Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
kotlet_schabowy
Ja tam tak nie uważam, pierwsze "przechodzenie" to poznawanie gry, w miarę bez stresu większego, a nie kminienie najlepszych możliwych taktyk. Na poziomie God nie bawię się technikami, nie walczę w sumie zbyt ładnie, efektownie, liczy się efekt, a na niższych poziomoach można się pobawić. Zresztą na wyższych poziomach dochodzą "zacięcia" się z powodu trudności w walkach, a gdyby jeszcze dochodziły trudności z powodu rozwiązywania zagadek (pierwszy raz), to mogłoby zniechęcić do gry.

Obecnie wkurzają mnie "satyrzy", istoty, które swoją drogą bardziej by pasowały do walki w klimatach egipskich. Trudno wyczuć ich kombosy, ale to może kwestia czasu. Najbardziej lubię walczyć z minotaurami, bo nie jest zbyt trudno, a trochę zielonych orbów wypadnie smile.gif. Szkoda, że nie ma save'ów między kolejnymi częściami walki z Aresem, bo zapowiada się parogodzinne posiedzenie smile.gif.
Mejm
CYTAT(kotlet_schabowy @ 21 06 2007, 19:13) *
Obecnie wkurzają mnie "satyrzy

Jesli moglbym ci cos doradzic to Medusa Gaze lvl2 i tzw. instant freez (klawisz odpowiedzialny za magie (L2?) + trojkat).
Zawsze tez warto poszukac jakis "cheat point'ow".
Grigori
Na makabryczną walkę z Hades Satyrami polecam kwadrat, kwadrat (w przeciwnym kierunku), przytrzymać kwadrat już w cel... idealne cool.gif
Grabol
to co pisał mejm + to że każdego z nich możesz po prostu złapać circle.gif i przyłożyć w twarz!
Grigori
Łapiąc Satyra nie jesteś nieśmiertelny więc każdy może Cię uderzyć kiedy mashujesz to kółko... Oczywiście sam na sam to rozsądna taktyka.
ruteqqq
Witam smile.gif
Mam maly problem z ta gierka, mam nadzieje ze nie powtórze pytania (temat ma 52 strony wiec chyba lepiej zapytac niz to wszystko przeszukiwac tongue.gif ). Generalnie chodzi o to ze gdy zginiesz okreslana ilosc razy, gra pyta czy chcesz zmienic poziom trudnosci na easy (gralem na medium), przez przypadek zaakceptowalem odpowiedz ,,YES'' czego nie chcialem. Nigdzie nie moge znalesc opcji pozwalajacej na ponowne przestawienie poziomy trudnosci... Czy ktos moze mi powiedziec jak to zrobic??
golab
nie można, graj od nowa
Tiglatpilesar
Przeszedłem GoW 11 razy, chyba też mogę zostać dopisany.
Na God tylko 2. Najbardziej lubię grać na Spartanie, ze zbroją Aresa. Wtedy przyjemnie można poeksperymentować w wykańczaniu wrogów, pobawić sie w piękne combo itd. Na God już nie jest tak przyjemnie.
Najgorsze momenty to chyba końcówka. Walka z klonami i Aresem (do tej pory nie potrafię skutecznie uniknąć tego fireballa).
XM16E1
Z biegiem czasu stwierdzam że kiedy dorwałem się do "jedynki" bardziej się nią jarałem niż w przypadku sequela.Chodź GOW2 jest megazarąbisty palmę pierszeństwa trzyma nadal "jedynka" cool.gif
raczet
według mnie jedynka ma lepszy klimat od dwójki no i prawda że jak do jednyki pierwszy raz usiadłem to kopara mi opadła a z dwójką było już tylko...bardzo fajnie biggrin.gif

