Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tenchu : Fatal Shadows
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3
Glucik
Powiedzmy sobie najpierw co to jest Kurenai - z moich informacji wynika, że to młoda adeptka ninja. Co zresztą mozna zobaczyć - Ayame (mistrz) i właśnie młoda kurenai. Więcej na www.tenchu.de ...
kotlet_schabowy
Już był taki temat, chyba nawet przez Ciebie założony. Ściągnąłem dosyć dawno filmik, ale za dużo po nim nie widać.
Glucik
Nie było takiego tematu (szukałem w "niezawodnej" opcji szukaj) i raczej takowe nie zakładałem - a nawet jeżeli to czy są idealni ludzi ? No, ale wracając do tematu to można zauważyć, że będą podwójne stealth kill's oraz, że dominować będą feministki ...
SIKI
był chyba taki temat, ale chyba go usunął moderator, bo nikt na nim nic nie pisał icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif Co do tematu to czyżby zabrakło Rikkimaru question.gif hmmmmmmmmm... A wiadomo na kiedy planują wydać question.gif Ja tam czekam z niecierpliwością.... Są już jakieś screeny question.gif
kotlet_schabowy
Wszystko jest na stronie http://www.tenchu.de. którą podał zresztą już Glucik.
Anonymous
gra zapowiada sie calkeim ciekawie
Glucik
Nie tyle nieźle co tajemniczo. Na razie niewiele wiadomo ...
KRELIAN
Glucik :no to slabo szukasz bo taki topic juz jest : http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=11218
w dodatku sie w nim sam wypowiadales :roll:

No ale piszac na temat : gra zapowiada sie ciekawie choc wg mnie bedzie to po prostu mission pack o czym swiadczy fakt ze gra bedzie smigac na enginie trojki . Czy doczekam sie nagonek? ...
VuLcAnO
HAAAAA... kolejny Tenchu :!: Ale żem z tego rad.
Fajnie by było gfyby opcja on-line się znalazła(w Xboxowym jest :cry: ).
Ale spoko, teraz trza tylko wyczekiwać na dalsze informacje.
HunterX
To może tak lista życzeń... Ok, to ja w nowym Tenchu poproszę więcej lokacji typu Ronin Village (i ta druga w scenariuszu Ayame, a pierwsza u Rikkimaru), zaś mniej grot / labiryntów / cmentarzy! Czy będzie Rikkimaru, to mnie nie obchodzi, ważne żeby była Ayame (she's da best!). Poza tym poproszę przenoszenie ciał, a znowu "poświęcę" 200 zł i kupię grę. To jak będzie, panowie z Activision? biggrin.gif
SIKI
przede wszystkim to INTELIGENTNIEJSI WROGOWIE i LEPSZE LOKACJE (bez cmentarzy i zombiaków :!: icon_twisted.gif ) :!: :!: :!: Aha i przenoszenie i chowanie ciał... I mógłby być motyw z chowaniem się w cieniu (Splinter Cell) i w jakiś szafkach (MGS2) ... icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Jakim
Nom..inteligencja wrogów stoi na tym samym poziomie co w jedynce!!
Nic w tym miejscu nie zmieniono!
KRELIAN
No ja uwazam ze inteligencja wrogow zdecydowanie najwieksza jest w jedynce (a przechodze ja przynajmniej raz na miech) a to przede wszystkim za zachowanie typu : zobaczylem straznika , znikam po czym jest nas wielu . Doskonale sie to wtedy zapowiadalo , niestety skaszaniono patent w dalszych czesciach .
Wishlist? Heh nie wiem czy to tylko ja mam takie wymagania czy jak, ale chce ( i bede to zawsze powtarzac) aby po pierwszym zauwazeniu straznicy nie dawali ci spokoju , a druga sprawa to wylaczenie raz na zawsze tego tandetnego radaru . Patrzac na wishlist tenchu 4 na tenchu.de nadziwic sie nie moge ze wsrod tylu roznych zyczen NIKT nawet nie staral sie to wymienic (no moze po czesci).
Co do architektury to zdecydowanie widzialbym etapy pokroju Manji Clan , Cure the Princess czy Reclaim the Castle z jedynki (tu chodzi przede wszystkim o wysokie budynki ) . Zas z klimatowych zdecydowanie cos na wzor Cross the Checkpoint czy egzekucja ministra (celowo pomijam etapy dwojkowe ) :wink:
Gdybanie gdybaniem ale watpie zeby im wyszlo skoro giera bedzie na enginie trojki (choc chcialbym sie mylic) - to w sprawie wysokiej architektury , bo z klimatem to raczej sprostaja oczekiwaniom...
Na nowinki pokroju nowych przedmiotow leje bo uznany przezemnie gm to gm bez przedmiotow cool.gif ...
kotlet_schabowy
Nie grałem w Tenchy : Wrath of Heaven, ale z tego co wiem, to przeciwnicy nie mieli tam zbyt wysokiej inteligencji. Chciałbym, żeby ją poprawiono. Co do przenoszenia ofiar : jeżeli miałoby być wykorzystywane tak jak w drugiej części, to niepotrzebne. Powiem tyle : w " dwójce " chyab jeden raz wykorzystałem tą zdolność, tylko po to, żeby zobaczyć, jak to wygląda. Wogóle nie trzeba bylo tego używać. Co do poziomu trudności : i tak największy był chyba w drugiej części ( w trzcią nie grałem ) - nie można było się ani razu dać zauważyć, chyba że na poziomach, gdzie było na tyle przeciwników, że ich zabicie " stealth kill'em " nadrabiało ewentualną stratę punktów przez zauważenie. Ale powiem też tak : Tenchu : Kurenai nie będzie kolejną częścią serii Tenchu : to będzie coś takiego, jakby " gra przejściowa " pomiędzy trzecią a czwartą częścią.
KRELIAN
Jesli chodzi o rangi to najostrzejsza byla w dwojce to fakt , ale inteligencja nie byla najwieksza (mam tu na mysli przede wszystkim zachowania przeciwnikow po zauwazeniu kolegow oraz krotsza widocznosc) . Przenoszenie cial faktycznie bylo zbedne choc klimatowy to byl patent trzeba przyznac .
A co do gry przejsciowej to od razu nasuwaja sie skojarzenia miedzy t1 a shinobi hyakusen (tu chodzi przede wszystkim o engine)...
Glucik
Wyeleminowanie przedmiotów typu dmuchawki, niewidzialność lub ich niewielka liczba (2-3) i zwiększenie plansz w trybie multiplayer ...
HunterX
Wyeleminowanie przedmiotów typu dmuchawki, niewidzialność lub ich niewielka liczba (2-3) i zwiększenie plansz w trybie multiplayer ...

