Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wipe`Out
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
nWo
Nie ma bardziej wymagających wyscigów ! Podobno nastepny wipe bedzie sygnowany podtytułem Skils biggrin.gif czyli powrót do korzeni z dala od beznadziejnego fusion.

Jak wg was wypada wipeout (beele ktory) w porownaniu z samochodówkami.
Ja na to patrze tak :
jade, tunel = nuda,
mijam rzeke = nuda,
wchodze w zakręt = nuda,
dodaje gazu = nuda,
chamuje = nuda,

Nie lubie wyscigow gdzie jest czas na podziwnianie pobocza lub na relaks, samochodówki nie są wogóle wymagające, brak im tej prędkości dynamizmu skupienia, jade i mysle o pierdołach.
Nie chce tutaj nikogo obrazac ale to są moje doswiadzczenia
CRASH_
Wipeouty tez rula ale zwykłe wyścigi dla mnie lepsze icon_twisted.gif
Sojer
FUSION mnie ma icon_twisted.gif
Grzybo
Nie bede z toba konwersowac, poniewaz egzystujesz w brodziku intelektualnym, ktory koliduje z moimi imperatywami, a poza tym nie rozumiesz idei koncepcji zalozen. Co? co? CO? cO? laugh.gif
Sojer_Junior
Moim zdaniem Wipeout Fusion rozwala, a te plansze, są the best :wink:
Sojer
Nie bede z toba konwersowac, poniewaz egzystujesz w brodziku intelektualnym, ktory koliduje z moimi imperatywami, a poza tym nie rozumiesz idei koncepcji zalozen. Co? co? CO? cO?  laugh.gif

Biedaku, sam nie wiesz co piszesz. Napisalem to co napisalem, bo chcialem to napisac, to jest moja opinia i tobie nic do tego. Przez swoja wypowiedz wyrazilem nastepujaca koncepcje, mianowicie, ze stawiam Fusiona na równi z wyscigami pokroju zwyklego, czyli: Wipeout Fusion tak samo mnie rajcuje jak zwykle wyscigi samochodowe!.

btw. to ze nie potrafisz wyciagac wniosków z wypowiedzi to Twoj problem, na drugi raz nie czepiaj sie byle czego tylko przeczytaj dwa razy i pomysl zanim cokolwiek napiszesz, w pytaniu jest wszystko napisane, ja jedynie udzielilem krotkiej, malo wyczerpujacej odpowiedzi, na drugi raz bede rozwijal swoje mysli - specjalnie dla Ciebie (obiecuje;p) icon_twisted.gif
ghost.
Ja się do tej pory zagrywam w trójke i w special edition... gra jest naprawde mega, rozwala przede wszystkim ta prędkość!
wsm
futurystyczne klimaty + speed + konkretna muza = wiele mile spedzonych chwil przed cala seria.
Grzybo
Nie bede z toba konwersowac, poniewaz egzystujesz w brodziku intelektualnym, ktory koliduje z moimi imperatywami, a poza tym nie rozumiesz idei koncepcji zalozen. Co? co? CO? cO?  laugh.gif

Biedaku, sam nie wiesz co piszesz. Napisalem to co napisalem, bo chcialem to napisac, to jest moja opinia i tobie nic do tego. Przez swoja wypowiedz wyrazilem nastepujaca koncepcje, mianowicie, ze stawiam Fusiona na równi z wyscigami pokroju zwyklego, czyli: Wipeout Fusion tak samo mnie rajcuje jak zwykle wyscigi samochodowe!
btw. to ze nie potrafisz wyciagac wniosków z wypowiedzi to Twoj problem, na drugi raz nie czepiaj sie byle czego tylko przeczytaj dwa razy i pomysl zanim cokolwiek napiszesz, w pytaniu jest wszystko napisane, ja jedynie udzielilem krotkiej, malo wyczerpujacej odpowiedzi, na drugi raz bede rozwijal swoje mysli - specjalnie dla Ciebie (obiecuje;p) icon_twisted.gif

Wybacz, ze nie kazdy jest Einsteinem. Tak w ogole to jest czysta kopia smiesznych sms'ow z netu. Wypowiedz nie ma sensu tak samo jak tego kolesia. Z jednej strony Wipe'out rula, a z drugiej crap. Jezeli nie rozumisz ironii mej sprzecznej wypowiedz to sie lepiej zamknij icon_twisted.gif