PS. macie jakiś dobry sposób na klony?
Grigori
kwadrat, kwadrat (w przeciwnym kierunku), TRÓJKĄT już w przeciwnika jest dobre na wszystko! Do tego magia (na Rage'u nie schodzi mana)... jak chcesz wyleczyć rodzinkę to Hades.
Tiglatpilesar
Można łapać klony, wtedy dostaje się trochę magii. A tak to w kółko Rage, Poseidon na zmianę z Hadesem.
Mejm
Na gamesfaq jest bardzo dobry sposob na klony opisany. Ktos go tu zamiescil w wersji pl z max 10 stron wczesniej wiec troche pracy i sie dokopiesz.
Zwyrodnialec
Ja zauważyłem bardzo dziwną rzecz. Otóż GoW PAL występuje w co najmniej 2-óch wersjach. Widać to szczególnie podczas walki z klonami. Na mojej płycie (kupiona od razu po premierze 3xA ) magia nie nabija się po użyciu czarów, a jeśli już to baaaaaardzo wolno. Tymczasem na ziomka płycie (kupił teraz 2xPL 1xA) magia "wylatuje" z klonów po każdym lepszym combosie (3x kwadrat). Identycznie jest, gdy całuje żonkę, u niego pasek ROTG nabija się 2 razy szybciej. Nie wiem co to ku*wa ma być, może Sony Studio Santa Monica obniżyło z lekka poziom trudności. huh.gif
Dodam jeszcze, że gra była testowana na poziomie God. smile.gif
kotlet_schabowy
Mam wersję 2xPL, 1xANG i powiem Wam, że nie zauważyłem takich "ułatwień" : magię dostawałem tylko po zabiciu klona, a paska ROTG nie zdołałem nawet w połowie załadować przez całą walkę (po wykorzystaniu na początku).

Dobra, wczoraj skończyłem God of War na poziomie God i czuję się z tym nieźle biggrin.gif. Nie obyło się bez bardzo niemiłych perypetii : po dosyć ciężkiej przeprawie z klonami udało mi się w końcu "dojść" do ostatniej części walki z Aresem, kiedy po kilkunastu próbach i ciągłym wciskaniu "select - restart from last checkpoint" konsola mi się zawiesiła. No normalnie myślałem, że coś rozwalę, a potem się popłaczę : trzy godziny siedziałem ! Cóż, była już koło 3:00 w nocy, więc dałem sobie spokój. Na drugi dzień świeże siły, próbuję, byłem blisko, ale po dwóch godzinach prób i niesamowitej złości (chyba nigdy nie byłem aż tak zirytowany przez grę, może ze cztery lata temu przy Driver 2, w domu się dziwili) znowu się konsola zacięła, ale nie miałem tego bólu dużego, bo i tak nie rozwaliłem klonów. Wczoraj w końcu, zrelaksowany, po godzince w końcu ich rozyebałem i powiel tyle : to naprawdę jedyny megatrudny moment na poziomie God. Niesamowite po prostu. Jeszcze pierwsze dwa dni to miałęm ledwo w okolicach połowy pasek many (ostatecznie : jakieś 3/4), nie mówiąc o ROTG, o którego odnawianiu się przy regeneracji rodziny nie wiedziałem (uzdrowiłem ich ze dwa razy, może trzy). Całe szczęście mam to za sobą, i to podwojnie smile.gif.
Ogólnie : zdementuję "modę" na technikę [], hold [] : o wiele korzystniej jest [], [], [] szyciutko i za trzecim razem dopiero przytrzymać. Efekt identyczny (odrzucenie grupy przeciwników), a animacja trwa o wiele krócej i nie ma takiej szansy dużej, żeby ja przerwali. najlepiej razić pierwszymi trzema kwadratami wszystkich od różnych stron (żeby nei zaczęli animacji swoich ataków), a na koniec przytrzymać w dobrym miejscu. Domek się rozpada, używamy Poseidons Rage dwa razy, chwilę nawalamy i ROTG : trzy razy poseidon i raz Hades (po nim regeneracja rodzinki). Po tym ultra combie zostaje trochę many : naparzać ich techniką [], [], [], trzymać [] aż się pojawią z Artemis Blade : na nich powinnostarczyć ze dwa Poseidony, a na koniec zostaje już tylko odnawiająca się dwójka : same Blades of Chaos i w razie konieczności Zeus w kolesia na platformie.