Yyy... IMHO dmuchawki to akurat fajna sprawa - w tym momencie stajesz się iloś-tam-wiecznym japońskim snajperem. Jest to jeden z moich ulubionych sposobów zabijania na odległość!
Glucik
No dobrze, to niech dmuchawki zostaną, ale mają dawać 1/4 znaczka Kenji ...
HunterX
Mam pomysł na nowy ruch - pukanie w ścianę (tak jak to robi Snake) - można by w tej sposób przyciągnąć do siebie strażnika. Poza tym mogły by pojawić się pułapki zastawiane przez naszego ninję. A to naprężasz linkę, o którą się potknie stażnik lub spowoduje uruchomienie jakiejś belki naszpikowanej kolcami, a to pętla na ziemi, która pociągnie przeciwnika do góry (znowu MGS, tym razem 3) - było by fajno! icon_twisted.gif

PS. Cudów się nie spodziewam, ale kto wie...
SIKI
eeee tam ja nie chcem pomysłów wziętych rodem z MGS, Splinter Cell czy Manhunt... Chcem nowych innowacyjnych pomysłów... icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif Powinni wprowadzić kilka misji na całą grę rodem z Hitmana... Zabij, przebież się, znajdź i zabij ofiarę icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif Dla urozmaienia icon_twisted.gif
Glucik
Chcem nowych innowacyjnych pomysłów na misję ... A Glucik mi je powie ...

arrow.gif eskortuj ...
arrow.gif dowiedz się
arrow.gif włam się
arrow.gif obroniaj zamek
arrow.gif uratuj

