Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki pad ?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2
CichyGrzmot
Jakiś czas temu pisałem że duala nie zamieniłbym na żaden inny :oops: .
No właśnie... zmieniam zdanie :oops:, X-Boxowe pady, do Halo są poprostu lepsze.Grałem na esce, grałem na balonie i oba te pady są leprze od duala.
Obecnie gram na troche już z(pipi)anym balonie od Siwego.b Grałbym na esce ale na niej gra Siwy. :cry:
FiL4
Jakis czas temu na grupie pl.rec.gry.konsole wywolalem dosc burzliwa dyskusje nt. sterowania padem w FPP'ach na konsolach (ze szczegolnym uwzglednieniem Halo). Pozwole sobie ponizej wkleic dosc ciekawa wypowiedz Robina, ktory kiedys nie wyobrazal sobie, ze da rade grac na padzie cool.gif

Temat: Halo i sterowanie padem - drugie spojrzenie
Witam smile.gif

Niektorzy pewnie pamietaja, jak zdecydowanie twierdzilem, ze w Halo (i
inne FPP) nie da sie skutecznie grac za pomoca pada. Zycie zweryfikowalo
nieco moje poglady i czuje sie zobowiazany do napisania malego
sprostowania. Poza tym FILu nie daje mi zyc ;-)

Widzialem kilka meczy, miedzy innymi dwa mecze FILa (przeciwko PIHowi i
JPMowi - mecze leza na xtinie), ktore przekonaly mnie, ze nie mialem
racji tak do konca smile.gif Perfekcja, ktora osiagneli gracze poslugujacy sie
padem jest godna podziwu - prawie bezbledne sledzenie przeciwnika
celownikiem, precyzyjne strzaly ze snajperki wykonywane w biegu lub w
podskoku...sadzilem, ze to nie jest mozliwe smile.gif

Nadal uwazam, ze znacznie latwiej jest osiagnac taki poziom grajac
myszka i klawiatura, ale zobaczylem rzeczy, ktore przedtem uwazalem za
niewykonalne padem smile.gif I, niech mnie licho, juz nie jestem 100% pewien,
ze wygralbym w Halo z dowolnym graczem, gdyby on sterowal padem, a ja
myszka i klawiatura smile.gif Odszczekuje moje drwiace komentarze dot. meczy,
ktore wczesniej ogladalem - okazalo sie, ze widzialem mecze, w ktorych
cienkie bolki graly przeciwko cienkim bolkom :-)

Robin
-SS-Cichy
Preferuje Ske, wygodnie rozłożone przyciski a co za tym idzie lepsza gra biggrin.gif
B0CZEK
Preferuje Ske, wygodnie rozłożone przyciski a co za tym idzie lepsza gra  :D

Cichy co ty gadasz?
Zawsze grasz na dualu.
_Bobek_
Niezastąpionym i wg mnie najbardziej precyzyjnym padem do gry w HALÓwe jest bolon, swojsko krową zwany (wstrząśnięty ni zmieszany) cool.gif
KarCzoH
Jestem ciekaw bo mam balona i eske tylko , ze ta eska jest od bigbena "4gamers". I jak dla mnie lepszy jest balon... Może to dlatego ,że ta eska od bigbena niema porównania do tej oryginalnej od Microsoft ?? Moze ktos wie cos na ten temat ??
Raptor
Ska od 4Gamers/BigBen jest beznadziejna do HALO - mam ja. Zero porowniania z oryginalnym padem. IMO nienadaje sie ona do HALO.
B0CZEK
Mam ske z microsoftu i ske bigbena i ten ben to kicha w porównaniu z oryginałem. Gram na sce oryginalnej a gdy sprobowałem grac na bigbenie to miałem wrażenie ze czułość gałki to 20 choć gram na 7.
Bigben to najgorsza firma robiąca pady do x'ów.
Zimol
Kiedyś balon był dla mnie padem DOSKONAŁYM . Odkąd kupiłem X-a z Eską zmieniłem poglądy...radykalnie! smile.gif Po prostu Eska pozwala na pecyzyjniesze celowańsko! (ach , te headshoty!) cool.gif
Raptor
Coz, juz jakis czas gram na Sce... no i przeszedlem na ciemna strone mocy... imo jest rzeczywiscie troche lepsza od balona [i can't belive i just said that wink.gif], moze nie idzie mi na niej jeszcze rewelacyjnie to rzeczywiscie wydaje sie byc bardziej precyzyjna od balona i jednak wygodniejsza. Do przyciskow juz sie prawie przyzwyczailem wink.gif.
Aha... gram na sens 6 wink.gif - tak jak na balonie.
[DNA]M@ni@k
a tam ski (pipi)y i tak BALON RUUUUUULZZZZZZZ tongue.gif
KarCzoH
I tak najlepiej sie gra na kierwonicy excl.gif
Siarex
QUOTE(KarCzoH @ 26 07 2005, 18:29)
I tak najlepiej sie gra na kierwonicy excl.gif
*

twisted.gif RACJA!!! blink.gif biggrin.gif twisted.gif

ale i tak wole grac na moim dwuletnim zrujnowanym balonie. trafilem na model w ktorym galki chodza precyzyjniej niz w kazdym innym pazie z jakimi sie spotkalem. twisted.gif mozliwe ze malo widzialem, lub mam pecha do innych padow wub.gif

