Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
wiki1993
CYTAT(Boogieman @ 11 04 2007, 20:14) *
Jak bys mial problem z GOW to wal na PM (na gg zadko jestem [bardzo zadko])

Ok, dzięki wink.gif
Kanar
Powiem wam że te zadania w jedynce są znacznie trudniejsze niżli w dwójce wink.gif
pleju
co ty czlowieku opowiadasz????
Boogieman
Facet sa latwiejsze niz w dwójce czy ty grales?
Prince_Hellsing
Ja mam problem w Chalange of Hades. Gdy już naświetlę sobie drogę i idę przez te ogniste kulki to dojdę do konca otworzę skrzynki, zabiję truposzy i co dalej? Gdzie mam iść? tongue.gif
ako
CYTAT(Prince_Hellsing @ 13 04 2007, 20:34) *
Ja mam problem w Chalange of Hades. Gdy już naświetlę sobie drogę i idę przez te ogniste kulki to dojdę do konca otworzę skrzynki, zabiję truposzy i co dalej? Gdzie mam iść? tongue.gif

Musisz sie wrocic. W tym korytarzu z kulami, na lewej scianie sa drzwi. Trzecie z kolei (liczac od wyjscia z tego pomieszczenia na koncu o ktorym mowisz) to przejscie dalej. Trzeba je otworzyc przez naciskanie R2, wiec musisz wyczekac na wieksza przerwe miedzy kulami i wtedy sprobowac.
Prince_Hellsing
No dobra z tym sobie poradziłem smile.gif Teraz tylko mam straszny problem confused.gif U Hadesa muszę przejść po belkach, ale te piły mechaniczne mnie zrzucają confused.gif Pierwsze piły sobie poradziłem skacząc (oszustwo biggrin.gif ) z półki na półkę xD ale tych pił co idą do tyłu nie mogę przejść confused.gif
ako
CYTAT(Prince_Hellsing @ 14 04 2007, 08:56) *
No dobra z tym sobie poradziłem smile.gif Teraz tylko mam straszny problem confused.gif U Hadesa muszę przejść po belkach, ale te piły mechaniczne mnie zrzucają confused.gif Pierwsze piły sobie poradziłem skacząc (oszustwo biggrin.gif ) z półki na półkę xD ale tych pił co idą do tyłu nie mogę przejść confused.gif

Jedyny sposob to przeskakiwac nad nimi z podwójnym skokiem minimalnie w strone przeciwna do kierunku ich obrotu (minimalnie, zeby nie spasc), a po przeskoczeniu isc dalej az do napotkania nastepnego ostrza i calosc powtorzyc.

Upierdliwy moment, zapodaj sobie spora dawke cierpliwosci i zycze powodzenia smile.gif
Prince_Hellsing
Dzięki smile.gif Zobaczymy co da się z tym zrobić, pewnie będę cały dzień nad tym siedział tongue.gif
raven_raven
Nie chce Cię pocieszać, ale później jak zobaczysz następne "bajery", to te kręcące się belki uznasz za łatwiznę... wink.gif
Prince_Hellsing
Nawet mnie nie strasz... Ja sobie z tymi belkami rady nie daję...
wiki1993
CYTAT(raven_raven @ 14 04 2007, 09:32) *
Nie chce Cię pocieszać, ale później jak zobaczysz następne "bajery", to te kręcące się belki uznasz za łatwiznę... wink.gif

Chodzi Ci o walkę z Minotaurem ? Nie jest taka straszna przecież wink.gif
Kwapi
Według mnie nagorsze są te belki z ostrzami w podziemiach Hadesu. Żyły same wyskakują.
Prince_Hellsing
Dobra przeszedłem ten irytujący moment biggrin.gif teraz będę walczył z Minotaurem xD

P.S.
Dużo mi jeszcze do końca zostało??
wiki1993
CYTAT(Kwapi @ 14 04 2007, 11:26) *
Według mnie nagorsze są te belki z ostrzami w podziemiach Hadesu. Żyły same wyskakują.

Dokładnie, wnerwiające jak nic. Trudna jest też wspinaczka po tym jakby słupie, z którego wystają ostrza i się kręcą confused.gif

CYTAT(Prince_Hellsing @ 14 04 2007, 12:29) *
Dobra przeszedłem ten irytujący moment biggrin.gif teraz będę walczył z Minotaurem xD

P.S.

Jeszcze trochę ;]
ako
CYTAT(Prince_Hellsing @ 14 04 2007, 12:29) *
P.S.

