Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Richard Burns Rally
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3
easye
Szkoda, ze chlopaki w ogole nie zrobili jednej kamery (od srodka) - wtedy mielibysmy prawdziwy hit... laugh.gif
kubson
heheh jak sa takie zwolnienia to ja dziekuje smile.gif
ski
easye --> Nie wiem o jakie zwolnienia Ci chodzi. Już na PS2 gra chodzi w miarę stałych 30 klatkach (chrupie bardzo rzadko) - obojetnie czy z kamery ze srodka czy z TPP, wiec pewnie miales jakąś ostrą bete...

Gra na pewno zarzadziła jesli chodzi o realizm. I nie ma co sciemniac - opinie beda podzielone. Ci ktorzy kochaja realizm, beda ja wychwalać. Odwrotnie wielbiciele arcade. Ale dobrze, ze taka gra powstała, bo pokazała jak daleko jeszcze Colinowi i WRC do realizmu smile.gif.

A tu macie jeszcze recke do obadania:
http://ogm.game-temple.com/ogm/rec-richard...burnsrally.html

Pozdr
Ski
easye
Gram w ta gre od pewnego czasu i rzeczywiscie troche przesadzilem. Sami wiecie jak to jest jak sie przesiadziesz z cudownego Ralli 2 (smigajacego w 60 klatkach na sec) na gre w 30 ktora nie zawsze trzyma nawet taki poziom. Gra trudna i wymagajaca, co dla mnie jest bardzo duzym plusem.
Szkoda, ze animacja jest taka jaka jest, no i glos pilota mnie z lekka irytuje. :wink:
PEACE.
Pablo_el
kiedy bedzie na PC ? Bo niestety narazie nie mam dostepu do konsolki a giera zapowiada sie co najmniej interesujaco

BTW ostatni dobry Collin to była 2 sad.gif
michal.p1
po dłuższym graniu można stwierdzić:gra niejest dla każdego,jesli chcesz sobie luzno pojeżdzić,to lepiej wybierz colina lub rallisport challenge2.tutaj by wogóle dojechać do mety musisz troche pograć,poznać trase,wychuć sterowanie-niejest łatwo.dużo czasu mineło zanim udało mi się przejechać cały odcinek specjalny bez wypadnęcia z trasy,ale za to frajda z ogladania repleya była przednia,sa bardzo realistyczne.trzeba dużo grać by dojśc do perfekcji,gra niewybacza błędów.zapomnijcie o hamowaniu w zakecie-albo wyhamujecie odpowiednio wcześniej ,albo wypadacie z trasy.
co do grafiki to prezentuje się w miare dobrze,jedyne ale to zwolnienia!!!gra gubi klatki animacji i potrafi czasami nieżle przyciąć.
i jeszcze jedno niejaki Sentinel napisał na poprzedniej stronie świetną recenzje tej gry,tylko że napisał w niej że niema automatycznej skrzyni biegów,a taka jest do wyboru,nietrzeba wtedy ręcznie zmieniać biegów.
Voo
potęzna gra smile.gif

gram na xboxie i temat "spowolnień" mnie nie dotyczy wink.gif

hardkor w czystej postaci - potrzeba ogromnej cierpliwości, żeby dobrze poznać tę grę

mam pytanie do Was - jak odbieracie reakcje samochodu po uderzeniu w przedmiot którego nie można zniszczyć (głaz, drzewo itp) - nie macie wrażenia, że samochód jest trochę "za lekki"? Mi osobiście nie podoba się to wylatywanie w powietrze i kręcenie wokół wszystkich mozliwych osi. Czasami wystarczy drobny przedmiot a auto zaczyna fruwać. Ten akurat element nie został chyba do końca przemyslany, chociaż może się mylę i własnie tak jest "realistycznie". Jak odbieracie ten element?

