Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kamera
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
maciek88
Jaką kamerę preferujecie? Domyślam się, że posiadaczy kierownic kręci najbardziej ta z widokiem na maske fury. Ja gram tylko na padzie i zawsze oglądam samochód od tyłu. Jeśli jakiś arcade (Burnout 2) to najlepiej sie spisuje ta usytuowana przy nawierzchni (czuć prędkość). Mój ojciec jeśli juz gra (czasem mu sie to zdarza) to bierze kokpit albo tą "pustą". Inaczej nie może zapanować nad samochodem smile.gif
SiN[PL]
ODDAWAJ BURNOUTA!!!
=
ja tam lubie z 'kabiny' ale bez kierownicy, wazne zeby bylo widac kawalek przodu
Roki
Najczesciej wybieram widok z przodu samochodu - najwieksze poczucie predkosci oraz najwieksza widocznosc.
gamecubek
zdecydowanie preferuje widok na nawierzchnie tak tylko gram w gT3 najlepiej czuć preędkość
Pavlus
Najczescie widok tpp, jesli mozna to tak nazwac ;]
Mathiu
Ja w sumie różnie. Zależy od gry i od nastawienia mojego (czy np. chcę się pobawić, czy wygrywać).

No, ale np.:
-GT3 - only FPP
-Burnout 2 - FPP(zabawa)/TPP(wygrywanie)

Nie mam czasu więcej wymieniać, poza tym to nie ma sensu icon_twisted.gif Chciałem po prostu zaznaczyć, że symulacja=FPP, arcade=TPP. Alles.
dee
To zależy ,głónie "tpp",choć np.w serii Gran Turismo tylko "ze zderzaka".Natomiast nigdy nie gram z widokiem z kabiny-może klimatyczne,ale dla mnie niewygodne...
Anonymous
ja od dwoch dni mam kierownice i lepiej mi sie jeździ z kamerą ze zderzaka
_CrasH_
ja preferuje widok z tyłu samochodu("tpp")
Meecik
TPP only... cool.gif

Pozdrawiam VGM Fan ^^
McDrive
Ja gram w każdej samochodówce z kamerą z tyłu, ponieważ wtedy widze jak zachowuje sie samochód kiedy jade.
TaKeShiX
od CM2.0 kamera z maską, a jak nie ma [GT3] to bez niej.
Sojer
Tylko "TPP", chyba, ze w gre by wchodzila kierownica, wtedy - "FPP" ;p
Przemski
Prawie zawsze kamera FPP jeśli można tak to nazwać.
Wyjątkiem jest chociażby Colin McRae 4 czy czasem PGR2.
the-ripper
Widok z maska. Musze widziec czy za mocno nie tne zakretu.
bartiz
Kamera TPP czyli od tyłu tongue.gif
speedX
widok zza samochodu. jednak w GT3 widoki sa z.(pipi)one na maxa icon_evil.gif
Jakuza
Widok TPP rula , po to wybiram auto , kolor , tuning optyczny - żeby to auto widzieć kiedy jadę biggrin.gif
Walo
TPP - Jeśli gram padem icon_twisted.gif
FPP - Jeżeli kierownicą (niestety nie zdarza się to często icon_evil.gif )
INsejn
Zawsze ze srodka albo tuz nad nawierzchnia. Wtedy dopiero czuc predkosc i o wiele lepiej mozna pokonywac zakrety, widzisz elegancko wszystko co masz przed soba.
maciek88
Żeby jeszcze lusterko było. Niestety framerate by spadł sad.gif
Kubaa__
Tylko "tpp" - inne odpadają.
Jakim
Zawsze jak najdalej od pojazdu. Muszę widziec trasę.
drk
Ja wole kamere tuż zza samochodu. Daje mi to możliwośc lepszego kontorolowania zachowania pojazdu na drodze.
CRASH_
TPP, taka bez przesady nie za blisko i nie za daleko smile.gif
Arek_
TPP, choć jestem entuzjastą kamery jak GPC na C64, czyli widok z oczu kierowcy, nie znoszę zaś FPP.
kraczek
widok ,, ze zderzaka " + 2 gałki analogowe RULEZ !!! :wink:
PePeP
Tylko FPP, najlepiej z maski. Z kabiny czasami ogranicza widoczność, a bez maski troche dziwnie się gra szczególnie w rajdy.
NIGDY z zewnątrz - nawet w Burnout'a 2
djmojastara
W GT3 kamera "ze zderzaka", ale kozacka jest ta "znad kasku" w Formule 1 2002/2003 od sony.
Il Capitano
Zawsze z tyłu samochodu.Obojętnie jaka to by gra nie była GT,Colin,NFS czy inny Burnout,powód: Widzę cały samochód,mogę zapanować nad nim w mocno extremalnych warunkach,widzę jak idze w zakręcie,skontrować itp.Robić znakomite poślizgi i co najważniejsze ,widzę jak samochód płynie bokiem na wirażu.Może nie ma tego poczucia speedu,ale jakoś się tak nauczyłem i tak gram do dzisiaj!!!
Leo_Sten
Widok z kokpitu w Toce bardzo mi się podobał natomiast tak to tpp ten odleglejszy żeby bylo cosik wiecej widać, w sumie to zalezy od gry ale w w rajdówka lubie też widok na nawierzchnie.
GT
no ja to w sumie zalezy od gry, głownie chodzi o widocznos tak wiec we wczesniejszych czesciach GT (1 i 2) gralem tylko i wylacznie tpp a gt 3 to tylko i wylacznie fpp, dla poprawy widocznosci i zeby oszukac troche mułowatość tej gry hihihi no i w Colinie to tylko "widok z maski"
PEACE
PEsEq
a jednak był ten temat... heh..

