Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: N-Gage
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Cegla
Telefon z tego z (pipi) i konsola tez : P. Piec gier na krzyz.

Mi najbardziej do gustu przypadl Ghost Recon 2 - zdecydowanie numer 1 na n gage, (pipi) sterowanie, grafika, dzwiek - cud miod i orzeszki.
Dalej, polecam simsy - nawet rozbudowane, da sie pograc. Jezeli lubisz platformery, to sa dwa godne uwagi pandemonium i rayman - zdecydowanie wybieram tego drugieo. Pandemonium ma ladniejsza grafike w pseudo 3D, ale daje duzo mniej mozliwosci. Pilki w wersji na jednego gracza wszystkie sa srednie, a i wyczekiwany call of duty okazal sie byc totalna kupa.

Reasumujac, tytuly na ktorych sie nie zawiodlem to:

1Ghost Recon
2Simsy
3Rayman
4Tomb Rider
5Tony Hawk.

Jest jednak tez sporo gier ktorych jeszcze nie testowalem.
Voo
Telefon z tego z (pipi) i konsola tez : P. Piec gier na krzyz

Pięć to może przesada, chociaż zdaję sobie sprawę, że nie ma duzo ciekawych pozycji. Jednak nawet kilka dobrych gier to i tak dla mnie kupa grania, w koncu ten maluch to i tak dla mnie tylko "dodatek" do stacjonarnych sprzętów jak zreszta pewnie dla każdego. No i kurde wygodny czy niewygodny ale jednak telefon tongue.gif

No i powiedzmy to sobie szczerze - mało gier, jeszcze mniej hitów, za to zdobyc je jest, hmmm.... łatwo.
Cegla
dokaldnie, to jest duza zaleta. Zreszta sam telefon oferuje soba duzo opcji. Wkurza tylko strasznie slaba bateria (jezeli sluchamy mp3 lub gramy) i bardzo mala karta w komplecie -30 mb? Co to jest? Jak tylko PSP bedzie w jakiejs przystepnej cenie, sprzedam n gage kupie normalny telefon i PSP.
Shiva
Baterie trzeba od razu kupić litowo-polymerową, najlepiej 1200 mAh, a nie bawić się w standardowe wynalazki (li-ion 750 mAh).

Cegla, karta 128MB kosztuje 50 zł, więc nie wiem co to za problem. :wink: Mnie wkurza tylko kiepska ergonomia.
Cegla
Ani mysle jeszcze inwestowac w ten telefon ; )
A tak na serio, planuje niedlugo sprzedac n gage, nie chce w niego ladowac jeszcze kasy. Chyba, ze mnie jakies nowe gry zaskocza, wtedy moze sie szarpne:)

Lapy sie srednio ukladaja na obudowie, jak mocniej pocisnie sie wskazujacymi palcami to komorka dziwnie zsuwa sie w dol dloni - niby normalna kolej rzeczy ale w GBA jakos lepiej to rozwiazano.
Shiva
Ślizga się, bo łapy są spocone - złe tworzywo.

shi
Cegla
Wyglad kosztem ergonomi. Wiadomo sprzedaje sie to co lepiej wyglada.
Voo
narazie poślizgów nie stwierdziłem, pewnie dzięki temu gumowemu "zderzakowi" wokół telefonu. Jedyny zarzut co do ergonomii n-gage qd jako konsoli (jako telefonu mam znacznie więcej) mam taki, że nie mam co zrobić z paluchami wskazującymi (nawyki z dualshocka i gba wink.gif ). Ciągle podświadomie szukam jakichs klawiszy dla nich.
..::XMANiAK::..
za ile mozna sprzedac THPS1 i Tomb Raidera orginal?? Moze jest ktos chetny smile.gif

Fon jedynie oplaca sie w obecnej promocu 520zl + 2 org. gry
fagg
jeszcze pathway to glory jest niezle i aphalt gt...co do fify do 2004 imo jest fajniejsza...
Shiva
Nie wiem co wy marudzicie, mnie wystarczaja Simsy czy Pandemonium, nie mówiąc o Tomb Raiderze. Ot, pograć 5-10 minut, jak gdzieś jadę. Rewelacja.

Poza tym popatrzcie na zapowiedzi - nie jest tak bardzo źle. Trochę to przypomina line-up`y Nintendo - mało, ale w miarę dobrze. :wink:

Największe rozczarowanai to dla mnie na razie Sega Rally i Crash Nitro Kart. Piekne, cudowne gry, a w obu skopano do bólu sterowanie (tragedia).

shi

PS. Call of Duty "nawet nawet".

