Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: FFVII - remake czy sequel ?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2
Ares
Jak myślicie co było by lepsze ? Remake FFVII czy może FFVII-2 ?
Meecik
Jak juz to remake , co do squela to nie , niech zostawia FFVII w spokoju tak jak sie zakonczył... :roll:

Pozdrawiam VGM Fan ^^
Tokar
Ekhm....o sequelu,to nie mamy co gdybac,bo wlasnie powstaje,a ze w postaci filmu to juz inna sprawa.O remakeu FFVII tez nie ma co sie za bardzo rozwodzic, bo Square juz kilka razy wyraznie powiedzielo,ze takowego nie bedzie,dopuki konsole Sony beda kompatybilnie wsteczne z PSXem(argument naciagany jak chooy,bo w FFVII i tak kazdy zawsze moze sobie zagrac,chocby na emulatorze,no ale poczekamy-zobaczymy.W razie kolejnych tarapatow finansowych taka opcja moze jednak byc chyba brana pod uwage icon_twisted.gif )
Siara_iwj
I jedno i drugie...byleby sie muzyka w remake`u nie zmieniła i nie podłożyli głosów...

Co do sequela to nie wiem co można wymyśleć...powrót Sephirotha to marzenie większości , ale znowu, jak Seph wróci to będzie pełno głosów, że fabuła poszła po najmniejszej linii oporu...

Chociaż, jakby wskrzesili Aeris to gra mogłaby odnieść ogromny sukces biggrin.gif
Ryo-San
ani jednoo ani drugie i na szczęscie nic takiego nie będzie. Zamiast ładować kase w takie durne projekty niech sie zajmą czymś nowym. A nawet gdybym miał sobie tak na luzaka powiedziec co wole to powiedział bym, że nic. Bo ff7 to kult, którego nie powinno sie ruszać icon_twisted.gif
Meecik
, bo Square juz kilka razy wyraznie powiedzielo,ze takowego nie bedzie,dopuki konsole Sony beda kompatybilnie wsteczne z PSXem(argument naciagany jak chooy,

Z tego co pamietam to ta wypowiedz odnosila sie w sprawie sequela a nie remake'a VII .

Pozdrawiam VGM Fan ^^
Sad_Man
Zdecydowanie Remake... Mogli by zmienić klika rzeczy (Postacie przypominające dorosłych, super garfa itp.), wtedy może bym się przekonał trochę bardziej do tego tytułu.
Ged
Remake. FF7 to legenda. Sequel mógłby to zepsuć. Legend się nie kontynuuje. A mogliby zamieścić wskrzeszenie Aeris, jes ostatni limit wymiata.
Tumek
Zdecydowanie Remake... Mogli by zmienić klika rzeczy (Postacie przypominające dorosłych, super garfa itp.), wtedy może bym się przekonał trochę bardziej do tego tytułu.

dla mnie największa wadą w FFVII są właśnie te małe ludziki.

A co do pytania to sequel odpada bo zakończeni było jakie było i sie skończyło.
_Bardock
Niech lepiej zrobią remake (+pare nowych materii, nowych wątków, questów...itp) bo niezależnie jakie by zrobili FFVII-2 to i tak nie spełniłoby oczekiwań graczy (bardzo wybrednych zresztą).
Fabuła na pewno by była mocno naciągana w przypadku sequela.
A prequel to bez sensu, bo przecież nikt z tego towarzystwa oprócz Tify i Clouda (no i Sephirotha) się nie znał przed rozpoczęciem akcji FFVII.
ds
nieh zrobia sequel, ktory bedzie do (pipi), straca na nim kase i square-enix zbankrutuje! niah niah niah! icon_twisted.gif
AS..
Moze i sie skonczyl FF7, ale bez problemu znowu mogl by sie zaczac. Z checia zobaczyl bym jak Red wychowuje swoje dzieci i skim je ma smile.gif. FF7-2 nie musialo by byc z tymi samymi bohaterami, mogla by jedynie zostac Yuffie bo byla mloda i duzo przygod pewnie by na nia czekalo. Dla mnie lepsza by byla druga czesc "siudemki", we starym FF7 nic bym nie zmienil remake by tylko popsol jej klimat, ale to tylko maje zdanie.
Siara_iwj
Z checia zobaczyl bym jak Red wychowuje swoje dzieci i skim je ma smile.gif.

pamietacie, jak Hojo próbował połączyć ze sobą Reda i Aeris w laboratorium Shinry..? Stara miłość nie rdzewieje...hej hej..! AERIS ŻYJE !! biggrin.gif
Tokar
, bo Square juz kilka razy wyraznie powiedzielo,ze takowego nie bedzie,dopuki konsole Sony beda kompatybilnie wsteczne z PSXem(argument naciagany jak chooy,

Z tego co pamietam to ta wypowiedz odnosila sie w sprawie sequela a nie remake'a VII .

