Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Dakki
montana, masz przerąbane, bo filmiki z treasures są naprawdę bardzo ciekawe. Już na samym początku gry odblokowany jest trailer i krótki dokument o powstawaniu GofW. Nie wspomnę już o innych smaczkach, które pojawią się po przejściu gry. Zbieraj kasę na oryginał (jedynka chyba jakoś niedrogo teraz stoi, ja kupiłam w sklepie za 69 zł) albo pożyc od kogoś.
montana
Na szczescie mam filmiki , ktore wystepuja podczas gry. No szkoda.Pomysle z tym oryginalem , ale chcialem odlozyc kase na inne gry : PES2008, Mercenary2.
Kwapi
Mam pytanie czy po przejściu gry na Spartan jest więcej filmików niż na Mortal?
raven_raven
Nie, no daj luz, kraść tak genialną grę kiedy oryginał kosztuje 50 zł w sklepie... Jak nie masz - nie kradnij. Nikt nie powiedział że musisz mieć wszystkie gry. Ale nie offtopuje tu.

Tak, Kwapi, dostajesz jeden z 3 bonusowych filmików za ten poziom, np. Fate of The Titan, czyli co z Kronosem i jeszcze 2 których nie pamiętam.
Dakki
Małymi kroczkami zbliżam się do końca. Jestem teraz w The Path of Hades. Ale wczoraj przeżyłam prawdziwy koszmar. Na ogół gra szła mi całkiem sprawnie, nie znalazłam przeszkody, która zatrzymałaby mnie na dłużej, aż dotarłam do obrotowych kolumien z ostrzami. Ciśnienie podskoczyło mi niemiłosiernie po entej próbie wspinaczki. Niby jestem już prawie na górze, Kratos minimalnie zahacza o ostrze i fru! spada na dół. Strasznie mnie to irytowało. Faktycznie, czasami perfidnie zdarzyło mi się wleźc na ostrze, lub ono na mnie, ale khurde, momentami one lekko mnie muskały i BOOM, leżę. Pomyślałam sobie, że cofnę się do save'a i pokombinuję innym razem, ale gdzie tam, nie było jak się cofnąc. Dosłownie uziemiona szarpałam się z padem, łzy płynęły mi ze złości strumieniami. Nie cierpię takich momentów... Po kilkinastu (jeśli nie kilkudziesięciu) desperackich próbach udało mi się wdrapac na górę. Spoko, odetchnęłam. Wielka radośc, satysfakcja, Dakki rulez i takiem tam wink.gif . Ale gdzie ten zapyziały save?! Nieważne, idę dalej. No nie! Patrzę, a tam druga kolumna. Równie wysoka i jeszcze bardziej naszpikowana. Ręce mi odpadły, ale poszło mi znacznie szybciej i sprawniej. Na szczycie znajdował się upragniony save. Uff! Dziś ciąg dalszy, bez kolumienek mam nadzieję ;]
raven_raven
Hłe hłe, no właśnie, ktoś marudził na jakiś tam moment parę stron temu to mu mówiłem, że najgorsze przed nim, czyli kolumny biggrin.gif. Ja miałem to samo, rzucałem kur*ami, padami, kotami itd. aż w końcu się udało. Ale tak wkurzony byłem że Kratos mógłby mi dyda oblizać ze swoją złością wink.gif. Za to z tą drugą kolumną to przegięcie totalne...

Na szczęście za 4 przejściem gry kolumny nie zabrały mi więcej jak 10 min smile.gif.
Shadow of Nobody
CYTAT(raven_raven @ 14 08 2007, 09:02) *
Na szczęście za 4 przejściem gry kolumny nie zabrały mi więcej jak 10 min smile.gif.

Tyle samo ile mi za 2 podejściem. Sprawa nie jest jakoś specjalnie trudna, wystarczy troche się skupić. Chyba jedynym naprawde trudnym momentem przez całą grę jest obrona rodziny przed klonami i to dopiero na najwyższym stopniu trudności.
raven_raven
No wiesz, Kratos spada nawet przy otarciu paznokcia u ręki czy nogi...

