Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyscigi - pytaj i odpowiadaj
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Grzybo
Skoro istnieja kwizy o koszu i pilce noznej przyszla kolej na wyscigi. Tlumaczenie zasad chyba zbedne smile.gif. A wiec jedziemy z koksem...

Pierwsze pytanie brzmi nastepujaco:

Ile razy Tomy Makkinen zdobyl MS w WRC?
Jakuza
4 razy question.gif
Grzybo
Prawie smile.gif
red2000
no to 5 smile.gif
Jakuza
no to dobrze mówiłem
Grzybo
Jez, zadawaj nastepne!
Jakuza
Proste pytanie :

Jakie auto (marka i model ) w serii limitowanej sygnował swoim nazwiskiem Michael Schumacher question.gif
INsejn
Cos mi sie wydaje, ze to chyba Fiat Seicento.
Sojer
Dokladnie...

http://auto.gazeta.pl/im/894/z894253G.jpg

http://auto.gazeta.pl/im/894/z894252G.jpg

FIAT SEICENTO SPORTING
INsejn
Dobra to zadaje pytanie:
Jak nazywal sie sportowy model (pelna nazwa) Renault produkowany w latach 1971-1985. Dodam, ze jest to bardzo rzadki woz i wyjatkowy rarytas dla koneserow smile.gif
Sojer
Alpine-Renault A310 cool.gif
INsejn
No dobrze dawaj pytanko
Pavlus
Jesli ktos nie zada pytania w ciagu 3 dni, moze to zrobic kto inny smile.gif
INsejn
Renault 5 Turbo

Przeciez juz padla odpowiedz smile.gif
Jakuza
Sojer dawaj pytanko bo dobrze odpowiedziałeś
Sojer
Jaka nazwe nosily pierwsze samochody BMW produkowane od 1898 roku ? (ogolna nazwa dla wszystkich modeli produkowanych w tych latach!)
INsejn
Czy chodzi Ci o nazwe Dixi od nazwy firmy? Z tym, ze oni od 1898 produkowali Wartburgi a dopiero od 1904 Dixi. Ale cos mi sie zdaje, ze perwsze samochody BMW zostaly wyprodukowane w 1929.
Sojer
Czy chodzi Ci o nazwe Dixi od nazwy firmy? Z tym, ze oni od 1898 produkowali Wartburgi a dopiero od 1904 Dixi. Ale cos mi sie zdaje, ze perwsze samochody BMW zostaly wyprodukowane w 1929.

Chodzi o Dixi icon_twisted.gif
Anonymous
jesli chodzi o wyscigi to mozecie smialo mowic ze sie nie znam ale nie wiem jednej rzeczy
kumpel mi truje juz od jakiegos czasu ze niedlugo bedzie gran turismo z (tu uwaga) MOTORAMI W ROLI GLOWNEJ!!!!!!!!!!!
ja mu mowie ze takiego czegos nie ma i raczej nie bedzie a on dalej swoje bo przeczytal na wp
i tu jest moje pytanie
czy rzeczywiscie bedzie cos takiego czy nie??
Pavlus
Tutaj sie zadaje i odpowiada na pytania, wiec zanim cos napiszesz zapoznaj sie z ogloszeniami na tym forum.
Grzybo
jesli chodzi o wyscigi to mozecie smialo mowic ze sie nie znam ale nie wiem jednej rzeczy
kumpel mi truje juz od jakiegos czasu ze niedlugo bedzie gran turismo z (tu uwaga) MOTORAMI W ROLI GLOWNEJ!!!!!!!!!!!
ja mu mowie ze takiego czegos nie ma i raczej nie bedzie  a on dalej swoje bo przeczytal na wp
i tu jest moje pytanie
czy rzeczywiscie bedzie cos takiego czy nie??

Synku - czytaj topic i posty (spamerze jeden!). Przeczysc okulary!
L0SER
No to teraz ja:
Co przedstawia logo BMW i co oznacza sam skrot BMW?
INsejn
Logo BMW przedstawia symbol smigla, bo to kiedys byly zaklady lotnicze. BMW: Bayerische Motoren Werke.
Chyba o to chodzi smile.gif

To w takim razie moje pytanie
Kto przejal Seata, jaki koncern ?
Anonymous
no dobra wiec jeszcze raz
CZY BEDZIE GRAN TURISMO O MOTORACH CZY NIE????????
Grzybo
no dobra wiec jeszcze raz
CZY BEDZIE GRAN TURISMO O MOTORACH CZY NIE????????
biggrin.gif smile.gif :? sad.gif icon_evil.gif. Czy znasz przez przypadek topic "Pytania do LOSERA"??? Czytaj topici palo...
Grzybo
Logo BMW przedstawia symbol smigla, bo to kiedys byly zaklady lotnicze. BMW: Bayerische Motoren Werke.
Chyba o to chodzi smile.gif 

To w takim razie moje pytanie
Kto przejal Seata, jaki koncern ?

Nie jestem pewien. Czy jest to moze Volkswagen?
INsejn
Dobrze Grzybo, dawaj pytanko.
Grzybo
Co produkowal OPEL zanim przezucil sie na auta?
Jakuza
Rowery question.gif
Grzybo
Dokladnie! OPEL AG Rüsselsheim prodlukowal niegdys maszyny do szycia.