Szkoda, ze chlopaki w ogole nie zrobili jednej kamery (od srodka) - wtedy mielibysmy prawdziwy hit...

jak nie zrobili, skoro zrobili? smile.gif
easye
Mialem na mysli kamere wylacznie od srodka (nie istotne).
BTW. Tez gram na X i miejscami sa spowolnienia.
Voo
no z kamerą tylko od srodka gra powinna mieć na pudełku napis mutants only wink.gif
SM1
Nie zauwazyłem chrupnięć ( widok z kabiny) moze czas wyregulować sprzęt laugh.gif
Co do gierki, przestaje straszyć jak pobawicie sie ustawieniami, przy odrobinie wysiłku można uzyskać model jazdy porównywalny z C4!
grafa - 7
poziom trudności - 9
miodnośc - 10
jedyna rajdówka na konsole ocierajaca się o symulator!!!!
easye
Moze czas po prostu przeczytac pare postow wyzej, albo zmienic na jakis czas na widok zza samochodu.
SM1
Moze czas po prostu przeczytac pare postow wyzej, albo zmienic na jakis czas na widok zza samochodu.

ale, po co mam zmieniać widok skoro chrupie he, he, he, na poważnie na razie zrobiłem cała szkółkę i utknąłem w Japan! jak do tej pory nie chrupie a jeżeli tak jest to w stopniu minimalnym i nie rażącym.
Voo
hmm... nie chcę na razie w tym temacie wymądrzać - gram dopiero od trzech dni i szczerze mówiąc zaliczyłem na razie school i pojeździłem po OSach dostepnych w quick rally, a więc niewiele. Na razie spowolnien nie zauwazyłem. Nie twierdzę, że ich nie bylo - po prostu jesli były to nie na tyle drastyczne żebym dostrzegł.

Ale wracając do masy pojazdu i reakcji po zderzeniu z przeszkodą. W tej kapitalnej recenzji z poprzedniej strony autor nic nie wspomina na ten temat. Czyzbym tylko ja sie tym irytował? Moim zdaniem akrobacje jakie momentami wykonuje auto po uderzeniu w cokolwiek są zdecydowanie przesadzone.
SM1
....Ale wracając do masy pojazdu i reakcji po zderzeniu z przeszkodą. W tej kapitalnej recenzji z poprzedniej strony autor nic nie wspomina na ten temat. Czyzbym tylko ja sie tym irytował? Moim zdaniem akrobacje jakie momentami wykonuje auto po uderzeniu w cokolwiek są zdecydowanie przesadzone.[/quote]

a jak ma się zachować samochód z 1,4 na zegarkach nieprwidłowo biorący chope?! miałem dach przy 80km/h wierz mi... jak blaszane pudełko ze schodów smile.gif
Voo
wcale nie chodzi mi o takie prędkości, wystraczy żle najechać na mostek albo nawet bokiem wypłacic w drzewo - w życiu nie byłem w takiej sytuacji jako kierowca i dla tego nie wiem jak zachowuje sie auto. Hmmm... trudno mi teraz opisać o co mi chodzi, nie mając gry pod reką... No nic, wieczorkiem zrobię kilka crash testów i napiszę w czym rzecz wink.gif
sentinel
Sentinel napisał na poprzedniej stronie świetną recenzje tej gry,tylko że napisał w niej że niema automatycznej skrzyni biegów,a taka jest do wyboru,nietrzeba wtedy ręcznie zmieniać biegów.

w RBR nie ma automatycznej skrzyni biegów - jest tylko, jak wspomniałem, pół-automat a ten działa na zgoła odmiennej niż przekładnia automatyczna zasadzie. zanim kolejny raz napiszesz coś takiego, w dodatku podkreślając wagę swoich słów tłustym drukiem, zwóć uwagę co jest napisane na ekranie wyboru przekładni, a tam o automatycznej skrzyni nie ma nawet mowy.

