Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: SHENMUE Saga - TRIVIA
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Ryo-San
o zgrozo nie ma takiego teamtu cool.gif
OTO RULES tej Trivii icon_twisted.gif
1. Zadajemy pytania dotyczące TYLKO i WYŁĄCZNIE: Shenmue i Shenmue 2
2. kto odpowie na pytanie poprawie pierwszy, ma prawo zadać kolejne
3. starajcie się zadawać pytania w miare zrozumiałe i logiczne
4. nie ma czwartego punktu
5. jak nie znacie odpowiedzi to nie strzelajcie, nie strzelać, dlatego, aby niezaspamować tego Boskiego tematu cool.gif
6. Każdy post musi być NA TEMAT. Każdy spam, będzie bezwględnie usuwany, a spamera czeka ŚMIERĆ icon_twisted.gif
7. Nie ma ściągania, odpisywania i podpowiadania icon_twisted.gif Jak zobacze ze ktoś ściąga itp. niestety, ale będe musiał ZABIĆ owego spamera icon_twisted.gif
8. Nie komentować TYCH zasad( wiem, że są (pipi)/ste icon_twisted.gif ), tylko odowiadać na TEMAT.
9. Ready? GO icon_twisted.gif

pokażmy panowie na co nas stać, na zachodnich forach Trivie o Shenmue zajmują ponad 50 stron. Ta gra jest naprawde tego warta. cool.gif Są tu jacyś fani Shenmue question.gif Wiem, że są, więc do roboty icon_twisted.gif

więc zaczynamy icon_twisted.gif Reguły każdy zna. Oki na początek coś banalnego: jaki scroll znajdujemy na samym początku gry( w pokoju IWAO)
popiel25
List mowiacy o nalocie Lan Di?
Ryo-San
nie, chodzi mi o zwykłą nazwe scrolla( każdy scroll sie jakos nazywa)
jey
jeśli chodzi o ten który jest w skrzyni razem z kimonem Iwao Hazukiegoto to... nie mam pamięci dla nazw, moze Swalow cośtam? Ale temat fajny choć ktoś próbował zrobić coś podobnego a pytania skończyły się po moim zapytaniu "nr. tel. do Nozomi Harasaki" hm, ale może tu się uda X)
Ryo-San
wszystko dobrze tylko nazwa nie ta sad.gif Swallow zdobywamy na samym końcu, a ten scroll ma inną nazwe. WIE KTOŚŚŚŚŚŚS question.gif
humungatunga5
Banał icon_twisted.gif ten scrol nazywa sie TWIN BLADES
jey
Nie no spoko Xp na pamięć się nazw scrolli uczyć XD żeby nie było zę zaśmiecam temat to przypomne że masz prawo zadać pytanie, musisz, odpowiedziałeś, blabla..
humungatunga5
hmmmm tak szczeże to nie wiem o co zapytać icon_twisted.gif jakoś nic mi do łab nie przychodzi......

oki mam:
Podajcie prawidlowe imienia, lub nazwiska, lub i to i to nastepujących postaci wystepujacych w piereszej części Shenmue.

a) Jak ma na nazwisko Tom....??

B) Jak sie nazwya "pijaczyna" uczący kilku ciosów i troche pomagający Ryo pod koniec gry....??

c) Jak ma na nazwisko Mark....??

Mam nadzieje że te pytanie sprawi wam troche kłopotów, icon_twisted.gif a i żeby nie było! traktujcie to jak jedno pytanie icon_twisted.gif jak jakaś odpowiedź jest zła to dowidzenia!! cool.gif
Picool
Ich nazwiska nie sa podane w grze.
humungatunga5
I co w związku z tym?? mam zadać inne pytania?? w końcu Ryo San mówił że nie ma ściągania, ale jak nikt nie przyłapie to nic sie nie stanie icon_twisted.gif Zresztą jeśli dobrze pamietam to te informacje są podane w creditsach
Picool
Sprawdze to.... Nie zauwazylem.
Ahmad
moze to bedzie dla was latwieysze.....

poday pelne imie i nazwisko Ren'a z SH II.
humungatunga5
Ech znów banał :cry: ta odpowiedź brzmi: Wuying Ren

