No więc tak:
[...] Za duzo czasu to wymaga... wymaga do czego niby? Masz tryb story, wybierasz sobie poziom trudnosci i przechodzisz. Nikt nie kaze ci kazdej planszy zaliczac po 9 razy, zebys przeszedl dalej. Geez... [...]
Toć ja wiem, ale mnie chodziło o to, że za dużo czasu trwa wy'master'owanie tej pozycji (dla mnie oczywiście)
[...] Bezsensem nazywac to, ze autorzy przygotowali wiecej zabawy dla zainteresowanych? [...]
więcej zabawy... no tak, ale jakiej? Bez przesady. \"Grand Mastering\" (jak ja to nazywam) potrafi nieraz być uciążliwy, a \"w Kurenaju\" trzeba zaliczyć wszystkie layer'y na każdym poziomie trudności... Mnie to trochę nudzi i najpewniej ograniczę się tylko do \"hard'u\" lub \"normal'u\"...
[...] Absolutnie sie z tym nie zgadzam. Jak dla mnie \"architektóra\" wypada znacznie lepiej niz w czesci trzeciej, otwierajac przed graczem wiecej drog do celu, roznych skrotow i secretsow. [...]
Hmm... ...
\"Pole do zabijania\" jest, ja wiem... jakby mniejsze, uboższe... takie odnoszę wrażenie. Chodźby i w przytoczonym przezemnie przykładzie. Ten cały \"zagajnik\" jest mniejszy niż jego \"odpowiednik\" w T1 - za mały. Nie można już wspinać się na gałęzie... Nie wiem, może się poprostu czepiam, ale coś mi nie pasuje w tej części.
[...] Sorki - ale ja tego zupelnie nie rozumiem. Jaki krok w tyl w stosunku do PSXowych odpowiednikow? Masa skillow (ktorych w ogole nie bylo w poprzednikach z PSX [...]
in plus...
[...] ogrom przedmiotow [...]
Mniej więcej tyle samo co w każdej (chociaż napewno więcej niż w T1 czy T2) też in plus...
[...] bardzo ciekawe plansze[...]
Jak dla mnie za dużo jest misji w wiocham/miastach. Nie ma jakiś szczególnych/unikalnych. O co mi chodzi?
Np. coś na wzór wioski Roninów, Gór w 2, świątyni Buddy, lasu bambusowego z 2/3, monumentalnych budowli typu pagoda na której walczymy z Onikage cmantarza z 3... ...
Kali, rozumiesz wogóle co teraz napisałem? Ciężko mi ubrać myśli/odczucia w słowa...
Z naprawdę kapitalnych mogę wymienić jedynie misję z przekręcaniem statuetek (sorry, że nie używam normalnych nazw, ale nie mam pamięci do takich rzeczy, musiałbym włączyć konsole)
[...] bardzo ciekawe [...] misje (vide sledzenie Juzo)[...]
Mnie akurat śledzenie tego geja się nie podobało (przyznam, że wogóle nie lubię zadań/misji innych niż systematyczna eliminacja kolejnych oponentów)... ...
[...] dotyczacych samego sposobu ich wykonywania zwiazanych z timingiem, najlepszy i najbogatszy system walki wrecz w serii (choc to akurat dla wielu graczy nie ma absolutnie zadnego znaczenia) [...]
A ja może jestem dinozaur, ale bardziej do mnie przemawia prostszy system... ...
[...] ... i po co ci w ogole nurkowanie w tego typu grze - pomijajac fakt tego, ze samo plywanie jest w tej grze niemalze nieobecne? [...]
Pomyśl tylko Kali jakie nowe możliwości by ci to dało (nie ubijania, a exploracji)... ...
[...] Czepiasz sie do tego, ze gra wyglada niezwykle uroczo i klimatycznie, ale nielogicznie? Logicznie to by bylo, jakby wszystkie misje rozgrywaly w niemalze egipskich ciemnosciach - bo sorki, ale zaden ksiezyc nie jest w stanie tak oswietlic swiata, jak to ma miejsce w grach tej serii. [...]
I to byłby bardzo dobry pomysł...
[...] Ja TENCHU:KURENAI (a.k.a. FATAL SHADOWS) bede zaciekle bronil, bo jest to IMO nie tylko najlepsza czesc serii, ale tez najbardziej KLIMATYCZNA. [...]
Nie ma zombie'ch, demonów itp. i to jest duży plus. Nie trzeba ratować po raz enty księzniczki... Napewno przez to nowe Tenchu jest bardziej klimatyczne, atrakcyjne... ale, no właśnie... ... jest jakieś ale. Coś mi się tu nie podoba. A może za dużo oczekiwałem po nowej odsłonie? Nie wiem... ...
Być może potrosze i dlatego:
[...] Pierwszy Tenchu posiada tylko jedna, acz niezwyle istotna zalete pozwalajaca postawic go nad Kurenai - po prostu byl pierwszy. Wszystkie kolejne czesci oceniane wiec sa przez pryzmat tego wrazenia, jakie pozostawil.