humungatunga5
10 10 2005, 13:51
Chodziło mi generalnie o samo drzewo Shenmue, Vagrant3 był pierwszy.
vagrant3
11 10 2005, 00:36
O jakim Wude (chodzi mi o nazwę nie o sens) Ryo dowiedział się od Zhangyu?
vagrant3
18 10 2005, 18:21
Oczywiście, zadajesz...
Leci łatwe pytanie
-Czy Ryo może korzystać z telefonu w Shenmue II ??
vagrant3
22 10 2005, 22:19
Nie może
Tiaa, pytanie twoje
vagrant3
27 10 2005, 17:22
Jak nazywa się przedmiot, który dostajemy od Fangmei za wykonanie questu z jej urodzinami?
humungatunga5
27 10 2005, 18:30
Mały offtop, aczkolwiek związany z pytaniem: Próbowałem, gadałem, łaziłem, starałem się jak tylko mogłem, lecz tego smaczku/pobocznego zadania nie wykonałem. Słyszałem natomiast, iż po jego wykonaniu lekko zmienia się animacja pod koniec trzeciej płyty. DC'ka już nie posiadam, i bardzo wątpię, abym kiedyś jeszcze tą konsolę kupił, a co za tym idzie, już chyba nie będzie mi dane zobaczyć „o co chodzi jakby” z całą tą „zmianą”. Jeżeli jest ktoś tak dobry, kto przybliżyłby mi szczegóły tej animacji, to był bym bardzo wdzięczny.
Ps. I tak prawie nikt tutaj nie zagląda, więc mam nadzieję, że nie będę obdarty ze skóry za ten post.
QUOTE(vagrant3 @ 27 10 2005, 16:22)

Jak nazywa się przedmiot, który dostajemy od Fangmei za wykonanie questu z jej urodzinami?
Czy chodzi o Xen's Amulet ?
vagrant3
28 10 2005, 23:59
@Radzik
Tak, o to mi chodziło. Zadawaj...
@humungatunga5
Jeżeli chodzi o sam quest to bardzo dokładnie rozpisałem wszystko w swoim tekście dotyczącym sekretów Shenmue II, który notabene znajduje się w tym dziale, więc gdybyś jednak kiedyś jeszcze Dreama kupił (a tani jest bardzo) to zajrzyj tam

Jeżeli zaś chodzi o zminioną animajcę, to muszę powiedzieć ze nic takiego nie zauważyłem a grałem wielokrotnie. Owszem w związku z tym questem można ujrzeć kilka dodatkowych animacji ale na drugiej płycie. Ciekawe...
Z jakiej gry FPS są figurki w Shenmue II ?
vagrant3
3 11 2005, 13:53
Outtrigger?
QUOTE(vagrant3 @ 3 11 2005, 15:53)

Outtrigger?
Taaa dobra odpowiedź, zadajesz
humungatunga5
8 11 2005, 18:54
Dzieki Vagrant za odpowiedź. Nie chcę zakładać całkowicie nowego tematu, więc poprosze Was o kolejną rzecz. Jest może ktoś w posiadaniu Shenmue The Movie na swym dysku twardym bądź też płycie(dawniej była możliwość ściągnięcia tego filmu z suprnovej)? Osobiście ów film straciłem poprzez format dysku oraz nieuwagę. Jeżeli byłby ktoś chętny i miał możliwość podesłania mi tegoż filmu(także za opłatą, bądź jakąś wymianą), to byłbym bardzo wdzięczny. PW albo GG(jestem cały czas niew.) – jak zwykle.
Ps. Zapomniałem dodać, iż przepraszam za offtop.
vagrant3
8 11 2005, 23:51
Gdzie Ryo stawia (w domu oczywiście) główną wygraną na loterii w Tomato Store?
humungatunga5
9 11 2005, 01:12
QUOTE(vagrant3 @ 8 11 2005, 23:51)

Gdzie Ryo stawia (w domu oczywiście) główną wygraną na loterii w Tomato Store?
Nie pamiętam dokładnie czy owoą wygraną jest "zestaw stereo" taki sam jaki ma Tom, ale jeżeli tak, to stawia go na biurku u siebie w pokoju.
vagrant3
9 11 2005, 23:23
Dokładnie o to mi chodziło. Dajesz...
humungatunga5
10 11 2005, 12:51
Pytanie niektórym może wydać się nieco dziwne. Podpowiem, że dotyczy tylko i wyłącznie fabuły, oto one: Ryo w coś nie wierzy. Zarówno w jedynce, jak i w dwójce upiera się, iż pewien fakt, najprawdopodobniej, dokonany nie miał miejsca, nie może się z nim pogodzić. O jakie wydarzenie chodzi?
Hyh bedę kompletnie szczelał: Nie może pogodzić się z faktem śmierci ojca, lub kradzieży The Dragon Mirror
vagrant3
11 11 2005, 13:49
Chodzi chyba o to, ze nie wierzy w to, iz Iwao zabił z Chinach Zhao Sun Minga.
humungatunga5
11 11 2005, 17:21
Vagrant masz racje, zadajesz.
humungatunga5
21 11 2005, 12:50
Halooo! Ludzie!
vagrant3
23 11 2005, 15:36
Humun, mogłeś coś zadać jak juz posta strzeliłeś

Nie miałem pomysłu i prawdę mówiąc do tej pory nie mam, więc coś takiego: jakie postacie opowiadaja o Shenmue na Passport Disc?
Hyh szczelam, Ryo lub Lan Di
humungatunga5
3 12 2005, 20:16
Ryo, Nazomi, Sha Hua, Chai, Mark, Lishao Tao(niestety z nie pamiętam jej prawdziwego imienia - DC mi siadło jakiś rok temu)... Chyba tyle?
vagrant3
5 12 2005, 21:25
Prawie dobrze. Lishao Tao to Xiuying i oczywiście pod tym imieniem jest na Passport Disc, inaczej nie byłoby lekkiego zonka przy graniu w Shenmue II