Zresztą to coś mi sie obiło o uczy cool.gif , że prawo zadawania pytań mają ci co dobrze odpowiedzieli na wcześniejsze cool.gif , ale mniejsza z tym, pytania już są zadane przeze mnie wiec nie widze potrzeby zadawania ich jeszcze raz, powodzenia :!: icon_twisted.gif
Ahmad
wlasciwie to prawie dobrze bo wlacznie z xywka.......Ren of Heavens Wuying. cool.gif
humungatunga5
Przecież wcześniej pisałeś, ze chodzi Ci tylko o nazwisko i imie, a o ksywce to ja nic tam nie wyczytałem :roll: gdyby była wzmianka o ksywie to bym napisał cool.gif, ale mam nadzieje ze pytanie zaliczyłem:)
Xboxman
[quote]Gdzie można znaleźć kobietę i jej córeczkę, której Ryo pomógł na statku, 2 chapter - na statku), chodzi tu o sklep, nie o okolice Free Stay Lodge (na początku Shenmue II)[/quote]
To moje pytanie, masz je w poście nad swoim :roll: [/quote]
Saunter
Widze ze temaat znowu stoi. Wiec moze ktos z Shen maniakow zada nowe pytanko?
Xboxman
Kurde zamiast napisac nowy post edytowalem poprzedni, dobra wazne ze pytanie jest icon_twisted.gif
jey
O_O oczywiście w dzielnicy trzech ostrzy czy jakkolwiek to przetłumaczyc, jeśli dobrze pamiętam moją slep z ubraniami.

Co leży pod telewizorem w domu Ryo?
Famicom
w wersji oficjalnej - Sega Saturn
w wersji beta [ po japońsku ] - Sega Master System
jey
a o pytaniu nie zapomniałeś?
Famicom
Rzeczywiście , zapomniałem , sorry :-)

Jako , że w Shenmue grałem już bardzo dawno i w zasadzie zajmuje się tylko Nintendo :-) zadam być może nieco proste pytanko :-) [ bo lepszego nie jestem w stanie wymyślić:-) ] :

W sali treningowej [ Dojo ] , na terenie posesji w której mieszka Ryo , jest ukryta dziurka na klucz [ zasłonięta ozdobą , której nie potrafię nazwać ] - do czego służy ta dziurka , gdzie znajdujemy do niej klucz i co się stanie po jego przekręceniu ?

Nawiasem mówiąc sam nigdy nie znalazłem klucza pasującego do tej dziurki:-) [ mało grałem w Shenmue confused.gif ]
Xboxman
Ta "dziurka" to otwor na rekojesc katany, a zarazem symbol rodu Hazukich. Dostaniemy ja od wlasciciela sklepu z antykami (Iwao zostawil tam rekojesc). Wraz z umiejscowiaona w scianie katana otwiera tajemna piwnice.
Gdzie znajduje sie brazowy medal?
MC-Darkness
eee mowa o Shenmue 1 czy 2 ??
Xboxman
Medale wystepowaly tylko w 2 czesci.
humungatunga5
Brązowy medal znajduje się w Green Market QR, wejście do ''tajemnego'' pomieszczenia znajduje się w okolicach Come Over Quest House w jednej z pobocznych uliczek(tak jakby na tyłach sklepu), lecz można do tej lokacji wejśc dopioero po rozmowie z Eleen w Workers Pier(wczesniej wejście jest zabite deskami). Oprucz Medalu leżą tam także trzy paczki z zabawkami.
Jakie to zabawki?
Xboxman
Oj takiej pamięci to ja nie mam laugh.gif Wątpie by ktoś znał odpowied na to pytanie...
humungatunga5
Oj takiej pamięci to ja nie mam  :lol:  Wątpie by ktoś znał odpowied na to pytanie...

