no qrde to jest Midland f1, GP Australii no i wszedzie siedzibe podaja jako "near London" albo "outskirts of London" , nic wieccej nie wymysle hehe
Ja znalazłem na jednej stronce że na wyspie Guernsey ( koło kanału Le-mans ) będą mieli siedzibę - reszta stron podaje " near London "
na wyspie Guernsey jest siedziba kompanii a nie teamu chyba :roll:
sentinel
16 10 2004, 09:55
heh... nie pozostaje mi nic innego jak uzanać odpowiedź Red_'a. :-) nazwa teamu to Midland F1, debiut w Australian Grand Prix '06 natomiast siedziba mieścić się ma na peryferiach (outskirts) Londynu, a więc w Londynie (nie obok, nie w pobliżu - nie przypadkowo pytałem o konkretną miejscowość, wszak haczyk musiał być :-P).
Red_ - strzelaj (tak żeby zabić ;-)).
no to ja klasycznie pytam o auto

mysle ze proste dosyc
dobrze

dawaj nastepne
Obecny ranking:
1. Jakuza 51 pts
2. Red_ 49 pts
3. QIREX_RD 37 pts
4. INsejn 25 pts
5. TaKeShiX 7 pts
6. Mac1602 5 pts
7. Goju 4 pts
-. Beliaal 4 pts
8. Kubaa__ 3 pts
9. Pavlus 2 pts
-. Sentinel 2 pts
10. Sojer 1 pts
-. Grzybo 1 pts
-._GrZyBo_1 pts
-. asterix 1 pts
-. Luis de Souza Deco 1 pts
-. zabiłem SUPERMANA 1 pts
-. Desser 1 pts
_. Pablo_el 1 pts
[i]następny za dwa tygodnie, 29.10.2004
Zagadka tekstowa :
W latach siedemdziesiątych dwudziestego wieku , u amerykanów narodził się pomysł zrobienia małego ekonomicznego samochodu . Niestety auto po wyprodukowaniu niesprzedawało się zbyt dobrze bo amerykanie wsadzili do niego bardzo " ekonomiczne " silniki o pojemnościach 3.8 , 4.0 i 5.2 ( o mocach odpowiednio 90 ,95, 125 ) (...) . Auta te często pojawiają się w filmach , a najczęściej właścielami tych aut byli totalni frajerzy...
Pytanie : Co to za auto
sentinel
20 10 2004, 15:19
pytanie, na które może paść wiele odpowiedzi: od Pacerów, łacznie z wersjami DL Wagon, przez Gremliny, Ambassadory a nawet niektóre modele Dodge'a i innych ówczesnych potentatów - wiele z nich wyposażonych było w podobne silniki a w filmach jeździli nimi looserzy (bez skojarzeń ;-)). przydałoby się lekko sprecyzować.
Podałeś parę odpowiedzi ale tylko jedna jest trafna .
Dodam że hasłami reklamowymi tego auta były :
"wizerunek samochodu XXI wieku" czy "pierwszy szeroki mały samochód"
sentinel
20 10 2004, 16:18
wprawdzie nie mam pojęcia jak brzmiały hasła reklamowe samochodów sprzedawanych na terenie US w latach siedemdziesiątych, ale stawiam na AMC Pacer'a - to cholerstwo faktycznie wyglądało jak pojazd z przyszłości. :-)
dobrze - dawaj pytanie
sentinel
20 10 2004, 21:25
wypadałoby wprawdzie, bym zaczął zadawać nieco trudniejsze pytania, ale...
wybitnie sportowe auto, którego 6-litrowy, 400-konny, umieszczony centralnie silnik (V12), przenoszący moc na tylne koła, rozpędza tego potwora do ponad 250km/h. gdzie haczyk? ano tu: auto równie dobrze jak na torze sprawdza się... w otwartym, nierównym terenie (offroad). podaj nazwę (pełną!), kraj oraz rok produkcji.
Porsche Cayenne Niemcy 2003
Takiej odpowiedzi na pierwszy strzał sie zapewne spodziewałeś i prawdopodobnie nie myle sie ze jest ona nieprawidłowa.
sentinel
20 10 2004, 22:13
oczywiście masz rację - jest nieprawidłowa. :-P
ale przyznam, że takiej się nie spodziewałem. ;-)
Lamborghini LM002 1991 Włochy
Pewnie źle ale co tam
prawdopodobnie chodzi o MEGA Track, jest produkcji francuskiej, auto powstalo w 1995 roku
[b]Hmm Lambo toczy sie tylko 200 a MEGA Track jest IMO prawidłową odpowiedzią. No ale niech Sentinel sam to potwierdzi.
sentinel
21 10 2004, 13:44
potwierdzam: Mega Truck, francuz, '95.
Red_ - pytaj. :-)
ok