ps: Voo - opisz troszkę przejrzyściej co masz na myśli a z przyjemnością się do tego ustosunkuję.
michal.p1
owszem jest pół automatyczna skrzynia,która niczym nieróżni się od automatu,chciałem tylko powiedzeć -odnosząc się do twojego textu że spełnia ona świetnie swoją funkcje,bo ty napisałeś że jedynym słusznym wyborem jest manual.
Voo
Voo - opisz troszkę przejrzyściej co masz na myśli a z przyjemnością się do tego ustosunkuję.

hej, po pierwsze miło, że temat "ruszył" bo juz się bałem, że więcej z tego będzie przeżywania przed ukazaniem się gry niz już po ukazaniu się wink.gif

przede wszytskim, skoro juz mam okazje to chciałem ci pogratulowac tekstu - bez żadnej ściemy, ale jeszcze nigdy w żadnym pismie o grach nie przeczytałem takiej recenzji gry rajdowej

co do zachowania się auta po kolizji z jakims obiektem - po kilkunastu godzinach gry pozbyłem się wrażenia "lekkości" auta, może to kwestia przyzwyczajenia. Problem chyba w tym, że za duzo grałem w Coliny i WRC - tam uderzenie np. bokiem w jakis obiekt paradoksalnie czasami pomgało np. w powrocie na trasę, poza tym auta trzymały się drogi jak przyklejone i pokazanie niebu podwozia było cholernie trudne. Tutaj natomiast nie ma zmiłuj się...

Przynam się szczerze, że raczej "przedzieram" się przez grę niz gram ale o dziwo nie mogę przestać wink.gif Jedyne co mnie boli to znowu te cholerne przydrozne drzewka. ledwie toto widać, krzaczek taki, pniaczek o średnicy centymetra a samochód zatrzymuje. Na odcinku testowym jest jedno takie za 90-stopniowym zakretem w prawo, koło drewnianej chatki, po lewej stronie drogi. Tak dobrze je pamietam bo głównie przez nie musiałem chyba ze 20 razy podchodzić do ostatniej lekcji laugh.gif
Leo_Sten
Wcześniej pisali ze nie ma automatu a jest albo manual/automatic, grafa u mnie na x'ie gram w giere od 8h prawie non stop i jeszcze mi nic nie zwolniło, grafa jak dla mnie lepsza od Colina ale super piękna to ona nie jest, muza wpada w ucho, spoko że jest sporo trybów zabawy i opcji!!
Voo
co do przycięć i zwolnień to także nadal nie zaobserwowałem

za to grafa, hmmm.... samochody wyglądają bardzo biednie IMO, przynajmniej dopóki ich nie "podnieciemy". Otoczenie za to znakomite jesli chodzi o pomysłowośc i urozmaicenie. Co prawda kilka metrów od drogi jest juz niewidzialna bariera ale w sumie nie o to przeciez chodzi zeby zjezdzać z drogi wink.gif
SM1
Może ktoś pokusi sie o prezentację własnych ustawień wózków dla poszczególnego rajdu? ograniczajac sie jedynie do ustawień amortyzatorów i wysokości zawiechy! ( własne zrzucę po weekend-zie)
sentinel
owszem jest pół automatyczna skrzynia, która niczym nieróżni się od automatu

acha. ale jak wytrzeźwiejesz to nie będziesz się przy tym upierał? ;-) a jesli na poważnie tak myślisz, to proponuję przynajmniej zajrzeć do fachowej literatury, tudzież zdobyć prawo jazdy i przejechać się ze skrzynią maualną i półautomatem - wystarczy zwykłym, cywilnym autem.

spełnia ona świetnie swoją funkcje,bo ty napisałeś że jedynym słusznym wyborem jest manual.

