Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Trzcina
Nie wiem po co :) Moze ultranowe telewizory sprawiaja ze tryb soften wyglada lepiej? Nowe tv maja wszelkie bajery typu cyfrowych redukcji szumow, dostrajania obrazu, itd itp... mozliwe ze gdy one wszystkie sa zalaczone to wyglada to lepiej.

Btw, moj tv tego wszystiego nie obsluguje, dzieki czemu gry paradoksalnei wygladaja lepiej. Dlaczego? No wlasnie dlatego ze ostrosc jest w idealnej formie. Nie jest ani za ostro dzieki czemu gry nie wygladaja jakby mozna bylo pociac paluchy kazda krawedzia, ani nie jest tez zbytnio rozmyte...

Na pewno nei jest to taki blur jak w GTA, to jest ogolnei najmocniejszy soften jaki widzialem w grach, ale istnienia tej opcji po prostu nie rozumiem...
Jakim
No też tak myślałem. Moze być podobnie z grami które obsługują Progressive Scan (swoją droga nie wiem jak bardzo różniłby się tekken w tym trytbie od normalnego). TV, który obsługuje funkcje "soften" (jeśli takie sa) może pokazać prawdziwe oblicze GoW. Póki co nam tego nie będzie dane zobaczyćbiggrin.gif Chyba że ktoś jest nieźle nadziany (czyli nie ja)
SOAD
Movies review ok.33MB - http://www.gametrailers.com/player.php?id=...d=5298&type=mov
Solidny (pan)
Nie wiem po co smile.gif Moze ultranowe telewizory sprawiaja ze tryb soften wyglada lepiej? Nowe tv maja wszelkie bajery typu cyfrowych redukcji szumow, dostrajania obrazu, itd itp... mozliwe ze gdy one wszystkie sa zalaczone to wyglada to lepiej. 

Btw, moj tv tego wszystiego nie obsluguje, dzieki czemu gry paradoksalnei wygladaja lepiej. Dlaczego? No wlasnie dlatego ze ostrosc jest w idealnej formie. Nie jest ani za ostro dzieki czemu gry nie wygladaja jakby mozna bylo pociac paluchy kazda krawedzia, ani nie jest tez zbytnio rozmyte...

Na pewno nei jest to taki blur jak w GTA, to jest ogolnei najmocniejszy soften jaki widzialem w grach, ale istnienia tej opcji po prostu nie rozumiem...

Racja, niepotrzebne bajery mogą tylko zepsuć obraz, ja mam ciągle problemy z dostrajaniem, ale uwierz, można uzyskać ciekawe efekty.
Dla przykładu: w MGS3 miałem problem z cieniem, który się nie pojawia. Bawiąc się wychodziły fajne rzeczy. Ustwaiając kolorystykę i ostrość na maksa gra wyglądała jak kolorowa animowana bajka. Ustwiając tryb "film"... no no no, gra wyglądała fachowo, naprawdę jak film 8O. Wszytsko przez małą kolorystykę i duże rozmycie. Naprawdę, ekstra. A jak Cię to wszystko nie kręci jest tryb "standard" i po kłopocie :wink:.
Trzcina
Ano tak wlasnie jest GoW pokazuje swoje najlepsze oblicze dopeiro w progressive scan... ale tak ma kazda gra ktora ten tryb obsluguje. Jednak nie bojcie sie i bez tego ta gra wyglada REWELACYJNIE. Piekne lokacje, architektonicznie jak i teksturami, wspaniale modele postaci oraz BRAK LOADINGOW!!!! To jest najpiekniejsze w tej grze, ze nie ma loadingow.