A teraz nowe mechanizmy gry

arrow.gif więcej funkcji linki (zwisanie,wspinanie)
arrow.gif podwójne stealth kill
arrow.gif dłuższe przebywanie na suficie
arrow.gif stealth'y jak w Manhucie (im dłużej trzymamy ...)
SIKI
Glucik: mędrcu jeden spox pomysły :!: :!: :!: A tak dal przypomnienia to "eskortowanie" było w misji na co-operative..... Musiałeś eskortować rannego mistrza... icon_twisted.gif
Glucik
Raczej Lorda ... I było tylko w muliplayerze ... A ja kce w single icon_twisted.gif
SIKI
Lorda, Mistrza jeden grzyb icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif Hmmm i przydałoby się gdybyśmy współpracowali z innymi ninja w misji... Niekoniecznie Ayame i tesshu ...
BTW Glucik "ratowanie" tesh było w misji w zamku Amgai, tam gdzie "roboty" były... laugh.gif Denna i nudna misja... Nie lubiałem jej :!: :!: :!:
Glucik
Ratowanie czy nie - i tak wszystko sprowadza się do cichego zabijania ... Wziąć kogoś na bark, za rękę czy cokolwiek innego, wydawać mu/jej rozkazy (stój, muszę oczyścić nam drogę ...) to byłoby coś ...

Włamanie się do zamku bez zabijania nikogo (!) , eleminacja tylko jednej wyznaczonej osoby , śledzenie przyszłej ofiary , i tak dalej ... Postaraliby się chłopaki o coś nowego (...)
HunterX
Raczej Lorda ... I było tylko w muliplayerze ... A ja kce w single  :twisted:

Mogło by być, ale nie w takim wykonaniu jak we Wrath of Heaven. Ten cały lord szedł prosto przed siebie, nie patrząc na to co się dzieje. Jeśli mieli by coś takiego wrzucać, to albo musieli by napisać baardzo wysokie AI dla gościa, albo po prostu nasz ninja wydawał by rozkazy. Mamy urozmaicenie i przy okazji dobrą zabawę!

Włamywanie się bez zabijania nikogo... yyy... to trochę trudne by było. No, chyba że zaopatrzono by nas w strzałki odurzające/usypiające...
Glucik
Raczej Lorda ... I było tylko w muliplayerze ... A ja kce w single  :twisted:

Włamywanie się bez zabijania nikogo... yyy... to trochę trudne by było. No, chyba że zaopatrzono by nas w strzałki odurzające/usypiające...

No ale gracze narzekali przecież na zbyt niski poziom trudności, więc dostaliby za swoje :wink:
VuLcAnO
Wy tu kombinujecie a i tak waszych pomysłów nikt nie zaporzyczy :wink:

Ja chce coś takiego że wszystkim gęby opadną(i wiem że mogę na coś takiego liczyć :!: )
red2000
a ma ktos moze jakies screeny z tej swietnie zapowiadajacego sie sequela? icon_twisted.gif
Glucik
Wszystko znajdziesz na www.tenchu.de ...
SIKI
NA gry.interia.pl pierwsze screeny...
Zaczynam się bać o tą pozycję ...
red2000
ja bym spokojny o ta gre jak sie dobrze przyjzy zdjeciom to widac ze gra jest bardzo dobra graficznie.chcialbym zeby bylo taki remake dwoch pierwszych czesci oczywiscie z oprawa 3 i miala by wszystko co mialy stare czesci (branie cial,przeszukiwanie ich i zdobywanie skilli)ahh fajnie pomarzyc... biggrin.gif
HunterX
Oto przed wami dwa trailery z nadchodzącej części Tenchu:
http://www.gametrailers.com/gt_vault/t_ten...kurenai_jp1.wmv
http://www.gametrailers.com/gt_vault/t_ten...kurenai_jp2.wmv
red2000
na jednym screenie widac jak ayame(?)robi jakiegos stealtha ala teshhu(chodzi mi o rentgen).aha nie ktos mi powie czy w tenchu kurenai beda dwie klientki czy tylko ayame?a gdzie sie podzial riki?
SOAD
Tenchu to seria którą zna chyba każdy posiadacz PSone. Cechy charakteryzujące Tenchu to: świetny klimat ,szybka akcja, muzyka, dźwięki i zaskakująca fabuła. Teraz oprócz tych cech Tenchu dostanie to czego jej brakowało czyli zaj...ej grafy jaką niewątpliwie dysponuje PS2. :wink:
Slasz
Tenchu to seria którą zna chyba każdy posiadacz PSone.                Cechy charakteryzujące Tenchu to: świetny klimat ,szybka akcja, muzyka, dźwięki i zaskakująca fabuła. Teraz oprócz tych cech Tenchu dostanie to czego jej brakowało czyli zaj...ej grafy jaką niewątpliwie dysponuje PS2.  :wink:

To to juz dostaloprzy Tenchu 3 laugh.gif

Ale mam nadzieje ze teraz bedzie jeszcze lepiej, i bardziej dopracuja tryb na dwoch graczy.
TaiCat
Brzmi jak tytul mojego ulubionego utworu z X japana...
Ölschmitz
seria tenchu została właśnie wykupiona od Activision przez FROM Software.
Hastla
Jeeeeeest! Kurenai jest juz na pewnej Super-stronie biggrin.gif
Wlasnie sciagnalem,lece wypalac.Niestety wersja TOTALNIE japonska,ale nie z takimi krzakami juz walczylismy.Gral ktos juz?Z tego co przeczytalem na IGN to jakos nie bardzo robi wrazenie.Ja tam jestem fanem Tenchu,pewnie mi sie spodoba,tylko szkoda,ze nie ma pozadnego Ninja-killera,tylko jakas dretwa babka oprocz Ayame.Zobaczymy.
SOAD
News trailery
http://media.ps2.ign.com/media/693/693248/vids_1.html
Lobos
na trailerze z Ayame miejsce przypomina mi nieco to z pierwszej czesci podczas walki z piratami. gre musze zakupic jak najszybciej, jesli oczywicho wyjdzie w normalnym jezyku.
KRELIAN
Gram od niedawna w japonca . Pierwsze wrazenie jak najbardziej pozytywne . Grafike wyraznie poprawiono ("efekt mgly" podkreca klimat).
Na temat muzy narazie sie nie wypowiem bo u mnie leci jeden kawalek (calkiem niezly ale bardziej podchodzacy pod klimaty westernowe:>). Wrocilo przenoszenie cial i plywanie (oddychanie pod woda przez bambusowa rurke tez ). Nowe przedmioty? Narazie wyczailem "jakas zolta kulke" po uzyciu ktorej ekran na chwile staje sie niewidoczny - cos ala smoke bombs (choc mozliwe ze ma tez inne zastosowanie).
Nowy system wyprowadzania Stealth Kills !! Po pierwsze mozna zabic naraz 2 osoby po cichu (ciekawe o czym wtedy rozmawiaja:>) . Ale to nic : otoz pomimo zawarcia kilku SK (narazie wyczailem 6) kazdy z nich ma osobna charakterystyke. Kiedy podchodzisz do straznika twoj radar zaczyna blyskac na zolto - jesli wylapiesz odpowiedni timing to dany stealth kill moze miec lekko zmieniona animacje. Przyklad : raz lecac w powietrzu w strone dwoch straznikow Ayame pojechala pierwszemu po twarzy , drugiemu zas wskoczyla nogami na szyje skrecajac przy tym kark. Innym razem pojawila sie po prostu animacja pokazujace przeciete brzuchy straznikow:> Zas jesli chodzi o pojedyncze SK to najczesciej dochodzi do tego rendgen (jak w SK Tesshu).
Po kazdym SK przeciwnikom wylatuja procz duzej ilosci przedmiotow scrolle (znane chociazby z treningowych misji w tenchu 2). Za te efektowniejsze SK mozna dostac 2 a nawet 3 od straznika.Do czego sa scrolle? DO zdobywania nowych umiejetnosci (o wiele dluzej trzeba grac aby zdobyc wszystkie).
Etapy : zeby nie spojlowac powiem tylko ze tworcy bardzo wzorowali sie na niektorych etapach z T1 co jak dla mnie jest ogromnym plusem .Niestety sa jednak bardzo male ale przez to lepiej ustawieni sa ciecie . Al wrogow : tu rowniez nowosc - otoz jesli straznik cie zobaczy ( !) to od razu idzie w miejsce w ktorym stales a przez to rozbija mu sie randomowe chodzenie i jednoczesnie nasze plany (wreszcie).
To tyle narazie - aha jak ktos nie moze sie doczekac jak ja na zrozumiala wersje to polecam http://felixmcli.org/tenchu-kurenai.html - zycie stanie sie prostsze :>
Kali
Na temat muzy narazie sie nie wypowiem bo u mnie leci jeden kawalek (calkiem niezly ale bardziej podchodzacy pod klimaty westernowe:>).