uhm, szczególnie kiedy zmiana biegu następuje podczas stromego podjazu, tuż przed szczytem, lub podczas próby wyprowadzenia auta z poślizgu na sypkiej/śnieżnej nawierzchni - rzeczywiście tu półautomat świetnie spełnia swoją rolę przyczyniając się do rasowego "dzwonu" owocującego zakończeniem rajdu. :-)
sentinel
hej, po pierwsze miło, że temat \"ruszył\" bo juz się bałem, że więcej z tego będzie przeżywania przed ukazaniem się gry niz już po ukazaniu się wink.gif

też mam nadzieję, że dyskusja dopiero się zaczyna. ;-)

przede wszytskim, skoro juz mam okazje to chciałem ci pogratulowac tekstu - bez żadnej ściemy, ale jeszcze nigdy w żadnym pismie o grach nie przeczytałem takiej recenzji gry rajdowej

ani to recenzja, ani żaden poważny tekst - ot, sklecone na prędce kilka słów. dzieliłem się wrażeniami na grupach dyskusyjnych, wkleiłem więc i tutaj. niemniej dzięki za dobre słowo. ;-)

co do zachowania się auta po kolizji z jakims obiektem - po kilkunastu godzinach gry pozbyłem się wrażenia \"lekkości\" auta, może to kwestia przyzwyczajenia.

tez mi się tak wydaje. te auta różnią się w znacznym stopniu od cywilnych samochodów, a nietypowy stosunek mocy do wagi może przeszkadzać w odpowiednim \"wyczuciu\" pojazdu. to mija z czasem, jak sam zauważyłeś.

Problem chyba w tym, że za duzo grałem w Coliny i WRC - tam uderzenie np. bokiem w jakis obiekt paradoksalnie czasami pomgało np. w powrocie na trasę

w RBR na szczęście takie numery nie przechodzą. ;-)

Przynam się szczerze, że raczej \"przedzieram\" się przez grę niz gram ale o dziwo nie mogę przestać wink.gif

to raczej typowy objaw... ;-)

Jedyne co mnie boli to znowu te cholerne przydrozne drzewka. ledwie toto widać, krzaczek taki, pniaczek o średnicy centymetra a samochód zatrzymuje.

to przykład niewielkich niedopracowań, które trochę psują ogólny obraz gry - wspomniałem o tym w PE.
Voo
jeszcze jedna sprawa - szkoda, że pomiędzy rajdami, gdy znajdujemy się w "bazie" teamu nie mamy możliwości przetestowania ustawień na odcinku szutrowym (jest tylko plac manewrowy i asfaltowy odcinek kończący rally school). Oczywiście można sobie do woli jeździć w trybie quick rally i tam testowć ustawienia ale byłoby fajnie gdyby takie coś mozna było zrobić bez wychodzenia z mistrzostw.

I druga sprawa (hehe, czepiactwo już) - co prawda nie korzystam z kamery wewnątrz samochodu ale nie wiem czemu umieszczono ją centralnie zamiast na miejscu kierowcy.

A skoro o kamerze wewnątz auta. Słyszeliście o grze GTR: The Ultimate Racing Game czyli takim torowym odpowiedniku RBR jesli chodzi o poziom trudności i realizm? Podobno gra wykorzystywac ma gadżet rejestrujący delikatne skrety głowy i pokazywac wówczas widok z kokpitu "po skosie". Gra niestety tylko na PC (przynajmniej na razie) ale jesli jakiś wirtualny kierwoca ma w domu dobrego PC (ja niestety nie mam biggrin.gif) to powinien chyba poczytac o niej i wypróbowej demo.

http://www.simbin.com/games/gtr/
Voo
Kto jeszcze oprócz mnie przezył szok po ujrzeniu recenzji RBR w nowym PSXE? Nie spodziewałem się może tekstu na dwie strony, ale recenzja na jedną kolumnę zrobiona wyraźnie "na (pipi)"???? Bez jaj, na dodatek autor wprost przyznaje się, że przy grze wymiękł :? I to jest chyba główny powód dla którego gra dostała 7= :? Do tego nic nie wnoszacy wywiadzik. Na szczęscie obraz gry uratował trochę Sentinel swoją notatką.
erbosss
tez chciałbym poruszyc temat recki tej gierki w PSXextreme. Kpiny! To ma byc recka czy materiały prasowe do hooya? Zalatuje mi tu fuszerką icon_evil.gif
sentinel
Do tego nic nie wnoszacy wywiadzik.