Co do nowych tv, to jak najbardziej sie zgadzam, ale nawet ten standard ma juz zaimplikowane te wszystkie bajery, wiec automatycznie jest lepsza (gorsza? ;) ) jakos obrazu. Niemniej jednak te wszystkie przeprogramowane ustawienia sa naprawde fajan sprawa.
Loto
sorki ze wale offtp ale jak wlacze progressive scan to framerate spada?
MichAelis
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2773
22.06.2005 troche pozno
Hela
Nie.
Jakim

Nie mów że masz na chacie TV obsługujący tę funkcje o_O
Ryo-San
a co HD powoli tanieją xD...dobry TVika z tą funkcją kupisz juz za 13 tys...wszystkie tansze pseudo HDki to syfex ;]
MichAelis
a co HD powoli tanieją xD...dobry TVika z tą funkcją kupisz juz za 13 tys...wszystkie tansze pseudo HDki to syfex ;]

tylko 13 tys, no to szkoda ze swieta bo juz bym lecial do sklepu, mam jakies drobne Oo
EOT laugh.gif
McDrive

tylko 13 tys, no to szkoda ze swieta bo juz bym lecial do sklepu, mam jakies drobne Oo
EOT laugh.gif

No więc właśnie. Po co człeku piszesz że TYLKO 13 tyś. skoro wiesz że normalny człowiek nie jest w stanie tego kupić.
Great-iii
To ciekawe czemu tyle samochodow jezdzi po ulicach;| I to wcale nie po 13tys;| Chodzi tylko i wylacznie o priorytety. Dla mnie na przyklad samochod na ktory mam pracowac latami to jest zadna radocha, wole rowery/pkp ;p Taka prawda, ciezko wbic to ludziom do glowy...

sory za totalny OT
kontynuujmy rozplywanie sie nad ta szpila;]
Ryo-San

EOT laugh.gif

No więc właśnie. Po co człeku piszesz że TYLKO 13 tyś. skoro wiesz że normalny człowiek nie jest w stanie tego kupić.

o_O wiesz dziwne..ale Michaelis odczytal mojego posta tak jak miał go odczytac...czyli wiedział ze post ten jest IRONIĄ....i odpowiedzial tez ironicznie...ale ze ty tak banalnej ironi nie potrafisz wylapac to juz twoja wina...
pozatym zeby bylo latwiej wpasc na tą IRONIE..uzylem w poscie "xD" a chyba wiesz co to znaczy
nightmare212
http://prgk.xtina.pl/ - macie tu fimową recenzje god of war(sory jak ktoś to już podawał) jest to rezencja ign.kurde po obejrzeniu jej jeszcze bardziej napaliłem się na tą gre(ach te fatality aż ślinka cieknie)

kurde czemu oni musieli to wydać na dvd9
a tak wogle co jest poucinane w wersji dvd5 question.gif -pisaliście że filmiki ,ale czy coś jeszcze question.gif(bo w sumie bez filmików to troche kicz i mimo wszystko klimat troche opada bez nich)
Ryo-San

)

wydaje mi sie ze to jakas nowa polityka Sony...Swoje większe hity wydaja na dvd9..wczesniej GT4 teraz GoW...brawo Sony..oby tak dalej..
w koncu chociaz jedna rzecz zaczyna mi sie podoba w ich polityce.
Jakim
http://prgk.xtina.pl/ - macie tu fimową recenzje god of war(sory jak ktoś to już podawał) jest to rezencja ign.kurde po obejrzeniu jej jeszcze bardziej napaliłem się na tą gre(ach te fatality aż ślinka cieknie)

a tak wogle co jest poucinane w wersji dvd5 question.gif -pisaliście że filmiki ,ale czy coś jeszcze question.gif(bo w sumie bez filmików to troche kicz i mimo wszystko klimat troche opada bez nich)

A nie przypadkiem jakiś dodatkowe filmiki zostały wyciete?? Czy wszystkie wstawki??
OsciBosci
Teoretycznie tez chcialem o tym naapisac, ale widze ze byles szybszy i w nagrode moze dostaniesz KdB icon_twisted.gif
Milo
Ja juz to napsiałem wczesniej ale ktos usuna wiec lepiej nie pisac bo ......
Milo
Ja juz to napsiałem wczesniej ale ktos usuna wiec lepiej nie pisac bo ......
-=Burthess=-

A nie przypadkiem jakiś dodatkowe filmiki zostały wyciete?? Czy wszystkie wstawki??

