Fragment opisu:
"Teraz się zacznie
największa jak do tej pory akcja - cel musisz się dostać na 17 piętro, gdzie będziesz
walczył z "maskowcem" oraz z "grubym" (nie pytaj skšd ta ksywa). Po wygranej
kończysz CD #3."
Odpowiedz - 17
Oddaje pytanie bez zwyciezcy:)
humungatunga5
7 02 2005, 22:16
Fragment opisu:
\"Teraz się zacznie
największa jak do tej pory akcja - cel musisz się dostać na 17 piętro, gdzie będziesz
walczył z \"maskowcem\" oraz z \"grubym\" (nie pytaj skšd ta ksywa). Po wygranej
kończysz CD #3.\"
Odpowiedz - 17
Oddaje pytanie bez zwyciezcy:)
Mam do ciebie pytanie: Grałeś w ogóle w Shenmue 2?
Z tego co piszesz wynika, że nie, a jezeli nie grałes to skąd możesz znać prawidłową odpowiedź?. Gdybyś grał to widział byś, że ten fragment soulcji, czy co to w ogóle ma być, jest nieprawidłowy. Na 17 piętrze rzekomo miał być przetrzymywany Yuanda Zhu, ale okazuje się, że jest on na 40 piętrze, na owe 40 piętro jedziesz windą z Joy zaraz po walce w klatce z ''Tajemniczym Przeciwnikiem" ponieważ jest tam także przetrzymywany Wong - wynika to z rozmowy Ryo z Rudowłosą w windzie.
Więc co zrobimy z tym fantem ? Saunter, jeżeli mi nie wierzysz to obejrzyj dokładnie animację, wspominana przeze mnie, rozmowy Ryo z Joy, kamera pod jej koniec robi nalot na ekran na którym pisze jak byk, że znajdują się właśnie na Czterdziestym piętrze.
Ps. Możesz mi powiedzieć skąd pochodzi ten tekst, którego fragment tutaj wkleiłeś? Nie chodzi mi tu o zadawanie jakiegos pytania, ale jedynie o samą rzeczywistą treść gry, a nie takie jak tutaj mamy - niedomówienia i zadawanie pytań w których autor opiera się na nieprawidłowych opisach od gry.
Ps2. Walka z ''maskowcem" oraz z "grubym" odbywa się na 17 piętrze... A to Ci dopiero

.
W Shenmue 2 gralem, przeszedlem.
Teraz, jesli posiadasz zajrzyj do PE#54. Z tego opisu wyglada ze pieter jest 18 a dodatkowo B1, B3, czyli poziomy ktorych nie licze do pieter. Ani slowa o 40 pietrze. Tamten opis owszem nie byl dobry. Jednak ja uwazam ze PE to solidne zrodlo informacji i odpowiedz z niego uznaje za poprawna.
Ostateczna odpowiedz - 18.
Pytanie nastepne, poprawkowe: Gdzie mieszka Guixiang, dokladnie jak nazywa sie ten budynek. (ta babcia z Hongkongu)
humungatunga5
8 02 2005, 22:04
W Shenmue 2 gralem, przeszedlem.
Teraz, jesli posiadasz zajrzyj do PE#54. Z tego opisu wyglada ze pieter jest 18 a dodatkowo B1, B3, czyli poziomy ktorych nie licze do pieter. Ani slowa o 40 pietrze. Tamten opis owszem nie byl dobry. Jednak ja uwazam ze PE to solidne zrodlo informacji i odpowiedz z niego uznaje za poprawna.
Ostateczna odpowiedz - 18.
Pytanie nastepne, poprawkowe: Gdzie mieszka Guixiang, dokladnie jak nazywa sie ten budynek. (ta babcia z Hongkongu)
Saunter, człowieku, czy Ty wierzysz opisom czy własnym spostrzeżeniom płynącym z grania w daną gre? Zagraj sobie i sam zobacz animacje o której pisałem, a nie gadaj herezje, ze Yellow Head Bldg. ma 18 pieter. Mogę się tak wykłucac z Tobą dopuki mi nie dadza bana:P A co do opisu z PE, tam tez jest on skrucony, aby nie zajmował wiele miejsca, nie potrzeba pisania bo w końcówce 3CD gracz jest prowadzony niemal za rączkę, az do 40 pietra. Jezeli ktoś przyzna Saunterowi rację to ja zwątpię, że w Polsce jest jakiś fan Shenmue...
Guixiang mieszka w Yan Tin Amatraments - parter:P
Ok zadajesz pytanie. Ja jednak wierze temu co widzialem w opisie bo z jego pomoca gralem w Shenmue 2, wstyd sie przyznac.
Ja jestem fanem Shenmue 2, uwielbiam te gre, choc jestem rownie wielkim jak nie wieszym milosnikiem Splinter Cella, MGSa, GTA, PESa.
humungatunga5
8 02 2005, 22:24
Ok zadajesz pytanie. Ja jednak wierze temu co widzialem w opisie bo z jego pomoca gralem w Shenmue 2, wstyd sie przyznac.
Ja jestem fanem Shenmue 2, uwielbiam te gre, choc jestem rownie wielkim jak nie wieszym milosnikiem Splinter Cella, MGSa, GTA, PESa.
Wybaczam, widocznie w czasie animacji uczyłeś się opisu na pamięć. A co do pytania to...?
hey.
jezeli chodzi pytanie Sauntera z 07-02-2005 odnosnie: ile pięter miał wieżowiec w 3CD, tam gdzie Ryo spotkal morderce swojego ojca i gdzie byla walka z grubasem.
to odpowiedz brzmi: 40.
ale kto urzywa opisu do przejscia takiej gry jak Shenmue,
jej sie nie przechodzi, ją się przeżywa.
jezeli nitk niema przeciwu to moze ja zadam pytanie:
Jakiej marki są motocykle zaprezentowane w Shenmue?
Eeee... Yamaha?
Jak tak to oddaję.
Jak tak to oddaję
to ja sobie zadam..
jakie napoje(nazwy) mozna kupic w automatach w europejskiej ver. gry
chodzi o shenmue 1 ofkozz..
Hmmm Coca - cola :wink: Orange Fanta & Grape Fanta........Sprite
Jesli sie zgadza...oddaje

