..::XMANiAK::..
6 04 2005, 06:04
juz jest

COOP ROX
na pierwszy rzut oka gra prezentuje się imponująco

Kolejna z wydanych ostatnio na n-gage świetnych pozycji
Kaczor_666
8 04 2005, 11:38
gierka zje.bista, szkoda tylko, że animacja to taka padaka i coś nie wierzę, że to chodzi stale w 20fps. A jak sięgra w tego coop bo nie miałem okazji pograć, nie mam kumpli z ngagem. Tak jak w Pandore na live czy coś ? Nie da sięgrać w to online przez arene ?
8 04 2005, 13:44
sa 2 tryby MP:
COOP
i to Mercenraries vs ... [1 gracz jest tpp, drugi fpp]
Słyszeliście że N-gage QD są w Stanach za 99$? Mam zamiar sobie kupić, tyle że jest dwuzakresowa i nie wiem czy w Polsce będzie cykać? Wie ktoś coś na temat sprowadzanych N-gage'ów, działają czy nie???
A ja nierozumiem dlaczego was tak ciągnie do n-gejów ,moze ktoś wytłumaczyc ?
bo to dobry kawalek hardware'u
Kaczor_666
7 05 2005, 22:16
bo to słuchawka a nie tylko konsola, nie ciągnie mnie do dźwigania takich kolosów jak psp czy nds w kieszeni, a raczej w plecaku bo tylko tam wchodzą te nowe "kieszonki" (jeszcze GBA nosiłem). Ale spoko graj jak lubisz, wiem tylko, że mój kumpel gra na NDS tylko w domu
8 05 2005, 13:55
@shady
-emulatorki [od ZX do SNESa]
-gierki java,sis, retail

-muza
-duze karty na filmy,itp
W końcu se n-gage'a kupiłem

. Mam wersję 3.3, słyszałem cuś że jak się ma ponad 2tyś plików to coś tam pada. Prawda to czy nie? Niektóre gry mają po 1,9tyś 1,8tyś plików (same gry a gdzie tu jeszcze duperele, ktore są poza grą) no to co wtedy? Jaka jest najlepsza gra w która graliście? Dużo osób gra na n-gage arena?
15 05 2005, 13:17
im wiecej plikow tym gra dziala wolniej
To zauważyłem

. Ale czy jeżeli ma się ponad (jakąś dozwoloną liczbę plików), to czy coś się dzieje. Jeżeli tak to jaka jest ta "dozwolona liczba plików"? Słyszałem że N-gage v3.3 zawiesza się gdy ma ponad 2,5tyś
Już wiem (ale tylko część

, jeżeli będzie za dużo plików i telefon się wyłączy, trzeba lekko wysunąć kartę pamięci, później włączyć telefon. Gdy się włączy dosunąć kartę pamięci i przez explorera skasować nadmiar plików. Tyle że nadal nie wiem ile jest dozwolone dla poszczególnych wersji. Ja mam v3.3 i słyszałem że 2,5tyś.Wie ktoś czy to prawda i ile można w ogóle?
16 05 2005, 12:37
sam sie przekonaj

wrzuc 3tys plikow i zobacz reakcje
hehe, dobry pomysł

. wolałbym to jedank wiedzieć bez kombinowania. Zna ktoś strony gdzie są wypisane wszystkie bugi n-gage'a? Bratu ostatnio wyskoczył "main error" i nie wiadomo co zrobić

. Raz udało mi się włączyć telefon i błąd nie wyskoczył, ale gdy bateria się rozładowała to znowu to samo. Gdzie są strony z bugami i "lekami
" na nie?
N-Gage rulzzzzzzzz! Dzięki mej konsolo-komórce zaliczam kolokwia bez większych problemów! Najlepsza ściąga wszechczasów

!!
30 05 2005, 18:43
dla fanow gier online
udalo sie zlamac Arene [cos jak Xlive, i to do PS2, tyle ze sie laczy przez GPRS], by grac za FREE wystarczy blutouch podpiac do pc [na np. usb] opowiednio go skonfigurowac posiadany BT [udostepnic polaczenie netowe] oraz np. PtG, Wormsy ktore zostaly zlamane by grac online
wyszla polska gra - ROOTS
MasterShake
4 06 2005, 07:38
ok,a jak to jest,mam 2 pytania
1)Czy można mp3 ustawić jako dzwonek?
2)Gdzie można pobrać aplikacje na n-gage?Np divx player itp
7 06 2005, 07:24
2. mirc, forum o NG,itp
@StasiuZeWsi (fajny nick