no niestety z wywiadu zrobił się \"wywiadzik\" - brak miejsca, przycięty tekst...
nie zgodzę się jednak z sugestią, jakoby nie nic wnosił - wg. niektórych jest w nim (pomimo mocno skróconej wersji) więcej informacji na temat RBR niż w samej recenzji ;-) dodatkowo \"Grzybek\" (zapalony gracz) podkreśla, że wszystkie wspomniane zjawiska, z jakimi gracz spotyka się w RBR mają swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości.

dodam jeszcze, iż pytania były sformułowane w taki sposób, by umożliwić krótkie i treściwe (potwierdzające/zaprzeczające) odpowiedzi - przypominam bowiem, iż wywiad przeprowadzany był w trakcie rozgrywania jednej z eliminacji Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski (konkretnie Rajdu Nikon), a chyba każdy zdaje sobie sprawę z braku w takiej sytuacji czasu oraz warunków do przeprowadzenia obszerniejszego wywiadu...

Na szczęscie obraz gry uratował trochę Sentinel swoją notatką.

tyle mogłem zrobić. ;-)

zachęcam do dzielenia się wrażeniami i opiniami, z pewnością odpowiednie osoby je przeczytają i być może wezmą pod uwagę.
Voo
może niepotrzebnie tak obcesowo zaatakowałem hiva w topicu o ostatnim numerze ale prawda jest taka, że PSXE ma olbrzymią siłę opiniotwórczą wśród graczy konsolowych, napewno dociera do dużej liczby czytelników (kupujących, pozyczających czy chociażby sprawdzających oceny gier w salonach prasowych czy empikach) i serce boli, że gra została po prostu "utopiona". To nawet nie chodzi o te ocenę, ale o to, że zabrakło miejsca na opisanie tych "pierdółek" które stanowią o klimacie gry. Po prostu ludziom którzy wykonali taki kawał dobrej roboty, tak bardzo wyszli poza "colinową" sztampę nalezy się szacunek i długi opis gry. Zwłaszcza, że tego typu produkcja może się juz nie powtórzyc bo powodzenia finansowego RBR nie wróżę.