EDIT: czemu bledy wychodza dopiero gdy juz cos napisze i wysle wacko.gif
Mefisto
QUOTE(Siarex @ 26 07 2005, 21:41)
EDIT: czemu bledy wychodza dopiero gdy juz cos napisze i wysle wacko.gif
*

Jest taka opcja jak ''podgląd postu'' - dzięki temu widzisz wiadomość jak będzie wyglądała zanim wyślesz - chyba że nie o to Tobie chodziło ....Przecież jak piszesz i później czytasz to widzisz przecież błędy....i think wink.gif

A co do tematu - gram na esce ale tylko z tych limited edition . Może mi się tylko wydaje , ale analogi chodzą jakby lepiej niż w standardowych eskach . Teraz znowu dorwalem Cristala i jestem więcej niż zadowolony smile.gif
CichyGrzmot
Próbowaliście grać na macie do tańczenia? Ja tak i bardzo sobie to chwale.Sterowanie bardzo intuicyjne...
KarCzoH
QUOTE(Mr_Bobek @ 31 07 2005, 21:56)
Próbowaliście grać na macie do tańczenia? Ja tak i bardzo sobie to chwale.Sterowanie bardzo intuicyjne...
*

A jak robisz skok do przodu question.gif
CichyGrzmot
Poprostu dwie nogi do przodu cool.gif
LEX
Moje początki w halo zaczynałem na padzie Balonie Darka Wtedy to było coś,Lecz od czasu kiedy kupiłem xboxa z S to przeniosłem się na eske.eSeczka Lepsza rolleyes.gif
Flik
ale sobie kolko spamerskie zalozyliscie...
ZABIELek
ciekawe kto tu jest spamerem... (odnośne do postu na moim forum)
YETI
Grał ktos na tym padzie ?
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=615
Zasatanawiam sie nad kupnem, moze dołozyc troche i kupic eske ???
B0CZEK
QUOTE(YETI @ 26 10 2005, 21:29) *

Grał ktos na tym padzie ?
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=615
Zasatanawiam sie nad kupnem, moze dołozyc troche i kupic eske ???

ja gralem... i radze ci doloz troche i kup eske smile.gif albo nie dokladaj i kup na allegro wink.gif
YETI
Tylko problem w tym ze juz raz kupiłem pada na allegro.
Była to eska ładnie zapakowana, wygladała jak orginał.
Okazało sie ze jest to bubel, sam sprzedajacy chyba nie wie co sprzedaje bo pozywtywów mial duzo (sprzedawał tylko pady) i zarzekał sie ze to orginał (bo tak wygladał)
Na szczescie za duzo za niego nie dałem, w Halo nie idzie nim grac, przy innych tytułach nawet sie sprawdza.
No i nie chce drugi raz wyrzucic kasy w błoto.
Chyba zrobie tak jak mówisz, dołoze troche kasy i kupie eske, tylko najpierw musza ja znaleźć (szukałem juz w kilku skalepach i nigdzie nie ma - LOL)

PS. A moze najlepiej wyjde jak kupie myszke i klawiature
hehe wink.gif
MOBDEEP
Mam na sprzedanie eske, wiecej info pod http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=32049
-GLD-Uzny
Ty serio? Ja tez -> allegro
kopite
Gral ktos jakims wirelessem? bo chce kupic mad catz.
Maiden
bo chce kupic mad catz.

