Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyscigi - pytaj i odpowiadaj
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Red_
czy chodzi moze o 1.9 dti biturbo 212 km ?? smile.gif

aha no i oprocz tego jeszcze miesiac temu zaprezentowali dieselki 120 i 150 km smile.gif
nWo
Chodzi chyba o Diesel Opla. Ta jednostka o pojemności trzech litrów, skonstuowana w technologii common-rail uzupełnia gamę wysokoprężnych silników, w której znajduja się stukonny 2.0 i 125-konny 2.2 DTI

Nowy napęd 3.0 V6 osiągający moc 177 KM i dysponujący momentem obrotowym 370Nm już przy 1900 obr/min. współpracowac będzie z 6-stopniową przekładnią manualną. Ta kombinacja będzie pozwalała rozpędzić, nielekki bądź co bądź samochód, do predkości 226km/h i uzyskać przyspieszenie 9,3 sekundy do setki. Nowa technologia powoduje, że średnie spalanie nie przekracza 7 l/100 km.
INsejn
Akurat nie o ten silnik mi chodzi. Podpowiem, ze jest to diesel o pojemnosci 1.9. Zastosowano w nim cos co do tej pory mialy tylko benzynowki. Prawdopodobnie bedzie mozna u nas kupic ta Vectre gdzies za poltora roku.
Jakuza
Silnik 1.9 CDTi (120 i 150 km )

System DPF firmy Opel/GM: innowacyjny filtr spalin dla silników wysokoprężnych W modelach Signum i Vectra z silnikiem 1,9 CDTI po raz pierwszy pojawia się bezobsługowy filtr cząsteczek, niewymagający stosowania żadnych dodatków, pozbawiony uciążliwości konwencjonalnych systemów DPF

o to chodzi question.gif
nWo
szajse wlasnie oto bo jak nie to ja juz nie wiem smile.gif
INsejn
Silnik 1.9 CDTi (120 i 150 km )

System DPF firmy Opel/GM: innowacyjny filtr spalin dla silników wysokoprężnych W modelach Signum i Vectra z silnikiem 1,9 CDTI po raz pierwszy pojawia się bezobsługowy filtr cząsteczek, niewymagający stosowania żadnych dodatków, pozbawiony uciążliwości konwencjonalnych systemów DPF

o to chodzi question.gif

Chodzi wlasnie o silnik 1.9 CDTi ale o mocy 212 koni. Tylko,ze nie chodzi mi o filtr spalin. Podpowiem, ze "cos takiego" perwszy raz zastosowano w Porsche, w modelu 959. Teraz poraz pierwszy znajdzie sie "to" w dieslach. Technika ta bedzie takze wykorzystana w Astrze.
Red_

Chodzi wlasnie o silnik 1.9 CDTi ale o mocy 212 koni. Tylko,ze nie chodzi mi o filtr spalin. Podpowiem, ze \"cos takiego\" perwszy raz zastosowano w Porsche, w modelu 959. Teraz poraz pierwszy znajdzie sie \"to\" w dieslach. Technika ta bedzie takze wykorzystana w Astrze.

chodzi o bi turbo ?? czyli podwojne sprezarki ?? smile.gif
Red_
Akurat nie o ten silnik mi chodzi. Podpowiem, ze jest to diesel o pojemnosci 1.9. Zastosowano w nim cos co do tej pory mialy tylko benzynowki. Prawdopodobnie bedzie mozna u nas kupic ta Vectre gdzies za poltora roku.

zobacz pare postow wyzej! napisalem czy chodzi o ten silnik!
INsejn
Tak jest dobra odpowiedz. Chodzilo oczywiscie o biturbo z sekwencyjnym doladowaniem (1 turbosprezarka odpowiada za niskie obroty a druga za wysokie)
INsejn

zobacz pare postow wyzej! napisalem czy chodzi o ten silnik!

A sorry nie zauwazylem tego, jakos przegapilem smile.gif
Red_
wymien nazwiska kierowcow na tym zdjeciu i napisz czemu 2 osoba jedzie na bolidzie wink.gif byla to bardzo charakterystyczna sytuacja smile.gif

nWo
ten w czerwonym kombinezonie jest uczniem biggrin.gif i uczy sie jak siejezdzi bolidem f1

a jedzie na bolidzie poniewaz nie bylo bolidow f1 dwumiejscowych
Red_
niestety nie laugh.gif
nWo
Mansell w środku, Senna na zewnątrz, Wielka Brytania 1992 na 100% Sennie na 52 okrążeniu padło auto, skrzynia biegów...Mansell go podwiózł.hyba nic specjalnego Senna startował z 3 pola startowego, najlepszego dostępnego w tym sezonie.. (rok Mansellowski, jak sie ktoś wyraził) ogólnie Williams miał cały czas olbrzymią przewagę przez cały rok
- czy taka odpowiedz ciebie zadowala biggrin.gif
Red_
jeszcze bym dodal ze bylo to na torze silverstone wiec mansell wystepowal przed wlasna publicznoscia smile.gif ayrtonowi zabraklo paliwa na ostatnim okrazeniu icon_twisted.gif bylo to w roku 1991 smile.gif

mniej wiecej sie zgadza smile.gif
zadawaj next question smile.gif
nWo
Jakiś banał smile.gif nie lubie zadawać trudnych pytań wole na nie odpowiadać.