sentinel - wywiadzik daje duzo informacji o prawdziwych rajdach ale czy o samej grze też? wink.gif Ale niech będzie, zawsze to jakies urozmaicenie.
GoltaR
Gra na konsolach od razu była skazana na niepowodzenie, skoro nawet recenzenci nie potrafią jej docenic to co mówić o pospolitych graczach, którym producenci wciskają łatwe i przyjemne syfy ktore kończy sie jednego, góra dwa wieczory. Mały procent graczy pozna się na RBR i więcej już nie odpali "colinowych symulacji". Gra będzie dopiero doceniona na rynku PC. Boli że jedyna symulacja jaka pokazała się na konsole , zostanie potraktowana gorzej od gier które udają symulacje. Nie czytałem jeszcze recki z psx extreme, ale sama ocena juz mi wystarczy, wstyd dla czasopisma.
SM1
Nie stresuj się! kazdy miłosnik szutrówek doceni tą nietuzinkową produkcję cool.gif Śmigam od paru dni i z dnia na dzień zasysa coraz bardziej! (widok z kabiny + kierownica logitech pro RZĄDZI) Poczekajmy do następnego nr PE zobaczymy co słychać w kaciku wyścigowym :wink:
Voo
A mi własnie widok z kabiny nie pasuje, jakos tak zbyt centralnie umiejscowiono kamerę.
Anonymous
Prawdziwy symulator! Wypadniesz z trasy- Pomogą Ci kibice! Mocno walniesz w drzewo- zginiesz! Uważaj aby nie potrącić kibica albo sarny! Real Rally Symulator!
Desser
Osobiscie nie gralem w ta gre [a szkoda, sprobuje to niedlugo nadrobic], ale chcialbym sie przyczepic do jednego:
Na innym forum ktos napisal, ze jesli sie uderzy z predkoscia 60 km/h w murek to kierowca ginie. Czy to prawda? Bo jesli tak, to nie jest to symulator, tylko gra z niebotycznym poziomem trudnosci. Dzisiejsze rajdowki daja szanse na przezycie przy uderzeniu z predkoscia 120 km/h w drzewo - lecz przy 60 km/h kierowcy nic by sie nie stalo! Auto byloby lekko pukniete i tyle. Dlatego uwazam, ze taki realizm jest mocno przesadzony. Za to pomoc kibicow przy wydostaniu sie z rowu oceniam jako innowacyjny i swiezy pomysl -az dziw bierze, czemu jeszcze w grach nie bylo tego ukazanego.
michal.p1
czy kierowca ginie czy nie tego niewiemy(bo to gra rajdowa a nie ftp),jedno jest pewne że przy takim zderzeniu na najwyższym stopniu trudności rajd się konczy bo samochód nienadaje się do jazdy,i to jest realistyczne bo jak auto nawet klasy wrc walnie z 60 kmh w mur betonowy to dalej już niejedzie bo ma zmiarzdzony przód.
a co do lekkiego puknięcia przy predkości 60 km to obejrzyj sobie jakiś crash-test i zobacz jak wygląda auto po nim,a wykonuje się je przy predkości 50 kmh.przodu praktycznie niema
tewus
wlasnie mam za soba caly dzien ciorania... ta gra jest boska cool.gif
Anonymous
Gra jest po prostu świetna. Teraz szczam ciepłym moczem na te wszystkie koliny i wrc. Tylko z tymi kibicami to nie jest tak jak sobie wyobrażałem. Na początku myślałem że do auta leżącego na dachu będą podchodzić ludzie a w grze jest po prostu pokazana scenka jak auto już jest na środku drogi i kibice odchądzą na pobocze. Ale poza tym najlepsza szutrówka na rynku!!!
SM1
Gram w RBR i gram i gram....i zaczynam sie już męczyć! niby staje na pudle, ale w dalszym ciągu nie ma reguły na ustawienie zawieszenia ( reszty nie tykam, bo jeszcze coś sknocę heheheh) ktoś ma jakieś sprawdzone ustawienia zawiechy? Po których z przyjemnością zasiądę ponownie do jazdy? Może tym razem na wyższym poziomie?
L0SER
Nie przesadzajcie, ze recenzencie nei potrafia jej docenic!
Gra jest:
po pierwsze - niedorobiona (skoki animacji, mimo wszystko surowa grafa...)
po drugie - mimo wszystko dla statystycznego gracza mniej grywalna od CMR i WRC (za trudna)
po trzecie - 99% osob gra dla radochy, a w RBR nie kazdy ja znajdzie!

A oceny nie sa wystawiane, bo "nam sie podoba lub nie" - staramy sie przewidziec, jak odbierze ja statystyczny Kowalski!!!
sentinel
w dalszym ciągu nie ma reguły na ustawienie zawieszenia ( reszty nie tykam, bo jeszcze coś sknocę heheheh) ktoś ma jakieś sprawdzone ustawienia zawiechy?

SM1, zajrzyj do PORADNIKA EXTREME (#02) - Loser opisał tam sposób konfiguracji poszczególnych elementów zawieszenia. zasada zestrajania zawieszenia wciąż jest taka sama, w BRB należy przyłożyć do tego jedynie większą wagę i robić to nieco precyzyjniej, dobierając ustawienia osobno dla każdego auta, zależnie od nawierzchni i warunków panujących na trasie odcinka. z kolei w najnowszym PORADNIKU znajdziesz wskazówki dotyczące (m.in.), sparawiającej na początku największe problemy, konfiguracji dyferencjałów.