Ares część trzecia : R1 i po nim kółko, gdy robi atak "skałami" zbliżającymi się do siebie, to ma animację znikania i pojawiania się obok : wtedy to stosować. Poza tym trzymać się na dystans (by nie zrobił stuna i nieblokowalnych praktycznie macek), Hadesa jego blokować, wszystko blokować, a jak robi taunt, to 3x O, po czym jak dobrze trafiliście (jest zestunowany), to dalej kółko, aż do QTE. Włala.

Fajnie, jakby komuś ta technika się przydała, bo uważam, że jest naprawdę dobra i realna.

Cóż, God Mode to jednak dodatkowa frajda z gry, maksymalizacja swoich umiejętności. Mam już bonusy i satysfakcję, czas na Challange of the Gods.

W sumie bez aż tak dobrej muzyki gra sporo by straciła. Czasami frajda z walki się po prostu nakręcała dodatkowo przez nią. Moc. Gra miażdży, już mam ochotę na kolejne, już trzecie skończenie (może na easy tym razem, na odmianę smile.gif).
Mejm
CYTAT(kotlet_schabowy @ 30 06 2007, 23:28) *
uż mam ochotę na kolejne, już trzecie skończenie (może na easy tym razem, na odmianę smile.gif).

Ukoncz najpierw Challange of the God to dostaniesz fajne bonusy dzieki ktorym urozmaicisz sobie troche ponowne przejscie gry.
Zwyrodnialec
Pasek ROTG da radę napełnić drugi raz podczas walki z klonami.
Najlepiej starcie rozpocząć z pełnym paskiem many. Łatwo to zrobić, rozwalając pierwsze wcielenie Aresa bronią Blade Of Athens i bez przerwy atakując z R1.
Starcie z klonami najlepiej zacząć od rozwalenia kółkiem tego typa, który pierwszy wychodzi. Następnie nawalamy 3 razy kwadrat i trzymać kwadrat. W ten sposób Kratos robi potężny zamach i odrzuca daleko klony. Wtedy podbiegamy do jakiegoś i rzucamy go kółkiem. Gdy widzimy, że pasek rodzinki z lekka zmalał, to odpalamy ROTG i od razu używamy Army Of Hades, następnie zmieniamy szybko na błyskawice i odpalamy jeden atak, czekamy ze 3 sekundy i odpalamy drugi raz błyskawice (jak się nie odczeka tych kilku sekudn po użyciu za pierwszym razem błyskawic, to można nie zdążyć odpalić 3 razy Rage Of The Poseidon i 2 razy Army Of Hades - co jest baaaaaaardzo potrzebne!), później znowu odpalamy Army Of Hades i szybka zmiana na błyskawice i ostatni już atak. Potem ROTG się kończy - tak więc najważniejsze jest, by użyć 3 razy błyskawic i 2 razy klonów w jednym pasku ROTG. Następnie z paska many (niewykorzystanego do tej pory) odpalamy Army Of Hades i leczymy rodzinkę trzymająć nieprzerwanie kółko! - w ten sposób ROTG napełnia się dosyć szybko. Gdy chata jest już dawno zawalona, to trzeba po prostu cały czas atakować kombinacją 3X [] co wyrzuca klony z "areny".
Tych z mieczem Blade Of athens najlepiej rozwalać kółkiem, o ile jest to możliwe. Trzeba też ciągle pamiętać o pasku rodziny.
Rage Of The Gods można napełnić po 2 pocałunkach żony - o ile rodzina miała mało energii. Walka naprawdę nie jest taka trudna.

