Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Quiz
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
villain
Ok, sorry, ze wczesniej nie zajrzalem ale zapomnialem o topicu tongue.gif
Polanski rzadzi - radze obejrzec pare jego filmow...
Ale wracajac do tematu

UWAGA !!!!
UWAGA !!!!

Pytanie moze byc spoilerem z filmu Collateral kto nie ogladal niech lepiej nie czyta tongue.gif

Jak moze sobie uratowac zycie jedna z ofiar platnego mordercy w filmie Collateral ?
nWo
spoiler

pewnie ci chodzi o te czarnulke co sie schowala gdzies w biurze, ja bym sie z tamtąd wogule nie ruszał.
villain
Nie, chodzi o inna ofiare jezeli ogladales film to powinienes wiedziec.
BOBAN
QIREX_RD...błagam odpowiedz :wink:
Stachu
Trzymamy kciuki QIREX_RD ,napewno znasz odpowiedź :wink:
Jeśli nie odpowiesz to nigdy nikt nie zada pytania ,villain jest sado masochistą.
airfx
Prawie pamiętam biggrin.gif to był taki murzyn i musiał odpowiedzieć na pytanie gdzie jakiś tam sławny muzyk ( tylko nie pamiętam nazwiska ) chodził do szkoły chyba. Niestety nie wiedział laugh.gif
villain
No dobra ja tez chce probowac odpowiadac na jakies pytania wiec uznaje odpowiedz tongue.gif

SPOILER SPACE
SPOILER SPACE
SPOILER SPACE

Koles zadal mu pytanie gdzie nauczyl sie grac Miles Davis i faktycznie ofiara odpowiedziala zle tongue.gif

Zadawaj pytanie.
airfx
Pytanie będzie z Vanilla Sky.

Jak przezwisko wymyśliło dla Davida 7 krasnoludków. biggrin.gif
Splender
"Obywatel Dildo"....czy jakos tak biggrin.gif
airfx
Prawidłowa odpowiedź.

Twoja kolej biggrin.gif
Splender
Kategoria: "Porachunki"
Pod koniec filmu Bacon (Jason Statham) mowi ze ogladal pewien film...prosze podac jego tytul arrow.gif
Ajreq
Mam nadzieję ze dobrze pamietam, chodzi o film "Człowiek z blizną"
Splender
Taaa czyli 'Scarface' ajkby ktos nie wiedzial :wink: arrow.gif
Ajreq
Ma 26 lat, jest zodiakalnym skorpionem, od 11 roku życia występował z rodzicami w teatrze. Otrzymał nagrodę im. Marcella Mastroianni dla Najlepszego Aktora – Największe Aktorskie Odkrycie na Festiwalu w Wenecji 2001. Ten meksykanin dwukrotnie wcielał się w role Che Guevara. Filmy z jego udziałem często nominowane są do prestiżowych nagród filmowych. O jakiego aktora chodzi ?
Obsolete
Gael García Bernal?
Ajreq
Nie inaczej, zadawaj
Obsolete
czyli przydala sie lektura najnowszego "Filmu" ;]

okej...w "Szczurach w supermarketu" goscinnie wystapil Stan Lee. Kto jeszcze z branzy komiksowej pojawil sie u Kevina Smitha i w jakim to bylo filmie?
Ajreq
Chasing Amy - Mike Allred, Joe Quesada
Obsolete
oke zadawaj;p
Ajreq
Urodził się w Walii i pomimo braku przygotowania aktorskiego zadebiutował w wieku dziesięciu lat rolą w sztuce "The Nerd" wystawionej na West Endzie przez Mike'a Nicholsa.
Rola u Stevena Spielberga pozwoliła mu pojawiać się na ekranie obok największych gwiazd Hollywoodu i nagrodzona została przez członków National Board of Review w kategorii, która została specjalnie dla niego stworzona.
Aktywnie działa w wielu organizacjach charytatywnych i ekologicznych. Jest między innymi członkiem Greenpeace, World Wildlife Foundation, the Dian Fossey Gorilla Fund.
John, Patrick, Jim, Jezus to nieliczne imiona postaci które przyszło mu zagrać.
O kim jest powyższy tekst ?
Splender
Christian Bale
biggrin.gif
Ajreq
Oui, zadawaj
villain
Polecalbym zadawac pytanka, na ktore ciezko znalezc odpowiedz za pomoca google czy imdb... a swiadczace o tym, ze sie dany film iogladalo i cos z niego zapamietalo - ale to tak na marginesie
Splender
60 sekund:
podczas jednej z rozmow glownych bohaterow w warsztacie pokazana jest szyba, na ktorej naklejona jest morda pewnego 'bohatera' popularnej niegdys amerykanskiej kreskowki...prosze podac 'imie' tej maszkary ew. tytul bajeczki z ktorej pochodzi arrow.gif
Ajreq
Hmm czy to moze Tasmański diabeł czy jak mu tam? smile.gif
Splender
Hmm nie smile.gif
Czyzby bylo za trudne? Mi wystarczylo obejzec film 2 razy zeby ten motyw zapamietac...ta maszkara to Woody Woodpecker...

