Wpiszczie tu co myślicie o tej chyba ostatniej naprawdę (pipi)j grze na PSXa.Mi ona bardzo przypadła do gustu a wam?
Mi też .Niepowiem żeby była jakaś super ale dało sę pograć.
noooo sheep raider fajne jest, tylko po pierwszym przejsciu juz raczej nie chce sie w nia grac - taka specyfika gry... ale hooj, ja przeszedlem ja 3 razy
szkoda tylko ze do dzis nie odblokowalem dodatkowych lokacji, oprocz B2 bodajze, moze sie kiedy wezme jeszcze za te gierke...
a, szkoda ze wydawcy cos nic nie mowia o kontynuacji, (pipi)ens, a byloby tak pieknie :roll:
Jakoś przedpremierą myślałem że to trochę dziadostwo w stylu innych gier opartych na tej licencji(bugs bunny itd.). A tu taka niespodzianka.W sumie na ps2 mogli by zrobić kontynuacje ale niestety szczerze w to wątpie.
Moim zdaniem bardzo dobry tytuł. Wymagał od gracza sporo kombinowanie ( szczegolnie pozniejsze plansze). Jak dla mnie gra na 8+.
Gra wymagała nie tylko kombinowania ale także nerwów na wodzy bo podczas walki z diabełkiem chciałem nie raz rzucić padem.
nooo diabelek wkur**jacy byl, szczegolnie jak juz odbywac sie miala ostatnia faza "wprowadzania swiatla" a tu jeeeb i od poczatku...
i ostro wkurzalo mnie w levelu z samem jak trza bylo na polu minowym przejsc, a nie wiedzialem jeszcze wtedy, ze trzeba zmoczyc nogi :wink:
Mi się przede wszystkim podobały zastosowane patenty, wyciągnuięte prosto z kreskówek... Np. motyw zaraz na początku, jak Willy wali baranka w ściane goniąc za strusiem... niby obcykany motyw, a hahałem się jak dziki osioł
...tak wogóle to Daffy Rula!
Ke? A co powiecie o "Jas i malgosia w Kijowie"

, fajna nie?
Mi się przede wszystkim podobały zastosowane patenty, wyciągnuięte prosto z kreskówek... Np. motyw zaraz na początku, jak Willy wali baranka w ściane goniąc za strusiem... niby obcykany motyw, a hahałem się jak dziki osioł
...tak wogóle to Daffy Rula!

Masz rację.Niezły był też motyw gdy Ralph miał flet i rozwiązanie wydawało się proste bo wystarczyło go użyć a tu patrzę a obrońca owiec ma zatyczki do uszu .Nie ma co gra miała styl
Siara_iwj
2 02 2004, 18:20
Gierka spoko...ale muzyka badziewna, nieporównywalnie gorsza od jajcarskich ( podobnych do skullmonkeys ) motywów z kreskówki...niespecjalnie równiez udało się twórcom odwzorować specyficzny styl filmów Chucka Jonesa...gra raczej podobna do najnowszych osiągnięć studia Warnerów...
djmojastara
7 02 2004, 01:04
Co tu dużo gadać - super gierka, którą polecam każdemu, który w nią nie grał. Zagadki zakręcone na maxa, humor kreskówek z Kojotem i Strusiem Pędziwiatrem rozpiernicza na całego (na początku gry kiedy na Kojota spada fortepian wchodzi napis Game Over wpada się w lekkie...zakłopotanie), no i muzyka - jazzik, swing i tego typu klimaty, która dla mnie jest 10/10. Gra - 9/10.
Anonymous
7 02 2004, 17:52
Według mnie ta gra jest kulowa.
Podobają mi się zadania,które są w tej grze.
Są wniej też fajne,sprytnie zrobione plansze.
Trzeba w niektórych dobrze pomyśleć żeby rozszyfrować.
Cześć wam muszę już kończyć.
To super gra która potrzebuje dobrego umysłu żeby ją przejść, ja przeszedłem ją bez problemu i uważam że jest bardzo dobra ale nie najlepsza.
kotlet_schabowy
9 02 2004, 22:34
Dla mnie ta gra jest kozacka. Przeszedłem ją raz, a potem jeszcze niektóre poziomy kolejny raz, albo nawet dwa. Szczególnie podobał mi się ten, gdzie wystrzeliwywało się z gumy rozpiętej pomiędzy dwoma drzewami ( pierwszy taki, a wogóle to chyba trzeci ). Może nie wiecie, ale w opisie do Sheep, Dog n' Wolf w PsxExtreme nie do końca rozwiązano problem " Diabełka " : wystarczyło biec z wciśniętym " kółkiem ( o ile się nie mylę, to ten przycisk odpowiadał za szybki bieg ) wokół potwora w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, aż mu się " zakręciło w głowie " i na chwilę padał. Wtedy trzeba było tę owcę przenieść na przycisk i obracać kołem. Spoko grafika, muzyka i klimat, tudzież humor !
to jest jedna z najlepszych gier na psx'a - przełomowa z końcówki, szarej końcówki
Anonymous
18 04 2004, 17:33
Bardzo dobra grafika jak we Flashu.
NiE_WiEm
18 04 2004, 18:19
na necie znalazłem pogłoski jakoby po przejściu gry na 100% można odblokować tryb hard czy to prawda??
Słyszał ktoś coś na temat kontynuacji??
NiE_WiEm
19 04 2004, 13:46
raczej nie będzie, bo sądząc po dosyć niskiej sprzedaży 'jedynki' wątpię, aby ktoś chciał zrobić 'dwójkę'
Moja ulubiona giera. Wyrwała mi kawał czasu z życiorysu i nie pozwołiła skazać Pleja na zapomnienie. Skończyłem ją chyba z 10 razy

