Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: F1 2004
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2
Il Capitano
2004 German Grand Prix 

Pos---------------Driver--------------------------------------Points 

1          Michael Schumacher                                    -10 

2                Jenson Button                                        -8 

3      Fernando Alonso Renault                                -6 

4            David Coulthard                                          -5 

5            Juan Pablo Montoya                                        -4 

6                Mark Webber                                              -3 

7              Antonio Pizzonia                                          2 

8              Takuma Sato                                              -1 

9          Giancarlo Fisichella 

10              Christian Klien 

11          Jarno Trulli Renault     

12              Rubens Barrichello

13                  Felipe Massa 

14              Olivier Panis 

15                Giorgio Pantano   

16              Zsolt Baumgartner 

17              Gianmaria Bruni

Ret Nick Heidfeld Jordan-Ford  42  Handling 18   

Ret Cristiano da Matta Toyota  38  Puncture 15   

Ret Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes  13  Accident 3

Klasyfikacja generalna kierowców 

1. Michael Schumacher Niemcy 110 
2. Rubens Barrichello Brazylia 74 
3. Jenson Button Wielka Brytania 61 
4. Jarno Trulli Włochy 46 
5. Fernando Alonso Hiszpania 39 
6. Juan Pablo Montoya Kolumbia 33 
7. David Coulthard Szkocja 19 
8. Kimi Raikkonen Finlandia 18 
9. Takuma Sato Japonia 15 
10. Giancarlo Fisichella Włochy 13 
11. Ralf Schumacher Niemcy 12 
12. Mark Webber Australia 7 
13. Felipe Massa Brazylia 5 
14. Olivier Panis Francja 5 
15. Cristiano da Matta Brazylia 3 
16. Nick Heidfeld Niemcy 3 
17. Timo Glock Niemcy 2 
= Antonio Pizzonia Brazylia 2 
19. Zsolt Baumgartner Węgry 1 
20. Christian Klien Austria 0 
21. Marc Gene Hiszpania 0 
22. Giorgio Pantano Włochy 0 
23. Gianmaria Bruni Włochy 0 

Klasyfikacja generalna konstruktorów

1. Ferrari  Bridgestone 184 
2. Renault  Michelin 85 
3. B.A.R Honda Michelin 76 
4. Williams BMW Michelin 47 
5. McLaren Mercedes Michelin 37 
6. Sauber Petronas Bridgestone 18 
7. Toyota  Michelin 8 
8. Jaguar Cosworth Michelin 7 
9. Jordan Ford Bridgestone 5 
10. Minardi Cosworth Bridgestone 1

Podziwiam Buttona!Przeze 16 okrązeń jechał z defektem kasku!
Musiał go podtrzymywać co za tym idzie kierował jedną ręką!Pwód!
Kask zaciskał mu się na szyi!
Nie dość ,że odszedł Alonso to jeszcze zmniejszał przewagę Schmachera!
Bez wątpienia został on bohaterem tego GP!
Chester
A KIMIEMU spoiler odpadł, nie? Cie choroba jak to możliwe. Gooo KIMI gooo. Dusił trochu KIMI Schumiego, mogła być niezła walka. Ja nie czaje... wytłumaczcie mi jak to jest że stajnia SAUBERa zrobiła 2 pitStopy i jak dobrze pamiętam byli w okolicy 10 miejsca. No przecie przez zaoszczędzeniu na pitStopie mają na OKO 20 sekund do przodu! Ale MINARDI ma 1 punkcik... może jeszcze jakiś zdobędzie... jak się konkurencja wykruszy :-) Patrząc na ostatni wyścig gdzie mieli 4 okrążenia w plecy...będzie cieńko...aj tam cieńcy kierowcy. Ja pojade do Węgier i będe w Schumachera z procy strzelał.
Pozdro!
ubu
Hej ludziska, czy widział już ktoś pudełka z F1 2004 od Sony w sklepach w naszym pięknym kraju (Media Markt lub inne)? Już po premierze (odbyła się 30 lipca) a tu ani widu ani słychu...

GP Węgier, Hungaroring - Michael Pole Position, drugie miejsce startowe Rubens, trzecie Takuma Sato.
Il Capitano
Hej ludziska, czy widział już ktoś pudełka z F1 2004 od Sony w sklepach w naszym pięknym kraju (Media Markt lub inne)? Już po premierze (odbyła się 30 lipca) a tu ani widu ani słychu...