[i]ostrzegam po raz pierwszy-mod
Sojer
Grzybo przestan pier|dolic nie na temat. Jak nie masz nic do przekazania to idz stad, bo na offtopy to masz bulbulwnice!
YETI
Przy Fusion miałem chyba rekordową sesje z posród wszystkich gier na PS2. Naprawde mile wspominam.
szybkosc,szybkosc i jeszcze raz szybkosc...no i ta muzyka, chodz gustuje w innym rodzaju muzyki te kawałki jakos wpadł mi w uchu (co przy takim rodzaju muzyki jest nie lada wyczynem)

Czekam na kolejna czesc. Ciekawe czy jeszcze na PS2 czy moze juz PS3?
speedX
futurystyczne klimaty + speed + konkretna muza = wiele mile spedzonych chwil przed cala seria.

True, true... cool.gif
nWo
hehe gra nie jest prosta i jak widac zdania na jej temat tez są podzielone.
wsm
hehe gra nie jest prosta i jak widac zdania na jej temat tez są podzielone.

zalezy co masz na mysli piszac 'prosta'. Zdobycie wszystkiego na zloto nie jest trudne. Trudna jest IMO walka z poprawianiem wlasnych czasow i np. tryb Zone.
nWo
proste nie byly perfect lap(y)
PEsEq
Wipeout 2097 ... wg. mnie jest najlepszy z wipeoutów.
zabiłem SUPERMANA
Wipeout 2097 ... wg. mnie jest najlepszy z wipeoutów.

jest ale juz niedlugo nie bedzie bo widzialem filmik z Wipeout Pure na psp ... total masakra speed az czapke zrywa a uszy odpadaja.

polecam poszukajcie bo warto. ja sciagalem z jakiejs stronki z filmikami z gier tzn trailerami czy jakos tak. hyba ign.
Sz3wczYk
wipEout''2097 RULEZ !!!!!
Humulus XP
W WF mocno brakowało stylu The Designers Republic. Może powrócą w Wipeout Pure? W ścieżce dźwiękowej przydałoby się więcej trance'owych nut i więcej znamienitości sceny techno. Dla mnie najwyżej na podium stoją WO3: SE i WO2097 (obydwie są fenomenalne).
Humulus XP
Heh - na forum CoLD SToRAGE znalazłem ciekawą wypowiedź Tima Wrighta dotyczącą muzyki nadchodzącego Wipeout Pure na PSP:
My underground pidgeon service tells me I may still be in the  
running...  

I'll keep you all posted!  

ATB,  
C.S.

Czyżby wielki powrót? Oby!
Cerb
Najlepszy z serii jest Wipeout 2097, w demowke dodawana do konsoli gralem po osiem godzin dziennie, a jak dorwalem pelna wersje z padem NegCon to zniklem na kilka miechow :wink: .
Diabeu
icon_twisted.gif ja to się oczywiście muszę wyłamać, huh, 2097 miał najlepszą muzę ale najprzyjemniej mi się ciorało w W: Fusion icon_twisted.gif
Ozi
Swego czasu płytkę z muzą z 2097 podczas wypadów do jednego z pubów zawsze miałem przy sobie. Barman był dusza człowiek i każdy piątkowy wieczór się przy tym relaksowaliśmy. Coś cudownego...
nWo
[b]Tak to jest z wielkimi tytułami, doceniana są po śmierci. Tak jak i poeci i malarze.
Cerb
Swego czasu płytkę z muzą z 2097 podczas wypadów do jednego z pubów zawsze miałem przy sobie. Barman był dusza człowiek i każdy piątkowy wieczór się przy tym relaksowaliśmy. Coś cudownego...

Relax przy muzie z W2097 8O , no chyba ze przy FSOL - Landmass tongue.gif . Reszta za bardzo energetyczna, ale posluchac jak najbardziej mozna.

icon_twisted.gif ja to się oczywiście muszę wyłamać, huh, 2097 miał najlepszą muzę ale najprzyjemniej mi się ciorało w W: Fusion icon_twisted.gif