i do dzisiaj żałuję, że nie powstała jej kontynuacja (taki przeważnie jest los orginalnych gier, niestety) :cry: .
SamFisher
19 05 2004, 20:37
kozacka gra. wyku*wione w kosmos pomysly i klimat rodem z bajki
ronin.jubei
28 05 2004, 21:35
Właśnie zaczynam w nią grać i jako stary RPGman muszę przyznać że nawet nawet.... Super
Hehe, znalazłem ten temat przez funkcję Szukaj... ostatnio przypomniała mi się ta gra i uznałem, że warto o niej napisać kilka słów... Po pierwsze, grałem w nią na PC... W jakiej rozdziałce chodziła ta gierka na PSX? Bo jeśli w najwyższej, to może zagrałbym w to "na telewizorze"? Co do samej gry, to jest to jedna z moich ulubionych gier, zgodzę się z NAFTĄ, który wcześniej określił ją mianem kultowej - tak, ta gra jest kultowa, bo pod każdym względem wymiata i nie ma żadnej konkurencji! Lubię platformówki, ale takie połączenie gry logicznej z platformerem i zręcznościówką po prostu rządzi!!! Swego czasu grę oceniłem na 9, ale tak naprawdę zasługuje ona na mocne 10/10! Nie podoba się humor? Wiesza, gra z humorem ala Jones byłaby raczej kiepsko grywalna, bo jego humor jest zbytnio pokręcony....
JEDNYM ZDANIEM: SHEEP, DOG 'N' WOLF TO NAJLEPSZA GRA W JAKĄ GRAŁEM!
macbaker
4 12 2004, 02:04
gra zarąbista, ale tylko jeśli gra się na haju... 8O
Fajna gierka, można powiedzieć wciągająca ale na krótką mete moim zdaniem za krótka
Ostatni miałem okazje pograć w nią, była sobota zacząłem grać o 20 a skończyłem o 8. Gra jest fenomenomenalna ze świetna grafiką i pomysłami Metal Gear Solid sie chowa
We wczesnej fazie produkcji,nie rokowałem dobrych nadziei tej pozycji,ale wyszedł hicior. Przy którym naprawdę można stracić wiele czasu i świat otaczający nas wokoło.
Super pozycja. Warto zagrać. Humor stawia na nogi
Kapitalny tytuł :!: dziwię się, że tak mało postów na jego temat.
Nigdy nie zapomnę walki z bossem, tylko jak on się nazywał? taki czerwony futrzak w adasiach

Normalnie do szewskiej pasji doprowadzała ta walka. Ale gra jest gicik. Naprawdę ostatnia GRA na PSX :wink:
Oprócz wcześniejszych postówm powiem tyle : Zaje*ista muzyka przygeywa w bodajrze 2 lvl. gdzie trzeba się przekraść obok piesa w krzaku, choć na chama można mu przesprintować przed japą
Klimatyczna