A problem zagrać, dojśc do momentu w którym będzie mozna tam wejść i zlukac te zabawki ?tongue.gif
Saunter
Mala propozycja. Zmiencie pytanko na mniej szczegolowe. Nie bede przeca grac w Shen zeby znalesc odpowiedz wink.gif
humungatunga5
Mala propozycja. Zmiencie pytanko na mniej szczegolowe. Nie bede przeca grac w Shen zeby znalesc odpowiedz wink.gif

Może Ty nie, ale założe się, że ktoś taki napewno się znajdzie. Przeca to tylko 3 godziny grania(albo i mniej... dużo mniej:P) :wink:
Pozatym mozna podać tylko ogólna odpowiedż jakie to zabawki, one są bardzo charakterystyczne... niejako nawiązują do pierwszej częsci tej Sagi hyh.gif
Linki
ja mam jedno pytanko(tylko prosze mnie nie linoczwaćtongue.gif)

Jak nazywała się dzielnica w której mieszka Ryo.tongue.gif

pytanie proste..tongue.gif
humungatunga5
Jeżeli chodzi Ci o Sh1 to wejscie do miejsca zamieszkania Ryo, czyli jego posiadłości znajduje sie w dzielnicy Yamanose. O to chodziło? icon_twisted.gif
Linki
wygrałeś zgniłego pomidora:P

a teraz następne

1 jaki numer telefonu był do master chena?

2 jak nazywał sie statek którym Ryu odpłynął do hong kongu

3 jak nazywał się sklep gdzie pracował Kurita san?
Panek
A czy przypadkiem humungatunga nie powinien odpowiadać teraz?...
Linki
kolejny martwy topic..
Airwalk666
Może trochę z innej beczki , kiedy Shenmue miało premierę w Europie?
humungatunga5

Dzień premiery Shenmue to 1 Grudnia 2000r.
A co do mojego pytania, oto one:
Czyjego barta można spotkać w Yan-Tin Apartments na ostatnim pietrze?(Chodzi o postać z Shenmue 1, której brata można spotkac w owym budynku).
Halcos
Kolejny martwy topic....

Ale ja znam odpowiedź: W Yan Tin Apartments można spotkać brata bliźniaka chłopca na posyłki z restauracji Ajiichi - Guangji Wang.

Moje pytanie: co można znaleźć w lodówce w Rezydencji Hazukich, co można podać kotkowi Megumi do spożycia?
fagg

Dzień premiery Shenmue to 1 Grudnia 2000r.
A co do mojego pytania, oto one:
Czyjego barta można spotkać w Yan-Tin Apartments na ostatnim pietrze?(Chodzi o postać z Shenmue 1, której brata można spotkac w owym budynku).

heh tego samego dnia co dc w polsce...
dragu
Kolejny martwy topic....

Ale ja znam odpowiedź: W Yan Tin Apartments można spotkać brata bliźniaka chłopca na posyłki z restauracji Ajiichi - Guangji Wang.

Moje pytanie: co można znaleźć w lodówce w Rezydencji Hazukich, co można podać kotkowi Megumi do spożycia?

Jeśli dobrze pamiętam to jest to mleko. Racja?? icon_twisted.gif
popiel25
I ciasteczka, ktorych kotek nie lubi.
Halcos

Jeśli dobrze pamiętam to jest to mleko. Racja??  icon_twisted.gif

Twoja kolej.
dragu
Dobra, będzie easy bo dawno nie miałem do czynienia z Shenmue. Jak się nazywa drzewo, które możemy ujrzeć w końcówce Shenmue 2?

Istne audiotele, hehe.
Saunter
Hmmm.. Shenmue? smile.gif
dragu
Hmmm... Jedziesz z następnym pytaniem cool.gif ...
Saunter
Shenmue 2.

Ile pięter miał wieżowiec w 3CD, tam gdzie Ryo spotkal morderce swojego ojca i gdzie byla walka z grubasem.
humungatunga5
O ile pamiętam to Yellow Head Bldg ma 40 pięter wysokości, a walczy się oczywiście na dachu.
Saunter
Nie błąd
Blotniaks
21 pieter walczymy na wiezowcu racja?
humungatunga5

Ile pięter miał wieżowiec w 3CD, tam gdzie Ryo spotkal morderce swojego ojca i gdzie byla walka z grubasem.

Chodzi Ci o Yellow Head Bldg. czy o jakiś inny budynek 8O ? Walka z Dou Niu ma miejsce dwa razy. Może pomyliłeś z pierwszą, ale Yellow Head, wg mnie, ma 40 pięter na bank(no chyba, ze liczysz dach jako 41 piętro :wink:). Sorry za nadgorliwość.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.