Co sie liczy dla ciebie najbardziej graczu? Czy tylko bumpmapping, grafika, bronie, nowe pojazdy? Chyba nie. Przede wszystkim wspaniały klimat jaki dawała pierwsza część halo. Czy z z Halo 2 nie bedzie tak jak z filmem Matrix? Każdy liczył na coś jeszcze lepszego od jedynki i większość się zawiodła, a dlaczego? Czas oczekiwania na Halo 2 jest tak długi, że każdy wyobraża sobie nie wiadomo co od tej gry. Wprawdzie filmiki pokazują troche udoskonaleń, ale tak naprawdę czago jeszcze poczekujemy od halo 2? może super gry przez linka, i LIVE, bez lagów, a może zaskakującego epilogu dla gry single player, moze super giwer, nowych trybów multi? Ja osobiście liczę na walki w TEAMACH z wykorzystaniem komunikacji głosowej. Tak aby mnie słyszeli tylko ludzie z mojego teamu. Poza tym prędkość. Kiedy grałem pierwszy raz w Halo ta gra wydałą mi się wolna w porównaniu do np. UNREALA z PC. Ale to rzecz gustu. FIL4 zapewne powie , że to 2 różne gry i po części ma racje......
Oczekuje tego same tylko podanego w wiekszej ilosci i jeszcze lepiej
Jak nie popsuja tego co bylo w jedynce, dodajac nowe misje i bronie to bede v happy
Ja przede wszystkim oczekuje najbardziej grywalnego trybu multiplayer w historii gier konsolowych, stalego framete'u nawet przy 16 graczach na lanie oraz świetnego kodu online (brak lagów).
btw Polx

gramy w ten weekend u Qli na lanie ?
Heh jak sie wreszcie HALO 2 doczekamy to będe szczęśliwy
Wiecej misji, wiecej plansz, lepszej grafy, nowych bron i(przynajmniej polepszonych tych co mamy teraz). Mam nadzieje ze grywalonsc bedzie taka jak w "jedynce", a nawet lepsza.
Leprza grafa, dynamiczniejsza rozgrywka , polepszony single i może tryb co-op na czterech graczy
Prawie wszystkich map z "jedynki" (po tuningu) + wiele wiele nowych. LEPSZEGO MULTI (możliwe?

).
Oczekuje więcej plansz, broni, pojazdow, misji, ciekawszych i bardziej zróżnicowanych pomieszczen w singlu, lepszej grafy...
Przemski
18 02 2004, 13:51
Przede wszystkim zachowania klimatu, bez wprowadzania zmian na siłę, a więc równie wspaniałej ścieżki dźwiękowej, odgłosów otoczenia itp.
W kwestii struktury i engine - większej interakcji z otoczeniem, zmiennej pogody i rozległych map na otwartym terenie - a mniej tych w metropoliach - tego się obawiam najbardziej!
W kwestii multiplayer`a - więcej map, więcej map i jeszcze raz więcej map; byłbym w niebie gdyby istniała możliwość korzystania z "BANSHEE" - czy wyobrażacie sobie pojedynki w powietrzu!!!???; edytor map byłby równie genialnym pomysłem.
Duzo lepszej grafy, Nowe pojazdy, nowe bronie np: miecz, minigun,
wiecej misji - 20 okolo, wiecej graczy - nie 16, tylko 24
No i chyba wszystk,o zapominialem o lepszym multi i nowych trybach
miecz
No to miało by power, jeszcze można by walic kombosy (normalnie Breakdown!)