Tylko bonusowe filmiki
nightmare212
no to super jak wycinają tylko filmiki bonusowe
a co do tego torrenta co podajecie to trzeba na początku zarejestrować się na jakiejś stronie,może za pare dni wypuszczą jakąś wersje "normalniejszą" dzięki kturej normalnie bez rejestrowania będzie można ściągnąć
ja czekam już z niecierpliwością bo naprawde warto YES biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Hela
Ktos probowal wlaczyc gre przez HDA/HDL?
erix
No gierka bedzie zarąbista , już sciągam smile.gif
Trzcina
Dzisia o 4:30 rano skonczylem te piekna gre... Coz moge powiedziec, jest zdecydowanie NAJLEPSZY tytul adventure/slasher/platformerm/puzzle '))) A tak na powaznie, to z tego gatunku jest jeszcze tylko prince of persia, ktory nie wytrzymuja nawet 2 sekund pierwszej rundy...

Ta gra zabija rozmachem, lokacjami, grafika, STRONA AUDIO!!!! Modelami postaci, pomyslami, designem lokacji (challenge of hades!!!) Bierze to wszystko wbija ci do glowy poprzez oczy z niewyobrzalna sila, a do tego zaklada unblocka na uszy poprez chyba najlepsza (obok MGS'ow) sciezke dzwiekowa w historii gier video.

JEsli chodzi o sama gre, to jest jak mowilem bardziej adventure niz action, co o dziwi mi sie bardzo podobalo... System jest zupelnie inny niz w DMC, przede wszystkim mamy klawisz bloku... co DIAMETRALNIE zmienia podejscie do walk, sprawia ze przeciwnicy moga ci sie wcinac w twoje ataki (np swojego rodzaju whirlwind ktory zadaje jakies 10 hitow, moga ci go przerwac...) ogolnie jest i tak pieknie od tej strony, ale nie ma szans pobic DMC, tylko ze autorzy GoW nie mieli takich aspiracji...

Piekne sa natomiast walki z bossami, chyba najlepiej zrealizowane walki z bossami w przeciagu ostatnich paru lat, nei bede mowil nic wiecej na ten temat, ale powiem ze final boss i rozwiazania zastosowane mnie po prostu zabil.

No w sumie konczac ten bardzo wolny zbior mysli (po prostu jestem zbyt oszolomiony ta gra) dodam ze realia bogow olimpu, oraz swiadomosc tego ze posejdon to bog wody, hades to wladca piekel itd itp, pozwolila nakierowac tworcow na wlasciwe tory, mieli troche prosciej niz ludzie ktorzy musza wymyslic lokacje w innych grach, ale sposob jej realizacji przebija WSZYSTKO co bylo do tej pory. Zadna inna gra nie jest niesamowicie zaawansowana w tej materii, nie jest tak piekna, nie ma takich rozwiazan. Lokacje tutaj musieli tworzyc profesjonalni architekci wespol z artystami, a jesli nie to programisci tej gry sa najlepszymi programistami na ziemi, przebijajac kazdego zoltego ludka ;]]

Ok ide juz odpoczac, bo 12 godzin z GoW (na liczniku jest 8:30, gralem na normal, chociaz tak jak w DMC gra po zbyt duzej ilosci zgonow proponowala przelaczenie na easy) jest bardzo meczace.

Aha zeby zapobiec ewentualnym pytaniom... tak realease confusion dziala, sa wyciete filmiki, jest challenge of gods, muzyka czesto tnie i jest to wina releasu i najwazniejsza kwestia w 14 lewelu (cliff of madness, w srodkowej jego czesci) gra ŁADUJE przez duze ŁADUJE przez dluuuuuugi czas, 5 minut cos w ten desen... ale w koncu zaladuje i od tego momentu nie ma wiekszych problemow z nia... (podobnie jest w rings of pandora, ale nie az tak krytycznie).