Zadawaj nastepne.
Anonymous
To może ja zadam pytanie podobne do tego z OPLEM, (moze bardzo proste ale co mi tam tongue.gif) tak wiec czym sie zajmowal SAAB zanim przerzucil sie na samochody ??
Anonymous
Co by nei bylo nudno - co znaczy Subaru i co oznaczaja gwiazdki w logo firmy (dla przypomnienia - 6)
Grzybo
Co by nei bylo nudno - co znaczy <a href=\"http://www.ntsearch.com/search.php?q=Subaru&v=54&src=zon\">Subaru</a> i co oznaczaja gwiazdki w <a href=\"http://www.ntsearch.com/search.php?q=logo&v=54&src=zon\">logo</a> firmy (dla przypomnienia - 6)

Ja pier/dole! Jezeli nie jestes na kolecje to stul pysk - nikt Cie o zdanie nie pyta. Mam (pipi) tlumaczyc zasady w detalach?!? biggrin.gif smile.gif :? :x icon_evil.gif
Jakuza
Co by nei bylo nudno - co znaczy Subaru i co oznaczaja gwiazdki w logo firmy (dla przypomnienia - 6)

Prościutkie duża Gwiazda to Subaru ( jako największa marka samochodowa w Japonii ) pozostałe gwiazdki przedstawiają 5 japońskich marek ( Toyota , Nissan , Honda , Daihatsu i Suzuki )

Podaj Imie i Nazwisko kierowcy rajdowego który w czasach panowania Grupy B - lata 1981- 1986:

zdobyl tytul Mistrza Świata WRC jadąc samochodem nie fabrycznym !!

ten sam kierowca rajdowy

za zbyt wczesny wjazd na punkt kontrolny na jedym z rajdów dostał 8 minut kary. Zespół dla którego wówczas pracował postanowil sie wycofać tracąc juz jeden ze swoich samochodów i wydal mu polecenie nie wyruszać do kolejnego odcinka. Lecz on odmówił, nie poddał się i resztę rajdu gonił czołówkę. Doszło do tego, że nie tylko dogonił czołówkę ale w efekcie wygrał rajd.

Nie znam kierowcy ale startował na Peugeocie 205 , przynajmniej tak mi się wydaje...
nWo
Tak jeździł on już znacznie puźniej w Peugeot, lecz zdobył mistrzostwo na innym samochodzie.

Grupa B miała swój rozkwit w latach 1981 wraz z nadejsciem Audi Quattro a jej koniec datuje sie na rok 1986 kiedy to Henri Toivonen rozbił swoją Lancia Lelta S4 jednocześnie ginąc w tym wypadku wraz z Pilotem Sergio Cresto

dla ułatwienia podam ze samochody grupy B to nie tylko Potwory, które pojawiły sie wraz z Audi ale też i te które jeździły znacznie wcześniej.

konkretnie podalem okres 1981 - 1986.

Zespół dla którego jeździł ten kierowca wycofał sie World Rally Championship lecz w następnym sezonie nie zmienił on samochodu i wspierany przez swoich przyjacół tym samym autem zdobyl tytuł mistrza.

mam nadzieje ze teraz juz nie bedzie wiekszego problemu

Pamiętajcie Imie i Nazwisko a nie jakim samochodem tego dokonał
Jakuza
QIREX_RD zadaj inne pytanie bo chyba na to nikt nie zna odpowiedzi sad.gif
Grzybo
QIREX_RD zadaj inne pytanie bo chyba na to nikt nie zna odpowiedzi sad.gif

Racja...
Jakuza
Wydaje mi się że chodzi tu o Lancię Deltę Integrale
Jakuza
Które marki samochodów mają w swojej ofercie auta z silnikami Wankla question.gif

Dla podpowiedzi dodam , że z silników Wankla korzystają tylko 2 marki samochodów na świecie .

Pytanie średnio-trudne
Jakuza
Obie nie trafne , Ford w swojej ofercie nie ma już aut z silnikiem Wankla , nie jest to również Chrysler .
Morty
Mazda, a drugiej marki nie znam wink.gif
Pavlus
Z tego co wiem z silnikami Wankla sa produkowane Mazdy, Daimler-Benz tez wykorzystywal te silniki do napedow dla samochodow sportowych. Mysle ze to Mazda i Mercedes.
Jakuza
Mazda - tak ( modele RX-7 a aktualnie RX-8 ) , Mercedes już nie produkuje aut z takim napędem .
Grzybo
Panuje zastoj i to pytanie chyba nigdy nie bedzie mialo konca. W zwiazku z tym zadaje nowe pytanie!

Jak wlosi nazywaja fanow Ferrari?
Jakuza
Co do mojego pytanka odpowiedź brzmi ŁADA ( produkuje model Samara z silnikiem Wankla , głównie dla policji )

Zdziwieni...
Jakuza
Panuje zastoj i to pytanie chyba nigdy nie bedzie mialo konca. W zwiazku z tym zadaje nowe pytanie!

Jak wlosi nazywaja fanow Ferrari?

Niewiem dokładnie jak to się pisze ale chodzi tu chyba o Scudettich
Grzybo
Niestety nie.
Grzybo
Oke, pytanie chyba zbyt trudne.
Odpowiedz brzmi "Tifosi".

Nowe i latwe pytanie:):

Ktory koncern kupil pare lat wstecz Rolls Royca?
Jakuza
proste , BMW

Moje pytanie :

Jaki samochód ( Marka , model ) jest wg. raportu usterkowości TUV na rok 2004 w grupie aut od 1 do 3 lat najmniej usterkowy question.gif
Kubaa__
Toyota Yaris (??)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.