Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Odnośnie Colina 4-dobieranie ustawień do rajdów
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
The Gunners
Jeżeli wiecie,macie to chciałbym abyście podali ustawienia samochodów do danego rajdu(Australia,Japonia i inne),tak jak to kiedyś miało miejsce z Colinem 3 w psx extreme.Jak dobrać stering,handling czy inne rzeczy...
drk
Chyba większa satysfakce daje samemu odkryć najbardziej efektywne ustawienia??
Mógłbys się troche wysilić tongue.gif
The Gunners
Chyba większa satysfakce daje samemu odkryć najbardziej efektywne ustawienia??
Mógłbys się troche wysilić tongue.gif

Ale nie!!!W Colinie 2 na psx byłem najlepszy wśród mojej rodzinki a dokładnie przeważnie pierwszy.A teraz przyjeżdza do mnie jeden kuzyn i mnie pyka w Colina 4.Kupiłem tą grę ze względu na to,że byłem najlepszy a teraz :roll: Nic z tego rozumiem :roll: On jest pierwszy z duzą przewagąnad drugim a ja walczę z kompem jak głupi.

Najlepsze jest to,że on nei ustawia nic oprócz opon a więc,,,pomóżcie!!!
drk
Widze że jesteś z mojego miasta to moge ci pomóc.
Ustawienia głównie powinny zależeć od rajdu w jakim jeździsz.
Na aswalt ustawiaj mu w miare twarde zawieszenie oraz obniż go, na kręte drogi możesz mu zmniejszyć skrzynię biegów. o zwiększy Ci przyśpieszenie.
Na szutry praktycznie możesz zostawić ustawienia seryjne bo sprawdzaja sie one dobrze.
The Gunners
Widze że jesteś z mojego miasta to moge ci pomóc.
Ustawienia głównie powinny zależeć od rajdu w jakim jeździsz. 
Na aswalt ustawiaj mu w miare twarde zawieszenie oraz obniż go, na kręte drogi możesz mu zmniejszyć skrzynię biegów. o zwiększy Ci przyśpieszenie.
Na szutry praktycznie możesz zostawić ustawienia seryjne bo sprawdzaja sie one dobrze.

No to tyle to dam wiem biggrin.gif
Ale chodzi mi o kreski,co ,jak ,gdzie ,na ile kresek ustawić dany setting i na ile kresek,chodzi mi o taką rozpiskę jeżeli ktoś chciałby się pofatygować.

Australia :
opony takie i takie
stering tyle kresek
handlinh tyle kresek
.
.
.
USA :
.
.
.
Japonia :
.
.
.
.
Chodzi mi o coś takiego,jeżeli komuś by się chciało bardzo bym prosił,please
drk
No dobra postaram sie coś przygotować.
ALe teraz mam sesje zaliczeniową na uczelni i nie mam zbytnio dużo czasu.
The Gunners
Liczę na Ciebie drk,tylko sprężaj się ,chcę poćwiczyć i w końcy go pyknąć!
Najlepsze jest to ,że on nie ma konsoli a u mnie pojawia się raz na pół roku,tak więc musimy podstępem go wziąć icon_twisted.gif smile.gif

PS.dodam jeszcze ,że jeżdzę Subaru Imprezą więc różnica pomiędzy Citroenem a takim Subaru,ten jest krótszy ten dłuższy,różnica w prowadzeniu jest i to nie mała,więc...
dodam jeszcze,że spotykam go na pół roku,nie ma konsoli jest kompletnie zielony ,nie ustawia praktycznie nic poza oponami,czasem zawieszenie i przełożenia,ale przeważnie nic nie grzebie,próbowałem tego sposobu ale nie skutkuje

PS2.on jeździ d-padem a ja analogiem więc myślę,że jakaś różnica jest ,wydaje mi się,że zakręty przechodzi szybciej,hmmmm
drk
Postaram się coś napisać. Ale teraz mam secje zaliczeniową na ATR.
Od biedy możesz łyknąć Poradnik Extreme 4. Możesz tam zanaleśc dobry porady od Losera. Znajdziesz też tam "uniwersalne ustawienia".
Co do samochodu to moim daniem Citroen jest chyba lepszy od Subaru. Citronena prowadzi mi śie o wile lżej od reszty samochodów.