Podam też szybki sposób na drugie starcie z Aresem na poziomie God, które się baaaardzo dobrze sprawdza.
Na początku, gdy Ares biegnie na nas, to trzymamy blok. W ten sposób zablokujemy atak mieczem (czasami wali fireballem i od razu mackami, więc od razu jest Game Over) i nawalamy kwadratem, co doprowadzi do zwarcia. Teraz się siłujemy i po wygranym starciu uderzamy Aresa R1 i zaraz jeszcze kwadratem, co zabierze mu dosyć dużo energii. Potem ares się przenosi i znów uderzamy z R1, robiąc zaraz szybko unik przed 4 "kolumnami". I znowu podbiegamy do Aresa i nawalamy [], potem Ares odrzuci nas uderzeniem, więc znów podbiegamy i nawalamy kwadratem, co znowu doprowadzi do zwarcia. Jeszcze tylko dwa takie schematyczne zagrania i rozwalamy Aresa.
kotlet_schabowy
Napisałbym to samo, ale z kółkiem zamiast kwadrata, i żeby brać go z dystansu R1 po którym kółko. Uważać z bliska, bo zrobi stuna i macki : game over zazwyczaj. Z klonami można sobie poradzić i z jedynym ROTG.
Dzisiaj wpadł do mnie kumpel, chciał, żebym mu pokazał jakieś dobre techniki na Aresa wszystkie trzy etapy i co najlepsze (mając pełna manę), rozwaliłem klony za pierwszym razem Oo. A wsześniej potrzebowałem dwóch godzin / godziny. Miazga. Jednak trening czyni mistrza smile.gif.
raven_raven
GoW padł już 3 czy 4ty raz... i nadal czuję, że nie ogarnąłem tej gry. Tyle jest akcji i bajerów, nadal odkrywam nowe sekrety, mam ochotę wgłębiać się w grę i przechodzić ją tak długo aż będę znał na pamięć każdą miejscówkę biggrin.gif. Niesamowicie żywotna gra, na dodatek doskonała.
Zwyrodnialec
Owszem gra jest zaje.bista, ale czy żywotna? Brakuje nawet tak oczywistej opcji jak New Game + żeby pograć sobie od początku z upgradem broni na maxa. Tak samo jak przejdzie się na God, to nie można później grać na tym poziomie w specjalnych strojach. A dodatki też nie są specjalne, bo co mi po filmikach, które raz czy dwa obejrzę. Fajne jakby wrzucili w GoW coś na wzór Bloody Palace z DMC 3 SE.
raven_raven
Chodzi mi o to, że nawet po przejściu jej 3 czy 4 razy mam ochotę nadal grać, a zanim gra przestanie mnie zaskakiwać sporo wody w Warcie upłynie. Naprawdę, chce się do niej wracać, kipi atrakcjami, nie tak jak inne gry które raz kończę i dalej nie chce mi się grać.
artex
macie może linka do soundtracku do GOW 2. Jak tak to dajcie happy.gif
ghost.
CYTAT(artex @ 26 07 2007, 22:04) *
macie może linka do soundtracku do GOW 2. Jak tak to dajcie happy.gif

wystarczy poszukac na forum, w odpowiednim dziale, nie dalej jak dzis była prosba o ten soundtrack.
Dakki
No to moja przygoda z ociekającym testosteronem Kratosem właśnie się rozpoczęła wink.gif .
Jest dynamicznie od samego początku, biegasz, skaczesz, machach ostrzami, i tak dalej. Akcja rozpoczyna się na statku, rozwalasz kilku gostków, schodzisz pod pokład, a tam wielka głowa! No tak - sobie myślę - zaraz mnie zabije i na tym się zakończy moja przygoda z Kratosem. Ale spoko, wystarczyło kilka machnięc ostrzami, potem mała kombinacja przycisków i idziem dalej.
Pokonałam już pierwszego bossa. Walka była naprawdę interesująca.
Przerywniki filmowe są bardzo ładnie wykonane, oglądałam je z wielką przyjemnością.
Ale największe wrażenie wywarła na mnie muzyka. Już po pojawieniu się menu porwała moje serducho. Świetnie oddaje klimat i jest zróżnicowana.
Jeśli już mowa o menu, to podoba mi się motyw facjaty Kratosa, która porusza się z jego każdym oddechem, a kiedy wybierzemy 'nową grę' płynnie przechodzi w filmik. Nice thumbsup.gif
raven_raven
Tylko rzygać mi się chce jak patrzę na ten ogień, który jest przesuwającą się rozmazaną teksturą... ble.
banny
marudzisz.
raven_raven
Wiem. Co nie oznacza że cała reszta gry jest genialna. Po prostu kropla dziekciu w tankowcu miodu wink.gif.
Dakki
Powiedzcie mi chłopcy, czy jest możliwośc odtwarzania filmików, jakie pojawiają się w grze?
Mejm
CYTAT(Dakki @ 29 07 2007, 18:57) *
Powiedzcie mi chłopcy, czy jest możliwośc odtwarzania filmików, jakie pojawiają się w grze?