Nie gralem W:Fusion ale z tego co slyszalem to ostro potrafi zwolnic, a dla mnie to jest nie do przyjecia.
Diabeu
icon_twisted.gif wiesz kiedy potrafi zwolnić? jak leci po torze więcej niż 3 earthquake'i i śmigasz w dużej grupie, to może chrupnąć, a tak to nic a nic icon_twisted.gif
Humulus XP
Tylko, że momentów, że idzie więcej niż 3 earthquake'i jest często całkiem sporo. W ogóle jakoś sterowanie pojazdami zmienili i air brakes nie mają już takiego znaczenia - robienie okrążeń z perfect lapami też odeszło w zapomnienie bo zmienili kryteria przyznawania perfect lapów (za bardzo ułatwili), więc nie dają już takiej satysfakcji. Nie wiem jak w Twojej wersji, Diabeu, ale w mojej (oryginał) są jakieś denerwujące bugi - zdarza się, że zamiast szumu hamulców słyszę strzelanie albo jazgot jak przy strojeniu mikrofonu, gdy włączam shielda. Tak mnie to wkurzało, że odłożyłem grę na półkę i do niej nie wracam. Soundtrack też jest średniacki (chyba darzę zbytnim sentymentem utwory typu Landmass, Messij, Body in Motion i Xpander by ta muza przypadła mi do gustu. No - Krushyn ujdzie w tłumie. Gorzej, że Wipeout Pure mają stworzyć goście odpowiedzialni za Fusion - cieszyć się czy płakać?
nWo
Wipeout Pure mają stworzyć goście odpowiedzialni za Fusion - cieszyć się czy płakać?

[b]wyłączyć muze i lecieć z szumem powietrza
wsm
hmm jakbym mial wybierac z wszystkich Wipeoutow to najlepiej wspominam chyba 2097. Muza wszedzie jest dla co najmniej dobra wiec nie bede na tym rozprawial, ale 2097 ma chyba najlepszy klimat z wszystkich czesci - trojka troche odstaje, a Fusion w tej kwestii to dla mnie porazka. Na plus dla Fusion nalezy zaliczyc design tras, moze a w niektorych momentach musi sie podobac, ale juz np. muzyka w menu czy beznadziejnie wykonani piloci to padaka:| Moze i to sa szczegoly, ale wlasnie z takich sklada sie gra. No i zwolnienia - moze nie czeste, ale denerwujace. Do tego w Fusion sciganie sie jest juz mniej 'techniczne' a bardziej w stylu "wylatuje na ostatnim zakrecie, puszczam quake'a i koncze pierwszy".

edit: jednak co jak co ale z 2097 muza jest najlepsza;p Moze dlatego ze to od niej zainteresowanie takowa sie zaczelo i ze kiedys sluchalem tylko jej na okraglo:)
Cerb
[quote][b]wyłączyć muze i lecieć z szumem powietrza
W wipeouta bez muzy ? Nie ma mowy, przynajmniej polowa miodu gdzies by odleciala. Nie ma to jak sluchawy na uszy lub dobre kolumny, genialny glos zapowiadacza a pozniej start na Talons Reach i zebranie "bomby" (o ile sie nie myle to zawsze na tej trasie byla pierwsza) ktora odpala sie w czasie wejscia basow i bebnow w The Chemical Brothers - Loops of fury icon_twisted.gif (w mniej wiecej 20 sekundzie). Dzwiek byl taki ze czulem jakby mi ktos jaja miazdrzyl mlotem do wbijania mostowych pali tongue.gif . Nieraz jak bylem na chacie sam to darlem sie "orgazm, normalnie qurwa orgaaaaaazm !!!" a adrenalina rozpierdzielala mi serducho, wtedy moglbym juz zejsc z tego swiata.

O ile sie nie myle to na Talons Reach mialem czas okrazenia 16.2 sekundy (idento jak rekord polski, przynajmniej w tamtych czasach). Ale moge sie mylic bo to juz z 5 lat minelo.

Wlasnie przed chwila sciagnalem z DC++ W2097 z tym ze pod XP dziala jakbym gral na przewijaniu :? .
Ale jutro bede mial juz PSone to moze sobie sciagne wersje na pleya i troche polatam icon_twisted.gif .
A w tej chwili podbudowuje nastroj sluchajac The Chemical Brothers - Loops of fury heh ehhehh.
nWo
[b]mi niestety muzyka przeszkadzala w biciu rekordów. Slogan Red Bull bowiem głosił

Natomiast żeby ot tak polatać sobie bezstresowo to faktycznie muza wgniata w fotel. Body in motion smile.gif
Diabeu
icon_twisted.gif
Tylko, że momentów, że idzie więcej niż 3 earthquake'i jest często całkiem sporo

to się włazi w opcje i daje on OFF to duperele bo to w końcu ma być ścigałka a nie destruction derby, tylko bazowa broń jaka jest dostępna i teraz walcz cwaniaku - w poprzednich łajpałtach irytowało mnie to że jak przytrzesz bandę to od razy speed na 0, no rewela, kumpel porobił to na GOLD ale on jest świr icon_twisted.gif
Cerb
w poprzednich łajpałtach irytowało mnie to że jak przytrzesz bandę to od razy speed na 0, no rewela, kumpel porobił to na GOLD ale on jest świr icon_twisted.gif