PS2.on jeździ  d-padem a ja analogiem więc myślę,że jakaś różnica jest ,wydaje mi się,że zakręty przechodzi szybciej,hmmmm

Na analogu jeździ się o wiele lepiej niż na d-padzie ( to tez jest moje zdanie laugh.gif )
PEsEq
Ja jeżdże d-padem, jednak gaz i hamulec jak się daje to ANALOGIEM.

Co do tematu, nie wiem w czym masz problem. Ja Colina4 ukończyłem na "DEFALTOWYCH" (czyt. Fabrycznych) ustawieniach na każdym poziomie trudności. Może musisz włożyć więcej treningu w samą jazdę a nie w ustawienia:) dam parę rad:> Tor musisz znać na pamięć, zakręty skracać jak to mozliwe, ważne żeby prędkość pojazdu nie spadała. Jeżeli wchodzisz bokiem, poślizg musi być jak najkrótszy - a najlepiej bez poślizgów, Zawsze jedź po zewnętrznej stronie toru... hmmm.. na początek to wystarczy:)
The Gunners
Ja jeżdże d-padem, jednak gaz i hamulec jak się daje to ANALOGIEM.

Co do tematu, nie wiem w czym masz problem. Ja Colina4 ukończyłem na \"DEFALTOWYCH\" (czyt. Fabrycznych) ustawieniach na każdym poziomie trudności. Może musisz włożyć więcej treningu w samą jazdę a nie w ustawienia:) dam parę rad:> Tor musisz znać na pamięć, zakręty skracać jak to mozliwe, ważne żeby prędkość pojazdu nie spadała. Jeżeli wchodzisz bokiem, poślizg musi być jak najkrótszy - a najlepiej bez poślizgów, Zawsze jedź po zewnętrznej stronie toru... hmmm.. na początek to wystarczy:)

Właśnie ,jeżeli chodzi o poślizgi to zawsze jeździłem praktycznie na poślizgu i zauważyłem tutaj ,że to zupełnie zła sprawa.Wiem ,że na poślizgu samochód traci na prędkości ,właśnie mniej więcej tak to wygląda na zakrętach,to nie o to chodzi ,że mam problem z komputerem.

Gdyby nie on to byłbym pierwszy z kompem na Advenced ,Normal nie wiem jak na Expert ,ale potrzeba mi ustawień,moja jazda myślę ,że jest dobra skoro pykałem w dwójeczkę aż miło wszystkich ale tutaj to zupełnie inna bajka...JAk najmniejszy poślizg to wiem,ale pamiętać trasę na pamięć nie da do końca rady.Owszem niektóre szykany ,można zapamętać ale nie da rady całej trasy...bez przesady,słucham pilota i patrzę na kreski...
PEsEq

ale pamiętać trasę na pamięć nie da do końca rady.Owszem niektóre szykany ,można zapamętać ale nie da rady całej trasy...bez przesady,słucham pilota i patrzę na kreski...

Da rade zapamietać całą trasę na pamięćbiggrin.gif Ja pamiętam wszystkie:) gram w colina 4 drugi miesiąc. I łatwiej mi szło zapamiętać tory niźli w cmr2 czy cmr1 nawet.
drk
Zapamiętasz napewno jak przejedziesz ją z pare razy. Potem już w głowie rysuje sie pomału cała trasa i o wiele łatwiej ją pokonać.
PS> Jakos niedługo powieninem wrzucić jakieś ustawienia.
drk
No dobra to powiedzmy że coś mam :wink: bea to ustawienia ale bez ustawień kół ( to już sobie sami doboerzecie icon_twisted.gif );
Dobre to lecimy[ Aha ustawienia będą w tekij samej kolejności jak w grze] :
USA:
2
3
1
2
4
2
FINLAND:
2 ( ewetulanie można to zmienićna 3)
3
1
2
4
3
SZWECJA:
3
2
2
1
4
3
UK:
3
2
2
4
3
3
SPAIN:
2
4
2
4
4
2
AUSTRALIA:
2( ewetulanie można to zmienić na 3)
3
1
4
4
2
GRECJA:
3
3
1
4
4
2
JAPONIA:
2
4
2
4
3
2

Oka mam nadzieje że się połapiecie tongue.gif
The Gunners
Znaczy się tylko ja mam się połapać,on niech jeździ cały czas bez wielkiehgo grzebania...Swoją drogą ,sam wziąłem się za kombinowanie ustawień i idzie z całkiem pozytywnym skutkiem jak dotychczas USA,Hiszpania,Szwecja poszło bardzo dobrze,problem mam z Finlandią...