Tak
raven_raven
W menu "Treasures", po skończeniu gry, chyba huh.gif.
Flo
God of War to świetna seria, a II wycisnęła wszystko z poczciwego ps2.
Świetne są te stroje grając 2 raz... Cod of War mnie rozwalił biggrin.gif
Dakki
CYTAT(raven raven)
W menu "Treasures", po skończeniu gry, chyba

Właśnie o to mi chodziło, chciałam się upewnic. Chciaż miałam nadzieję, że filmiki będą się odblokowywac wraz z ich ukazywaniem się.
XM16E1
CYTAT(Dakki @ 30 07 2007, 20:49) *
CYTAT(raven raven)
W menu "Treasures", po skończeniu gry, chyba

Właśnie o to mi chodziło, chciałam się upewnic. Chciaż miałam nadzieję, że filmiki będą się odblokowywac wraz z ich ukazywaniem się.

kiedyś jak grałem też miałem taka nadzieje ale cóż.Również szkoda że filmiki można oglądać tylko te renderowane a nie wszystkie jak w GOW2 confused.gif Jutro wraca PS2 z serwisu i co tu dużo mówić-jestem zadowolony bo już z 2 miechy niegrałem w Gow'a sad.gif jak dorwe to odrazy podłanczamy do TiVika i do wieży,bierzem na maksa głośność i podchwyze siorze wiatrak żeby mieć taką atmosfere puszczanego w moją twarz wiatru np. przy walce z hydrą biggrin.gif Tylko jakiś smród się by przydał ale od czego są te zabawki co kiedyś sprzedawali smile.gif
Dakki
Mi chodziło o to, żeby pokazac ojcu jak cudowny jest God of War (bidula gra na PieCu i nie zobaczy takiej perełki u siebie shifty.gif ). No ale jak tylko przejdę, to go sterroryzuję twisted.gif .
A powiedzcie mi, ile mniej więcej czasu zajmuje przejście gry?
YETI
8-9 godzin, czyli mało, druga czesc jest dłuzsza (ukonczenie dwójki zajeło mi ponad 13 godzin)
kotlet_schabowy
Wydaje się mało, ale to względne, zależy od osoby. Ja, pomimo, że miałem wolne kiedy kończyłem pierwszy raz God of Wara, grałem po trochę, byle kiedy były dni, że wogóle, bo czas poświęcałem też na inne rzeczy, w końcu gierkę skończyłem po miesiącu prawie (potem tryb God, niby to samo, a jednak inna zabawa).
Mnie bardziej niż ogień obrzydzają te filmiki, niby na silniku gry, a jednak nie na nim, wyglądają gorzej, niż gameplay (filtry). Rendery to oczywiście inna bajka smile.gif. Inna wkurzająca rzecz, to brak możliwości przerwania filmików, no kurde, jeszcze jak się zrobi save, powiedzmy, przed walką z Aresem, pogra się trochę i nie zdoła się wygrać, wyłączasz konsolę, włączasz po jakimś czasie load i znowu te filmiki (najlepiej po porażce sobie zrobić save, po loadzie będzie już z możliwością przerywania filmiku). Tym bardziej wkurza przy kolejnych "przechodzeniach" gry. Szkoda też, że nie można zmieniać strojów zdobytych w Challange of the gods w czasie gry (przecież nie będę ZNOWU oglądał intra itp, żeby popatrzeć, jak Kratos wygląda w innym stroju).
XM16E1
CYTAT(Dakki @ 31 07 2007, 21:23) *
A powiedzcie mi, ile mniej więcej czasu zajmuje przejście gry?