Zmieniam pytanko:
Prosze podac imie i nazwisko pewnego azjatyckiego aktora ktorego Wachowscy chcieli obsadzic z poczatku w roli Morfeusza, a ktory role te odrzucil arrow.gif
Danilo1972
How Yun Fat ( czy jakkolwiek to się pisze;))
Humulus XP
How Yun Fat ( czy jakkolwiek to się pisze;))

Pisze się Chow Yun Fat cool.gif .
Splender
Chow Yun Fat, gwoli scislosci biggrin.gif
Widocznie Wachowskim spodobalo sie "A Better Tomorrow" wink.gif
http://nbi.com/hk/cyf/gallery/abt/1/abt032.jpg
http://nbi.com/hk/cyf/gallery/abt/1/abt141.jpg
Zadajesz arrow.gif
BOBAN
Chow Yun Fat, gwoli scislosci biggrin.gif  
Widocznie Wachowskim spodobalo sie \"A Better Tomorrow\" wink.gif
http://nbi.com/hk/cyf/gallery/abt/1/abt032.jpg
http://nbi.com/hk/cyf/gallery/abt/1/abt141.jpg
Zadajesz arrow.gif

piękne linki....tylko do czego :roll:
Danilo1972
Kto przymierzany był do roli Indiany Jonesa, zanim dostał ją Harrison Ford?
Splender
Tom Selleck.... biggrin.gif swoja droga Nick Nolte tez sie o nia staral...

Boban - te linki sa do zdjec pochodzacych z filmu "A Better Tomorrow"...pokazuja Chow Yun Fata ubranego w podobny sposob jak ludki w Matrixach...Wachowscy miedzy innymi (i glownie za sprawa...)tego filmu chcieli bardzo tego aktora do roli Morfeusza, ktora to byla poczatkowo pisana z mysla wlasnie o nim...obrazki wrzucilem jakby ktos byl zainteresowany tym jakby wygladal Morfeusz w jego wykonaniu... po cholere sie udzielasz zreszta, tak bardzo ci to przeszkadzalo ze 2 linki wrzucilem? :?
[edit] hmm okazalo sie ze nie dzialaja ponoc...trudno nie moja wina biggrin.gif
Danilo1972
Splender - prawidłowo. Zadajesz.
Splender
Prosze podac nazwe miasteczka, w ktorym mieszkaja 'kolonialisci' w filmie Alien 2 arrow.gif
BOBAN
planeta bodajrze LV-240...ale miasteczko :|...bladego
Humulus XP
Hadley's Hope a planeta (raczej planetoida) to LV - 426.
BOBAN
...nice...
Splender
Oczywiscie biggrin.gif Humulus XP- zadajesz arrow.gif
Humulus XP
Moje pytanko dotyczy Predatora II i zawiera spoilery!
Jakimi słowami przemówił do Harrigan'a przywódca Predatorów, wręczając mu zabytkowy pistolet pod koniec filmu?
JJJ
po angielsku biggrin.gif
moje pytanie brzmi.....co sie znajduje w metalowym pudelku z filmu "ronin" icon_twisted.gif
Humulus XP
po angielsku biggrin.gif
moje pytanie brzmi.....co sie znajduje w metalowym pudelku z filmu \"ronin\"  :twisted:

No fajnie...ale co powiedział?
JJJ
Take it
Arkady
po angielsku biggrin.gif
moje pytanie brzmi.....co sie znajduje w metalowym pudelku z filmu \"ronin\"  :twisted:

nie zostało to ujawnione...
JJJ
Arkady...correct,zadajesz XD, ale czuje niesmak, juz myslalem ze na koncu sie dowiemy,a tu zonk
Arkady
Arkady...correct,zadajesz XD, ale czuje niesmak, juz myslalem ze na koncu sie dowiemy,a tu zonk

Racja, ale to zasada nr. 1 smile.gif

Pytanie: Ilu na początku było zabójców w filmie "Azumi"
Macieq
8 question.gif
Jakuza
9 + Azumi tongue.gif ( tak mi się przynajmniej zdaje... )
Arkady
Jakuza, racja.
Jakuza
No dobra to pytanko :

W filmie "Transporter" Frank Martin rozwozi paczki samochodem . Jaki to samochód question.gif ( marka i model )
JJJ
bmw m3?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.