Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyscigi - pytaj i odpowiadaj
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Pablo_el
nie smile.gif
Pablo_el
pierwsza podpowiedz

motocykl byl oficjalnie oferowany tylko w Japonii. Jedyny kraj na swiecie gdzie widnial on oficjalnie na liscie importera to ... Polska !!! Nawet w stanach sprowadzany byl wylacznie na zamowienie.
INsejn
Moto Guzzi moze?
Beliaal
SUZUKI GSX 1300
ale glowy nie daje
Pablo_el
to nie suzuki GSX 1300 ani zadne moto guzzi smile.gif

kolejna podpowiedz - do dzis mowi ze sie silnik tego motocykla to najlepsza rzedowa 4, a przyspieszenie i elastycznosc w przedziale od 0 do 150 ma lepsze niz Hayabusa czy ZX-12 R. Silnik ten wykorzystwany byl jeszcze w innym motocyklu ale jego nazwy nie podam bo byloby to za proste smile.gif
Jakuza
Suzuki GS500
Pablo_el
niet...
INsejn
Suzuki GSX 1400, ten ma rzedowy, 4 cylindrowy silnik smile.gif
Na zdjeciu widac, ze musi byc czyms chlodzony smile.gif
Pablo_el
nie - wiekszosc japonii ma rzedowa czworke smile.gif

Suzuki jest nadal produkowane oraz dostepne na calym swiecie "od reki"
Pablo_el
hmm czy mam zmienic pytanie? Bo cos jakos wam nie idzie a takie proste przecie....
nWo
[b]A jak zmienisz i wyjdze z pod deszczu pod rynne :?
Pablo_el
Akurat nie bedzie motocykl tylko dla odmiany pytanie textowe smile.gif
Jakuza
Akurat nie bedzie motocykl tylko dla odmiany pytanie textowe smile.gif

i gdzie to pytanie O_o
Pablo_el
Odpowiedz na poprzednie pytanie to Honda X4. Bardzo udany motocykl z silnikiem Hondy CB 1300 smile.gif

Tego samochodu nie trzeba chyba przedstawiac wink.gif Pytanie dotyczy jego twórcy. Jaki gatunek samochodu zdefiniowal ten pan i w jaki sposob tego dokonal ?
Jakuza
Niewiem czy dobrze zrozumiałem sens tego pytania ale...

Pan John Delorean zdefiniował to jako " astmatyczna upieczona puszka fasoli na kołach " , a dokonali to oczywiście włosi , bo auto wyszło z pod rąk Giorgetti Giugiaro z Ital Design .

Chyba o to chodzi wink.gif
Red_
John Delorean smile.gif
moze zdefiniowal coupe z aluminiowym nadwoziem ?? biggrin.gif
Pablo_el
chodzi mi o caly kultowy gatunek samochodw ktory do dzis ma swoich nasladowcow.
Red_
moze gatunek samochodow - gwiazd filmowych wink.gif
Jakuza
Niewiem , może samochodów powstałych na płycie podłogowej innego samochodu ( tutaj Lotus Esprit )
Pablo_el
może samochodów powstałych na płycie podłogowej innego samochodu
laugh.gif

jest to baaardzo znany gatunek ale bardzo malo znany fakt smile.gif I chodzi mi o naprawde DUZY gatunek smile.gif Qrde nie wiem jak jeszce was nakierowac zeby nie dac odpowiedzi na tacy wink.gif
Jakuza
Kolejny punkt mojej dedukcji :

Może aut robionych z nierdzewnej stali question.gif

( laugh.gif ) <-- Tylko bez takich proszę '-_-
nWo
Pytanie dotyczy jego twórcy. Jaki gatunek samochodu zdefiniowal ten pan i w jaki sposob tego dokonal ?

[b]cytat:
„Będzie tak bezpieczne, jak to tylko możliwe. Będzie pewne, niezawodne, wygodne. Jazda nim będzie wyjątkową przyjemnością. To nie wszystko. Zapewniam, że mój samochód będzie również zgrabny i elegancki”.