Zalezy na jakim poziomie zaczęłaś wink.gif Ta normal to jak Yeti wspomniał 8-9 h a Spartan 10-11. Ogólnie gra jest łątwa nielicząć GOD to do ostatniego bossa dojdziesz też gdzieś w 10-11 h ale samo pokonanie jego zajmie Ci około 2-3h dry.gif
Dakki
CYTAT(kotlet_schabowy @ 31 07 2007, 23:28) *
Wydaje się mało, ale to względne, zależy od osoby. Ja, pomimo, że miałem wolne kiedy kończyłem pierwszy raz God of Wara, grałem po trochę, byle kiedy były dni, że wogóle, bo czas poświęcałem też na inne rzeczy, w końcu gierkę skończyłem po miesiącu prawie (potem tryb God, niby to samo, a jednak inna zabawa).
Mnie bardziej niż ogień obrzydzają te filmiki, niby na silniku gry, a jednak nie na nim, wyglądają gorzej, niż gameplay (filtry). Rendery to oczywiście inna bajka smile.gif. Inna wkurzająca rzecz, to brak możliwości przerwania filmików, no kurde, jeszcze jak się zrobi save, powiedzmy, przed walką z Aresem, pogra się trochę i nie zdoła się wygrać, wyłączasz konsolę, włączasz po jakimś czasie load i znowu te filmiki (najlepiej po porażce sobie zrobić save, po loadzie będzie już z możliwością przerywania filmiku). Tym bardziej wkurza przy kolejnych "przechodzeniach" gry. Szkoda też, że nie można zmieniać strojów zdobytych w Challange of the gods w czasie gry (przecież nie będę ZNOWU oglądał intra itp, żeby popatrzeć, jak Kratos wygląda w innym stroju).

No to trochę lipnie z tymi filmikami, chociaż ja tam lubię popatrzec na Kratosa wink.gif
A narazie wybrałam poziom normalny, na rozgrzewkę. Mój czas szacuję na 10h minimum (zapewne będzie on dłuższy, czasami robi się pauzę i zajmuje innymi rzeczami), w razie czego będę miała jutro GofW2, jakbym przypadkiem skończyła przed weekendem cool.gif
XM16E1
Ja tam też lubie patrzeć na Kratosa i ciesze się że na cutscenach Kratos niewalczy tylko daje odpocząć i popatrzeć na niego biggrin.gif Oczywiście grafa na niektórych z nich jest niezbyt ładna ale ja na to przymykam oko bo to tylko jeden mały minus w porównaniu do masy plusów smile.gif
adamst85
Dzisiaj udało mi się ukończyć God of War i nie powiem gierka przekozacka. Jedna z najlepszych przygodowo zręcznościowych w jakie grałem. Kiedyś zabierałem się za nią u kuzyna, ale nie miałem wystarczająco czasu na przejście. Myślałem wtedy, że to głównie siekanina - doszedłem do początku Aten. Co mnie mile zaskoczyło w tej grze są także zagadki i to na bardzo dobrym poziomie. Niczym w starych Soul Reaverach, Prince SOT czy nawet Ico. Oczywiście walka to podstawa, ale dzięki rozwinięciu wątku przygodowo - platformowego gra zyskała o wiele bardziej w moich oczach. W Atenach już mi się cholernie podobało, zaś jak wszedłem na tego Tytana - Kronosa? w celu poszukiwania Puszki Pandory to już masakra - zaj.ebiste lokacje, fajowe zagadki, wajchy, przekładnie, pomysłowe pułapki - jest świetnie. Na przykład brakowało mi tego w pierwszym DMC - no niby jakieś zagadki tam były - ale rozwiązanie leżało głownie parę ekranów dalej - i tylko walka, walka, walka (ale ukończyłem i tak). Bardzo dobrze zaprojektowani wrogowie - szczególnie Ci więksi - kapitalni. Bossowie świetni - walka z Hydrą niczym Park Jurajski, Minotaur też pomysłowo zrobiony, ale bossów mało - sztuk? 3 (Hydra, Minotaur, Ares). Najbardziej wkurzające momenty? Zamiana w kamień minotaura na przełączniku - praktycznie na styk to jest zrobione, żeby przejść przez bramę. Pułapka z kolcami w górach (ja durny kopałem ten kamień bo myślałem, że będzie szybciej i zdążę, a wystarczyło go pchać, kładki z ostrzami w Hadesie - szczególnie te odprowadzające na boki - masakra, obrona rodzinki - ale rzucałem mięsem, no i Ares po raz drugi dopóki nie odkryłem sposobu. Ogólnie giera świetna, ja bawiłem się wybornie 10/10 daję. Trochę za mało bosów ale co mi tam - przygoda była jak się mówi w pytę. Kładę ją na półkę obok moich ulubionych Prince SOT, Ico, Soul Reaver 1,2, Beyond G&E czy pierwszy Tomb. W takich przygodach to ja lubię uczestniczyć! Pozdrawiam.
filip2210
Wiem, że jestem n00bem, ale gry przeważnie zaczynam od poziomu Easy. Tak też było z GoWem. Ale przeszedłem i teraz chce go przejść na Spartan. Tylko zacinam się w momencie "dokopania" skrzynki pod wieżyczki ze sztrzelcami. Na Easy to było... easy? Teraz za nic nie mogę tego zrobić, ktoś ma jakiś pomysł?

