Inne rozwiązanie, to kupno N-Gage Classic i włożenie do niego karty MMC. Podłączasz kablem do komputera i wrzucasz co chcesz, następnie wyjmujesz kartę i wkładasz do QD, hehe.
Mały przegląd gier, które posiadam: (N-Gage posiadam niecałe dwa miesiące)
Tony Hawk's Pro Skater - prawie jak na PlayStation, do tego bonusowe plansze z THPS2, niewiarygodna sprawa. Szkoda tylko, że nie dorzucili manuala czy paska równowagi (ew. revert). [używaną w idealnym stanie kupiłem za 15zł]

Tomb Raider - jw., tylko jedno jest strasznie wkurzające, Lara biega automatycznie, wkurzająca rzecz. Poza tym cudownie zrobiona gra, grafika pierwsza klasa. [nową w folii kupiłem za 19zł]
The Elder Scrolls Travels: Shadowkey - ogromna gra, ładnie wykonana i bardzo grywalna. Ma sporo błędów i wad, ale te prześwietne labirynty i klimat wszystko wypełniają. Ciężko zdobyć, ale naprawdę warto. [używaną w idealnym stanie kupiłem za 65zł]

Puyo Pop - przyjemna gra logiczna, ładnie wykonana i bardzo grywalna. Wciąga i zbyt szybko się nie nudzi. [nową w folii kupiłem za 9,5zł]

Puzzle Bobble VS - gniot, naprawdę nie warto, ohydne wykonanie i krótki czas gry. Lepiej nie ruszać. [nową w folii kupiłem za 9,5zł]
Super Monkey Ball - wygląda trochę lepiej niż wersja Jr. z GameBoy Advance, grywalność taka sama. Trzy fajne mini gry, 45poziomów o różnym stopniu zaawansowania, nie nudzi się zbyt szybko, ale potrafi zdenerwować. [nową w folii kupiłem za 9,5zł]
FIFA 2004 - nie za bardzo się znam na tym gatunku, ale kilkanaście minut fajnie mi się grało. Grafika całkiem niezła, spora licencja, dla fanów piłki kopanej. [sama karta, dostałem wraz z N-Gage]

System Rush - wyścigi przyszłości, bardzo charakterystyczna i ładna grafika. Tras jest całkiem sporo, wyścigów do przejechania jeszcze więcej. Jest nawet znośna fabuła i komiksowe scenki. Muzyka świetnie się sprawdza, a sama gra bardzo wciąga. Prawdziwy pokaz możliwości N-Gage. Ciężko zdobyć, nie spotkałem na Allegro, gra w Polsce w ogóle nie recenzowana, a szkoda. [używaną w idealnym stanie kupiłem za 60zł]

Snakes - darmowa gra, każdy posiadacz tej konsoli musi ją ściągnąć, gdyż... to jeden z najlepszych tytułów z N-Gage. Idea starego węża w 3D, mocno urozmaicona, świetna grywalność. Ściągnąć można z www.n-gage.com - naprawdę warto.

Jeśli interesują kogoś obszerniejsze opisy gier, to zapraszam na moją stronę, do
działu N-Gage - www.panthergames.pl