Jakies 2-3h ciaglej gry.
Prince_Hellsing
To w sumie mało... Myślałem, że ta gra będzie dłuższa... No nic wieczorkiem sobie zabiję Minotaura... smile.gif
wiki1993
Mi się w czasie gry wydawało, że szpilam już bardzo długo, a na liczniku na końcu miałem ok. 8h 30min wink.gif
Kwapi
Miałem dokładnie 8 godzin i 28 minut.
raven_raven
Chodziło mi o te słupy. No masakra... Minotaur nie jest trudny, jest bardzo łatwy i przyjemnie się go rozwala.
Ficuś
Z tym czasem jest tak ,że gra nie liczy filmkików oraz czasu gry między zgonami dlatego też w praktyce gramy w gow o wiele dłużej(no chyba,że się grę przeszło nie umierając-wtedy czas na liczniku byłby ukrócony tylko o te minuty z filmików)
Wyjebo
Znowu będzie że Wy.je.bo sie chwali, ale to już wasz problem. GoW jest cholernie łatwy, krótki i ma strasznie niskie
replay-ability, a stopień GOD to jakaś kpina. No dalej Cameel, dawaj wink.gif .
Boogieman
Wy(pipi)o powinien miec wstep wzbroniony do dzialu DMC bo jego teksty fanboyoskie mnie dobijaja icon_chainsaw.gif
Prince_Hellsing
Normalnie pomóżcie:
Zabiłem minotaura, głowę urwałem, wspiołem się po całym "ateńczyku" i jestem w "Cliffs of Madness" i tam zabijam truposzy i nie wiem gdzie iść dalej, nie mogę skakać na półkę bo zawsze spadam w trakcie skoku confused.gif Gdzie mam iść?
Boogieman
prince yu masz caly poradnik http://gry.wp.pl/filtr;3,0;x;gra,27,9018;g...f_war;core.html
Prince_Hellsing
Dzięki Boogieman - teraz już nie muszę się pytać o pomoc wink.gif

[+] 15.04.2007r.
Skończyłem przed chwilą God Of War na Hardzie smile.gif Ale mega-wypas biggrin.gif Normalnie rewelka, najbardziej frustrujący moment w grze to cały level "The Paths To Hades" gdzie były te kołki z ostrzami, te ściany z ostrzami, te platformy... ehhh ile nerwów mi to zabrało smile.gif Ale już ukończyłem smile.gif Super gra, polecam wszystkim smile.gif

P.S.
A ten ostatni filmik, mmmmmmmmmmmm miodzio smile.gif
Wojtq
Nareszcie udało mi się przejść chyba najbardziej frustrujący moment w grze jaki kiedykolwiek spotkałem - pokonałem wreszcie te Cerberusy w Challenge of Poseidon, chyba za 30. razem (gram na God żeby nie było biggrin.gif )...zaczynałem mieć nerwy na tą grę, prawie już chciałem się pozbywać, ale trzeba odkryć w końcu wszystkie bonusy wink.gif
Prince_Hellsing
Hehe nie no Cerebrusy nie były takie straszne, trzeba było tylko szybko zabić tego dużego i eliminować te małe, żeby nie urosły - to nie problem smile.gif Najgorsze był cały level Path to Hades - nigdy tego nie zapomne... Straszne, głupie i pad latał smile.gif
Wyjebo
Najgorszy był moment pod koniec gry, kiedy trzeba było ochraniać rodzine Kratosa.
wojti411
CYTAT(Wy(pipi)o @ 16 04 2007, 10:04) *
Najgorszy był moment pod koniec gry, kiedy trzeba było ochraniać rodzine Kratosa.

zgadzam sie z twoim stwierdzeniem, jak dla mnie to ten poziom trudnosci(God) jest zenujacy ale i tak kocham te gre twisted.gif
Prince_Hellsing
Eeee... to za pierwszym podejście przeszedłem, proste było... Path to hades był najgorszy...

P.S. -> wojti411
Co do twojej sygny (nie mogłem się powstrzymać) to jest błąd. Nie powinno być "Live is a game" tylko "Life is a game", bo Live to jest "pochodzić/mieszkać" albo coś nadawane "na żywo". Natomiast Life to jest "życie" smile.gif
Wyjebo
CYTAT(Prince_Hellsing @ 16 04 2007, 17:58) *
Eeee... to za pierwszym podejście przeszedłem, proste było... Path to hades był najgorszy...

No ale ja mówie o stopniu GoD, a różnica jest ogromna.
Grabol
Sprawdzał ktoś ten cheat na nieskończoną ilość (59 700(199 pasków) max licznika) czerwonych orbów? Rzekomo można to nabić gdzieś podczas The Challenge of Atlas na jednym przeciwniku?!?

Kończę jeszcze raz GoW przed premierą dwójki, żeby nie było na God Mode.
Póki co jestem w trakcie The Challenge of Poseidon, kilka frustrujących momentów owszem było ale generalnie idzie bez oporów. Faktycznie jest trochę za łatwo.