PS.drk mam rozumieć ,że 2,3 kreski w prawo tak?Mam liczyć od lewej strony do prawej tak? :wink:]
PS2.drk a gdzieniegdzie jest sześć cyfr a gdzieniegdzie 7,to znaczy,że w niektórych dobierałeś koła i mam liczyć to jako opony?
drk

PS.drk mam rozumieć ,że 2,3 kreski w prawo tak?Mam liczyć od lewej strony do prawej tak?  :wink:

Tak od lewej do prawej cool.gif
The Gunners
Ustawiłem,wypróbowałem i okazały się rewelacyjnymi ustawieniami!!!
Ludzie co się dzieje,tego opisać się nie da...!!!
drk jesteś wielki :wink: :wink:

A teraz do rzeczy moi drodzy.
Gamera napisz mi tylko czemu zamieszczasz takie słabe czasy do Colina 4 laugh.gif Nie to żebym się chwalił ale z ustawieniami drk biję większość stage'ów o średnio 5,10 sekund!!!niż te które są podane w extreme,widzę jeszcze przy tym spory zapas!!!Dla przykładu rajd JAPONI ,odcinek pierwszy w gazecie psx extreme nijaki Dominik Nopik z Ostródy przejechał z wynikiem 4,00,28 co w porównaniu z moim 3,41,14 ,był jeszcze zapas ,spory,widziałem wiele błędów,wiem ,że są jeszcze lepsi wyjadacze ale czasy z czasopisma to nie czasy,powtarzam to nie czasy!!!jest chyba nie wielkim wyczynem,bez samochwałki cool.gif

Szkoda,że nie mam kamery video bo wszystko powędrowałoby do czasopisma tongue.gif
The Gunners
MAło tego!!!Niektóre oesy są przejeżdzane blisko 40 sekund lepiej niż te w kąciku wyścigowym!!!Mam nadzieję,że Gamera w końcu uaktualni rubrykę Colin McRae 04 bo kiepsko to wygląda...

Ustawienia które podał mi drk + Subaru Impreza "robią" naleśniki nieprzypieczone na patelni icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Anonymous
a nie grasz przypadkiem w na niższym poziomie trudności gdzie jest mniej tras??
The Gunners

nie wiem,jest po sześć ,siedem os-ów!na razie gram na poziomie advenced ale chyba nie chcesz mi napisać,że czasy uzyskane w psx extreme to czasy ze środka samochodu?
mógę przecież śrubować czasy nawet na pojedyńczyś os-ach...takie chwyty są dozwolone,chyba... :roll:
Anonymous

nie wiem,jest po sześć ,siedem os-ów!na razie gram na poziomie advenced ale chyba nie chcesz mi napisać,że czasy uzyskane w psx extreme to czasy ze środka samochodu?
mógę przecież śrubować czasy nawet na pojedyńczyś os-ach...takie chwyty są dozwolone,chyba... :roll:

chodzi mi o to że mogą ci sie mylić OSy
Ja tak kiedyś miałem przy WRC2 i przez pierwsze 2 min byłem podjarany a potem sie okazało że jechałem na niższym poziomie trudności i numery OSów sie nie zgadzały do tych na których ja jechałem
The Gunners
Po przeanalizowaniu twojego posta czym prędzej włączyłem grę i stwierdzam,że wszystko jest w jak najlepszym porządku ,nic mi się nie myli...

PS.drk,ustawienia są kapitalne(gram na nich non tops) ale może jakiś następny wyjadacz zamieści podobną rozpiskę... cool.gif
drk
Miło słyszeć że moje ustawienia się Ci spodobały.
The Gunners
Za to jazda na Expert z kamery ze środka to chyba wielkie nieporozumienie...Jak mam tak jeździć jak to jest mój najgorszy widok kamery,nie widzę fury,nie widzę jak zachowuje się zakrętach,jak nią rzuca,shit...