Mówiąc krótko.. auto miało wyprzedzac swoją epoke. Wizją auta naszpikowanego nowatorskimi technologiami, oferującego nowoczesne systemy bezpieczeństwa niespotykane w żadnych innych pojazdach.
Pablo_el
jejku jej. Czytajcie uwaznie -> Pytanie dotyczy jego twórcy a nie tego samochodu a nie samego samochodu smile.gif Odpowiedz jest TOTALNIE z nim niezwiazana
nWo
[b]Chyba juz kojarze. Autor chcial spełnic swoje American Dream on po prostu miał marzenie ktore udalo mu sie spełnić. Jak bohater filmów katastroficznych walczący o swoje marzenie z przeciwnosciami losu, jemu sie udalo. W pewnym sensie.
Pablo_el
[quote][b]Chyba juz kojarze. Autor chcial spełnic swoje American Dream on po prostu miał marzenie ktore udalo mu sie spełnić. Jak bohater filmów katastroficznych walczący o swoje marzenie z przeciwnosciami losu, jemu sie udalo. W pewnym sensie.
cieplo cieplo - kierunek dobry ale nie do konca
Red_
concept car smile.gif albo gran turismo smile.gif
nWo
[quote][quote][b]Chyba juz kojarze. Autor chcial spełnic swoje American Dream on po prostu miał marzenie ktore udalo mu sie spełnić. Jak bohater filmów katastroficznych walczący o swoje marzenie z przeciwnosciami losu, jemu sie udalo. W pewnym sensie.
cieplo cieplo - kierunek dobry ale nie do konca[/quote]

[b]to juz chyba nie wiem oco biega, kolo rezygnuje z 650 tys $ pensji rocznie za stanowisko prezesa koncernu GM ale rezygnuje i zakłąda wsłasna firme. Buduje fabryke w Belfascie, firme nazwał swoim nazwiskiem. i Dunno
Pablo_el
kolejny hint

jest tworca samochodu ktory zmienil oblicze ameryki na cale lata.
nWo
[b]Pablo ty sobie nie radzisz z zadawaniem pytań myślisz inaczej niż wszyscy :wink:

Jest twórcą Firebird'a jezeli to nie to, to co question.gif bo Oldsmobile Tornado rewolucją nie było
Jakuza
[quote][b]Pablo ty sobie nie radzisz z zadawaniem pytań myślisz inaczej niż wszyscy :wink:

tu się zgadzam tongue.gif

a co do pytania - już mi odpowiedzi brakuje

Moze chodzi o to że - auta produkcji amerykańskiej zaczynały korzystać z podzespołów innych marek ( silnik od tego , podwozie od tego )

Zresztą już sam niewiem...
Pablo_el
dobra, ostatnia podpowiedz.

Jaki samochod jest uwazany za PIERWSZY muscle car? Dodam ze odniosl niesamowity sukces rynkowy.
nWo
[b]Charger Dodge niby miałbyc tym pierwszym ale co to ma wspolnego z Deloran
Red_
Pablo przypomnij sobie ladnie pytanie i jeszcze raz przemysl te podpowiedzi :roll:
INsejn
Czy chodzi moze o typ samochodow z lat 80 typu tez Nissan, Datsun, czy Toyota Celica, o podobnej bryle ?
Pablo_el
jak jusz niejednokrotnie wspomnialem pytanie dotyczy TWORCY auta. Zobaczcie od jakiego modelu zaczela sie jego kariera w GM. Co ten model wniosl na rynek. Jaką jakość. Jaki nową KLASE samochodw (nie typ nadwozie tylko caly segment rynku !!!)
nWo
[b] John DeLorean był współtwórcą Firebirda - legendy amerykańskich muscle car

bo my jesteśmy tacy prości a ty taki skomplikowany :wink:
Pablo_el
[quote][b] John DeLorean był współtwórcą Firebirda - legendy amerykańskich muscle car

bo my jesteśmy tacy prości a ty taki skomplikowany :wink:

niet ale jusz blisko hyh.gif W koncu dobry kierunek tongue.gif
nWo
[b]John Delorean współpracował z Bill'em Collins'em były inżynier w General Motors. Obaj panowie chcieli stworzyc samochód legende. Wiekszą niż Chevrolet Corvette. Dodatkowo kolesie zlecili projekt samemu Giorgetto Giugiaro. On to bowiem zaprojektował skrzydlate dzwi. Chyba oto chodzi.

