Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czasy respawn'ów
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
FiL4
Poniższa lista dotyczy tylko czasów z wersji NTSC, europejskie Halo ma średnio o 1/4 dłuższe respawn'y. Dodam od siebie, że ja raczej nigdy nie używałem "timera", chociaż teraz powoli zaczynam się w to trochę bawić. cool.gif

arrow.gif
Battle Creek
Sniper Rifle 0:30
Assault Rifle 0:30
Rocket Launcher 2:00
Plasma Rifle 0:30
Needler 0:30
Plasma Grenades 3:00
Fragmentation Grenades 3:00
Overshield Powerup 1:00
Active Camo Powerup 1:00

Blood Gulch
Sniper Rifle 2:00
Rocket Launcher 1:30
Shotgun 0:30
Pistol 0:30
Active Camo Powerup 3:00

Chill Out
Rocket Laucncher 2:00
Sniper Rifle 1:00
Overshield 1:00
Active Camo 2:00

Rat Race
Active Camo Powerup 1:30

Damnation
Plasma Pistol 0:30
Frag Grenade 0:30
Plasma Gernade 3:00
Health Pack 0:30

Derelict
Rocket Launcher 0:30
Plasma Grenades 3:00

Hang 'em High
ShotGun 0:30
Plasma Grenades 0:30
Fragmentation Grenades 0:30
Overshield Powerup 3:00

Longest
Shot Gun 0:30
Assault Rifle 1:00
Plasma Grenades 3:00 minutes

Prisoner
Plasma Grenades 3 minutes
Active Camo 1:00
Overshiled 1:00

Sidewinder
Plasma rifle 0:30
Frag Grenade 0:30
Plasma pistol 0:30
Health Pack 1:00

Wizard

Gdyby kogoś bardziej interesował temat to polecam ten timer
arrow.gif [url=http://www.dickssportinggoods.com/product/index.jsp?productId=11332&cp=&searchId=5311993687&keywords=timer&page=2&pageBucket=0&parentPage=search]Sportline Sport Timer EL 219 Stopwatch w/Night Light
[/url]
Cegla
Jak grasz sobie w domu to moze byc, ale na turnieju to sobie nie wyobrazam smile.gif
FiL4
Jak grasz sobie w domu to moze byc, ale na turnieju to sobie nie wyobrazam smile.gif

Cegła przecież tu chodzi własnie tylko o turnieje, taki timer montujesz sobie na padzie (w miejscu wejść na karty pamięci) - oglądnij sobie np: iGames Nationals 4v4 Finals - TA[SDK] vs NT - Game 1.wmv (dział tournaments, xtina.pl) to usłyszysz jak timer pika 10 sekund już przed pojawieniem się OS, dzeki temu drużyna NT miała 100% shield'u na Rat Race i wygrała ten mecz prawie 30 fragami = rape. cool.gif
Cegla
W sumie kazdy sposob jest dobry. :wink:
Uzny
Napewno będzie się to stawać koniecznością. Nie jest to kwestia "czy?", ale kiedy wszyscy zaczną tego używać. Moim zdaniem BARDZO przydatna rzecz. Zbieram na timer... smile.gif
DreaD
Fil4 "stole" my times :wink: except for Rat Race but here is my timer anyway, he said u would like to see it arrow.gif
&session=1076876063.30286&album=65525&guest=1&m=a]http://www.picturecd.com/system/view.cgi?u...525&guest=1&m=a
JuanMag
Respawny sa bardzo wazne ale tylko jezeli sie gra na turnieju albo o jakas stawke wink.gif (Dla tzw. Profesjonalistow). Jezeli ktos potrafi wykorzystac wiedze o respawnach to przeciwnik moze byz pozbawiony tak waznych rzeczy jak Niewidzialnosc czy OverShield . Co do Timera to jest dla mnie troche przesada, wystarczy zwykly zegarek ze stoperem , ale of course jest duzo wygodniej jezli masz cos takiego na padzie wink.gif.
Podsumowujac: jezeli grasz w Halo raz na jakis czas albo jeszcze rzadziej to znajomosc takich respawnow jest bez sensu. Natomiast jezeli chcesz bardziej sie zaglepbic w gre i i zrobic wszystko, aby wygrac mysle ze poza umiejetnosciami gracza i taktyka jest TO bardzo wazny element w rozgrywce !!!
JaCoR
Oczywiscie respawny sa bardzo wazne smile.gif. Co do timera to jest chyba bardziej przesada niz koniecznosc. Chociaz na pewno timer jest bardzo przydatna rzecza, ale raczej w samej grze licza sie inne wazniejsze rzeczy niz posiadanie timera. No, ale czego sie nie robi by wygrac :wink:.
marshall
Co do timera - czekam na przesylke od ciebie Fil, adres podam Ci na priv-ie :wink:, obiecales mi go jako prezent na urodziny biggrin.gif.
FarM
Panowie! Od dłuższego czasu istnieje również timer na PC.
Zwykły apps, w ktorym wybieracie mapę i czas do startu gry
np.: na XBC = LAN ~30sek smile.gif. Podkręcacie volume głośników,
a timer zmodyfikowanym głosem wypowiada co właśnie się pojawiło na mapie, gdy wy ściskacie pada i tłuczecie "Head'y " lol.
Lepsi gracze nie potrzebują takiego timer'a, ale początkującym może bardzo pomóc na XBC. :wink:
Halotimer.rar / 703kb
Halotimer.zip / 921kb
marshall
Farm dzieki za program sprawdze jak sie sprawuje w praniu smile.gif Okaze sie czy takie przydatne :wink:
Raptor
Oczywiscie respawny sa bardzo wazne smile.gif. Co do timera to jest chyba bardziej przesada niz koniecznosc. Chociaz na pewno timer jest bardzo przydatna rzecza, ale raczej w samej grze licza sie inne wazniejsze rzeczy niz posiadanie timera. No, ale czego sie nie robi by wygrac :wink:.