Przejechałem się pierwszy OS na Expert Subaru Imprezą WRX(mój pierwszy raz z widoku FPP,nigdy tak nie jeździłem) i trudno napisać ale 15 lokata z 20 sekundową stratą do 14 drivera nie daje mi nutki optymizmu w to,że będę mógł powalczyć w tych championshipach ohmy.gif
Anonymous
to jest właśnie najgłupsze w colinie-wielki skok trudności
ale kamerke ze środka nawet czasem lubie
maciek88
drk jesteś wielki :wink:  :wink:  

Gamera napisz mi tylko czemu zamieszczasz takie słabe czasy do Colina 4 laugh.gif Nie to żebym się chwalił ale z ustawieniami drk biję większość stage'ów o średnio 5,10 sekund!!!niż te które są podane w extreme,widzę jeszcze przy tym spory zapas!!!Dla przykładu rajd JAPONI ,odcinek pierwszy w gazecie psx extreme nijaki Dominik Nopik z Ostródy przejechał z wynikiem 4,00,28 co w porównaniu z moim 3,41,14 ,był jeszcze zapas ,spory,widziałem wiele błędów,wiem ,że są jeszcze lepsi wyjadacze ale czasy z czasopisma to  nie czasy,powtarzam to nie czasy!!!jest chyba nie wielkim wyczynem,bez samochwałki cool.gif  

Szkoda,że nie mam kamery video bo wszystko powędrowałoby do czasopisma tongue.gif

Dokładnie. Też się dziwiłem. Np. 6 odcinek w USA. Dominik miał 4,11,94 a ja 4,01,24. Nie wiem czy się cieszyć bo nie wydaje mi sie zebym dobrze jeździł. Poza tym gram od wczoraj smile.gif Duża przerwa była :roll:
Gdzie te czasy wysyłać i w jakiej formie?
drk - mi tez Twoje ustawienia pomogły smile.gif THX!

-------------------------------------------

Sytuacja zmieniła się diametralnie po zakupie nowego PE smile.gif
drk
I kolejny zadowolony człowoek tongue.gif
Jeszcze troche i bede sławny.
Pomysle nad małym upragem tych ustawień po niektóre moze nie sa idealne.
AdiPS2
czesc.
Sluchajcie co do ustawien to zalezy od sposobu i stylu jazdy wiele.
Mozna calosc na kazdym poziomie przejsc na fabrycznych , jesli sie umie jezdzic.
Kolega dobre dal ustawienia do niektorych torow - to na pewno ale ja np przerzucilem na advancie w rajdzie hiszpanii na te ustawionka , mocno usztywnione auto sie stalo i mialem po kilka sekund gorsze czasy niz na fabrycznych jak bylo miekciejsze!
Pzdr.
speedi torun
Witam wszystkich colinomaniaków
Widzę że poruszyła was kwestia słabych czasów w kąciku Gamery. Skoro sam autor się nie wypowiada, więc uczynię to za niego. Otóż z tego co mi wiadomo, to Mirek chce dać szansę wszystkim wirtualnym rajdowcom, żeby mogli przysyłłać swoje czasy do kącika. Skoro macie takie dobre czasy (waszym zdaniem) to walcie do Gamery. Nagrywajcie swoje czasy na kasetę wideło i śłijceeee.
Musicie jednak zrozumieć jedną kwestię. Co to by była za satysfakcja, jeśli by czytali w kąciku co tydzień czasy zwycięzców turnieju colina 3 czyli Bednarka, Lisowskiego, czy Lewickiego? By się załamali tymi czasami i rzucili colina w kąt. A tak walczą, a na najlepszych przyjdzie czas:)))
Drugą metodą sprawdzenia swoich umiejętności jest porównanie czasów z czołówką światową na oficjalnej stronie wydawcy http://www.codemasters.co.uk/halloffame/di...l.php?gameid=26
Tam są dopiero wymiatacze.
Pozdro
drk jesteś wielki :wink:  :wink:  