Ok to TYLE nt wersji internetowych tej gry, wiec niech nikt nie zadaje pytan ani nie pisze zbednych rzeczy na ten temat...
SOAD
Czy jest opcji "High Score"??
Milo
Juz sie nie moge doczekać widac te 20 Milionów zielonych nie poszło w las icon_twisted.gif icon_twisted.gif !!
konstant
No brawo wkońcu jakiś rewelacyjny exulsive NIE SEQUEL na ps2...
Trzcina
Ok, troche dodatkowego info...

God Mode jest TRUDNIEJSZY niz w DMC, przynajmniej jak dla mnie... powod? W tej grze nie ma czegos takiego jak New Game +, wszystko musimy zdobywac od poczatku, bo dajemy po prostu 'new game' tak wiec jest ciezko, dwa szlagi od bossa cie zabijaja, a poniewaz system jest troche inny niz w dmc i przeciwnik moze ci sie wbijac w ataki to wyobrazcie sobie jak trudno momentami jest i jak dziwnie czasami mozesz zginac (nie wspominajac o to ze mozna spasc ze skarpy, polki itd itp) Tak wiec od razu mowie, God Mode JEST trudny... ale jednoczesnie jest tez prostszy, bo juz wiesz jak zabic poszczeglnych bossow i innych ludkow, np teraz pierwszy boss zajal mi 5 minut a nie 30 :) No i teraz wiesz gdzie sa skrzynki i co bedize za chwile wiec wiesz czy sie leczyc czy nie... itd itp.

Druga sprawa to tzw 'Challege of the Gods'... KUZWA po pierwsze trzeba przejsc na raz 10 stage'ow, to jeszcze nie bylby problem gdyby nie (pipi) stage 8, nad ktorym to siedzialem wczoraj 2 godzin jak nei wiecej i ktorego nei zdolalem przejsc... Nie bede mowil o co chodzi, bo nei wszyscy chcieliby wiedziec. Ale warto sie pomeczyc, bo z tego co pamietam dostajemy za to dodatkowe skiny dla Kratosa....

Swietne jest tez Character Graveyard ktore pokazuje modele postaci wyrzuce z gry, lub wczesniejsze modele chociazby kratosa. Jeden jest po prosty fantastyczny ;DDD Jak zobaczycie zrozumiecie. :)

No i na koniec dodam tylko, ze dopiero kolejne przejscie ostatniego bossa i paru innych fragmentow gry, dopelnilo wizerunku i postawilo kropke nad i. Ta gra jest chyba najwiekszym dokonaniem developerow od sony...
Milo
Grałem porzed chwila gra odrazu mi podała info ze mam za mało miejsca na memorce a ze niechciało mi sie wychcodzic i kasowac to sobie mysle pogram chwile zobacze co i jak potem skasuje,tak ze jak pograłem chwile to przeszedłem odrazu 2 leve i musze powiedziec ze gierka wciaga i jest w pyte,grafika piekna muza i dzwiek równiez do tego Kratos to niezły kozak jest cool.gif .Grac nie umierac :!:

Co do wersji to u mnie nie przycina nic ale nie wiem czy na poczatku nie powinno byc jakiegos filmiku widziałem na trailerze jakas walke ale w grze filmiki sa wiec powino byc ok acha i Trzcina ma racje lepiej wyłaczyc odrazu efekt soft gra wtedy nabiera barw .
Trzcina
Milo, piszac ze muzyka przycina nie mialem na mysli ze robi to caly czas ;) Tak jak mowilem sa dwa momenty ktore sa dosc ciezkie dla cierpliwosci gracza... Pierwszy to rings of pandora, gdzie nei tylko loadingi sie pokazuja, ale rowneiz muzyka przycina, druga to cliff of madness (ale dopiero w rugiej czesci tego levelu) i tam tez muzyka nie daje rady, no i jest ten jeden krytyczny moment, ktory wyprowadzi z rownowagi WIEKSZOSC ludzi...

God mode coraz bardziej mi sie podoba, majac 2/3 energii dostalem jeden potezny strzal od minotaura, ktory on robi jak zbije moj atak, nei udalo mi sie go ominac bo bylem pod sciana, no i zabilo mnei :) 2/3 za jednym strzalem od normalnego 'moska', mocne ;]
amar
Muza tnie tylko i wylacznie w Cliffs of Madness, wlasnie w tej lokacji, gdzie przechodzisz przez tunel i przez dluzszy czas jest Loading.