Ja chce najbardziej grywalnego, rajcownego i dopasionego multi w histori gier (małe wymagania :roll: ). Singiel mnie praktycznie nie obchodzi, mogło by go nawet nie być, kosztem lepszego multi :wink: (jak dla mnie)
A ja bym chciał żeby przede wszystkim usuneli głupie błędy np. zrobili jakąś sensowną animacę śmierci w pojazdach. NO i obowiązkowo mają zostać tekstury w kosmicznych rozdzielczościach , coop też by się przydał. Oczywista w 2 muszą znaleźć się jakieś "naturalne" tereny bo bez nich moze być różnie. I parę nowych broni (miesz Covenants'ów! i miotacz płomieni) by się przydało, tak samo jak pojazdów. Także fajnie by było ustrzelić jakiś nowych kosmitów. Byłbym wdzięczny, gdyby to od nas zależało, kto w warthogu zasiądzie za kierownicą, a kto za działkiem z tyłu, gdy będzie nam towarzyszyć paru żołnierzy. Albo , żeby żołnierze potrafili sami wejść np. do drugiego pojazdu i nam towarzyszyć. Niezła byłaby akcja, gdy my sterujemy czołgiem, a za nami jadą np. 2 warthogi napakowane żołnierzami. Dobrze byłoby, gdyby zniknęłyu wszelkiego rodzaju apteczki (albo trzeba zmniejszyć ich skuteczność) i obrażenia można by leczyć tylko i wyłącznie na terenach zajętch przez ludzi (chodzi mi o poczatek dema z E3). Sprzydałoby sie także poprawienie IQ Hanterów, którzy oprócz Gruntów byli najłatwiejszymi przeciwnikami w grze (wystaczy zajść ich od tyłu i trzaskać ile wejdzie). A jeśli nie to przydałby sie jakiś nowy, potęzny rodzaj kosmitów, którzy byliby naprawdę groźni... Dobrym patentem mogłaby być wymiana brońmi z Marines. W 1 gdy skończyły mi się naboje do snajperki, czesto byłem zmuszony do zdobycia jej poprzez zastrzelenia mojego kompana. A tak, to on dałby mi karabin snajerski, ja mu np. karabin pulsacyjny i już po sprawie. Oczywiście zarzadzanie drużyną nie wchodzi w gre. I czemu nasi komandosi w 1 bali się wziąć w łapy wyrzutnię rakiet? NO i mozna by jeszcze nad fizyka popracować. Czemu trupy po wybuchu granatu lecą tak wysoko (CZEMU TRUPY PODCZAS LOTU MACHAJA KONCZYNAMI?), a żywe jeszcze jednostki zaledwie metr? Oczywiście jeżeli pojawi się nastepny granat, który już zabije postać, to poleci ona na 20 metrów w góre... No moze trochę przesadzam, ale chce tylko uzmysłowić błąd.
Dobrze by było , gdyby w MP można było wybrać inne postacie niż Master Chief np. Covenants'ów. Szkoda, że w 1 nie da sie ustawić BOT'ów, co miejmy nadzieje zmieni się w 2. Chciałbym także, aby można było pograć w Co-op'a na dwóch telewizorach przy pomocy dwóch konsol. No albo na 4 hehe. Nie będę już wspominał o płynniutkej animacji i nowych efektach graficznych. NO i tu chyba moja lista życzeń sie kończy. Chciałbym, żeby choć część z nich spełniła się w 2, bądź 3 części (która miejmZmieniłbym jeszcze wygląd Shootguna oraz usunął backtracking (bądź go ograniczył). Mam nadzieje że w 2 zabraknie poziomów pokroju "bibliothek"(czy jakoś tak) y nadzieje wyjdzie już na xbox2).
Krótko - oczekuję czegoś więcej, niż sequela. I po przesunięciu daty premiery zaczynam wierzyć, że się nie zawiodę...
LoL ReCorn niezłe wymagania