Gamera napisz mi tylko czemu zamieszczasz takie słabe czasy do Colina 4 laugh.gif Nie to żebym się chwalił ale z ustawieniami drk biję większość stage'ów o średnio 5,10 sekund!!!niż te które są podane w extreme,widzę jeszcze przy tym spory zapas!!!Dla przykładu rajd JAPONI ,odcinek pierwszy w gazecie psx extreme nijaki Dominik Nopik z Ostródy przejechał z wynikiem 4,00,28 co w porównaniu z moim 3,41,14 ,był jeszcze zapas ,spory,widziałem wiele błędów,wiem ,że są jeszcze lepsi wyjadacze ale czasy z czasopisma to  nie czasy,powtarzam to nie czasy!!!jest chyba nie wielkim wyczynem,bez samochwałki cool.gif  

Dokładnie. Też się dziwiłem. Np. 6 odcinek w USA. Dominik miał 4,11,94 a ja 4,01,24. Nie wiem czy się cieszyć bo nie wydaje mi sie zebym dobrze jeździł. Poza tym gram od wczoraj smile.gif Duża przerwa była :roll:
Gdzie te czasy wysyłać i w jakiej formie?
drk - mi tez Twoje ustawienia pomogły smile.gif THX!

-------------------------------------------

Sytuacja zmieniła się diametralnie po zakupie nowego PE smile.gif
Il Capitano
I kolejny zadowolony człowoek tongue.gif
Jeszcze troche i bede sławny. 
Pomysle nad małym upragem tych ustawień po niektóre moze nie sa idealne.

Zgodzę się z Tobą!!!stawiłem ,pojeździłem i stwierdzam ,że można niektóre ustawienia poprawić!!!Co do czasów w Extreme do rzeczywiście są słabe!!Niektóre biję o 20-30 sekund,skandal...!!!!!!
drk
Jak narazie nie mam za dużo czasu aby cokolwiek zmienić w tych ustawieniach. Ale jak bede miał chwile wolną to coś postaram się zrobić.
speedi torun
............Co do czasów w Extreme do rzeczywiście są słabe!!Niektóre biję o 20-30 sekund,skandal...!!!!!!

Bierz magnetowid, nagrywaj na kasetę i wysyłaj do Gamery :roll: Będziesz w gazecie biggrin.gif
GAMERA
witam
tak jak Darek (speedi torun) napisał, daję szansę słabszym graczom. Nadszedł ale już koniec tego dobrego, niektórzy chwalący sie tutaj mogli byc w gazecie, a tak będą tylko wspomnienia z "dobrych" ich wyników. Obecnie w nowym numerku gazety poszły czasy już od najlepszych w te klocki, wieć ciekaw jestem kto teraz będzie się tu mądrzył że jest debeściakiem.
Porównajcie jedne z pierwszych czasów od niektórych z "świętej czwórki", a zrozumiecie że nadszedł koniec słabeuszy.
A propo, Darek to nikt inny jak Dariusz Płachecki, jeden z tych "świetych".
speedi torun
Sie masz Gamcio!
No przede wszystkim cieszy mnie fakt, że pan redaktor odwiedził w końcu kącik wyścigowy na forum :roll: I od razu dekonspiracja icon_twisted.gif nieładnie biggrin.gif Ja teraz cioram w wrc3, takze moich czasów nie ujżycie w gazecie. Razem z Markiem Gieruszczakiem (byłym rajdowcem) szarpiemy na stronie francuskiej i ostro rąbiemy dupę tym żabojadom biggrin.gif
Pozdro
Il Capitano
Czy może ktoś zamieść podobą rozpiskę jak "drk" do samochodu Subaru Impreza WRX,Ford Puma bądź Golf 4.Może Ty GAMERA coś ciekawego podasz>!>!

Może mi ktos napisać,czy w wersji na PS2 można zmienić prędkościomierz z mil (mph) na kilometry(kmh)!!!
Nigdzie tego w opcjach nie widzę,a może moje przoeczenie,chociaż wątpię w to!!!A może poprostu nie ma licznika w kmh i jest tylko w mph!?!?!?!?!?
drk
Czy może ktoś zamieść podobą rozpiskę jak \"drk\" do samochodu Subaru Impreza WRX,Ford Puma bądź Golf 4.

