Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Need 4 Speed series
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Pavlus
Co myslicie na temat serii gier N4S ze stajni EA. Ktora czesc uwazacie za najlepsza [Hot:Poursuit imo] i jakie jest wasze nastawienie do calej serii. Osobiscie nigdy ta seria mnie nie pociagala i mimo licznych superlatyw nie moge sie do niej przyzwyczaic.
Grzybo
Jestem za seria - jednak nie wszystkimi czesciami. Ewidentnie lubie NFS:U oraz NFS4. Reszta mi jakos nie podchodzi
Walo
Mi bardzo podpadłe 3-cia i 4-ta część i ewentualnie NFS:HP2 underground moim zdaniem jest przekombinowany (Moje zdanie)
CRASH_
Ja lubię NFS3, HP2 i underground reszta raczej nie
Jakuza
Zacznijmy od początku :

arrow.gif wielkie boom pierwsza część na rynku , szok i model jazdy porównywalny z tym co wywołało Gran Turismo w swoich czasach , dla mnie wspaniała gra nadal na dysku mam instalkę do tej gry
arrow.gif w dwójkę prawie nie grałem , o wiele gorsza od części pierwszej
arrow.gif Hot Pursait - pościgi z policją w roli głównej wielki sukces zarówno na PieCa jak i na PSX-a . Jeszcze niedawno dużo w nią grałem po sieci na kompie ( dodatkowe auta z neta , miodność , pościgi )
arrow.gif High Stakes - Przy 3 wypada trochę słabiej ( motyw z migaczami i światłami awaryjnymi rządzi ) , trochę grałem ale o wiele mniej niż w 3
arrow.gif Porsche Unleashed - Same Porschaki , gra ogólnie spoko , licencje na wzór Gran Turismo i podział samochodów na ery . Głównie grałem w tą część na PieCa , bo na Psx-a była słaba grafa .
arrow.gif Hot pursait 2 - miałem tylko na PieCa powrót do różnych marek , nie tylko Porsche , grafika całkiem całkiem , miód , pościgi czego chcieć więcej .
arrow.gif Undeground - Fury głównie japońskie , najczęściej za oceanem poddawane tuningowi , wspaniała atmosfera i klimat , miód i ogólnie najlepsza gra tamtego roku . Wspaniała opcja online , dzięki której nadal gram w NFS : U .

Mój ranking :

1. Need For Speed : Underground
2. Need For Speed : Hot Pursait
3. Need For Speed
4. Need For Speed : Hot Pursait 2
5. Need For Speed : Porsche Unleashed
6. Need For Speed : High Stakes
7. Need For Speed 2
Sojer
Jedynka byla boska (jak na tamte czasy!), teraz rzadzi Underground, reszta mnie nie interesuje icon_twisted.gif
Tumek
Do czasu zagrania w NFS:U miałem jakieś uczulenie na tą gre ale se szpilłech w podziemie i jakoś mi to przypadło do gustu.
INsejn
Jedynka to byl przelom. Pamietam jak sie jaralem ze moglem pojezdzic sobie oryginalnymi sportowymi furakami a nie jakies nie wiadomo co (a jak wygladaly) smile.gif
elo_respekt
jeśli chodzi o mnie to najlepszy był ngs underground biggrin.gif
ajakssx
NFS1 niestety nie było mi dane w to grać.

NFS2 tak naprawdę mój pierwszy kontakt z poważna ścigałka.Fury na licencji.Widok z FPP. ... Ford GT90 smile.gif .Po prostu przepadłem ...

HFS Hot Pursuit grałem niewiele.

NFS High Stakes do tej czesci mam janwiekszy sentyment.Czasy PSX'sa.Przeszłem ją chyba z 5 razy.

NFS Porshe nawet w kit,ale nie miała w sobe tego czegoś zeby mnie przykuć na dłużej przy konsoli.

NFS Hot Pursuit2 pograłem i odinstalowałem.Kródko mówiąc na PC kicha ...

NFSUnderground ta czesc po prostu wymiata.Najlepsza czesc serii i wogole soundtrack rzadzi smile.gif ...
Greg
jedynka, trojka, piatka - wielkie gry, reszta czesci moglaby dla mnie nie istniec
drk
Na mnie chyba największe wrażenie zrobiła 4 odsłona tej serii - Need For Speed : Hot Pursait . Grając w serie NFS chyba przy niej spedziłem najwiecej czasu. Niezapomne tego uciekania przed glinami.

Kolejną cześcią która zasługuje na uznanie jest moin zdaniem -Need For Speed : Underground. Daje ona ogromne możliwości co do zamiany wizualnej naszego cacka. Nie ma takiej gry która dałaby nam tyle możliwości zamiany naszej fury.
Pavlus
(...) Nie ma takiej gry która dałaby nam tyle możliwości zamiany naszej fury.

Juz niedlugo RPM Tuning na ps2, to powinno sie zmienic icon_twisted.gif
drk
No właśnie ale jeszcze jej nie ma tongue.gif
McDrive
Ze wszystkich nie grałem tylko w I i II część tej serii ale underground zrobił na mnie największe wrażenie.
Beliaal
krótko niezła grafa laszaniasty model jazdy smile.gif tak ja sadze i tyla smile.gif
PEsEq
Need for speed HOT PURSUIT..