GP Węgier, Hungaroring - Michael Pole Position, drugie miejsce startowe Rubens, trzecie Takuma Sato.

Ja widziałem w Bydgoszczy na ulicy Hetmańskiej! biggrin.gif Sklep z akcesoriami komputerowymi ale mieli wielką ofertę jeżeli chodzi o gry na PS2!
Tam właśnie widziałem nową Formula One Officialy Licensed Product 2004!W Extreme numer 84 już tez jest prezentowana ta gra a dokładniej w tym świat-gier!
FC Bayern Monachium
Napiszcie mi czemu Gamera gra na
kamerze umieszczonej nad kaskiem
zawodnika .Ja gram ta zaraz zza
bolidu ta blizej pojazdu
Moim zdaniem lepsza niz ta wyzej
wymieniona lepszy przeglad sytuacji laugh.gif
Rausio
Dorwalem ta Formule One 2004 od Sony i kiedy chce wejsc do opcji online to caly czas pisze ze podaje zly login i password. Czy komus z was udalo sie zalogowac czy moze Sony nie postawilo jeszcze serwerow???
Voo
Discovery Channel pokazuje dokument "Rywale: Prost czy Senna" o słynnej rywalizacji dwóch wielkich mistrzów. Kto za młody by pamiętać- obowiązkowe :wink:

Dzisiaj o 15:30, powtórki w tygodniu o róznych porach.
Il Capitano
Odpowiedzcie mi o co chodzi w saturday wurm up przez wyścigiem głównym w Race Weekand(chodzi mi o grę Formula One Officialy Licensed Product -sony-)
Voo
No i wszystko jasne w tym sezonie. Ferrari ustrzeliło 2 pierwsze miejsca w klasyfikacji ogólnej, najniższy stopień podium dla Buttona. Nie wiadomo tylko który team zajmie 2 miejsce w klasyfikacji konstruktorów.

Wyścig w Chinach był IMO naprawdę ciekawy, przynajmniej w porównaniu z tym co działo się w pierwszej części sezonu. Sporo wyprzedzeń i zdarzeń losowych. Chociaż w przyszłym sezonie, gdy Szumi zacznie walczyc o kolejne mistrzostwo, wszystko pewnie wroci do (nudnej) normy :x
krzystofik
Mam takie pytanie.
Ile zajmuje miejsca na memorce save z tej gry w trybie kariery ?
Dzięki za pomoc
PiotrB
CYTAT(krzystofik @ 26 03 2007, 10:56) *
Mam takie pytanie.
Ile zajmuje miejsca na memorce save z tej gry w trybie kariery ?
Dzięki za pomoc

Potrzebujesz minimum 650KB miejsca na memorce.
Wtkfds
a co z ustawieniami hamulców-ten motyw z ustawieniem siły hamowania na poszczególne osie w czasie jazdy...no nie wiem...dla mnie to nie ma żadnej róznicy--weź mnie ktoś oświeć w wym temacie dry.gif
PiotrB
To bardzo proste. Im większą siłę hamowania masz ustawioną na tył tym bardziej bolid jest nadsterowny na wejściu w zakręt, czyli hamując i skręcając przed zakrętem przednie koła nie będą Ci się blokowały i unikniesz podsterowności na wejściu. Minusem jest to, że przy za mocnym ustawieniu siły hamowania na tył tylnie koła mogą się blokować. Przy silnym tyle również może Ci uciekać tył podczas hamowania (nadsterowność).