Tylko w jedynce Wipeouta przytarcie o bande mocno zwalnialo, a w 2097 po bandach mozna bylo sie eleganco przeslizgnac.
Tez mialem wszystko na zloto icon_twisted.gif i to nie raz :wink: .
wsm
heh, wszystko na zloto to nie az taka trudna sprawa, chyba we wszystkich w ktore gralem to zdobylem, nawet na stronce Fusion jest chyba jeszcze kilka moich nedznych czasow;p

swoja droga ma ktos moze pierwsza czesc Wipeouta?
Humulus XP

swoja droga ma ktos moze pierwsza czesc Wipeouta?

Ja mam cool.gif .
Ozi

Relax przy muzie z W2097 8O , no chyba ze przy FSOL - Landmass :P . Reszta za bardzo energetyczna, ale posluchac jak najbardziej mozna.

Relaks może przybierać różne formy. :P
nWo

Tylko w jedynce Wipeouta przytarcie o bande mocno zwalnialo, a w 2097 po bandach mozna bylo sie eleganco przeslizgnac.

[b]... a zgłaszam VETO !
w wipeout 1 kontakt z bandą kończył sie nie zwolnieniem statku lecz uderzeniem które likwidowało prefetc lap. Tutaj jakikolwiek kontakt z bandą nie wchodzi w gre bo go poprostu nie ma biggrin.gif

w 2097/XL leciały iskry aż miło

w wip3out/wo3se kontakt z niektórymi bandami powodował wzrost Thrusta i gwałtowne przyśpieszenie statku.
Diabeu
icon_twisted.gif aż takim zwyrolem nie jestem w kwestii Wipeout, ale fucktycznie ino w jedynce zaliczenie bandy = speed 0 - btw kumpel (Królik) z tego powodu uważa część pierwszą za najlepszą - wariat icon_twisted.gif
Łebi
Ktoś wczesniej wspomniał Loops of fury chemikali - dobry przykład. Mało jest ścigałek w których tak dobrze udało się połączyc muzykę z tym co dzieje się na ekranie. Wkręcająca muza + prędkość + intuicyjne sterowanie i wzrok skupiony na punkcie gdzieś daleko za pierwszym planem, gdzie "rodzą" się zakręty! To jest własnie TO !!!
I ta satysfakcja z perfect lapów.
Nawet przy TOCE tak się nie koncentrowałem i uosabiałem "ze zlepkiem pikseli" !!! cool.gif [/u]
Pjoter
Najlepszy Łajpałt w jakigo gralem to z pewnoscia czesc trzecia, a Fusion ratuje tylko tryb Zone, ale z tym i tak dano d... bo sie licznik punktow przekreca na 4mld i 300mln. Wlasciwie to przez to przekrecenie sie licznika punktow, nie chce mi sie dalej grac i rekordow pobijac. Btw. do ktorej "strefy" doszliscie najdalej?
nWo
Ta dokładnia liczba na której kończy sie licznik zone mode to 4.294.967.296

cztery miljardy
dwieście dziewiędziesiąt cztery miljony
dziewięćset sześdziesiąt siedem tysięcy
dwieście dziewiędzięsiąt sześć icon_twisted.gif

Z punktami jest inaczej, ja dobiłem do 400 na pierwszej trasie, a na pozostałych dobijałem do 80 dalej nie ma sensu bo gra przelicza tylko punkty zone :x

LiShinron
chyba dawno nikogo tu niebylo?. najlepszy WIPEOUT to PURE!!! (rok 2197!!) A czy ktoś z was przeszedl 2097 na 100%? (challange2)
banny
w: pure jest chyba kiepski skoro jest
jeden hamulec powietrzny rotfl

no ale nie mialem okazji zagrac wiec nie oceniam tongue.gif

<bije_milion_razy_pokłon>
hold dla najlepszych wyscigow ever
nWo
QUOTE(LiShinron @ 13 02 2007, 22:01) *

A czy ktoś z was przeszedl 2097 na 100%? (challange2)

Wybrani
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.