Jak pierwszy raz zagrałem to myślałem że wysiąde.. nie wiem czemu, ale rozwaliła mnie ta gra i grałem około 2 miechów!!!! :!:

Bo IMO reszta części to bida z nędząconfused.gif a chciałbym żeby było inaczej
foxdie_182
heh ja tez!
pierwsze moje wyscigi na psx....to byl wieczur dostalem NFS3HP
zmiana pogody bawilem sie chyba przez tydzien.
takich efektow wczesniej na PEGAZIE niebylo.....yeah
The Gunners
Odpowiedź może być tylko jedna:Underground
Giera urywa łeb i rzuca nim jak piłka do kosza prosto do pobliskiego smietnika...
sterna
Underground a to za model jazdy z Force Fedbackiem -po prosty WYPAS :!: :!: :!: [co prawda gram na PC ale co tam biggrin.gif ]
BUDI
Mi sie podobał NFS 3 jak królował . I troche NFS 6 (Hot Pursuit 2) ,ale mam złe zdanie o NFS mimo ,że wyszedł już coprawda jakby nie liczyć NFS 7 (Underground) to w porównaniu do NFS 3 sie NIC A NIC nie zmieniło ,nie licząc ,że były inne auta ,trasy,muza i może lepsza grafa. Poprostu Najnowszy NFS jest tak samo zrobiony jak NFS 3 ten sam Engine tylko zmodyfikowany. Dalej jak jedziemy i uderzając w ściane przy prędkości 250 km/h nic a nic sie nie dzieje. Wyjątkiem był NFS 5 Porsche ,całkiem odmienna i starannie dopracowana grafa od pozostałych części ,model jazdy jak w (colin 2 ) żuca na zakrętach itp... to była gra ,a nie EA wypuszcza 7 część i nic nowego w sensie grywalności ,dalej jedziemy NUDNO autem uderzamy i nic ,nie rozwala sie auto ,tylko dają trasy,muze,auta inne a z grywalności nic ,zero.
(to tylko moja opinia)
red2000
pierwsza gra z serri n4s byl u mnie 3.fajna byla lecz dla mnie to nie bylo to.pozniej poszedl 4 i ten mile mnie zaskoczyl i byl dla mnie najlepsza czescia na psxa.na ps2 uwazam ze najlepsza czescia jest underground choc hot pursiut 2 tez byl fajny poki nie zobaczylem under'a smile.gif
Desser
Gralem prawiewe wszystkie czesci (w zasadzie tylko nie w Porsche, ale moze kiedys to nadrobie), lacznie z Undergroundem, i musze przyznac, ze czesc IISE jest po prostu najlepsza! Dostalem ja jak byla nowa (czyli chyba w 1998 roku) i gralem przez okolo 2 lata niemal bez przerwy (nie ma to jak tryb traffic oraz wykrecanie rekordow Fordem Indigo - lezka w oku sie kreci...)... Ostatnio wygrzebalem plytke z ta gra, odpalilem ja... i zniknalem w niej na dobre pare godzin. Tak, to zdecydowanie najlepsza czesc, miala w sobie takie poklady miodu, ze wszystkie czesci poza nia razem wziete nie maja go tyle imo. Miala najlepsze trasy, mnostwo kodow (taaak, wozek z gnojowka jezdzacy z predkoscia 320 km/h r0x) i wspaniala samochody, oraz oczywiscie genialna sciezke dzwiekowa - nie ma to jak ostry rock - prawie wszystkie melodie znam na pamiec... smile.gif Co tu duzo sie rozpisywac, to jest jedna z najlepszych gier wyscigowych 4ever i moim zdaniem zadna kolejna czesc tego nie zmieni.
Flik
Jak dla mnie to wszystkie cześci nie śa niczego warte. Kiedyś zagrywałem się jedynie w jedynke na PSXie (mój pierwszy racer).
Dj Miecho
Chyba najlepszy to Porsche 2000. Ciekawy model jazdy, dużo furek (chodziaż tylko jedenj marki, ale za to jakiej !), fajne tryby rozgrywki.

Underground to już czysty arcade i za to go znienawidziłem. Poza tym monotonnośc tras... ciągle noc... AAAAAAAaaaaaaa aż spanie łapie.
kraczek
Ja najbardziej lubiłem High Stakes (w Europie Road challenge). Grałem w nią pół roku laugh.gif . Pamiętam jaką miałem radoche jak odkryłem McLarena F1 GTR, ciągle pomykałem nim na Durham Road cool.gif . Szkoda mi tego straconego klimatu NFS'ów (supercars, malowinicze trasy, psiarnia za dobą ). Zamiast U i U2 wolałbym HP3.
david
serię n4s darzę wielkim sentymentem gdyż to właśnie z tą serią spędziłem moje lata grania.Tej grze zawdzięczam moje ogromne umiejętności jeżdzieckie.Seria ma klimat.Najlepszą grą z serii był nfs4 high stakes .Miał POWER
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.