Ja tam w glowie zawsze licze i jakos mam szczescie, ze bardzo czesto trafiam dokladnie o czasie ;]
Co do tego timera... sciagnąlem i i'm not impressed. Jak zbiore overshield i dam start na szybcika to i tak reszte mi odlicza... albo ja sie nie znam wink.gif
marshall
Ale po co dajesz start po zebraniu po2nego zycia ???Przeciez wlanczasz "Delayed Start" jak wlaczasz gre i odlicza ci 30sec. do rozpoczecia rozgrywki i pozniej juz cie komunikuje 10 sec przed pojawieniem sie wlasciwych rzeczy (kamuflaz,overs.. i tym podobne) smile.gif I pozniej tylko leciec i zbierac przed przeciwnikiem biggrin.gif
PS. Juz widze te walki na planszach jak wszyscy beda mieli timery wlaczone i beda latac jak tylko sygnal w pc uslysza hehe icon_twisted.gif
Raptor
Probowalem z tym zagrac... i wiem tyle... ja grac bede bez timera. Jak dla mnie crap.
Marshall: mi chodzi o zebranie juz lezacego shielda... nie wiem, mi sie nie podoba tongue.gif.
FiL4
PS. Juz widze te walki na planszach jak wszyscy beda mieli timery wlaczone i beda latac jak tylko sygnal w pc uslysza hehe  icon_twisted.gif

Zobacz FarM co ześ narobił :roll:.

ps. Za to musisz się na Vol 4 zapisać tongue.gif.
[HUZARIA]_clan
Timer. Dobra rzecz, ale tylko wtedy jak gramy w turnieju o złote kalesony naprzykład smile.gif . Ja tam nie będę tego używał. Nie jestem aż tak zapalonym graczem Halo. Z drugiej strony, jeśli ktoś zna czas respawnów, oczywiste jest, iż ma ogromną przewagę nad przeciwnikiem. W każdym razie ja nie będę się bawić w takie rzeczy jak timer, choć wiem, że może się to dla mnie źle kiedyś skończyć ... liczę na trochę szczęścia cool.gif .

-HZ-Whistle
artb1
Przesada po prostu icon_twisted.gif
PIH
Moim zdaniem używanie timerów w grach konsolowych jest zdecydowanie dużą przesadą. Lepiej skupić się na lepszym celowaniu niż nasłuchiwaniu dzwonka - lol. Zdecydowanie odradzam timery, ale jednak ich nie potępiam (w grach 4vs4 są na pewno dość przydatne) cool.gif.
Anonymous
Jak by to bylo gdyby respawnow nie bylo??pifpaf.gif
FiL4
Jak by to bylo gdyby respawnow nie bylo??pifpaf.gif

To by było tak, że pewnie Twojego pytania retorycznego i Halo1 by nie było - zgadłem question.gif :? :wink:
marshall

To combo (pad + stoper) bije na glowe timer Dreada :wink:
FiL4
Talking Timer!

To jest dopiero HC timer. Jego opcje:
- Verbally announces how much time is left until zero
- Eliminates the need to visually check how much time is left
- Choose from six different alarm sounds
- Counts up or down — you choose

8O 8O 8O
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.