Szkoda że skopali tak system walki nawet na God Mode do spokojnego masakrowania wystarczy jedna kombinacja:
square.gif , square.gif , triangle.gif ; ja dodaje jeszcze triangle.gif(HOLD) na koniec a potem łapanko circle.gif w powietrzu (ewent. L1 + x2.gif zamiast łapanka)
wojti411
CYTAT(Grabol @ 16 04 2007, 21:59) *
Kończe jeszcze raz GoW przed premierą dwójki, rzecz jasna na God Mode.
Póki co jestem w trakcie The Challenge of Poseidon, kilka frustrujących momentów owszem było ale generalnie idzie bez oporów. Faktycznie jest trochę za łatwo.

powodzenia tylko uzbroj sie w cierpliwosc kiedy bedziesz bronil swojej rodzinki bo to jest istny hardcore, dzis caly dzionek probowalem i nic dry.gif to jest jedyny moment naprawde trudny a reszta to pikus

ps. a co do tej sygnatury no masz troche racji ale ma byc tak live in a game
ako
CYTAT(Grabol @ 16 04 2007, 21:59) *
Sprawdzał ktoś ten cheat na nieskończoną ilość (59 700(199 pasków) max licznika) czerwonych orbów? Rzekomo można to nabić gdzieś podczas The Challenge of Atlas na jednym przeciwniku?!?

Sprawdzalem, dziala i jest banalnie prosty do wykonania...
Wyjebo
CYTAT(wojti411 @ 16 04 2007, 21:13) *
powodzenia tylko uzbroj sie w cierpliwosc kiedy bedziesz bronil swojej rodzinki bo to jest istny hardcore, dzis caly dzionek probowalem i nic dry.gif to jest jedyny moment naprawde trudny a reszta to pikus

Wreszcie ktoś kto podziela moje zdanie (widzisz camell, wychodzi na to że to ty jesteś cienki wink.gif ), ale was zagne...jest pewien sposób na ten moment. Kiedy odnawiasz energie swojej rodzinie to zauważ że automatycznie dostajesz za to magie, chyba nie musze mówić dalej?
Mikes
SERIO??!! OMFG!! NIE WIEDZIAŁEM, WCALE NIE DAŁO SIĘ TEGO ZOBACZYĆ, DZIĘKI!!!!11111111111*

...

*czyt. ameryki nie odkryłeś i zauważył to chyba każdy kto grał w GoWa, a jak nie to mógł już o tym przeczytać w tym temacie
ako
Nie magie tylko Rage of the Gods tongue.gif

Jesli chodzi o sama obrone rodzinki to kombinacja [ ] + [ ] (przytrzymac) zdala egzamin zawodowo. Do tego 2x Rage of the Gods + Army of Hades i klony pekaja tongue.gif
Prince_Hellsing
CYTAT(ako @ 16 04 2007, 22:31) *

Ja bym prosił o więcej szczegółów smile.gif
MalinHC
Ajjj...juz sie nie moge doczekac weekendu, kiedy to po powrocie ze studiow do domu odpale ponownie po 12 miesiacach przerwy God Of War'a! tongue.gif 12 m-cy dlatego, ze znow kupilem sobie ukochana Czarnulke biggrin.gif Enjoy! icon_chainsaw.gif
wojti411
dalem rade i skonczylem na god cool.gif giera jest zaje.bista tera czekam na God of War 2

ako
CYTAT(Prince_Hellsing @ 17 04 2007, 17:19) *
CYTAT(ako @ 16 04 2007, 22:31) *

Ja bym prosił o więcej szczegółów smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=1lL9SLBzR60

Mam nadzieje ze miejscowke rozpoznajesz. Caly trik polega na tym zeby zaciagnac Harpie w okolice drabinki i sprawic tak zeby sie znalazla pomiedzy nia a Toba. Sprawa jest prosta. Ustaw sie jak najblizej drabinki (tylem do niej) i wdus blok (L1).
Nastepnie czekaj az Harpia zaatakuje Cie jakby nurkowaniem. Odbije sie od bloku i wpadnie w odpowiednie miejsce. Nastepnie szybko sie odwroc do drabinki i wykonaj L1+ /\ (latwiej) lub [ ] + [ ] + /\ (trudniej). Jak tylko to wykonasz to szybko wejdz na drabinke tak zeby tylko stanac na pierwszym szczeblu i ciesz sie orbami smile.gif

W razie czego moge Ci nakrecic z tego momentu filmik w duzo wyzszej jakosci jak znalazlem na YT, ale chyba nie bedzie potrzebny. Nie zniechecaj sie i powodzenia biggrin.gif
Wyjebo
CYTAT(Mikes @ 17 04 2007, 15:09) *
SERIO??!! OMFG!! NIE WIEDZIAŁEM, WCALE NIE DAŁO SIĘ TEGO ZOBACZYĆ, DZIĘKI!!!!11111111111*

...