Pozdrawiam VGM Fan ^^

Zle pamietasz^^
_Bardock
Moze i sie skonczyl FF7, ale bez problemu znowu mogl by sie zaczac.

No i co? Pogrywałbyś sobie tylko Redem i jego rodzinką?
Bo przecież reszta ekipy już dawno gryzie ziemie, ostatni pokazany widok Midgaru daje nam to do zrozumienia,
Po tym jak meteoryt uderzył w Midgar to nic tam prawie nie zostało, a przy ostatnim filmiku jest cały zarośnięty kilkudziesiątletnimi drzewami.

A co do wypowiedzi SQUARE to dotyczyła ona remaku, a nie sequela.
Jakubthevagrant
Zdecydowanie remake dlaczeo? Sytuację ze squelem finala mieliśmy okazję oglądać przy okazji ffX-2. Wyszła im tandetna fabuła i dwie debilki (bo paine jest w porządku). Lepiej niech square nie eksperymentuje bo moglibyśmy dostać grę gdzie Aeris żyje i jest świeżo po ślubie z Sephirothem...
Tumek
Zdecydowanie remake dlaczeo? Sytuację ze squelem finala mieliśmy okazję oglądać przy okazji ffX-2. Wyszła im tandetna fabuła i dwie debilki (bo paine jest w porządku). Lepiej niech square nie eksperymentuje bo moglibyśmy dostać grę gdzie Aeris żyje i jest świeżo po ślubie z Sephirothem...

No albo nie daj Boze Sephirotha z Cloudem.
FF VII jest skończone i nie da się zrobić seqela no chyba że na siłe a to już by nie było to.
Mogli by też zrobić FF VII na PS2 dla tych którzy jeszcze w to nie grali i dla tych którzy grali ,grają i grać będą.
lukasz
je ma smile.gif mogla by jedynie zostac Yuffie bo byla mloda i duzo przygod pewnie by na nia czekalo. Dla mnie lepsza by byla druga czesc \"siudemki\", we starym FF7 nic bym nie zmienil remake by tylko popsol jej klimat, ale to tylko maje zdanie.

Uważam ,że gdyby zrobili takie FFVII-2 właśnie oparte na przygodach Yuffie to powstałoby coś w stylu FFX-2 czyli dno(jak dla mnie).Powinni stworzyć remake z graficzką z filmu Advent Children+pare nowości takie jak sub questy,materie,bronie,może jakąś nowa postać np.Zac (rozgałęzienie fabuły) oraz nowy weapon ale to pobożne marzenia
Tokar

No albo nie daj Boze Sephirotha z Cloudem.
FF VII jest skończone i nie da się zrobić seqela no chyba że na siłe a to już by nie było to.
Mogli by też zrobić FF VII na PS2 dla tych którzy jeszcze w to nie grali i dla tych którzy grali ,grają i grać będą.

No jak sie nie da,skoro Advent Children robia? icon_twisted.gif
Jakim
A moim zdaniem zrobią najpierw ten film , a potem grę na podstawie filmu.
Ozi
Remake. FF7 to legenda. Sequel mógłby to zepsuć. Legend się nie kontynuuje. A mogliby zamieścić wskrzeszenie Aeris, jes ostatni limit wymiata.

Yep.

