u\"...

[...] Absolutnie sie z tym nie zgadzam. Jak dla mnie \"architektóra\" wypada znacznie lepiej niz w czesci trzeciej, otwierajac przed graczem wiecej drog do celu, roznych skrotow i secretsow. [...]

Hmm... ...
\"Pole do zabijania\" jest, ja wiem... jakby mniejsze, uboższe... takie odnoszę wrażenie. Chodźby i w przytoczonym przezemnie przykładzie. Ten cały \"zagajnik\" jest mniejszy niż jego \"odpowiednik\" w T1 - za mały. Nie można już wspinać się na gałęzie... Nie wiem, może się poprostu czepiam, ale coś mi nie pasuje w tej części.

[...] Sorki - ale ja tego zupelnie nie rozumiem. Jaki krok w tyl w stosunku do PSXowych odpowiednikow? Masa skillow (ktorych w ogole nie bylo w poprzednikach z PSX [...]

in plus...

[...] ogrom przedmiotow [...]

Mniej więcej tyle samo co w każdej (chociaż napewno więcej niż w T1 czy T2) też in plus...

[...] bardzo ciekawe plansze[...]

Jak dla mnie za dużo jest misji w wiocham/miastach. Nie ma jakiś szczególnych/unikalnych. O co mi chodzi?
Np. coś na wzór wioski Roninów, Gór w 2, świątyni Buddy, lasu bambusowego z 2/3, monumentalnych budowli typu pagoda na której walczymy z Onikage cmantarza z 3... ...

Kali, rozumiesz wogóle co teraz napisałem? Ciężko mi ubrać myśli/odczucia w słowa...

Z naprawdę kapitalnych mogę wymienić jedynie misję z przekręcaniem statuetek (sorry, że nie używam normalnych nazw, ale nie mam pamięci do takich rzeczy, musiałbym włączyć konsole)

[...] bardzo ciekawe [...] misje (vide sledzenie Juzo)[...]

Mnie akurat śledzenie tego geja się nie podobało (przyznam, że wogóle nie lubię zadań/misji innych niż systematyczna eliminacja kolejnych oponentów)... ...

[...] dotyczacych samego sposobu ich wykonywania zwiazanych z timingiem, najlepszy i najbogatszy system walki wrecz w serii (choc to akurat dla wielu graczy nie ma absolutnie zadnego znaczenia) [...]

A ja może jestem dinozaur, ale bardziej do mnie przemawia prostszy system... ...

[...] ... i po co ci w ogole nurkowanie w tego typu grze - pomijajac fakt tego, ze samo plywanie jest w tej grze niemalze nieobecne? [...]

Pomyśl tylko Kali jakie nowe możliwości by ci to dało (nie ubijania, a exploracji)... ...

[...] Czepiasz sie do tego, ze gra wyglada niezwykle uroczo i klimatycznie, ale nielogicznie? Logicznie to by bylo, jakby wszystkie misje rozgrywaly w niemalze egipskich ciemnosciach - bo sorki, ale zaden ksiezyc nie jest w stanie tak oswietlic swiata, jak to ma miejsce w grach tej serii. [...]

I to byłby bardzo dobry pomysł...

[...] Ja TENCHU:KURENAI (a.k.a. FATAL SHADOWS) bede zaciekle bronil, bo jest to IMO nie tylko najlepsza czesc serii, ale tez najbardziej KLIMATYCZNA. [...]

Nie ma zombie'ch, demonów itp. i to jest duży plus. Nie trzeba ratować po raz enty księzniczki... Napewno przez to nowe Tenchu jest bardziej klimatyczne, atrakcyjne... ale, no właśnie... ... jest jakieś ale. Coś mi się tu nie podoba. A może za dużo oczekiwałem po nowej odsłonie? Nie wiem... ...

Być może potrosze i dlatego:

[...] Pierwszy Tenchu posiada tylko jedna, acz niezwyle istotna zalete pozwalajaca postawic go nad Kurenai - po prostu byl pierwszy. Wszystkie kolejne czesci oceniane wiec sa przez pryzmat tego wrazenia, jakie pozostawil.
majek
jest w tej częsci cooperative question.gif
Berion
jest w tej częsci cooperative question.gif

nope sad.gif
SOAD
IGN ocena 6.5. :x Co to za tragedia?
Berion
IGN ocena 6.5. :x  Co to za tragedia?

Ja bym dał 8-- smile.gif
red2000
IGN ocena 6.5. :x  Co to za tragedia?

ooo 8O co to ma znaczyc?koles pewnie nie czaji klimy to pewnie tak jak by dac starowi jakas bijatyke wink.gif
Kali
Kolejny z IGN'owych kwiatkow, a w dodatku najwiekszy od czasow Front Mission 4 (tez nota cos kolo 6 - 6.5). Co jednak najgorsze, nie tylko ocena, ale i recenzja jest totalna bzdura (patrz nizej). Ciekawostka z kolei jest ocena nie recenzenta, ale innych graczy - readers note = 9.0 . Czterech recenzentow Famitsu wystawilo noty 7.7.8.9.

A jezeli chodzi o najbardziej widoczne bzudry tej recenzji, to proponuje zwrocic uwage na np. oceny za grafike (6.0), muzyke (4.0 ! ! ! ), grywalnosc (6.5), czy tez przeczytac chocby ponizszy fragment:

"Actual play does focuses on stealth, but stealth is not required. In fact, the surest way to complete any given level (aside from pass / fail scenarios) is to simply pop the auto-map onto the screen and navigate to where the end objective would likely be (which is super easy to find). To test out how pacifistic a player could be while remaining successful, we set ourselves to completing a level without ever striking an enemy. We managed to beat six missions in this way before we tired of it all. We jumped and ran straight through and over guards and other obstacles. Only the occasional forced fight slowed our pace. We paid no mind to patterns, aggressors, or collectibles. We just ran and won, every single time. "

... to naprawde pisal jakis idiota. Albo tez "nie posmarowano" gdzie trzeba wink.gif
Diabeu
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=now...owinki,10,18164

...Po zniknięciu swego mentora, Rikimury, podróżuje po świecie, poszukując go....

kwiiik, Rikimura, no nie mogę icon_twisted.gif
Berion
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,18164

...Po zniknięciu swego mentora, Rikimury, podróżuje po świecie, poszukując go....

kwiiik, Rikimura, no nie mogę icon_twisted.gif

A oed kiedy Ayame zamraża przeciwników? Może oni grali w Mortal Kombat? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.