Muzyka generalnie spisuje sie znakomicie, ale bez rewelacji - spokojne, bardzo dobrze dobrane tlo muzyczne, w niektorych momentach genialne, w niektorych troszke drazniace (jak np. zalicza sie po raz kolejny ta misje z urwanym mostem i mnichami:).

Wrocilo przenoszenie cial i plywanie (oddychanie pod woda przez bambusowa rurke tez ).

Odnosnie plywania, to tylko pierwsze wrazenie - poza pierwszym etapem, w grze praktycznie wogole nie ma \"sekcji plywanych\".

Nowe przedmioty? Narazie wyczailem \"jakas zolta kulke\" po uzyciu ktorej ekran na chwile staje sie niewidoczny - cos ala smoke bombs (choc mozliwe ze ma tez inne zastosowanie).

To wlasnie jest wspomniana w beta tescie bombka oslepiajaca.

Kiedy podchodzisz do straznika twoj radar zaczyna blyskac na zolto - jesli wylapiesz odpowiedni timing to dany stealth kill moze miec lekko zmieniona animacje. Przyklad : raz lecac w powietrzu w strone dwoch straznikow  Ayame pojechala pierwszemu po twarzy , drugiemu zas wskoczyla nogami na szyje skrecajac przy tym kark. Innym razem pojawila sie po prostu animacja pokazujace przeciete brzuchy straznikow:> Zas jesli chodzi o pojedyncze SK to najczesciej dochodzi do tego rendgen (jak w SK Tesshu).

Oj, niestety - bzdury. Poza faktem, ze rzeczywiscie system SK ulegl zmianie. Kwestia timingu: po pierwsze, wykonanie SK z maksymalnej odleglosci, gdy wlasnie rozblyska lampka (jakies 89-90 na \"radarze\") owocuje tym, ze wokol wskaznika pojawia sie zolte kanji. Nie ma zmienionej animacji, tylko dostaje sie wiecej scrolli. Aby uzyskac dodatkowe efekty - bialo-czarny ekran u Ayame, przeswietlenia rentgenowskie u Rin, zblizenia przy zadawaniu ciosow (wlasnie wspomniane ciecie w brzuch, tudziez w leb), to nalezy juz W TRAKCIE SK klepnac jeszcze raz atak w odpowiednim czasie. Oprocz zmienionej animacji dostajesz za to jeszcze scrolle (max 5 - w sytuacji Double SK z timingiem... po 5 za kazdego przeciwnika). A opisana przez ciebie sytuacja wynika z roznego ustawienia przeciwnikow przy double SK. Osobna zas bajka jest ultimate kill Rin, z przeslicznymi zblizeniami na krew tryskajaca na jej slodka buzke:)

Do czego sa scrolle? DO zdobywania nowych umiejetnosci (o wiele dluzej trzeba grac aby zdobyc wszystkie).

Nie tylko umiejetnosci - potrzebne sa one takze do odblokowywania dodatkowych strojow. Ja generalnie skonczylem juz Kurenai na normal, odblokowujac wszystkie misje, teraz bawie sie na hard (geez!!! Potrafi byc naprawde cholernie trudno!) i... ciagle jeszcze nie mam wszystkich umiejetnosci... Wspaniala sprawa, motywujaca do ciorania jak najdluzej i szalenstw przy roznych layoutach.

Niestety sa jednak bardzo male ale przez to lepiej ustawieni sa ciecie.

Oj, podejrzewam, ze nie zaszles dalej, jak do trzeciej misji. Tylko niektore plansze sa male - niektore stejdże sa wrecz potezne.

Al wrogow : tu rowniez nowosc - otoz jesli straznik cie zobaczy ( !) to od razu idzie w miejsce w ktorym stales a przez to rozbija mu sie randomowe chodzenie i jednoczesnie nasze plany (wreszcie).