. Ale nie w tym rzecz - w twoim spisie brakuje jeszcze jednej postaci.
humungatunga5
6 12 2005, 17:53
Będę strzelał... czyżby chodziło o "Dziadka"(którego imienia także nie pamiętam), przyjaciela ojca Ryo? Ów "Dziadzio" uczy swego czasu Ryo kilku przydatnych ciosów.
vagrant3
6 12 2005, 20:54
Dobra, zaliczam. Owszem, chodziło o dziadka, ale o tego z Antique Shop. Tak mi się przynajmniej zdaje, a nie chce mi się włączać Drema. Zadajesz.
humungatunga5
7 12 2005, 18:53
Podaj przynajmniej jedno dziwaczne miejsce w Shenmue 2 w którym stoi "automat" z zabawkami. Odpowiedź jest teoretycznie dowolna.
Dwa automaty w Latest Electronic Emporium na Lucky Charm Qr.
Niezłe te filmy
Czas na pytanko (czy ktos w ogóle odwiedza ten temat
)
Z jakich gier SEGI są figurki w SHENMUE II ?
MasterShake
31 08 2006, 22:51
Pamiętasz może jak do Shenmue II w wersji na X-kloca był dodawany film Shenmue? To własnie ten sam film jeno, że na kasecie VHS. Dla laików przypominam że Shenmue The Movie opowiada historię pierwszej części sagi w postaci digitalizowanego filmu.
MasterShake
2 09 2006, 07:53
tam laików od razu

dzięki ;]
chrno-x
10 12 2006, 07:22
Kurcze dawno tu nie byłe ale teraz zamierzam troche tu porozmawiać z fanami SHenmue
Chcesz pogadać ? Nie ma sprawy

Zadawaj jakieś pytanko
chrno-x
11 12 2006, 07:09
Nie pamiętam sam już za czasów mego pierwszego DC ale czy może ty mi to potwierdzisz, czy to prawda że jak się podłącza Kabel RGB do DC to 1/3 gier nie odpali a dokładniej albo będzie czarny ekran albo tylko dźwięk będzie?To mni zawsze zastanawiało a nie pamiętam czy przy starym DC miałem kabel RGB.
Aha to prawda jednak z tą 1/3 gier to przesada...
Przy moim dwu letnim obcowaniu z DC jedynie
Jojo Bizzare Adventures (czy jakoś tak

) nie chciał odpalić - jedynie dziwięk. Mała część gier na DC nie odpali się na kablu RGB więc nie ma co dygać...
chrno-x
11 12 2006, 15:13
No bo własnie nie wiem czy warto kołować sobie Kabelek RGB.....hmmm.....musze to przemyśleć

A jak ogólnie ma lub miała się sprawa z Online przy DC?czy wchodzi się przez menu konsoli do Seganet czy jak?Bo dośc sporo tytułów ma Online Functions napisane na pudełku.
Raczej miała... Wiekszość gier z trybem Online już dawno są nie aktualne.
Jedyne które pozostały to PSO (które tez wkrótce zamkną) i Quake III który smiga na prywatnych serwach...
chrno-x
11 12 2006, 17:30
No to akurat było do przewidzenia

ale jak to ogólnie wyglądało?Były jakieś lagi czy nie było problemów z siecią?
MasterShake
11 12 2006, 17:49
a juz myslalem ze o shenmue gadacie ;f
chrno-x
12 12 2006, 07:03
O Shenmue na później zostawić, będe miał troche postów do napisania

nawet i będzie trzeba o Shenmue III zagadać bo nie da się tego olać
Victorino
15 12 2006, 11:21
QUOTE(Radzik @ 11 12 2006, 11:41)

Aha to prawda jednak z tą 1/3 gier to przesada...
Przy moim dwu letnim obcowaniu z DC jedynie
Jojo Bizzare Adventures (czy jakoś tak

) nie chciał odpalić - jedynie dziwięk. Mała część gier na DC nie odpali się na kablu RGB więc nie ma co dygać...
Dodajmy do tego jeszcze Stret Fighter Alpha 3. W tej grze też był ten problem.
chrno-x
15 12 2006, 14:00
Dobra to jak ktoś znajdzie gdzieś kabel RGB to pisać tu albo napisać do mnie na gg/PM czy cusw tym stylu

.W jaki tytuł teraz gracie ludziska?Ja sobie siedze i rozpływam się przy Shenmue

...........tego mi było trzeba, normalnie prawie 4/5 lat minęło kiedy ostatni raz w pierwszą częśc grałem i naprawde nadal mam ten feeling i nie potrzebny mi teraz next-gen
Century Child
25 02 2007, 03:46
QUOTE(Radzik @ 16 03 2006, 18:12)

Niezłe te filmy
Czas na pytanko (czy ktos w ogóle odwiedza ten temat
)
Z jakich gier SEGI są figurki w SHENMUE II ? Virtua Fighter 1 & 2, Sonic the Hedgehog, Virtual On: Oratorio Tangram, 18th Wheeler: American Pro Trucker, Outtrigger, Ristar the Shooting Star, Nights, Panzer Dragon, Galaxy Force, Space Harrier, Hang On, Phantasy Star, Alex Kidd, Bonanza Brothers, Daytona USA, Afterburner 2, Outrun...
Chyba tyle... waliłem z pamięci

. Pozdrawiam,
spoko jest dobrze...dawaj następne
basbot11
16 04 2007, 20:19
przeczytałem gdzies ze sega chce wydac w tym roku shenmue online na pc, xo i DC, ale czy to prawda?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.