Kto/jakim samochodem i jak daleko poleciał na hopie Fafe w Rajdzie Portugalii ?? smile.gif
TaKeShiX
Armin Schwarz / Skoda Octavia / 73.5 m /
nWo
poprawna odpowiedź
TaKeShiX
Urodzony w 1923, teksański automobilista i przemysłowiec. Zwycięzca (na Aston-Martin DBR) wyścigów 24-godzinnych Le Mans i Goodwood Tourist Trophy w 1959. W latach 1962-1970 produkował w Kalifornii samochody sportowe.........

question.gif Kto to question.gif

pytanie prościutkie, jak ktoś jest pewien to niech daje pytanie, nie czekając na potwierdzenie
Beliaal
shelby carroll to ma odpowiedź ale w ramach uczciwosci poczekam na potwierdzenie :>
nWo
Francois Bruere ???

a moje pytanie to :
1 - Rajd Szwecji
1 - Rajd Safarii
1 - Rajd Argentyny
1 - Rajd 1000 Jezior
1 - Rajd Australii
2 - Rajd Akropolu
5 - Rajd Katalonii
nie ukończył - Rajd Sanremo, wypadek
nie ukończył - Rajd Indonezji, silnik)
nie ukończył - Rajd Nowej Zelandii, wypadek)

i zdobył korone najlepszego kierowcy w Sezonie smile.gif

kto to ??
Jakuza
Tommi Makinen question.gif
nWo
tak to big Mac, zdobył wówczas 123 punkty masakrując obrońce tytułu McRae i tak zaczełą sie Era latającego fina biggrin.gif
Jakuza
W którym samochodzie przy regulacji ustawienia kierownicy , zmienia się również ustawienie panelu z Cyferblatem ( czytaj prędkościomierz , obrotomierz itp ) question.gif

Podpowiedź :
auto niedawno trafiło do produkcji
TaKeShiX
shelby carroll to ma odpowiedź ale w ramach uczciwosci poczekam na potwierdzenie :>

to poprawna odp

Francois Bruere ???

a to to nie wiem co[kto] to ma być, tym bardzej że dałeś zapytajniki czyli nie byłeś pewien [?], a pisałem......ehhhh widze że bez potwierdzania się nie obejdzie :?

żeby nie było zamieszania obowiązuje pytanie Jakuzy ale pkt dostaje Beliaal
INsejn
W którym samochodzie przy regulacji ustawienia kierownicy , zmienia się również ustawienie panelu z Cyferblatem ( czytaj prędkościomierz , obrotomierz itp ) question.gif

Podpowiedź :
auto niedawno trafiło do produkcji

Moze to Audi A6 ?
Jakuza
Nie

Podpowiem że chodzi o auto produkcji Japońskiej
nWo
żeby nie było zamieszania obowiązuje pytanie Jakuzy ale pkt dostaje Beliaal

ok wiec kiedy padnie odpowiedz na pytanie Jakuzy to zanstepne zadaje wlasnie Beliaal
INsejn
To moze chodzi o Lexusa LS430 ?
Jakuza
Niestety nie
nWo
Nissan 350 Z (ed)
Jakuza
tak , dawaj pytanie biggrin.gif
nWo
nastepne pytanie Beliaal smile.gif pozoadek musi byc cool.gif
Beliaal
Jakim samochodem jeździl loeb przed citroenem klasy wrc ??
Il Capitano
strzelam! peugotem 206!!!
Beliaal
chodzi mi o auto bezposrednio przed przesiadka na xsare
Jakuza
Chyba od początku był związany z Citroenem , jeżdził Saxo Kit-car potem przesiadł się do Xsary Kit-car a rok temu dołączył do teamu fabrycznego Citroena , gdzie jeżdzi Citroenem Xsara WRC
Beliaal
odpowiedź to saxo wiećprawidlowo o ile pamietam to zaczynal na pegocie ale nie dam glowy
Jakuza
Na jakim modelu studyjnym bazuje dzisiejszy produkcyjny samochód BMW 6 question.gif
Beliaal
1976 - 1979 630 CS
1976 - 1979 633 CSi
1976 - 1984 635 CSi
1978 - 1989 628 CSi
1979 - 1989 628 CSi
1987 - 1989 M6
o to chodzi o historie marki ??
Red_
BMW Z9 smile.gif
INsejn
BMW 6 ma zastapic Z8. A przod i tyl nawiazuje do BMW 7. Moze o to chodzi?
nWo
a mi sie wydaje ze Nowa BMW 6 bazuje na tej limuzynie BMW serii 7 - no ten okręt lagowy BMW bo wygląda dokładnie tak samo tyle ze jest mniejsza

nie lubie pytań o BMW :x
Jakuza
BMW Z9 smile.gif

Ofkoz dobrze , zadawaj pytanie Red_

Na jakim modelu studyjnym bazuje dzisiejszy produkcyjny samochód BMW 6

Napisałem wyraźnie , że chodzi o model studyjny , produkowanej teraz 6...
Red_
widzialem wczoraj 645i w poznaniu! taka czarniutka! piekna icon_twisted.gif

a teraz pytanko:

co to jest za bryka ??

nWo
Wczesna wersja 126 p biggrin.gif
Beliaal
stawiam na jakis wytwor japonczykow nie weim model siakowys daihatsu
Red_
Wczesna wersja 126 p biggrin.gif

no dosyc blisko smile.gif
nWo
hmm czyżby Beskid
mj
Śjakiś melex???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.