PS. Też mi się wydaje, że wersja 2004 Fify jest lepsza.
Voo
jeszcze pathway to glory jest niezle

ano własnie, strona gry wygląda dosyc imponująco i pewnie w najblizszych dniach w to zagram (niech tylko przyjdzie mmc z allegro icon_twisted.gif ) A w lutym polskie The Roots...
Cegla
Call of duty nawet nawet? A nie przeszkadza Ci to, ze nie widzisz nic poza czubkiem nosa ;> ew. czasem da sie dojrzec lufe od karabinu wink.gif

Wlasnie ten pathawy podobno jakis duzy jest, ktos wie ile wazy?
Voo
Spakowany rarem całe 48 mega. Ale nie wiem czy to jeszcze jest beta czy już ostateczna wersja (na osiołku był komentarz do pliku identycznej wielkości że to beta, ściągałem z ngage.pl i takiej informacji nie było)
Cegla
Dzieki smile.gif

Jak zagrasz to powiedz czy gierka warta jest wydawania 50zl na karte. wink.gif
fagg
warta.. icon_twisted.gif
Spakowany rarem całe 48 mega. Ale nie wiem czy to jeszcze jest beta czy już ostateczna wersja (na osiołku był komentarz do pliku identycznej wielkości że to beta, ściągałem z ngage.pl i takiej informacji nie było)

od jakiegos czasu jest juz pelna wersja smile.gif
http://www.n-gage.com/pl-PL/home/

pozatym na serisach bylo duzo rekman POG i w mailach

ps. rozpakowany zajmuje ok 60mb
Voo
o cholera, Pathway robi duże wrażenie, gra ma niesamowity klimat. Ponura muzyka jak z wojennego filmu, szczegółowa grafika utrzymana w szaro-burej tonacji. Trzeba kombinować, jedna misja potrafi trwać kilkadziesiąt minut. To napewno nie jest gierka do autobusu. Kurde normalna wojna w telefonie 8O Jak po pierwszej misji pokazało fotkę mojego żołnierza. którego mi zabili, w tle smetna muzyczka to normalnie mi gul w gardle stanął wink.gif Jeśli jeszcze ktoś tego nie próbował a ma ochotę na długą nasiadówkę i bardzo powazny jak na handhelda tytuł to gorąco polecam.
Artix
Akurat mi N-Gage w rękach leży wyśmienicie wink.gif. O Pathway to Glory słyszałem wiele dobrego, muszę w końcu przetestować.

P.S. Dla mnie N-Gage to przede wszystkim telefon (w dodatku z masą funkci), a że ma przy okazji kilka(naście) świetnych gierek to już w ogóle wypas smile.gif.
fagg
wlasnie z listy wydawniczej spadl driv3r..
ehh
Shiva
Ktoś wie, jak włączyć w N-gage`u blokadę klawiatury?

shi

PS. I ile trzyma wam bateria. Kupiłem nówkę Maxwela (li-pol 1200 mAh) i coś jest nie tak - trzyma dwa dni. :?
marshall
Jesli dobrze pamietam to Menu+* :wink:
fagg
guzikiem ktorym wylaczasz telefon..
na samym dole listy jest "zablokuj klawiature"
Shiva
Dziekuję, w życiu bym tego nie znalazł. smile.gif
Dziekuję, w życiu bym tego nie znalazł. smile.gif

trzeba bylo instrukcje poczytac tongue.gif
Voo
"Dostalismy" ostatnio King of Fighters Extreme i SSX Out of Bounds. Wysyp gier że hoho (jak na n-gage wink.gif ) Ktoś testował? No i co z Alien Front i WWE Aftershock - miały sie ukazać jakoś teraz ale nigdzie nie widze o tym wzmianki.

P.S. No to teraz pierwsze w kolejce jest "nasze" The Roots smile.gif
KOF-nielubie tej serii wiec dla mnie mizeria [ale podobna beta chodzila szybciej]
SSX-moze byc ale lepszy jest THPS smile.gif
WWE-tak jak w przypadku KOF bez nawiasu smile.gif
Alien Front-wycofali ta gre
Voo

wąż w 3D za free, całe 8,6 na gamespot wink.gif

http://www.n-gage.com/snakes/main.jsp
helciio
ja mialem juz 2 n-gage a 3 kupilem dziewczynie ....
Uważam iż jest to świetny sprzęt i kopie zad każdemu advancowi a gry nie są drogie..
fagg
jakis czas temu wyszedl vsun emulator snesa na s60..
z innej beczki..korzysta ktos z areny?
emulator spoko lecz troche wolno dziala confused.gif ale np. Final Fight 1 lub 2 dziala w maire dobrze

juz teraz wystarczy czekac na emu GBA tongue.gif
Voo
BAFTA (British Academy of Film & Television Arts) przyznawała ostatnio nagrody dla najlepszych gier w 2004 roku. W kategorii HANDHELD nominowano:

Colin McRae Rally 2005 Codemasters/Ideaworks3d Ltd
Fire Emblem Nintendo of Europe/Nintendo Company Ltd.
Harry Potter & the Prisoner of Azkaban Electronic Arts/EA Games
Pokémon FIRERED and LEAFGREEN Nintendo of Europe/Game Freak Inc.
Star Wars Trilogy Ubisoft/Lucas Arts
The Legend of Zelda: The Minish Cap Nintendo of Europe/Nintendo Company Ltd.

a wygrał... tak jest - COLIN na N-Gage. Gdyby jeszcze nokia umiała promować tę platformę...
blancio
parodia...jak taki colin mogl wygrac z Minish Cap ? tongue.gif
Voo
nie wiem, graficznie gierka zbliza się do wersji z psx-a, tak mi się przynajmniej wydaje (siłą rzeczy w Colina na psx grałem dość daaawno wink.gif ). Nie da sie ukryć, że do czasu WRC na PSP lepszych rajdów na handheldy nie będzie. Może to sie spodobało szanownemu jury wink.gif
zamiast Colina powinno byc Pathway of Glory
blancio
a ile cm szerokosci i wysokosci ma ekran N-gage ? ;]
4096 kolorów (12 bit); 176x208pix
blancio
przeczytaj jeszcze raz mojego posta tongue.gif
przeczytaj jeszcze raz mojego posta tongue.gif

no wystarczylo przeliczyc tongue.gif

4,5 na 3,5 [tak okolo]
Kondrackeyski
Nie kazdy jest taki dobry z matmy jak ty XMANiAK tongue.gif
Nie kazdy jest taki dobry z matmy jak ty XMANiAK tongue.gif

wiekszosc programow graficznych ma opcje wymiarow w pixelach wystarczylo podac a potem zeby pokazalo w cm tongue.gif wink.gif
blancio
ja teraz nie moge nawet photoshopa miec bo by mi pol dysku zajal biggrin.gif
Voo
raz: trwaja prace nad nową wersją n-gage, przy czym chodzi tu o zmianę designu, podobnie jak było w przypadku klasyka i QD

dwa: RedLynx, producent Pathway to Glory zrobi na N-gage kolejną grę strategiczną, która będzie sie rozgrywac na Karaibach w XVII wieku. Miło smile.gif
Kaczor_666
Mama nadzieję, ze nikt mi ionder za to nie urwie ale :
"Skąd najlepiej zasysać giery na n-gage'a ? Jest jakiś sajcik może czy na p2p szukać ?" icon_twisted.gif icon_twisted.gif pozdro hehe cool.gif
Mama nadzieję, ze nikt mi ionder za to nie urwie ale :
\"Skąd najlepiej zasysać giery na n-gage'a ? Jest jakiś sajcik może czy na p2p szukać ?\"  icon_twisted.gif  icon_twisted.gif pozdro hehe cool.gif

na mircu jest tego duzo [np. #MOBiZONE] , zobacz tematy na E#D tam sa linki smile.gif a jakich gier szukasz smile.gif
Kaczor_666
jeszcze żadnych ale najprawdopodobnie w tym tygodniu zakupię N-gagea QD(najpierw muszę moją obecną komórę sprzedać). Chciałem wiedzieć jak z grami. Jeszcze jedno czy n-gage obsługuje karty mmc większe od 256mb ? Gdzieś czytałem, że nie ale nie jestem pewny tego.
Voo
gry bez problemu sciagniesz z netu

nie ma ich wiele (kilkadziesiąt tytułów w sumie) ale przynajmniej kilkanaście jest imo wartych zagrania i powoli ich przybywa. W zasadzie wszystko co ukazało się w ciągu ostatnich kilku miesięcy to bardzo solidne tytuły (Ashen, Asphalt Urban GT, CMR2005, Pathway to Glory, X-Men legends, KOF) Do tego bardzo fajny emu GBC

co do kart - a ja słyszałem ze do 512, ale nie mam pewności. Sam korzystam ze 128 i mi wystarcza, i tak mieści się kilka gier.
Kaczor_666
Okej dzięki wielkie, ja zamierzm kupić 256mb do mp3. Wszystkie karty mmc działają ?
fagg
na jednej ze stron jest lista wszystkich kart mmc ale dzisiaj padla i trzeba poczekac .. .. . . .. z tego co wiem to preteca dzialaja do 512.. . .a i sa 2 albo 3 karty 1 GB ktore dzialaja ale jak pisze lista bedzie za jakis czas
Voo
Okej dzięki wielkie, ja zamierzm kupić 256mb do mp3. Wszystkie karty mmc działają ?

hmmm.... skoro zamierzasz kupić QD to jak chcesz słuchać mp3? Ten model nie ma odtwarzacza mp3.

Od razu dodam, że IMO warto poświęcic to mp3 dla ogólnej wygody i fajnego designu QD. Ale pewnie inni uważają dokładnie odwrotnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.