Takich gier mi brakowało na psx-a. Typowo na myślenie nastawiona i to wcale nie jakies absurdalne
Ot, przyjemna mieszanka platformówki (mniej) z przygodówką (więcej)... Ogólnie gra niesamowicie wciągająca ("Tylko zobaczę o co chodzi w następnym levelu i wyłączam").
Polecam tym co jeszcze jej nie zasmakowali

Humor included
Magma Dragoon
10 03 2005, 12:29
Wie ktoś może jak w rundzie w której mamy do dyspozycji miodek

pokonać takiego czerwonego gostka w trampkach?? Jak ktoś wie niech mi powie

Prosze :!: :!: :!:
bob_boss
10 03 2005, 17:49
Giera naprawde przefajowna, nice patenty, klimacik, ale momentami naprawdę chciało się je*nąć padem o ściane;-)
Dragon zmniejsz obrazek!!!
Grałem w tysiące gier na psxa, mam ponad 300 8O ale o tej nawet nie słyszałem - :roll:

:!:
Paulek L
22 07 2007, 12:06
CYTAT(Magma Dragoon @ 10 03 2005, 13:29)

Trzeba biegać naokoło niego, używając szybkiego biegu. W ten sposób skołujesz gostka. Gdy glebnie, zacznie się odliczanie czasu, w którym musisz dać owcę na przycisk. Wysuną się łopatki, po których musisz pobiegać. Gdy zaświeci się światło, gostek ucieknie. Zrób tak trzy razy, a koleś wymięknie
STRETCH
22 07 2007, 12:47
o kurva XD
ale przypomnieliscie mi. gra byla naprawde niezla. ciekawy humor.
monstrol
3 08 2007, 11:46
Świetna gra!:) Bodaj jedyna gra na PSX wykonana w technologii
cell-shading. Trudna, a jednocześnie przyciągająca. Skłania do wielu powtórzeń różnych akcji, akrobatycznych kombinacji i smakowania jej na wiele sposobów.
Mnie do teraz śmieszy opis
Kosa tej gry w PSX eXtreme. Nie mógł on uporać się z jednym z bossów. Jego finalna solucja dla tego przeciwnika była tak naprawdę błędem w grze, a można było go pokonać bardzo łatwo. Nie pytajcie mnie jak, gdyż tego nie pamiętam. Wiem jednak, że sposób Kosa był trudny jak cholera, podczas gdy właściwa droga, łatwa jak dwie cholery, zajmowała mniej niż kilka minut.

Koso, brawo! No cóż, początki są trudne, brehehe:) Ale dobrze, że jesteś w PE, bo wprasowałeś się tak mocno w gacie z napisem Grupa 69, że bez Ciebie są dziurawe.
To tylko dowodzi, że zgredzi sami robią opisy, a nie tłumaczą faq znalezione w necie.
Podobna sytuacja była z opisem do "Bugs Bunny: Lost in Time" autorstwa HIV'a. Nie mógł znaleść jednej gwiazdki. Aby ją zdobyć należało przesunąć kamyk
Świetna gra. Przechodziłem ją wielokrotnie.
Kiedy już znałem całą grę na blachę, to przez długi okres czasu szukałem innych sposobów na przejście gry.
Wiedzieliście na przykład, że w przedostatniej planszy nie trzeba transportować owcy pociągiem?
Takich tricków w całej grze było mnóstwo.
Co do humoru, to jest to gra wspaniała. Mnóstwo żartów.
Wysadzanie Daffy'ego rządzi

(za takie wybryki karał przerwaniem gry na minutę

)
Szczegóły, ale jakże rajcowne.
STFilms_Stefan
17 01 2008, 22:11
Fajna gra , jak na tamte czasy wnosiła "powiew świeżości" na rynku gie platformowych .
pamietam jak kumpel oryginala z niemiec sprowadzil; mysle "co to k..wa jest?" a nastepnie...nie moglem przestac cieszyc michy... masakra jak na owe czasy (pewnie i teraz bym przysiadl na chwile), jedna z lepszych w jakie gralem na psx... szkoda, ze nie postanowili zrobic kontynuacji z inna tematyka np. Duffy czai sie na Bugsa albo cos ze Strusiem (byl w sheep moze goscinnie? nie pamietam, jak tak to sorry:P )...moglo by byc ciekawie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.