Gra jest:

zwolnienia animacji faktycznie potrafią być drażniące, ale skoki to raczej nie są. ;-)

po drugie - mimo wszystko dla statystycznego gracza mniej grywalna od CMR i WRC (za trudna)

święta prawda, choć ja zwróciłbym uwagę na dwie rzeczy:
a) \"grywalność\" to kwestia mocno indywidualna - jeden pokłady grywalności odnajdzie w arcadowej szutrówce, drugi właśnie w zaawansowanej symulacji,
b) \"statystyczny\" gracz raczej nie sięga po hardcore'owe symulacje.

po trzecie - 99% osob gra dla radochy, a w RBR nie kazdy ja znajdzie!

też fakt, choć jak wspomniałem - to czy radochę ktoś znajdzie, czy nie zależy od tego czego szuka. :-) niemniej jednak, każdy ocenia RBR przez pryzmat subiektywnych odczuć i doświadczeń - dlatego osobiście polecam każdemu zaznajomić się z tym simem a ewentualną decyzję o zakupie podjąć po oswojeniu się z wymagającym (choć wciąż sporo wybaczającym) modelem jazdy.
nWo

Gra jest:

[b]surowa grafa ma za zadanie nie odciągac uwagi gracza od panowania nad samochodem. (IMO)

Pozatym nie przesadzajmy, bo mam wrazenie ze ludzie traktujący na serio gry rajdowe to w przewazającej części 20 paro latkowie a reszta to dzieciaki w granicach 16 lat którym oczy wylażą na widok dopasionej grafiki. Więc stwierdzenie ze grafa jest surowa jest zdecydowanie wygórowane.
Goju
Mam pytanko: czy da sie w RBR grac bez grzebania w bebwchach? Takie lajtowe zmiany [opon, dlugosci biegow, wysokosc zawieszenia itp.] to luzik, moze dam rade biggrin.gif Ale chodzi mi o jakies specjalistyczne ustawienia o_O Bo po obejrzeniu filmikow ktorymi zarzucil QIREX_RD sie napalilem smile.gif Bo rajdy to jeden z moich ulubionych sportow smile.gif Niestety we WRC4 model jazdy w porownaniu do 3 czesci sie chyba nie zmieni zbytnio confused.gif Tam model jest dobry ale nie jest wymagajacy i po przejsciu mistrzost w wrc3 gra mi sie znudzila o_O. To czekam na odp :>
nWo
nie jest wymagajacy i po przejsciu mistrzost w wrc3 gra mi sie znudzila

[b]ehhh cała esencja gry zawarta w tym właśnie zdaniu. Czemu ja na to nie wpadłem :?

btw w RBRa dasie grac bez ustawien. Czasami wypada sie zorjentowac jaka jest nawierzchnia na nastepnym odcinku i warto dostosowac do tego opony. Ale co do samych samow osiaganych w grze jak i wynikow w trybie mistrzostw nie wroce zbyt wielu sukcesów. Warto sie bawic ustawieniami. Nie trzeba sie koniecznie znac ale zawsze mozna cos wykombinowac tak jak to bylo w GT.
Goju
Ciagnie mnie do RBR bardzo biggrin.gif Ale teraz bedzie bieda z nadwyzka
kasy ;[ Wychodzi wielka trojca [PES4, GTA:SA i GT4] na ktora juz bedzie ciezko uzbierac a tu jeszcze mam ochote na RBR ;[[[[ Te gre kupie na 100% Chociazby w przyszlym roku smile.gif A moze sie uda kiedys jakas wymiana smile.gif Pzyjemy zobaczymy. Pewne jest to ze musze w nia zagrac smile.gif
L0SER
No nie wiem, czy grafa w RBR ma nie odciagac od grania i dlatego jest surowa...
W takim razie GT4:P jest glownie do patrzenia, podobnie jak seria Rallisp...;)
Grafa powinna byc dobra - rownie dobrze mogliby zrobic RBR na PSXa - z wymagajacym modelem, ale pikseloza...
sentinel
Grafa powinna byc dobra

jest dobra, niczego jej nie brakuje.

rownie dobrze mogliby zrobic RBR na PSXa - z wymagajacym modelem, ale pikseloza...