Zresztą, troszkę to głupie. Gdyby te ostrza zapierdykały ze 100 km/h to rozumiem że go odrzuca i leci fontanna krwi. Ale one tak powoli się przesuwają że ostrze nie jest w stanie go zranić(no chyba że będzię przy krawędzi). Mógłby sobie spokojnie wchodzić do góry po tych ostrzach ^^'.
Wiatrak
a ja sie mecze z Aresem na god przy tym to dopiero cisnienie skacze chyba najtrudniejsza walka w grze biggrin.gif
boski_karol
No ja jakoś przeżyłem ostrza, może nie bezboleśnie ale jakoś... wink.gif Natomiast zaciąłem się przy bardzo prostym kawałku i to nie ze względu na jakiś wyśrubowany poziom trudności,czy coś podobnego ale przez własną głupotę a konkretnie przez nieczytanie informacji(wyjaśnień) o tym jak wykonywać niektóre ruchy... No ale do rzeczy. W takim pomieszczeniu z obrotowymi drzwiami(hmm... wiem że było kilka takich,ale dawno w to grałem i nie pamiętam dokładnie gdzie one były...) należało kopnąć kamień,żeby te sie obróciły i nas przerzuciły dalej... A ja co?? Nie wiedziałem,ze da się kopnąć ów kamień i zatkłem się na tyle że kupiłem solucje w poradniku extrima(pierwszy i ostatni raz kiedy wspomogłem sie solucją..) W każdym razie nie bardzo mi pomogła i gdyby nie przypadek to pewnie bym tam do dziś sterczał... tongue.gif

Teraz gram w GOWII ale jak skończę to pewnie łyknę po raz wtóry jedyneczkę. Zmotywowaliście mnie do spróbowania sił na najwyższym poziomie trudności do tej pory jakoś mnie nie ciągło do tego. Ale jak to tak,żeby tyle ludu na tym poziomie skończyło a ja nie?? laugh.gif

Dobra ponudziłem trochę teraz wracam do pracy... dry.gif
ghost.
W sumie i mnie cos ostatnio wzieło, żeby odswiezyc sobie GoW'a jedynke, moze dlatego, ze jestem na świezo po kilku przejsciach dwójki... Jedna rzecz, któa mnie uderzyła w God Mode to poziom trudnosci - załuje ze wczesniej nie zabrałem sie za ten tryb, bo teraz, po przebrnieciu przez GoW II na hard (strasznie sie ciesze, ze od tego trybu własnie zaczałem grac w dwójke), God mode z jedynki okazuje sie wcale nie taki trudny... narazie jestem po challenge of Hades i niestety stwierdzam, że wielki minotaur w mechanicznej zbroi pękł przy pierwszym podejsciu - mam nadzieje, że poźniej zrobi sie ciekawiej (mam zwłaszcza na mysli dwa nadchodzace momenty: pasy transmisyjne tuż przed zdobyciem puszki oraz drugą faze walki z aresem (klony)

Naprawde, po przejsciu sławnej scieżki zdrowia w GoW II na hard, nic nie wydaje się stanowic problemu (chociaz zaczałem tez Titana w dwójce i widze, ze jest duzo trudniejszy i moze własnie tam bedzie okazja zeby sie powku.rwiac ;] )
Shadow of Nobody
Jako że lubie wyzwania i tylko trudne gry sprawiają mi frajde toteż GoWa2 od razu zacząłem na najwyższym możliwym stopniu. Jak się spodziewałem - żadne wyzwanie, pękł po 2 dniach ostrego szarpania i tylko dwa momenty sprawiły mi jakąś tam trudność ( ścieżka prowadząca do trzeciej Sister of Fate oraz ochrona tłumacza ). Jednak muszę przyznać że GoW2 jest trudniejszy niż jedynka i mocno zastanawiam się nad rozwaleniem trybu Titan, małe pytanko - jak ma się on do stopnia God z GoW1?
XM16E1
CYTAT(Shadow of Nobody @ 14 08 2007, 11:57) *
Jako że lubie wyzwania i tylko trudne gry sprawiają mi frajde toteż GoWa2 od razu zacząłem na najwyższym możliwym stopniu. Jak się spodziewałem - żadne wyzwanie, pękł po 2 dniach ostrego szarpania i tylko dwa momenty sprawiły mi jakąś tam trudność ( ścieżka prowadząca do trzeciej Sister of Fate oraz ochrona tłumacza ). Jednak muszę przyznać że GoW2 jest trudniejszy niż jedynka i mocno zastanawiam się nad rozwaleniem trybu Titan, małe pytanko - jak ma się on do stopnia God z GoW1?

Szadi o ile w GOD 1 jest tylko jeden trudny moment (moim zdaniem) a mianowicie koszmar Kratosa tak GOD 2 jest całościowo trudniejszy co niezmiernie cieszy ale nielicz na to że będziesz z bossem walił się 3h chodź potrafią ostro wku***ć slinotok.gif Ogólnie mozna przejśc gdzieś w 12h co do Gowa "jedynki" którego ja przeszedłem na Godzie w 6h wyraźnie przechyla szale zwycięstwa na korzyść "dwójki" glaszcze_.gif
Dakki
CYTAT(boski karol)
W takim pomieszczeniu z obrotowymi drzwiami (...) należało kopnąć kamień,żeby te sie obróciły i nas przerzuciły dalej...