Odradzam. Eska roxxx
Krulik
Najbardziej mi pasi balon ze względu na precyzyjne gały, ewentualnie moge pograć na dualu choć to nie miłe uczucie jest że jak strafeuje w prawo i kręce sie w lewo to moje kciuki sie spotykają, a na esie nigdy w życiu! gałki są zbyt czułe, w nic nie umie trafić. Do zobaczenia na x link kai!
Tytek
Co racja to racja- granie w Halo 2 na DS2 to porazka. Nie mozna szybko i dokladnie celowac. Ale ze ja mam tylko balona i wlasnie DS2 z przejsciowka, totez jesli gram na splicie to czasami jestem skazany na DS2. Ale o wiele lepiej sie gra balonem. Za jakis czas zamierzam kupic nowego pada wiec bedzie to chyba "eSka" (patrzac na ankiete).
Wuj3k
Co tu dużo mówić pad Eseczka jest superowy.do wszystkiego
lolo
Grałem na każdym wymienionym padzie.
Teraz młucę na dualu, i to on mimo braku trigerów (nieszczęsne karabiny, przy słabym wciśnięciu przerywają) najbardziej mi odpowiada.
Velios
Ja też grałem jak do tej pory na wszystkich wyżej wymienionych padach i muszę powiedzieć, że po wielu miesiącach grania najbardziej jestem zadowolony z pada do PS2 (pomijając już nawet sentyment do Sony
smile.gif. whisper whisper... a tak wogóle to HalO rulez ...whisper
Stefek_Badyl
Chodzi o pada to grałem tez na wszystkich wymienonch wyzej ale najlepiej mi sie grało na balonie u kumpal veliosa co mi wtedy porzyczył pada i mi sie dobrze w hu.... grało pomimo duzej wielkosci pada ale ja jestem duzy i musze miesc duzego pada w rekach balon to jest fajny padzik niemam do niego zastrzezen ale ma jedna wade ktora po czasie beda szwankowac gałki i to jest ten bol tyle co chciałem powiedziec na ten temat arrow.gif cool.gif

velios pamietaj halo jest PRO zapamietaj to na zawsze arrow.gif laugh.gif tongue.gif
Tomaszek88
Widze ze nie jestem sam smile.gif

osobiscie tez gralem na wszystkich padach i wyszlo mi tak:

Eska jest mala i wygodna (mialem ja juz na starcie z xklockiem)
Balon jak dla mnie o wiele za duzy
DS wymiata pod kazdym wzgledem (chyba dlatego ze od dziecka gralem na konsolach sony) maly lekki i wygodny, zawsze wielbilem Psx i PS2 od poczatku premiery obu konsol wiec pad ten mi najbardziej odpowiada.

Mimo tego ze ma inne przyciski ( L i R ) to reszta jest w jak najlepszym pozadku smile.gif
CichyGrzmot
QUOTE(Tomaszek88 @ 23 11 2006, 01:23) *

DS wymiata pod kazdym wzgledem (chyba dlatego ze od dziecka gralem na konsolach sony) maly lekki i wygodny, zawsze wielbilem Psx i PS2 od poczatku premiery obu konsol wiec pad ten mi najbardziej odpowiada.

Mimo tego ze ma inne przyciski ( L i R ) to reszta jest w jak najlepszym pozadku smile.gif

Jeżeli trochę więcej pograsz w Halo na esce zmienisz zdanie (ta jak ja), uznasz że dual do Halo się nie nadaje.
Blim
Z wymienionych w ankiecie to zdecydowanie S, Dual odpada z powodu umiejscowienia gałek na tym samym poziomie, co mi zupełnie nie odpowiada. A najlepszy jest oczywiście pad do 360, na pewno się sprawdzi przy okazji Halo 3. smile.gif
Tomaszek88
Ja smigalem na DS2 i gralo mi sie bosko smile.gif
Yap
Z racji młucki w NGB ostatnimi czasy króluje eSka, ale Dual 2 również ma miejsce na półce. Bardzo wygodny pad jeśli chodzi o piłki od Konami.
kurczakov
Z gory pardoname za necroposting. Ale mam pytanie. Gral ktos w halo na tym padzie: http://www.allegro.pl/item214507522_wyprze...s2_xbox_ss.html

Jesli tak, to czy nadaje sie w ogole do grania w halo ?
Uzny
iksde, zapomnij o takich syfach, do halo jedynie Ska lub tez balon jesli masz wieksze łapy. Precyzja sterowania na podrobach jest naprawde slaba, nie mowiac juz o jakosci szeroko pojetych materialow tongue.gif
FiL4
http://www.allegro.pl/item216688729__jedyn...microsoft_.html

Jakby ktoś szukał oryginalnych eSek.
Wojtass
zielona najładniejsza
GRIZZ
CYTAT(FiL4 @ 18 07 2007, 13:03) *

oryginalnych ale nie nówek niestety... Chociaż po zdjeciach pady wyglądają na zadbane... dzisiaj pewnie zamawiam, zobaczymy ... Szkoda że M$ Polska przyciął w pałę i nie wprowadził tych akcesoriów do starszego x'a dry.gif

P.S facetowi zostało już około 20 padów, radzę sie zwijać. Ludzie przychodzą kupować bezpośrednio do jego sklepu więc ilość na allegro też się kurczy
_Bobek_
Właśnie przyszedł mi pad, ktorego zakupilem u tego kolesia.
Jezeli chodzi o stan, moge powiedziec, ze jest b.dobry+, jedynie lewa gałka jest troszeczku "powycierana", zadrapan i innych pierdół nie zauważyłem. Jesli ktos chce kupic pada, radze szybko to zrobic, bo kolesiowi zostalo zaledwie 10 sztuk.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.