Nie tylko! Po pierwsze - zapomniec mozna o gwarancji bezpieczenstwa na dachach, bo nie tylko przeciwnicy lubia je obserwowac w sytuacji podniesionej gotowosci, ale takze... potrafia na nie wejsc - przynajmniej te nizsze.
KRELIAN
Kali napisal:

Odnosnie plywania, to tylko pierwsze wrazenie - poza pierwszym etapem, w grze praktycznie wogole nie ma \"sekcji plywanych\".  

Tego sie obawialem zwazywszy na fakt ze w juz w pierwszym etapie woda znajduje sie w tam gdzie jej byc nie powinno confused.gif

Aby uzyskac dodatkowe efekty - bialo-czarny ekran u Ayame, przeswietlenia rentgenowskie u Rin, zblizenia przy zadawaniu ciosow (wlasnie wspomniane ciecie w brzuch, tudziez w leb), to nalezy juz W TRAKCIE SK klepnac jeszcze raz atak w odpowiednim czasie. Oprocz zmienionej animacji dostajesz za to jeszcze scrolle (max 5 - w sytuacji Double SK z timingiem... po 5 za kazdego przeciwnika). A opisana przez ciebie sytuacja wynika z roznego ustawienia przeciwnikow przy double SK. Osobna zas bajka jest ultimate kill Rin, z przeslicznymi zblizeniami na krew tryskajaca na jej slodka buzke:)  

Dobrze wiedziec , to tak jak kiedys sie jaralem ze mozna w T3 wykonywac w co-opie double SK z kumplem i mierzylismy timing aby naraz zalatwic kolesia - nie ma to jak mega wczuwa ;> Aha rentgen ma takze Ayame .

Ja generalnie skonczylem juz Kurenai na normal, odblokowujac wszystkie misje, teraz bawie sie na hard (geez!!! Potrafi byc naprawde cholernie trudno!) i... ciagle jeszcze nie mam wszystkich umiejetnosci... Wspaniala sprawa, motywujaca do ciorania jak najdluzej i szalenstw przy roznych layoutach.  

No wlasnie a ja jestem w czwartym etapie - ten z poscigiem w miescie i gram od poczatku zaczynajac dany etap od easy , potem normal i hard i tu mam pytanie : jak uaktywnic Layout 3 w poszczegolnych misjach - na wczesniejszych mam Grand Mastery ( a wlasciwie krzaczek koloru zoltego :>)? Trzeba przejsc najpierw gre czy jakies zabawy z opcjami?
Dodam jeszcze ze mam srednio powyzej 600pkt wiec chyba to GM hm?

Oj, podejrzewam, ze nie zaszles dalej, jak do trzeciej misji. Tylko niektore plansze sa male - niektore stejdże sa wrecz potezne.  

Odp. masz wyzej . No mam nadzieje ze to sie zmieni bo jak narazie to mam wrazenie jakbym gral w Shinobi Hyakusen ;>
Lobos
uhh, ja wyczekuje na wersje ntsc, nie za bardzo lubie bawic sie w krzakach. gralem juz podobnie w shinobi gaysen, pozniej przeskoczylem na jezyk angielski, ktory sie w koncu odslonil. w ogole jak to czesto bywa japonce sa z reguly gorsze, tak bylo w przypadku chocby Tenchu SA. pozniej wprowadzili poprawki w SG, ale nawet tam byly nieco odmienne motywy niz w amerykanskiej wersji (glownie przyciete intro itp). czy wy macie jakies normalne intro w japoncu kurenai? czy tylko sploty roznych renderkow wystepujacych w grze?
SIKI
Nie da się przestawić krzaków na Angielski ?? :>
Kali
Tego sie obawialem zwazywszy na fakt ze w juz w pierwszym etapie woda znajduje sie w tam gdzie jej byc nie powinno confused.gif

Znaczy sie woda jest obecna w wielu misjach, ale jest ona plytka i generalnie sluzy jako przeszkadzajka (koniecznosc poruszania sie w kucnieciu, tudziez wolnego chodzenia, by pluskiem nie wzbudzic zainteresowania). Jak sobie przypominam, plywac mozna generalnie tylko w trzech momentach w calej grze.