): z tego co wiem, to N-Gage pracuje na systemie Symbian, wiec aplikacje dla tego systemu powinny dzialac, dlatego szukaj od razu progsow do Symbiana (jest tego duuzo).
Tak mp3 możesz jako dzwonek ustawić. Tyle że (przynajmniej u mnie v3.3) musi on być zapisany na karcie pamięci bo jak wrzucasz na telefon to nie wykrywa pliku w wyborze dzwonQ.
Strona gdzie (ponoć) jest wszystko o i na N-Gage:
www.nng-team.pl
25 06 2005, 08:33
podajcie jakies fajne programy do N-G [fona ma na jakis czas-tymczasowy]
i mam taki problem, ustawilem sobie dzwonek nokii i nieslusze syglanu jak ktos pusza czujki tak samo jak wezme swojego wava [ze 15s]
być może to już było w tym temacie ale nie chce mi się czytać wszystkich stron. Mam pytanie.Na których telefonach z symbianem można odpalać gry z ngeja?Z tego co wiem jest taka możliwośc na siemensie sx1, można na innych?
26 06 2005, 17:18
6600 ale niektore gry maja "bledy graficzne" niepozwlajace grac
@Xmaniak
Niestety (dla nielubiących głuchaczy "stety"), N-Gage ma małe (około 1 sekundowe) opóźnienie w włączeniu dzwonka.
26 06 2005, 21:03
a nie jakiegos apzu by ten dzwonek wlanczal sie keidy sluszec pikanie w gloskikach bo gdzies go widzialem ale nazwy nie pamietam
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 25 06 2005, 07:33)

podajcie jakies fajne programy do N-G
Przede wszystkim polecam emulatory - SNES, GBC, NES(Contra i Mario rula

) i MAME (chyba - chodzi o te najstarsze gry z automatów - nie sprawdzałem tego jeszcze osobiście). U siebie mam jeszcze Smart Movie do filmów. To i gry (np. Splinter Cell:CT, Pathway to Glory, Asphalt i Ghost Recon) i starczy na dłuuugi czas
Tu warto wspomniec, iz niektore emulatory [vSUN, vNES] obsluguja bezprzewodowy [Bluetooth] multiplayer. Calkiem porzadnie gra sie w takie np. Contra na dwa telefony.
Jak się nazywa emulator segi na N-gage ??
MegaDrive / Genesis - PicoDrive [Najnowsza wersja z 15.02.05 - 0.25]
Sega Master System - SMS Plus S60 [Najnowsza wersja 1.04]
Emulator Master System odpala rowniez tytuly z GameGear.
Przepraszam jeśli kogoś wkurzę tak elementarnym zestawem pytań, ale w temacie softu na N-Gage nie wiem nic, a zastanawiam się nad zmianą telefonu - więc pomyślałem, że jak już kupować to fiński sprzęcik i przede wszystkim z grami

