Zacznijmy od początku :

wielkie boom pierwsza część na rynku , szok i model jazdy porównywalny z tym co wywołało Gran Turismo w swoich czasach , dla mnie wspaniała gra nadal na dysku mam instalkę do tej gry

w dwójkę prawie nie grałem , o wiele gorsza od części pierwszej

Hot Pursait - pościgi z policją w roli głównej wielki sukces zarówno na PieCa jak i na PSX-a . Jeszcze niedawno dużo w nią grałem po sieci na kompie ( dodatkowe auta z neta , miodność , pościgi )

High Stakes - Przy 3 wypada trochę słabiej ( motyw z migaczami i światłami awaryjnymi rządzi ) , trochę grałem ale o wiele mniej niż w 3

Porsche Unleashed - Same Porschaki , gra ogólnie spoko , licencje na wzór Gran Turismo i podział samochodów na ery . Głównie grałem w tą część na PieCa , bo na Psx-a była słaba grafa .

Hot pursait 2 - miałem tylko na PieCa powrót do różnych marek , nie tylko Porsche , grafika całkiem całkiem , miód , pościgi czego chcieć więcej .

Undeground - Fury głównie japońskie , najczęściej za oceanem poddawane tuningowi , wspaniała atmosfera i klimat , miód i ogólnie najlepsza gra tamtego roku . Wspaniała opcja online , dzięki której nadal gram w NFS : U .
Mój ranking :
1. Need For Speed : Underground
2. Need For Speed : Hot Pursait
3. Need For Speed
4. Need For Speed : Hot Pursait 2
5. Need For Speed : Porsche Unleashed
6. Need For Speed : High Stakes
7. Need For Speed 2