to teraz taki banal

jak sie nazywa jeden z najbardziej znanych w USA tunerow BMW i w ktorym roku firma zostala zalozona
chodzi mi o inna, starsza firme
Pablo_el
21 10 2004, 23:58
ALPINA 1961
[b]
moze Active Autowerke ale roku zalozenia nie znam strzele ze to byli w
1981
Jeszcze jedna możliwość :
Korman Autoworks , 1964
Alpina jest niemieckim tunerem
Pablo_el
22 10 2004, 10:22
Alpina jest niemieckim tunerem :twisted:
pytanie bylo o tunera ZNANEGO w USA a nie z USA
[b]
Tylko który jest NAJ-bardziej znany
sentinel
22 10 2004, 12:06
nie no, takie pytanie to istny totolotek: najbardziej znaną w jakich latach (inne były popularne w latach 70. inne w 90.)? najbardziej znaną wśród kogo - studentów, policjantów, emerytów? ;-) jak w ogóle zdefiniować która firma była kiedyś bardziej popularna na odległym kontynencie? proponuję opierać się na faktach historycznych, nie gustach czy wziętych z sufitu badaniach popularności. ;-)
Jezeli chodzi o europejska firme znana w ameryce to moze byc AC Schnitzer.
ok ok! juz uscislame pytanie

nazwa tej amerykanskiej firmy pochodzi od nazwiska wlasciciela, a produkty tej firmy i przerobki sa dostepne w duzej czesci sieci dealerskiej BMW w usa

dlatego mi chodzi ze najbardziej znana firma
sentinel
22 10 2004, 14:43
nie można było tak od razu? :-P - DINAN, 1979 r.
no wreszcie

troche nakrecilem ale dales rade
sentinel
27 10 2004, 18:36
siet... widzę, że spory zastój w temacie z mojego powodu - sory, zapracowany byłem. co by tu szybko... o, mam (poziom lekkopółśredni ;-)): ten powszechnie znany i podziwiany zwycięzca niezwykle prestiżowego wyścigu górskiego (Peak Pake w USA), wygrał swego czasu Mistrzostwa Azji i Pacyfiku zasiadając za kierownicą debiutującego w klasyfikacji Super 1600, a bazującego na seryjnym modelu, pojazdu. podaj imię i nazwisko wspomnianego kierowcy, markę i model debiutującego auta oraz rok, w którym odbywały się wspomniane mistrzostwa.
sentinel
27 10 2004, 23:30
źle... ]:->
Nobuhiro 'Monster' Tajima
Suzuki Ignis
rok mistrzostw 2001
mysle ze dobrze
sentinel
28 10 2004, 11:03
QIREX_RD Ignisa w mistrzostwach Super 1600, a ten miał miejsce w 2001 roku:
http://www.suzukisport.com/english/profile...ter_tajima.html
niniejszym uznaję odpowiedź Red_'a, zwracając jednocześnie uwagę na pewien szczegół: Suzuki Ignis to nazwa
seryjnego modelu, poprawna nazwa rajdówki brzmi Suzuki Ignis Super 1600.
sorry za obsuwe z pytaniem!
za to bedzie proste
co to za auto?? :
Niechce mi się szukać ale myśle , że to jest Ford F150
Ford F-150.
EDIT: Gdybym mial szybszy net to bylbym pierwszy
jednak troche poszperałem , nie jest to F-150 a Ford Triton
Odpowiedź na 99.6 % dobrze więc pozwole sobie zadać pytanie :
Jaki samochód pieszczotliwie przez fanów jest nazywany " Nessi " ( chodzi o model samochodu

) - Powodzenia
strzele
DAEWOO NEXIA
[quote]
strzele
DAEWOO NEXIA
zgadza się , dawaj pytanko
nareszcie..
noto co to
model i marka
to jest oczywiscie prototyp tylko czego ...
Pablo_el
2 11 2004, 20:57
stawiam na nowego MituWisi Lancera, ostatecznie Colt
Te lampy z przodu przypominają mi te z Brery...
...a więc myśle , że to wczesny prototyp Alfy Romeo 156
stawiam na nowego MituWisi Lancera, ostatecznie Colt
Tak To jest Baza dla EVO 10 zadawaj pytanie
....pablo :!: ty ŁAJZO za dobrze mnie znasz
Pablo_el
2 11 2004, 22:55
....pablo :!: ty ŁAJZO za dobrze mnie znasz

moze troszku
Model i marka pod jaka ten samochod wszedl do produkcji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.