(że o odtwarzaniu MP3 nie wspomne

)
Mam więc trochę pytań:
Zakładając że kupię telefon standardowo nówkę w sklepie to:
- czy karty pamięci do telefonu to standardowe karty Flash wykorzystywane np. w aparatach cyfrowych?
- jak jest z oprogramowaniem (chodzi mi głównie o gry) które ściąga się z netu - jestem mniej więcej świadom jak się przerzuca dane z kompa na karty Flash ale co dalej - czy standardowy system operacyjny telefonu/konsolki pozwala na odpalanie "piratów", emulatorów i innych takich wynalazków?
Bo nie ukrywam, że najwiekszą ochotę mam po prostu na kupienie telefonu, dużej karty pamieci (np. 1giga) wrzucenia tam gier i muzyki i emulatorów (tu jest moja słabość)
Ok. Przede wszystkim powinienes sie zdecydowac na model. Zwyklego N-Gage czy tez wersje QD. Ta pierwsza posiada radio i odtwarzacz mp3, oraz stereofoniczny dzwiek. Druga wiadomo, mniejsza, przyjemniejsza, ale radia nie posiada, a mp3, owszem, odtwarzac mozna, ale przez odpowiedni soft, i beda one w mono. Wszystkie gry oczywiscie chodza na obu telefonach i nie roznia sie one systemem operacyjnym.
Jesli chodzi o gry to mozesz:
- Odpalac gry napisane specjalnie dla Ngage
- Odpalac gry napisane dla systemu operacyjnego Symbian, jaki posiada Ngage
- Odpalac gry Java. Tu zaleznie od tego dla jakiego telefonu napisana zostala gra, beda one chodzic roznie. Czasem na pelnym ekranie, czasem na polowie, czasem wcale. Warto zwrocic uwage czy gra jest pisana dla Series 60.
Instalowanie oprogramowania i gier nie jest kwestia wlozenia karty do czytnika MMC i przegrania plikow. Instalki Symbian to pliki *.sis i je wlasnie w telefonie instalujesz. Z Ngage dostajesz plytke z softem i mozesz instalowac pliki owe przez program na plycie zawarty, lub mozesz przeslac go na telefon za pomoca Bluetooth. Zostaniesz spytany czy chcesz zainstalowac program w pamieci telefonu, czy tez na karcie, o ile taka bedziesz posiadal.
Jesli instalujesz na telefon, musisz pamietac, ze potrzebne miejsce do wykonania operacji to conajmniej dwukrotnosc wielkosci programu. Program zostaje wyslany do telefonu, tam odpala sie instalacja. W przypadku programu z plyty Ngage postep widzisz na ekranie komputera. W przypadku instalacji na telefonie, pasek postepu masz na ekraniku.
Wszystkie emulatory i cala reszta to pliki *.sis, czyli pliki instalacyjne. Instalujesz je na telefonie jednym z dwoch sposobow, ladujesz romy przesylajac je przez Bluetooth lub przez program [w przypadku starszej wersji Ngage rowniez przez USB] z zainstalowany z CD i grasz.
Karta MMC - Z tym bywa roznie. Nokia informuje, ze najlepiej posiadac karte wielkosci nie wiekszej niz 128 MB. Wszystko ponad te wielkosc jest niepewne, w zaleznosci od firmy. Moge powiedziec, ze jesli kupisz karte 512 firmy znanej, np. SanDisk, bedzie ci ona chodzic sprawnie. 1GB to troche za duzo. Nie chcial bys wpakowac sie w koszta by potem karta okazala sie niezgodna lub wykrywalna tylko w polowie. Jest na sieci wiele miejsc, gdzie mozna sie rozeznac jakie karty, jakiej wielkosci i jakich firm ludzie sprawdzali i z jakim skutkiem.
Moja opinia: Ngage QD, karta MMC 512 mega, zestaw emulatorow i romow i masz wiecej grania niz ci zycia starczy.
Dzięki wielkie

Choć ciągnie mnie do pierwszego modelu N-Gage ze względu na stereofoniczny dźwięk.
Właśnie - przy okazji zadam takie pytanko: chciałby ktoś wymienić N-Gage classic (może być tylko standardowy zestaw, choć mile widziana bylaby jakaś karta MMC

) na Dreamcasta (wersja europejska nie mająca problemów z odtwarzaniem kopii zapasowych) w bardzo dobrym stanie z: dwoma orginalnymi padami Segi, dwiema memorkami (orginalna VMU (200 bloków) i nieorginalna (800 bloków) - saevów nie gubi

. Do tego mogę dorzucić płytki z grami min. Soul Calibur, Quake 3, DoA2, Demsha de Go! 2, Head Hunter, Shenmue, Metropolis Street Racer. Mogę dopłacić
6 11 2005, 09:05
a ile bys doplacil

[ngej classic+128mb+bateria 2dni trzyma bo uzywalem czesto fona jako mp3player

]
QUOTE(Antares @ 3 11 2005, 13:11)

- jak jest z oprogramowaniem (chodzi mi głównie o gry) które ściąga się z netu - jestem mniej więcej świadom jak się przerzuca dane z kompa na karty Flash ale co dalej - czy standardowy system operacyjny telefonu/konsolki pozwala na odpalanie "piratów", emulatorów i innych takich wynalazków?
Zassane z netu działają dobrze. W classicu wrzucasz je tylko na kartę przez USB i grasz. Wszystko w folderze System, a pliki gry w apps i w folderze z kodem gry (można mieć więcej niż jedną gre na raz). Jeśli poszukujesz gier do zassania to poszukaj na pewnym forum