"For You"
Victorino
15 02 2005, 10:18
Wiem że jest "Frunda" ale dalej nie pamietam
Se'ya
odpowiedz: jet cola,frunda orange,frunda grape, jet soda i jet wood coffee. moze byc?
Nati nie klamie,wymienione przez nia napoje sa w automatach ,ale w What's Shenmue.ot co.
odpowiedz: jet cola,frunda orange,frunda grape, jet soda i jet wood coffee. moze byc?
yup :f
zadawaj..
ok.
pytanie:jakie jest prawdziwe imie i nazwisko Lan Di?
pytanie:jakie jest prawdziwe imie i nazwisko Lan Di?
On się nazywa Longsun Zhao.
Łatwe będzie
Jak nazywa się budynek, z którego spadli Ryo i Ren?
humungatunga5
16 02 2005, 22:41
Jezeli chodzi Ci o akcję w której byli związani kajdankami to (chyba) Dancing Dragon Bldg.
Jezeli chodzi Ci o akcję w której byli związani kajdankami to (chyba) Dancing Dragon Bldg.
Nie, chodzi mi o akcję (pod koniec drugiej płyty chyba), w której Ryo gonił Rena w niewykończonym budynku i obaj runęli z rusztowania. Który to budynek?
ok.
pytanie: kim dla Ryo jest Ine-san?
Opiekunką
Jakimi srodkami lokomcji poruszał się Ryo w "jedynce"?
Na własnych stopach, autobusem, wózkiem widłowym i motorem, no i na końcu statkiem. To chyba wsio.
Co oznacza skrót "FREE", którym autorzy określili gatunek gry?
Nie określony czas na przejście gry(?) , beztroskie (ekhm)przemieszczanie się po mieście (jak i wchodzenie do domów itp) ,nieliniowość(Według autorów ,bo giera jest strasznie liniowa)
Nie.
Chodzi mi o rozwinięcie znaczenia skrótu.
Acha trzeba było tak od razu mówić

Skrót to(mogłem coś pomylic)
Full Reactive Eyes Entertainment ;]
Zgadłem?
Do czego były potrzebne lustra?(Jezuuu jak ja nie lubię tego tłumaczenia)
Przeszedlem tylko jedynke ale bylo tam cos o obudzeniu jakiegos demona przez posiadacza obu "luster".
Nie pełna odpowiedz

Chodzi mi o szczegóły.
Dzięki połączonym obu lustrom można stworzyć mapę kierującą do skarbu dynastii Qing, ot co.
To ma być dokłądna odpowiedz ,co gdzie i jak i w jaki sposób.
kozera nie przesadzaj.
odpowiedz jest wystarczajaca(wg mnie);w ten sposob robisz zastoj w temacie .
Oh tam niech będzie;)
Trochę bardziej wymagającym nei można być?
Halcos(hehe po avarcie widać że kobity Ci brakuje hehe) zadawaj.
Halcos hehe po avarcie widać że kobity Ci brakuje hehe
8O
Ok.
Jak nazywał się gang świrujący na motorach po Yokosuka Harbor?
Halcos hehe po avarcie widać że kobity Ci brakuje hehe
8O
Ok.
Jak nazywał się gang świrujący na motorach po Yokosuka Harbor?
No co?Widać ze prawo ręczny jesteś x)
oka, straszny banal, ale nie moge nic sensownego wymyslic

to na szybkosc:
Jak nazywala sie dziewczynka z Yamanose, ktora opiekowala sie kotem w pudle

?
Megomie (megumi) nie wiem jak to się pisze ale o nią chodzi prawda?
oka, pytasz
###
pamieta ktos moze co dostalo Shenmue i Shenmue II w PSX Extreme ?
Shenmue 1 było tylko w rangingu najlepszych gier na Dc i dostało 9+ bodajże.A Shenmue 2 chyba 9.
Co do pytania ,co się dostaje w salonie gier(shenmue 1!) za wysoki wynik w lotki?
Figurkę z ową maszynką (Darts).
Oddaję...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.