Moim konikiem jest widok FPP, ale także zależy jak gra oferuje właśnie ten widok, np. w serii GT w ogóle go nie ma.

Jednak seria Colin, zawsze Widok FPP mnie uraczał!! Jednak w dwójce był źle wyważony, nie opierał sie na polygonach, więc tryb ze zderzaka był tym właściwim. A wasze zdanie jakie jest?
maciek88
GT3 only FPP. W ogóle ta gra wymiata.
Amatorek
Odnawiam temacik bo nowy tu jestem icon_wink.gif
Na padzie : widok za samochodem lub wnętrze/zderzak
Na kierownicy ( Driving force i force pro ) : tylko i wyłącznie wnętrze/zderzak. Dzięki takiemu widoczkowi wygrałem turniej WRC w poznaniu biggrin.gif
Grzehoo
TPP (gram na padzie).
Mikes
TPP lekko z góry, inaczej nie mogę..

Zawsze mnie GTA wkurza pod tym względem, bo vały czas trzeba wychylac gałkę do góry zeby podnieść kamerę bo nic nie widać icon_twisted.gif
ash77
najlepiej mi sie gra na kamerce za samochodem (TPP) nie ważne czy gram arcade czy symulacje, bo wtedy wiem co sie dzieje z samochodem w łuku i widze gabaryty samochodu. Z kamerki w srodku tego nie czuje i zara go obijam. Jedyna gra z kamerki nisko przy powierzchni to RichardBurnsRally tam znów kamera z tyłu jakas dziwnie zachowujaca sie.
nWo
Kamerka ze środka w:
RBR
GT 1,2,3,4
CMR 1
CMR 2 kamera z zasamochodu, wyjątek to kamera z maski na trasach asfaltowych, Francja i Włochy.
Toca 1,2,3
wipeout kamera zabolidem arrow.gif talonreach_pirahna
Amatorek
arrow.gif Ja jeszcze dodam, że trochę (bardzo?), śmieszy albo zadziwia mnie fakt grania na kierownicy z widokiem zza samochodu. To naprawdę utrudnia i zmienia nieswiadomie taktyke prowadzenia! Byłem swiadkiem takiej sytuacji na zawodach i przyznam, że to była komedia jak większość gości nie była w stanie ogarnąć auta WRC, nawet na prostej (z tym widokiem). Zresztą jak ktos ma kiere to niech spróbuje.
arrow.gif Sprawa tyczy sie oczywiście w miarę dobrych symulatorów. W Arcade typu NFS, Burnout itp. mozna spokojnie szarpać na wszystkich dostepnych widoczkach, co nie zmienia faktu, że na kierownicy liczy sie ten jeden: "maska/zderzak/wnętrze" .