*czyt. ameryki nie odkryłeś i zauważył to chyba każdy kto grał w GoWa, a jak nie to mógł już o tym przeczytać w tym temacie

W takim razie nie wiem czemu tyle osób uważa ten moment za najtrudniejszy.
cameel
CYTAT(Wy(pipi @ 14 04 2007, 18:16) *
Znowu będzie że Wy.je.bo sie chwali, ale to już wasz problem. GoW jest cholernie łatwy, krótki i ma strasznie niskie
replay-ability, a stopień GOD to jakaś kpina. No dalej Cameel, dawaj wink.gif .

CYTAT(Wy(pipi @ 17 04 2007, 13:41) *
CYTAT(wojti411 @ 16 04 2007, 21:13) *

Wreszcie ktoś kto podziela moje zdanie (widzisz camell, wychodzi na to że to ty jesteś cienki wink.gif ), ale was zagne...jest pewien sposób na ten moment. Kiedy odnawiasz energie swojej rodzinie to zauważ że automatycznie dostajesz za to magie, chyba nie musze mówić dalej?

Chłopku lepiej nie przywołuj mnie w swoich fanboyskich nędznych postach.
Radziłbym ci trochę pokory.
To ze udało Ci sie przejsc GoW to nie znaczy ze jestes takim hardcorowcem za jakiego sie uważasz. Masz coś do mine napisz PW, a nie obrazaj mnie publicznie.
Zapisałeś sie miesiąc temu do społecznosci forum i fafikujesz.
Dobrze ci radze, przybastuj.
Grabol
Zabawa na God Mode jest przednia. Dotarłem do The Cliffs of Madness i na razie jadę bez wiekszych przestojów. Zdecydowanie najtrudniejsze są początki jak mówi staropolskie przysłowie. Jak dla mnie poziom jest OK! Wszyscy są zgodni że obronić rodzinkę Kratosa to będzie wyzwanie, no coż zobaczymy?

Gniew Posejdona i Ostrza Chaosu na max lev to istna masakra.
Jeszcze tylko dopakować do końca Armię Hadesa i nic mnie nie zatrzyma.

Najmniej przydatna jest chyba Szabla Artemidy. Przy szybszych przeciwnikach na nic się zdaje!

A tak swoją drogą, znajdzie się na forum taki co łyknął God Mode bez upgrade?!? Wyje.bo może się podejmiesz?
Wyjebo
CYTAT(Grabol @ 17 04 2007, 23:34) *
A tak swoją drogą, znajdzie się na forum taki co łyknął God Mode bez upgrade?!? Wyje.bo może się podejmiesz?

Jaaasne wink.gif , jeżeli nawet jakimś cudem ktoś by doszedł w ten sposób do Aresa to i tak obronienie swojej rodziny bez dopałek jest niemożliwe. Sam zresztą sie przekonasz.
wiki1993
CYTAT(Wy(pipi)o @ 18 04 2007, 09:01) *
CYTAT(Grabol @ 17 04 2007, 23:34) *

Jaaasne wink.gif , jeżeli nawet jakimś cudem ktoś by doszedł w ten sposób do Aresa to i tak obronienie swojej rodziny bez dopałek jest niemożliwe. Sam zresztą sie przekonasz.

Przecież to jakby przejście RE4 bez zakupów u sklepikarza, czego zdaje się Ty dokonałeś wink.gif BTW, Destroyer doszedł na God do Aresa tongue.gif
Wyjebo
CYTAT(wiki1993 @ 18 04 2007, 14:57) *
Przecie? to jakby przej?cie RE4 bez zakup󷠵 sklepikarza, czego zdaje siꠔy dokona?e? wink.gif BTW, Destroyer doszed? na God do Aresa tongue.gif

Nie by?bym tego wcale taki pewien, chocia?...je?eli kto? ma totalnego ?wira na punkcie tej gry to mo?e mu sie uda掠Mi ju? dawno GoW sie znudzi? wi꣠nawet nie prubuje wink.gif . A co do destoyera...kolo mowi r󿎼 rzeczy wink.gif (bez obrazy).
sROCKen
Dobra panowie (i panie) ja mam pytanie. Tuż przed momentem gdzie trzeba poświęcić potworka (tego w klatce) jest fontanna. Przy niej po obu stronach w ścianach są dwa takie niby "trójtubowe głośniki", chociaż są podobne raczej do palników. Czy ktoś odkrył czy da się coś z tym zrobić? Frustruje mnie to od dawna. Klatki tam się przepchnąć nie da a sprawdzić czy to płonie raczej też nie.
golab
siadłem dziś do challenges of gods i w cztery godziny zrobiłem komplet, myślałem, że będzie ciężej, choć kilka blu.zgotoków poszło przy challengach nr 2, 6, 8, 10, jeśli ktoś zaliczy wpierw god mode, to nie powinien mieć problemu z tym dodatkiem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.