Te ustawienia co podałem śmiało możesz walnąc w Subaru.
Zobacze być moje w najbliższym czasie coś zapodam do Golfa.
Ale ten samochód jakoś mi niepodchodzi :?
Il Capitano
GOLF to piekielnie szybka maszyna ,na niektórych OESACH śrubuję nim lepsze czasy niż samochodami 4WD!!!Zapodaj jakąs kolejną ciekawą rozpiskę a będę Ci wdzięczny!!!Troszeczkę różniącą się od pierwszej!
Pierwsza jest całkiem,całkiem chociaż na rajdzie hiszpanii coś można bybyło pozmieniać!Samochód ma za wolną reakcę skręcania ,spręzyny chyba też za miękko ustawione!!Nie wiem,ja się na tym nei znam! smile.gif
nWo
przecierz tyo załosne !!! jak mozna nie potrafic ustawic sobie pod siebie samochodu przecierz to podstawa !!!

masz moje szczere wpółczucie
Il Capitano
przecierz tyo załosne !!! jak mozna nie potrafic ustawic sobie pod siebie samochodu przecierz to podstawa !!!  

masz moje szczere wpółczucie

Stary!!Ile można kombinować pod siebie!!!Już się najeździłem na swoich ustawieniach,że rzygać mi się chce!!!Żałosny może jesteś Ty!!!Kto napisał,że nie umie ustawić ustawień pod siebie?Miś GOGO!
Weź człowieku się uspokój zapal blanta,pewnie i tak byś całego nie zjarał...pomyśl o czymś fascynującym o tym,że gwiazdozbiór piezdy jest inny od gwiazdozbioru piezdy!
Nie sugeruj się tym,że napisałem na końcy...nie wiem,ja się na tym nie~
znam smile.gif to jest banalne zdanie,które ma zapodać banana na ryj!!!

Masz moje szczere współczucie za to,że nie kumasz "bazy"tzn sytuacji ,treści jaka wynikła po moim przed ostatnim poście,tam wyżej!
Czy trzeba ludziom wszystko tłumaczyć o so cho?

A tak na marginesie to napisz mi stary czy można w Colinie 4 w wersji na PS2 zmienić na prędkościomierzu z mph na kmh?Szukałem ale nigdzie nie widzę takowej opcji,czyżby nie było?!
nWo
hmm jezeli faktycznie ci sie znudzily twoje ustawiewnia to dopiero teraz to zrozumialem.

ze mna jest inaczej, zawsze po swojemu biggrin.gif i jezeli to za malo to trzeba szukac dalej. faktycznie w cmr 4 jedyny klopot mi sprawialo dobranie opon ale komu nie !?!

a co do zegara to nie szukalem, nigdy tam nie patrze, moją całą uwage pochłania skrzynia biegów oraz obroty silnika
Il Capitano
u mnie z doborem opon akurat nie ma najmniejszego "ale",stwarza mi to najmniejszy problem smile.gif smile.gif smile.gif
drk
Mi się też wydaje że z oponami są praktycznie największe kłopoty w doborze. Weż jakąś trase i załóż po kolei każde opny zobaczysz że różnica jest duża.

Z tego co wiem to nie można zamienić z mil na km.
Il Capitano
Nie no wiadomym jest,że na każdej oponie jedzie się inaczej,lepiej bądź gorzej,czasem trzeba się zdecydować ba jakich jechać!Czasem nawierzchnia sprzyja opon czasem nie!Trza dokładnie przeanalizować informacje dotyczące poszczególnego Os-u i dobrać jak najbardziej optymalnie opony,chociaż nei zawsze dogodzisz do nawierzchi ogumienie na bum cyk,cyk!Właśnie o to chodzi,mają być zmienne nawierzchnie i warunki atmosferyczne!
Il Capitano
No i to mi się podoba!
Wreszcie ukazały się czasy Darka "Lisa" Lisowskiego który kręci moje o 15,30,40 sekund! cool.gif Jak można było zamieszczać tak słabe czasy w kąciku!Jak najlepsze to najlepsze! I jeszcze jedno,te ustawienia które są zapodane jak narazie do trzech rajdów są świetne nie tylko zresztą na Peugocie 205!!!O coś takiego mi chodziło!Bravo!!!
Mniej więcej,coś takiego mogłoby pojawić się tutaj!Panowie,jakieś ustawienia do fur 4WD! smile.gif
FC Bayern Monachium
Zapodajcie jakieś ciekawe ustawienia do Forda Focusa Rally Car ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.