Trzcina - walczyles pod sciana? Na schodki i seryjki mu, i Posejdona mu z najsilniejszym atakiem, i kombo [] [] / :> Lezy chlopak :> Najbardziej wkurzylo mnie challenge of poseidon, przez ktore o malo co nie wylaczylem gry wink.gif

Gra odpalana z dysku zacina sie na screenie z Sony Computer Entertainment America presents wink.gif

Szkoda, ze gry nie mozna rozpoczac ze wszystkimi bronmi i czarami... smutne.
Loto
a nie tzreba iso spatchowac?
amar
E. Nie. Z tymi releasami jest tak:
Pierwszy rls: 7gb - Dual layer, to samo co w przypadku GT4 - nie dziala.

Drugi (od GeNiuS) - mozna sobie pograc... dopoki nie dojdzie sie do Pandoras Temple (precyzjniej do pandoras bridge).

Trzeci (od Confusion) - dziala w sumie bez zastrzezen. Sa tylko te momenty, o ktorych pial trzcina.
Trzcina
Ciiiii... mowilem zadnego gadania o wersjach z netu :)

Zeby to ZAKONCZYC DEFINITYWNIE!

Wersja Dual Layer dziala, ale tylko do 4 levelu... z HD sie odpalic nie da.

Mi wersja od confusion zacinala muzyke rowniez w pandoras temple.

I tyle...

Co do bossow to poradzilem sobie bez problemu zadnego, poza tym i tak chodzilo glownei o trzeica forme bo z nia mialem najwiecej problemow. Challenge of poseidon jest tak na dobra sprawe bardzo proste, trzeba tylko sposob znalezc. Jak ze wszystkim ;)
Pavlis
POWIEM TYLKO TYLE TA GRA WYMIATA!!!!!!!!!!!!!wprowadza duzo świeżości do tego typu gier ,te walki z bossami poezja tongue.gif a co wy gadacie ze filmików nie ma ja narazie mam.............
Jakim
nie ma dodatkowych bonusowych filmików a nie scenek przerywnikowych
Pavlis
Ale chodzi o renderki czy jakies typowo bonusowe question.gif
Trzcina
Czy ja nie mowilem zeby zakonczyc juz te dyspute o tym co jest a czego nei ma?? Skupcie sie na pisaniu o grze wlasciwej a nie o tym jak zostala spiracona... blah!
Sojer
Gierka jest niesamowita! Po jej odpaleniu zostalem wciagniety w wir grywalnosci na 4 godzinna sesje. Graficznie jest bosko - szczyt mozliwosci czarnulki. Bossowie, otoczenie (pustynia wgniata w fotel;), animacja glownego bohatera jest znakomita. Poziom trudnosci rowniez spoko (gram na normalu), walki sa dlugie i dobrze. Mozliwosc upgrade'owania broni (jak w dmc3). Jestem pod wrazeniem i to ogromnym. To tyle na chwile obecna icon_twisted.gif
Jaszczur
skonczylem... moja najlepsza gra ostatnich miesiecy (DMC3 chlipie zakurzony na polce) i jedna z lepszych W OGOLE. szkoda ze taka krotka (8h20min)
Gun
Jedna z najlepszych gier, w które grałem ostatnimi czasy. Niby podobna do DMC 3, ale całkiem inna. Ostatnią grą, która tak przyciągnęła mnie do konsoli była Prince of Persia Sand of Time. To właśnie God of War jest dla mnie kontynuacją POP, nie denna druga część. W tej grze cały czas się coś dzieje, nie ma czasu na nudę. Szczególnie podoba mi się oprawa graficzna ( nie jestem sam biggrin.gif ), która po prostu wbija w fotel swym ogromem. Co najważniejsze, nie ma rwącej animacji tak jak to było w drugiej części POP :x . Zdarza się brak synchronizacji obrazu, ale to na pewno nie przeszkadza. Gierka na 9, a to dlatego że należy do tępych nawalanek. Ma jednak swój urok. Gdyby w grze było mniej walki to 10 - dałbym spokojnie. :wink:
Viruss
Jakim pograj w orginal i wtedy sie wypowiedz ze nie ma filmikow, dodatkow itp :wink: (chyba ze wolisz 7,8 giga :wink: )
Trzcina
Lol, tepych nawalanek? O_O Ta gra ma jeden z najbardizej rozbudowanych systemow walki z jakimi sie spotkalem w grze, przebija pod tym wzgledem peirwszego DMC, i chyli czola chyba tylko przed DMC3 (oczywiscie nie licza fighterow...) wiec jezeli ktos uwaza ze w tej grze jest 'tepe nawalanie' to chyba pomylil gatunki wybierajac te gre. To nie jest jakis Platformer, jak PoP to jest ACTION/Adventure, z nastawianiem a Adventure, bo taki DMC to tez jest Action/Adventure tylko ze z nastawieniem na Action...