Ps.Nie śmiejcie się smile.gif
raven_raven
Eee, mi się wydaje że było tak samo, grałem na Spratanie i wyszło tak samo jak na easy... wtf.gif. Ale jeśli chcesz... Ja robię tak. Kiedy oni naciągją łuki, ja idę w bok ze skrzyią. Cały czas. Idzie pierwsza seria, omijam bo idę w bok, to samo z drugą serią. Od razu kiedy widzisz że ostatnie strzały lecą a oni przygotowują się do strzału, ty kopiesz skrzynkę.

Albo jeszcze inaczej. Musisz wiedzieć że oni celują w Ciebie. Tak więc uciekasz parę kroków od skrzyni, kręć się w kółko, i po salwach od razu do skrzyn i i kiedy oni napinają łuki ty kopiesz skrzynkę. Wszystko polega na dobrym timingu, kiedyś przklinałem to miejsce, teraz 1 góra 2 podejścia i po sprawie wink.gif.
raczet
hmm... a ile razy spróbowałeś? trzy, cztery? bo jakoś nie wierzę ze w tym momencie mozna sie zaciac na dluzej niz 3 min tongue.gif
Dakki
Misja ze skrzynką jest strasznie irytująca, przynajmniej na początku. Ja zdawałam się na szczęście. Do pierwszego podestu szłam cały czas prosto, po prawej krawędzi statku. Do drugiej też prosto. A potem biegałam w kółko, kiedy tamci strzelali i w odpowiednich momentach po troszeczku pchałam skrzynkę we właściwe miejsce (stwierdziłam, że kopanie idzie mi strasznie opornie wink.gif ).
adamst85
A tak przy okazji - dysponuje ktoś skanem recki pierwszego GOWa z PSX Extreme?
ghost.
A tak przy okazji - czytałes kiedys stopke redakcyjna?
montana
Po przejsciu god of war na poziomie spartan wiekszosc filmikow nie dziala. Chodzi o filmiki w treasures. Jak je wlaczam to pojawia sie filmik z samego poczatku , z ta klapa i kolesiami. Czemu?
Dark Serge
Kup oryginał - tam będą te filmik ><"
montana
Wielkie dzieki. A innej opcji nie ma?
golab
możesz se na necie poszukać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.