Heh
Pablo_el
[quote][b]John Delorean współpracował z Bill'em Collins'em były inżynier w General Motors. Obaj panowie chcieli stworzyc samochód legende. Wiekszą niż Chevrolet Corvette. Dodatkowo kolesie zlecili projekt samemu Giorgetto Giugiaro. On to bowiem zaprojektował skrzydlate dzwi. Chyba oto chodzi.

Heh

nie od tego modelu zaczela sie jego kariera w GM ! Zaczela sie w momencie kiedy zaczal pracowac w kierownictwie pewnej malej firmy GM i wypuscil rewolucyjny samochod ktory spelnial Americam Dream za rozsadna cene.

Qrde jak jutro nie powiecie to normalnie oddaje pytanie bo zalamka mnie bierze...
nWo
[b]Qrde mi sie już powoli intelekt gasi :x nic juz nowego nie dopowiem. (chyba)

Teraz inna sprawa icon_twisted.gif

Pablo_el
patrze ze jak nie ma czegos na googlach to nie znajdziecie... ok podaje poprawna odp i oddaje pytanie -> kto pierwszy ten lepszy

John DeLorean byl glowny konstruktorem Pontiaca GTO - slynnego muscle cara ktory bil wszelkie rekoerdy sprzedazy. Lamal on bowiem wszelkie zalozenia GM - tak duzy silnik w tak malym samochodzie klocil sie z filozofia firmy. Na pomysl takiego samochodu wpadl wlasnie DeLorean ktory zalozyl do swojego seryjnego pontiaca Big Blocka i jezdzil nim do pracy. W koncu jakis szef GM sie nim przejechal i powiedzial "kij z polityka firmy - produkujemy ale malo seyjnie" Doszlo do tego ze na na zaplanowane 15tys egzemplarzy sprzedano 30k tongue.gif Samochod ten stal sie definicja muscle cara na dlugie lata i jest bardzo poszukiwanym klasykiem. Jego nastepca (GTO Judge) byl rowniez wielkim sukcesem no ale potem przyszly lata 70 i wielki kryzys paliwowy...
Jakuza

Co to za samochód ( macie fragment żeby niebyło za prosto tongue.gif ) question.gif
Na bazie jakiego samochodu powstał question.gif
Pod jaką nazwą był sprzedawany w krajach Bliskiego wschodu

Skala trudności 2/10 - Powodzenia biggrin.gif
RoL
Szczerze mowiac, to g***o widac na tym zdjeciu tongue.gif . Przypuszczam jednak, ze moze chodzic o Olcita, ktory to bazowal na modelu Citroena Axela (chyba smile.gif ). Jesli jakims cudem trafilem, to oddaje pytanko :wink: .
Pablo_el
Daewoo Nexia
Opel Kadett, bodajze D
hmm nie mam pojecia
Jakuza
Daewoo Nexia
Opel Kadett, bodajze D
hmm nie mam pojecia

Szukaj wink.gif co do trzeciego smile.gif

Co do jakości zdjęć - to takie wychodzą z mojej komórki tongue.gif
Pablo_el
Daewoo Nexia
Opel Kadett E
Daewoo Nexia
Jakuza
Właśnie nie , Nexia ( ta nazwa obowiązywała tylko na Koreę i Europę Zachodnią , w m.in. Iranie czy w Rumunii gdzie także auto było produkowane , było sprzedawane pod inną nazwą - teraz do was pytanie : pod jaką nazwą question.gif )
INsejn
Moze pod nazwa Daewoo Cielo ?
Jakuza
Moze pod nazwa Daewoo Cielo ?

Wreście , zadawaj smile.gif
nWo
[b]No takiej odpwoeidzi to ja bym nie udzielił icon_evil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.