Ta gra nie polega na przechodzeniu dalej jak w PoP, glownym zadaniem jest tutaj eksterminacja, wlasnie po to dano nam jednego z najbardizej brutalnyhc, krwiozerczych, morderczych bohaterow w historii, skakanie i rozwiazywanie zagadek jest tylko sposobem na przeprowadzenie bohatera przez szereg lokacji, niesamowitych lokacji, tylko po to zeby na samym koncu moc sprac bossa... W PoP'ie walki byly dretwe, po 30 minutach mozna bylo zwymiotowac gdy mialo sie znow walczyc, tutaj jest zupelnie inaczej. Zreszta sam system gry z mozliwoscia upgrade'u broni i zdobywania expa za pokonanych przeciwnikow to udowadnia.

Tak wiec wyjasnijmy sobie jedno, God of War NIE JEST zadnym glupkowatym platformerem (ktorych osobiscie nie lubie) jest gra aaction ze sporym nastawieniem na takie elementy, ale glowny trzon gry to po prostu rzeznia... Dzieki temu jest swietna alternatywa dla DMC i zamiast konkurowac z nia, wspolgra, tworzac morderczy duet w ktory trzeba grac na podobnych, jednak odmiennych zasadach. Co sprawa ze obie gry SA WARTE pogrania...
Gun
To się różnimy, na szczęście. icon_twisted.gif
Jakim
Jakim pograj w orginal i wtedy sie wypowiedz ze nie ma filmikow, dodatkow itp :wink:  (chyba ze wolisz 7,8 giga :wink: )

Niestety naleze do tej grupy społecznej która poprostu nie stac na oryginały i okradam biednych twórców (choć nie zawsze).

Poza tym nie wiem o co ci biega?
Viruss
Chyba ze masz pirata 2 warstwowego kery nie dziala :wink: - wiadomo chcesz miec dodatki idp trza kupowac orginaly dwuwarstwowe :wink:
Jakim
Spoko wiem o tym. Tylko że mi tak nawiasem mówiąc na dodatkach nie zalezy. Mając na stanie swego czasu MGS2 i FFX <moje oryginały> nawet nie chciało mi sie zabardzo przeglądac tych dodatków na osobnych płytach.

A żeby nie było offtopu- mam takie pytanie. Mianowicie widziałem juz sporo tarilerów tej gry i zastanawia mnie czy walki z Bossami są interaktywne czy polegaja na klikaniu w odpowiednie przyciski w odpowiednim czasie co powoduje przepiękne sekwencje na ekranie. Lecz to wygląda tak niemiłosiernie spójnie że mam pewna wątpliwośc co do interaktywności tych walk. Myslę że jasno sie wyraziłem;]
nWo
[b]A jak jest z tymi golymi laskami question.gif podobno nie jest ocenzurowana.
Pavlis
Kurde gra wymiata,a propo mecze sie na razie z ta gadzią co zwosa na linire i sa dwie kolumny wie kto co zrobić biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.