(nie na tym

) A tak przy okazji lista wszystkich gier na N-gage
http://ngage.pl/gry.phpCo do karty to mam u siebie Kingston+ 256 (ok. 80 zeta kosztuje) i wszystko działa. To jest link do stronki na której jest napisane jakie karty o jakiej pojemności powinny działać :
http://ngage.pl/mmc.phpA ja mam takie jedno pytanie (głupie troche) : Gdzie jest napisane jaką mam wersję softu w N-gage?? Nie mogę tego znaeźć....
6 11 2005, 15:55
@Antares masz juz pelna skrzynke PW wiec pisze tutaj - cena to 450zl
Gdzie jest napisane jaką mam wersję softu w N-gage
jak masz FExplorera to wejdz w jego 'opcje' , potem 'telfon' i 'informacje'
OK dzięki. Znalazłem - ma v 3.30
Pawel1992
18 11 2005, 18:07
Mialem QD koledzy z pod bloku maja classica.
Do qd mp3 mozna dograc. Dzwiek jest zblizony do classica.
Wybralem qd poniewaz:
mozna wymieniac karty mmc na gorąco bez potrzeby rozbierania telefonu
ma on duzo jasniejsze podswietlenie ekranu na classicu w dzien prawie nic nie widac
ma wibracje w grach classic dopiero po wgraniu patchy
jest mniejszy i ladniejszy classic to kombajn qd jest poprostu sliczny

ma ladniejszy wygląd menu oraz wbudowaną n-gage arene
jaszczoor
26 11 2005, 11:37
Mógłby ktoś wypisać wszystkie emulatory jakie wyszły na n-gage?
I jak jest z tym mp3 na qd. Jest tylko w mono i jakość jest o wiele słabsza niż w classicu? Jaka jest wogóle jakość odtwarzanych mp3?
edit: jest emu GBA? Ogólnie to jak działa np emu SNESa bo słyszałem że jest takowy?
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=32263 odnośnie Snesa
Emulator GBA jest (chyba), ale osobiście mi się nie udało odpalić na telefonie (jakąś zwaloną wersję musiałem mieć).
sprawdzaliscie www.nng-team.pl ?? maja tam wszystko

nie zebym reklamowal ale po prostu to jest rozwiazanie wielu problemow
Witam. Słąyszał ktoś może o NFS:U na n-gage?? Wiem że było "robione", widziałem nawet zdjęcia ale nie wiem czy w końcu wyjdzie czy moze EA zrezygnowało z projektu (podobno był już ukończony w ok. 90% i miał wyjść na początku tego roku). A moze ktoś już to ma??
NFS: U wyszedl ale na Vcasta(i moze na nowsze symbiany.. nie pamietam) - cos jak symbian

na n-gage nie wyjdzie
Pawel1992
7 02 2006, 14:44
Jest emu gba ale opala malo gierek (sam testowałem ok 10

).
W związku z tym że planuje zakup N-Gage'a mam pare pytań :
- Czy to prawda że nie podłącze QD'ka przez USB do kompa i tym sposobem nie bede mógl zgrywać softu wszelakiego ?
- Ile kosztuje taka pojemniejsza bateria do konsolki ?
- Ile powinna trzymać bateria w N-Gage'u w przypadku mocnego eksploatowania/stanu spoczynku

?
Z góry fenxxx
Pawel1992
13 04 2006, 13:43
- tak jedynie przez czytnik kart lub bt możesz
- po 100 zł bo te podróbne shity to trzymaja jeszcze mniej niz oryginalne mniej pojemne
- ok 2/5 dni
Cholera szukam jakiś gierek wydanych strikte na N gage'a oraz jakiś dobrych gier na symbiana, większość linków zamieszczonych w tym temacie juz wygasła wiec jakby ktos był z tym tematem na czasie to byłbym rad o podesłanie kilku stronek. Druga sprawa to jak mam te gry wciepać na moją nokie (mam kabelek usb)
Edit:
Ok dałem se rade
A może mi ktoś powiedzieć jakie są sposoby transferu danych na n-gage qd? Czy jest jakiś kabel?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.