Jednak gdyby walczyć z Weaponami z Aeris w składzie to to naprawdę byłyby prostackie walki. smile.gif
TaiCat
FF7 jest zakończone i tak wychodzi AC,chcemy Remake'a!Może mieć pare dodatków(trudniejsze Weapony>:])
Star
Uważam ,że gdyby zrobili takie FFVII-2 właśnie oparte na przygodach Yuffie to powstałoby coś w stylu FFX-2 czyli dno

Zgadzam się, obecne wyczyny Square nie nastrajają zbyt optymistycznie i ewentualny sequel mógłby się okazać ponownie zbiorem subquestów z fabułą opartą na jakimś ukrytym Weaponie i harcujących duchach z Lifestreamu. Poza tym i tak nie zrobiliby sequela - w przypadku FFX-2 mieli już gotowy engine, grafikę itp., a FF7-2 musieliby robić od nowa.
Jakim
A czemu nie mogli by skorzystać z tego Engin?? Też by pasował , zmieniono by kolorystyke i tyle.
Watsu
Zgadzam się. Sequel zniszczył by duszę tego tytułu. Remake byłby genialnym posunięciem z tym, że musiałby być wierny oryginałowi. IMO lepiej, żeby nie było nam dane zobaczyć ani jednego ani drugiego bo znając obecne Square mogłaby z tego wyjść niezła kapa :?
Osobiście jestem za ewentualnym Re-make'iem cool.gif
Tokar
A ci ciagle w trybie przypuszczajacym....jak kurfa bylby,skoro wlasnie powestaje(mowa o sequelu)
Meecik
A ci ciagle w trybie przypuszczajacym....jak kurfa bylby,skoro wlasnie powestaje(mowa o sequelu)

Heh po co te nerwy przeca wiadomo ze wszyscy mowia tu o sequelu giery a nie o powstajacym Advert Children czyli filmie DVD majacym akcje osadzona w dwa lata po zakonczeniu historii ktora znamy z gry.

Pozdrawiam VGM Fan ^^
Mirek
[color=darkred][/color]Bardzo podobał mi się FF VII (był to mój pierwszy rpeg i z chęcią zagrał bym sobie w jego kontynuacje. Czytał że ktoś powiedział że cała drużyna "gryzie ziemie " tylko Red przeżył, ale przecież można by było zrobić kontynuacje zanim bochaterowie umarli, Dowiedzieli bysmy się chociaż z kąd Red ma dzieci, a nawet można by się było pokuśić o wskrzeszenie Aeris smile.gif
Jakim
.................no coments
Tokar
zdecydowanie no comments-_-"
Ozi
Jak dwaj ostatni panowie na poprzedniej stronce...
Kamiru
Nie bede oryginalny i powiem ze marzy mi sie rozbudowany remake ffvii nieingerujacy w fabule
PS No Comments...
Hela
Ja uwazam ze zdecydowanie lepszy bylby remake, bo kontunuacja bylaby srednia (syndorm squela :?) a tak otrzyamilibysmy super gre!!
shadow^^^
Raczej remake, zrobilby ogromny sukces (poprawiona grafika ulepszony dzwiek,nie zmieniony smile.gif wieksza ilosc animacji) mysle ze gracze wchlaniali by ten tytul w ciemno a kontynuacja powiem tak: albo zrobila by taka furore ze kazdy inny final by wymiekl albo by byla taka klapa ze ludzie ktorzy nie posmakowali jeszcze grania w FFVII (sa tacy?... :wink: ) zrazili by sie nieodwracalnie do tego niesamowitego tytulu.
taisho
Widze ze temat sie skonczyl w lutym rok temu i nie wiem czy to co teraz napisze ma jakies znaczenie,ale widzalem fimik z targow E3...i bylo na nim intro FF7 na...PS3...fakt , bylo w kacie napisane ze jest to technical demo, aczkolwiek sie podniecilem jak Cloud wyskakiwal z pociagu i zaczal machac swym mieczem...wiec co do remakeu , ze go nie bedzie , nie bylbym wcale taki pewien...
Sito
Remake był by zdecydowanie lepszy, obejrzeć swoją ulubioną grę sprzed wielu lat w nowej szacie graficznej było by dobrym ruchem ze strony developerów. A co do Sequela to... unsure.gif jeszcze bu coś popsuli i dopiero by było - tak świetną gre lepiej zostawić w spokoju, inaczej mogła by zejść na psy dry.gif
Jakubthevagrant
Remake zagwarantuje SE szybki zysk być może nawet taki sam jak w przypadku orginału i oczywiście bedzie to lepsze dla nas graczy. Sequel jakby się ukazał byłby czymś w stylu front mission 4, albo FFX-2.
Goha
Pewnie że remake. Gdy zobaczyłam po raz pierwszy początkowy filmik prezentujący możliwości PS3 i Aeris wychodzącą z ciemnej uliczki sektora, to myślałam, że oczu nie oderwę...
Swoistą kontynuacją będzie, jak już wiecie, AC, dodatkowo animowana seria OAV wink.gif
Arox
Jak remake to gra musiała by być konkretnie dopasiona nie tylko pod względem grafiki. Nie wiem jak wy ale ja mam dość RPG w których na całym świecie jest 10 miast - więcej lokacji ma być!
Ozi
Podobno nie będzie poprawionej Siódemki na PS3. Coś tam jednak kombinują skoro na necie pojawiły się takie "fotki"...