No wlasnie a ja jestem w czwartym etapie - ten z poscigiem w miescie i gram od poczatku zaczynajac dany etap od easy , potem normal i hard i tu mam pytanie : jak uaktywnic Layout 3 w poszczegolnych misjach - na wczesniejszych mam Grand Mastery ( a wlasciwie krzaczek koloru zoltego :>)? Trzeba przejsc najpierw gre czy jakies zabawy z opcjami?
Dodam jeszcze ze mam srednio powyzej 600pkt wiec chyba to GM hm?

Na Boga, nie graj na easy!!! Naprawde, solidnie psujesz sobie zabawe. Tylko normal lub hard, bo inaczej to tracisz polowe radochy z czajenia sie i nie bedziesz w stanie docenic wspanialego, wymagajacego stopnia trudnosci T:K. Zobaczysz, jak ciezko wykrecic Grand Mastera - a o sredniej powyzej 600 punktow na razie raczej zapomnij:))). A odnosnie trzeciego layoutu - tez mnie to zastanawialo. Mialem na normal grandmastery na danej planszy dla dwoch layoutow, ale trzeci sie nie pojawial. Z tego, co sie orientuje, nalezy ukonczyc wszystkie misje ( 18 ) w trybie \"Normal Mission\" (czyli \"story\" - ten bez wyboru postaci, ktora kierujesz), uzyskujac dobry ranking (nie grandmaster, ale pewnikiem cos powyzej czerwonego kanji). Jak na razie ukonczylem T:K, pobawilem sie troszke na hard, odblokowalem wszystkie misje, ale jeszcze wszystkich nie skonczylem - a na razie nie mam na to czasu, ze wzgledu na prace dla PE i Poradnika. Jak tylko znajde czas i to sprawdze, zglosze ewentualne potwierdzenie.

Odp. masz wyzej . No mam nadzieje ze to sie zmieni bo jak narazie to mam wrazenie jakbym gral w Shinobi Hyakusen ;>

No, zmieni sie - juz w nastepnej misji:)
Kali
Nie da się przestawić krzaków na Angielski ?? :>

Nie da, ale z dobrym tlumaczeniem stracisz tylko fabule, co akurat da sie w przypadku tej gry przebolec. Poza tym wielu rzeczy mozna sie domyslec po cut-scenes... choc... nie ukrywam, ze zakonczenie gry jest intrygujace i z checia bym dorwal jego tlumaczenie... Trzeba bedzie poczekac do Sylwestra na zrozumiala wersje.

Tutaj masz przetlumaczone menusy:

http://gallery.felixmcli.org/gallery/kuren...ai-translations

UWAGA: na podanych screenach z wynikami, nie znajduja sie nastepujace rzeczy, jakie moga sie pojawic (niestety, nie mam zdjec z ich tlumaczeniami):

- zabicie bossa (+20 pkt)
- nie zabicie NIKOGO (+100 pkt)
- zabicie wszystkich za pomoca SK (+50 pkt)
- zabicie wszystkich w walce bezposredniej (nie sprawdzalem... ale podobno jest to +650 pkt... troszke az mi sie nie chce w to wierzyc, musze obadac)
- kontynuacja po game over (tylko poziom EASY = -200 pkt)
Guts
Kali, powiedz mi jedna rzecz , jak przedstawia sie sprawa klimatu Feudalnej Japoni ? Czy jest tak nierowno jak w T3:WOH gdzie genialne byly ze 2/3 etapy (wioska roninow,swiatynia buddy) a reszta to pomieszanie klimatow (zombiaki,demony , cmentarze) czy blizej tu miejscowa z pierwszej czesci : miasta ,porty,las .Jak dla mnie Tenchu 1 ciagle jest na pierwszym miejscu i zastanawia mnie fakt czy ta gra ma szanse jej przebicia.
Kali
Tenchu:Kurenai to 110% klimatu - chwile spedzone z tym tytulem porownuje niemalze do tego, co odczuwalem przy pierwszej czesci Tenchu. TENCHU:KURENAI to... nie bede dluzej sciemnial... jak dla mnie to najlepsza czesc serii. Genialnosc klimatu jedynki z oprawa lepsza niz w trojce, kwintesencja wszystkiego, co tylko wymyslono w tej serii z dodanymi nowymi pomyslami (masa skillow... na poczatku nic specjalnego, pozniej zas - rewelka!) - jest np. misja, w ktorej musisz niezauwazony (czy raczj: niezauwazona smile.gif ) sledzic pewnego czujnego jegomoscia, podazajac za nim przez wioske obsadzona przez jego przydu.pasow. Jest sporo misji typowo zamachowych - wszak Rin caly czas szaleje szukajac zemsty, eliminujac kolejno cala bande, ktora odpowiedzialna byla za masakre jej wioski. Jeden zas motyw totalnie mnie rozwalil *:

(SPOILER SPACE - skopiuj ten maly tekst i wklej do notatnika): w pewnej misji musisz kogos zaciukac. Normalnie dochodzi do standardowej walki z bossem na koncu misji. Da sie jednak zakrasc w pomieszczenie pod pokojem z bossem i... cut scene. Boss w trakcie uciech cielesnych z jakas panna, leza na podlodze, smichy-hihy i macanki, nagle... ciach... boss i gejsza zostaja przebici mieczem - Rin wbila go przez podloge. Zadnej walki z bossem, mission accomplished. MOC!!!! (END OF SPOILER)

Jest wiecej secretow (przedmiotow, przejscia, zaulki) niz w ktorejkolwiek czesci - widac tu reke FROM SOFTWARE. W dodatku niektore rzeczy sa naprawde dobrze ukryte - niedawno zdobylem dodatkowe miecze dla Ayame... Niemalze przypadkowo - musze powiedziec, ze jak ktos bedzie postepowal standardowo, to nie ma szans na zdobycie tej broni.

A plansze? No bullshit, pure Japan! Zadnych undeadow i innych talatjstw, zadnej magii, a za to pelno roznych wiosek, niezwykle klimatyczne plenery (spowity gesta mgla i niebieskawo-ksiezycowym swiatlem lasek z misji 9 po prostu zamiata...), jaskinie (zdecydowanie najlepsza tego typu plansza w serii), czasem szalenstwo we wnetrzu budynku (o niebo lepsze, niz plansza z WOH), czy tez teren przy swiatyni w gorach (geez - ilez tam jest zakatkow!)... Jest nawet nowa wersja starego, wspanialego pomyslu, ktory pojawil sie... nie pamietam, czy bylo to S Gaisen, czy S Hyakusen, czy tez moze po prostu PALowska wersja jedynki... ta misja nazywala sie bodajze "Cross The Checkpoint" - obsadzona przez samurajow brama i jej okolice. Piekne! Choc, niestety - ten stage akurat jest maly, ale... niezwykle przyjemny. Brama, za nia wieze wartownicze, patrole, domek straznikow, rzeka, ktora mozemy przekroczyc w kilku miejscach, by dostac sie na wzgorze (mozna normalnie ladowac sie przez rzeke, ale mozna tez przekroczyc ja na zawieszonym wysoko moscie).

W dodatku ta grafika... Wprawdzie nigdy az tak bardzo nie przykladalem uwagi do grafy w tej serii, zadowalal mnie jej poziom, tak T:K wyglada po prostu PRZESLICZNIE!!! Tyle tylko, ze czasem tnie animacja - ale podejrzewam, ze tak bedzie tylko w japonczyku, a w wersjach USA/PAL wszystko bedzie cacy (praktycznie kazda czesc japonskiego Tenchu cierpiala na zwolnienia animacji)... Malo tego: licze, ze takze standardowo PAL zostanie dopasiony o jakies smakowite dodatki (... plansze - moze?)

Ech... Co ja tutaj bede wiecej pisal - kto jest fanem serii, bedzie po prostu zauroczony. I tak btw: niezmiernie sie ciesze z powrotu mozliwosci przenoszenia cial. I jeszcze jedno: stealth kills w wykonaniu przeciwnika jest niedopracowane, zdarza sie glownie przy twoim zle wymierzonym naskoku z dachu (np. przy probie udu.pienia dwoch rozmawiajacych ludkow), ale za to Double Stealth Kills to cos pieknego - tego wlasnie brakowalo!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.