Mocne ustawienie na przód działa dokładnie odwrotnie niż to na mocny tył.
Wtkfds
hmmm..no tak...z tym, ze różnica jest niewielka...ale dzięki wink.gif
sir_ryszard
Witam Was!
Prosiłbym o jakieś bardzo skuteczne ustawienia na dane Grand Prix do F1 2004 od Sony. PiortB, może masz coś ciekawego, tudzież jakieś namiary w necie na settingi? Albo ta część jest tak trudna że po prostu jestem za słaby, albo to tylko kwestia ustawień. Nie chce mi się wierzyć że na każdym okrążeniu tracę zawsze do czołówki. Konsolowi przeciwnicy napylają że aż nie wierzę. Wyprzedzają (głównie na zakrętach) tak dobrze z nich wychodzą że giną mi później na horyzoncie. :\ Przypuszczam że to kwestia bardzo dobrych ustawień, a niestety z tym sobie zbyt bardzo w tej części tutaj nie radzę. mellow.gif
PiotrB
Kiedyś grałem w tą grę i muszę przyznać, że też miałem problemy z uzyskaniem Pole Position na dwóch torach (jednym z nich był Interlagos). Bolidy AI miały tam lepszy setup bo ja robiłem prawie wszystko co się da na moich ustawieniach. Jednak już nie chciało mi się ustawiać bolidu pod ten tor. Kilka tygodni później sprzedałem tę grę. Zawiodłem się na modelu jazdy, który w porównaniu do wersji 2003 był do bani. Teraz mam edycje 2005 i 2006 i jestem z nich zadowolony (zwłaszcza 2006; świetny model jazdy).

Tu masz ustawienia:
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/920437/31846

W ogóle to polecam też to forum:

http://www.f1gamers.com/f1/bb/
sir_ryszard
Piotr! Chcesz mi napisać że model jazdy w F1 2006 jest naprawdę całkiem przyzwoity w porównaniu do 'króla' ;p F1 2003. Nie grałem w edycję 2k6 dlatego pytam Ciebie. smile.gif Rzeczywiście sezon 2004 to nie wypał. Dobrze że gra kosztowała 49 zicos, bo bym się pochlastał maksymalnie. happy.gif Tutaj również nie pasi mi model jazdy i ten niesamowity poziom trudności. W 2k6 chyba tak hardkorowo nie jest, co? xD
Dzięki za linki, już tam wchodzę...!

Pierwszego linkosa już przeglądam...

Buszuję po tym forum którym zapodałeś mi w drugim linku i natrafiłem na taki wieczny adres do ustawień:
http://lvbf1sims.net/setups.htm

Niestety, przenosi mnie ciągle na stronę o smisach. ;\
PiotrB
CYTAT(sir_ryszard)
Piotr! Chcesz mi napisać że model jazdy w F1 2006 jest naprawdę całkiem przyzwoity w porównaniu do 'króla' ;p F1 2003. Nie grałem w edycję 2k6 dlatego pytam Ciebie. smile.gif Rzeczywiście sezon 2004 to nie wypał. Dobrze że gra kosztowała 49 zicos, bo bym się pochlastał maksymalnie. happy.gif Tutaj również nie pasi mi model jazdy i ten niesamowity poziom trudności. W 2k6 chyba tak hardkorowo nie jest, co? xD
Dzięki za linki, już tam wchodzę...!

Tak, według mnie model jazdy w edycji 2006 jest naprawdę przyzwoity. Nie jest to jakiś poważny symulator, ale edycja 2003 też nim nie była. Zwłaszcza świetnie się zachowuje bolid na krawężnikach. Jak za bardzo przytniesz na niskim zawieszeniu to spin murowany. W dodatku każda zmiana w setupie jest wyczuwalna na torze i to się chwali. Gamera bardzo zjechał wersję 2006 (6+), ale według mnie to właśnie najlepsza symulacja F1 na PS2 bo wersja 2003 ma tylko nieco lepszy model jazdy i grafikę. Reszta jest lepsza w 2006.

Co do poziomu trudności F1 2006 to jest on bardzo niski. Na poziomie Hard (najwyższy poziom) jestem szybszy od AI o 4-7 sekund (w zależności od toru). Edycja
2005 była jeszcze prostsza.

Na F1Gamers też chyba są setupy do F1 04. Poszukaj na sub-forum F1 04.
sir_ryszard
Właśnie szukam na tym sub-forum F1 04 ale kompletnych, na wszystkie tory raczej nie ma. Jest zaledwie na parę. Zresztą już nawet wiem że nie o ustawienia się tutaj obija, po prostu ta ścigałka jest trudna. Dodać do tego nie podchodzący mi model jazdy... mamy efekt który u mnie nie przechodzi. :F Generalnie to pewnie i tak za długo nie pogram w 2k4, to tylko jednorazowy wybryk, do momentu aż odzyskam od kumpla sezon 2003. xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.