Jak dla mnie niech bedzie Ładniej, Mocniej, Lepiej ! tyle ..
Ja oczekuję aby dwójka okazała się równie dobra jak jej poprzednicza.
Aby niezostał zatracony cały klimat który przyciągał ludzi do telewizora na długie godziny.
Można jeszcze oczekiwać nowych map i broni ale wg. mnie to są dodatki oczywiste które napewno się pojawią nowej cześći.
Oczekuję od dwójki, aby nie straciła korzeni jedynki i aby forma nie przerosła treści. Ale jestem dobrej mysli i BUNGIE nie zawiedzie
A ja bym chciał żeby przede wszystkim usuneli głupie błędy np. zrobili jakąś sensowną animacę śmierci w pojazdach. NO i obowiązkowo mają zostać tekstury w kosmicznych rozdzielczościach , coop też by się przydał. Oczywista w 2 muszą znaleźć się jakieś \"naturalne\" tereny bo bez nich moze być różnie. I parę nowych broni (miesz Covenants'ów! i miotacz płomieni) by się przydało, tak samo jak pojazdów. Także fajnie by było ustrzelić jakiś nowych kosmitów. Byłbym wdzięczny, gdyby to od nas zależało, kto w warthogu zasiądzie za kierownicą, a kto za działkiem z tyłu, gdy będzie nam towarzyszyć paru żołnierzy. Albo , żeby żołnierze potrafili sami wejść np. do drugiego pojazdu i nam towarzyszyć. Niezła byłaby akcja, gdy my sterujemy czołgiem, a za nami jadą np. 2 warthogi napakowane żołnierzami. Dobrze byłoby, gdyby zniknęłyu wszelkiego rodzaju apteczki (albo trzeba zmniejszyć ich skuteczność) i obrażenia można by leczyć tylko i wyłącznie na terenach zajętch przez ludzi (chodzi mi o poczatek dema z E3). Sprzydałoby sie także poprawienie IQ Hanterów, którzy oprócz Gruntów byli najłatwiejszymi przeciwnikami w grze (wystaczy zajść ich od tyłu i trzaskać ile wejdzie). A jeśli nie to przydałby sie jakiś nowy, potęzny rodzaj kosmitów, którzy byliby naprawdę groźni... Dobrym patentem mogłaby być wymiana brońmi z Marines. W 1 gdy skończyły mi się naboje do snajperki, czesto byłem zmuszony do zdobycia jej poprzez zastrzelenia mojego kompana. A tak, to on dałby mi karabin snajerski, ja mu np. karabin pulsacyjny i już po sprawie. Oczywiście zarzadzanie drużyną nie wchodzi w gre. I czemu nasi komandosi w 1 bali się wziąć w łapy wyrzutnię rakiet? NO i mozna by jeszcze nad fizyka popracować. Czemu trupy po wybuchu granatu lecą tak wysoko (CZEMU TRUPY PODCZAS LOTU MACHAJA KONCZYNAMI?), a żywe jeszcze jednostki zaledwie metr? Oczywiście jeżeli pojawi się nastepny granat, który już zabije postać, to poleci ona na 20 metrów w góre... No moze trochę przesadzam, ale chce tylko uzmysłowić błąd.
Dobrze by było , gdyby w MP można było wybrać inne postacie niż Master Chief np. Covenants'ów. Szkoda, że w 1 nie da sie ustawić BOT'ów, co miejmy nadzieje zmieni się w 2. Chciałbym także, aby można było pograć w Co-op'a na dwóch telewizorach przy pomocy dwóch konsol. No albo na 4 hehe. Nie będę już wspominał o płynniutkej animacji i nowych efektach graficznych. NO i tu chyba moja lista życzeń sie kończy. Chciałbym, żeby choć część z nich spełniła się w 2, bądź 3 części (która miejmZmieniłbym jeszcze wygląd Shootguna oraz usunął backtracking (bądź go ograniczył). Mam nadzieje że w 2 zabraknie poziomów pokroju \"bibliothek\"(czy jakoś tak) y nadzieje wyjdzie już na xbox2).
Ha, z tymi broniami i potworkami się sprawdziło
Apollo302
13 10 2004, 16:04
Biblioteka to schizofreniczno klaustrofobiczny..

bardzo dobry uklad w Halo..Na poczatku tez mialem waty ale po parokrotnym przejsciu stwierdzam ze naprawde jest git..A co do wymagan Halo2 to chcialbym coopa na dwa telewizorki, naprawde martwi mnie zwiekszenie szybkosci rozgrywki uwazam ze w dlozszym okresie gra na tym straci....Wazne zebym po uplywie np roku chcial caly czas grac w Halo2 a nie postwil ja na polke jak wiekszosc tzw Hitow (Oczywiscie wylanczajac Halo)
CichyGrzmot
16 10 2004, 12:59
Będzie można nagrywać mecze?
Będzie można nagrywać mecze?
Coś o tym mówili ... na screenie z menu który wrzucał fil chyba też widniała taka opcja. Narazie jakoś nikt nie opowiedział nic o tym trybie w HALO2 ;D
-GLD-Uzny
16 10 2004, 23:43
Ja tej opcji nie widzialem :roll:
-GLD-Maniak
21 10 2004, 19:25
Wczorej widzialem kawalek kampani i spodobala mi sie ale szczerze niechce mi sie grac juz w halo kiedys lubialem grac teraz nie zabardzo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.