PS: to moje odczucia, aczkolwiek sprawdzone takrze przez znajomych.
_IGI_
Jeśli chodzi o serie Formula One to najlepsza dla mnie jest kamera nad głową kierowcy= czuć prędkośc ,bluuur biggrin.gif i lepsza orientacja. Czasami da relaksu i zabawy wybiera z oczu kierowcy ale taka jazda jest dosć utrudniona bo cięzko określic kiedy wejsć dobrze w zakręt. Natomiast TPP w tej grze jest kompletnei do bani ani to wyczucia trasy i nie czuć tej prędkości ponad 200km/h confused.gif
diespinne
Ja przeważnie jeżdżę z kamery TPP i żeby był blisko samochód smile.gif

Ale odkąd mam PGR3 to granie ze środka nabrało nowego smaku smile.gif Widok ze środka jest niesamowity. Czuję się jak za kierownicą mojego samochodu (tyle ze nie jeżdże SLR-em, F355 Challenge itd tongue.gif )
Genialnie czuć prędkość, oraz bardzo dobrze widać i ten widok nie przeszkadza. Prawą gałką elegancko wszystko widąc w lusterku, ale dla sprawniejszego oglądania wąchających spaliny polecam przycisk Y :wink:
Di_
Jeśli już gram w jakąś grę wyścigową, to kamerę staram się ustawić w średniej odległości od samochodu.
Przyzwyczajenie? Chyba tak. Próbowałem wiele razy grać z kamerą ustawioną wewnątrz, ale nie mogłem się przestawić.
Wtkfds
Ja w F1 mam kamere nad głową kierowcy: faktycznie lepsza obczajka przy wchodzeniu w zakręty. Jednak troche mnie myli skręt kierownicy ten "na ekranie" w porównaniu do tego "rzeczywistego"-po prostu moja kierwnica ma dosyś duży promień skrętu...próbowałem to jakoś poustawiać...kombinowałem z czułością kierownicy...ale to nie jest TO co chciałbym osiągnąc. Ale i tak gra się o niebo lepiej na kółku happy.gif

Ostatnia nocka z Forzą pokazała,że jednak granie z kierownicą to jednak konkret akcja...pozdro 4 Cml
Amatorek
No, widok z wnętrza w połączeniu z kierownicą to jest to!!! Co prawda nie da się wykręcać najlepszych czasów, ale można śmialo pojezdzić dla samej przyjemności. Fajnie, że ten widok staje się standardem. Nawet do trzęsącej kabiny w PGR3 można się przyzwyczaić. Jednak w tym temacie TDU nie ma sobie równych, przynajmniej na Xbox360 thumbsup.gif
ProstyHeker
Zazwyczaj jadę z kamerą ze zderzaka lub maski. Czasem TTP, zależy od gry wink.gif
raven_raven
Wszelkie rajdowe gry - kamera zza samochodu
Gran Turismo - kamera ze zderzaka
ToCA Race Driver 3 - kamera zza samochodu, czasami z kabiny dla wczuwy.
pawel_k
CYTAT(raven_raven @ 15 07 2007, 13:12) *
Wszelkie rajdowe gry - kamera zza samochodu
Gran Turismo - kamera ze zderzaka
ToCA Race Driver 3 - kamera zza samochodu, czasami z kabiny dla wczuwy.

bardzo podobnie jest u mnie, rajdówki - tpp, torówki - fpp/maska
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.