jakiś hint dla developerów odnośnie sposobów przeliczania tak skomplikowanego modelu fizycznego na R3000 "śmigającym" na 33MHz? myślę, że nawet 32-bitowy koprocesor geometryczny na niewiele się zda. ;-)
L0SER
A ja mysle, ze by sie dalo...
Oczywiscie developerzy powiedza, ze nie, a ja no to:buhaha!
Tak to juz jest, ze kodu nie chce sie za bardzo opytymalizowac, stad na PSX-a dobrych rajdow jak na lekarstwo...
A zapawiadajacych sie dobrze byla masa, ze wspomne tylko o Rally Masters, czy Rally Chapionship...
Nawalily przez niedopracowanie!
sentinel
A ja mysle, ze by sie dalo...

oczywiście żartujesz, right? ;-)

Tak to juz jest, ze kodu nie chce sie za bardzo opytymalizowac

mylisz optymalizację engine'u z dokonywaniem matematycznych obliczeń niezbędnych do zasymulowania choć części praw fizyki... :-)

A zapawiadajacych sie dobrze byla masa, ze wspomne tylko o Rally Masters, czy Rally Chapionship...

ue, RC jest całkiem przyjemne, do tej pory z radością pogrywam.
L0SER
No nie wiem!
RC to okropna kicha (mowie tu o wersji na PSX-a!)
Sorry, ale to sterowanie?!
Co to ma byc?!
Jechales kiedys takim samochodem?!
Nawet na asfalcie czuje sie jak w furze z oponami letnimi, ktora jedzi po lodzie!
Fuj!
speedi torun
Bo rajdy to jeden z moich ulubionych sportow smile.gif Niestety we WRC4 model jazdy w porownaniu do 3 czesci sie chyba nie zmieni zbytnio confused.gif Tam model jest dobry ale nie jest wymagajacy i po przejsciu mistrzost w wrc3 gra mi sie znudzila o_O. To czekam na odp :>

Skoro rajdy to jeden z twoich ulubionych sportów, to powinieneś się mimo wszystko zaopatrzyć w oficjalna grę rajdową :wink:
To że model jazdy się nie zmieni w porównaniu do 3 to bardzo dobrze, a wymagajacy się może stać, jak zaczniesz grać w internecie z najlepszymi na świecie :wink: A zapowiadany jest tryb Challange, więc nawet bez Networka będziesz mógł swoje czasy porównywać z najlepszymi, a wtedy szybko się nie znudzisz laugh.gif Śmiem twierdzić, że może Ci zabraknąć wolnego czasu :wink:
Łebi
No nie wiem, czy grafa w RBR ma nie odciagac od grania i dlatego jest surowa...  
W takim razie GT4:P jest glownie do patrzenia, podobnie jak seria Rallisp...wink.gif  
Grafa powinna byc dobra - rownie dobrze mogliby zrobic RBR na PSXa - z wymagajacym modelem, ale pikseloza...

TAK GT(GT3 bo w prolog nie mialem okazji) JEST DO PATRZENIA !!!
Dlaczego? bo w połowie zabawy zaczyna nużyć, dobra fura i heja. Oczywiście mozna brać wózki nie tak potężne lecz wtedy(o ile nie wcześniej) zaczynają wk...iać bandy. Gdzie tu przyjemność jak optymalna trasa przejazdu w połowie wiedzie po bandach. Brak uszkodzeń jeszcze zniosę(ledwo) ale te kolizje i ich fizyka z kosmosu. To Wielkiemu GT nie przystoi. RBR tchnął iskierke nadziei, że może doczekamy gry NAPRAWDE bliskiej ideału. Taki mix GT i RBR (oczywiście w opcjach można ustawić model jazdy od NFS przez GT do RBR biggrin.gif )

ps. Jak w GT4 będzie szybciej po bandach to ja nie gram!

["nienaumiany, nienaumiany..." - wystarczy użyć opcji 'cytuj' i niczego nie zepsuć. :-) - sentinel]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.