Arox
Bardziej jak zdjęcie figurek z gry wygląda.
MichAelis
Jakby w nowym FFie Tifa tak wygladala jak pokazał Ozi to raczej ciezko byloby mi grac normalnie tongue.gif
Yunie
Bynajmiej Ja wolałabym remake. Zobaczyc jeszcze raz smierć Aeris....
kempa
ja bym z checią zagrał w prequel'a...
mysle ,że można by stworzyc całkiem ciekawą historie przedstawiając losy bohaterów przed wydarzeniami z FF VII.(tylko,czy to aby nie będzie odcinanie kuponów?)

jak wyjdzie remake,też się na pewno nie pogniewam.
Squall_lionheart
Remake, ale bez dotykania fabuly i systemu. Tak, jak bylo, bylo swietnie, nie warto kombinowac.
KOMODO
Tez bym wolal remake. Pelnoprawne sequele to chybiony pomysl, bo psujacy wszystko czego dokonal pierwowzor (vide FFX-2). Za to remake na PS3 (na PS2 odpada) bylby niemal nowa gra. Widzieliscie przeciez demko pokazowe na E3. Leb sam odpada. Zagrac w to to po prostu bylaby extaza, szok w trampkach itp. System i fabula nietknieta, ale widzialbym zmiany. Naturalnie musialby byc voice acting, nie mialbym nic przeciwko (a nawet rekomendowalbym taka opcje) by wszytski utwoy nagrac od nowa, gdyz te z oryginalnej siodemki sa juz dosc leciwe. Ot, nie zmieniac melodii, ale chyba kazdy przyzna ze skomponowanie przez wieksza orkiestre wypadloby korzystniej. Co jeszcze? Naturalnie FMV oraz sama grafika. Mogla by byc tak jak w FFX (poprawka - musialaby byc) czyli 3D jednak ze sciezka kamer z gory ustalona. Pomyslcie, wszytskie znane lokacje w nex-genowej oprawie... Olaboga, bo dostane krwotoku z nosa:P.
Yunie
Widziałam pierwszą scenke, która na targach E3 pokazywali.Wprost miód^^
Shinji-kun
"FF VII Tech Demo For PS3" chyba dla picu to oni tego nie tworzyli dry.gif Niby zaprzeczaja pogloskom o remake'u,a jednak po co by to demko robili ??zeby pokazac moc ps3 ??neeeeee od tego sa spece co zmontowali demko do Killzon'a laugh.gif
KOMODO
QUOTE(shinji16 @ 6 11 2005, 15:35) *

"FF VII Tech Demo For PS3" chyba dla picu to oni tego nie tworzyli dry.gif Niby zaprzeczaja pogloskom o remake'u,a jednak po co by to demko robili ??zeby pokazac moc ps3 ??neeeeee od tego sa spece co zmontowali demko do Killzon'a laugh.gif
Mozliwe ze to lipa, chociaz kuszoca sie prezentuje. Przed premiera PS2 bylo demko techniczne bodajze Silent Hill. I co? Gdzie ten remake?
MatMax
Remake. FF VII w nex genwej jakości - super. Dobrym pomysłem jest od nowa nagrana ścieżka dźwiękowa. Nowa grafa, FMV, ale system nietknięty. Do fabuły dodane tylko bonusy (np. coś w stylu Monster Areny (taki przedłużacz żywotności smile.gif ) i możliwość wskrzeszenia kwiaciarki (ale dopiero za 2 przejściem gry smile.gif ).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.