Miałam identyczną sytuację. Próbowałam na wszystkie sposoby szybko wejśc na guzik i leciec do drzwi. Nie dało rady. W tym jednym przypadku również skorzystałam z solucji, a po przeczytaniu walnęłam się w czoło. Wszystko dlatego, że wcześniej dawałam sobie radę bez kopania skrzynek i najzwyczajniej o tym zapomniałam. Czasami najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze ;]
Jakiś czas temu grałam w TR: Anniversary. Było tam kilka (jak nie kilkanaście) morderczych i bezdennie głupich momentów, gdzie rzucałam padem jak obłąkana. Po przejściu gry stwierdziłam, że żadne inne zmyślne przeszkody nie wycisną ze mnie siódmych potów... aż trafiłam na kolumienki wink.gif No ale teraz mogę im co najwyżej pomachac smile.gif

==dodano==
Ta daaaam! Wczoraj przeszłam grę z niecałymi 10h na liczniku.
Walka z Aresem nie należała do trudnych. Pierwszą częśc starcia 'zaliczyłam' bez większych problemów. Potem, kiedy Kratos musiał chronic swoją rodzinę, zrobiło się trochę zamieszania, ale moc Army of Hades (podrasowana na maxa) odwaliła za mnie prawie całą robotę. Na koniec pozbawiona mocy znowu pojedynkowałam się z bogiem wojny, ale jakoś poszło gładko. Następnie był filmik, krótka przechadzka, posadzenie tyłka na tronie i jakże cudowne gratulacje. Smaczku narobił mi napis Kratos will return, więc jeszcze dziś zabieram się za 'dwójkę'.
Przez resztę czasu oglądałam odblokowane filmiki, fajna sprawa, kiedy zostaje się nagrodzonym za kilka godzin machania ostrzami.
Podsumowując, nie dostrzegłam żadnych większych minusów w grze. Kamera czasami za mocno szalała, słynne kolumienki nie były do końca przemyślane i ... to chyba wszystko. Do całej masy plusów zaliczę m. in. klimat, muzykę, sterowanie i bonusy.
Dark Serge
To gratuluje ukończenia jakże wypasionej gry wink.gif teraz zabierz się za wyższy poziom trudności(GOD)biggrin.gif

A z tymi kolumnami to przesadzacie ostro - przecież to jest jazda na kilkanaście sekund(na kolumnę) ;D Ale nic tam wink.gif

Klony na GOD są wk.urwiające... A cała gra na GOD mogłaby być trudna ;P
Tiglatpilesar
Nie miałem nigdy problemu z kolumnami. Najbardziej męczyłem się chyba przy czelendżu Hadesa. Belki, ostrza, pod sam koniec. Jeden niewłaściwy ruch i śmierć.
Grabol
Nie przesadzajcie w tej grze po prostu nie można się zaciąć. Na obronę rodzinki jest sposób dzięki czemu na GOD MODE nie stanowi ona żadnego problemu. Choć muszę przyznać, że dopóki nie poradziłem sie na forum, byłem bardzo sfrustrowany tymi wrednymi klonami. Ale poza tym to nie zauważyłem w grze jakiś bardziej wymagających akcji.
Dakki
Co do kolumienek, to byc może jestem za mało cierpliwa lub po prostu kiepska wink.gif
Teraz pykam w GofW II i mnie wciągnęło <siorb> laugh.gif
Kozera
Edit:
Problem rozwiązany, banał.

Gra rzadzi, nie mogę się doczekać, aż dorwę "dwójkę".
XM16E1
CYTAT
1. Jedyny kamień „bez udziwnień” ustaw po lewej stronie drewnianych krat.
2. Głaz przypominający znak zapytania ustaw na kole i zakręć korbą tak, aby wgłębienie na górze znajdowało się po lewej stronie, a następnie ustaw ten głaz na prawo od poprzedniego.
3. Obróć T frontem w stronę krat i ustaw je po prawej stronie w stosunku do „?”
4. Obróć L tak, aby jego daszek był obrócony w prawo i wstaw go na swoje miejsce.
5. Wepchnij średni bloczek w pozostałą szczerbę.
XM16E1
Jak zdobyć nieskończoną magię w GOW?

Od tego momentu aż do końca gry uzyskujemy niekończącą się magię dziękiktórej na pewno nigdzie nie rzegramy smile.gif Daje to możliwość niedzielnym graczą na przejście gry na GOD i odkrycie wszystkich sekretów.

EDIT: Istnieje również sposób ,aby w GOW2 zdobyć niekończącą się magię smile.gif Jutro wrzuce filmik.
raven_raven
O kurde, ale zaj.eb.iste XD.

Dobrze, że jeszcze nie sprzedałem mojego GoW-a, nie omieszkam spróbować. Takie odkrycie ponad 2 lata od premiery, ta gra mnie zachwyca.
Sam to znalazłeś?
Burgund
Filmiki można uznać za MEGA SPOILER!!
Oglądasz na własną odpowiedzialność

sam znalazł ten sposób na youtube albo na innym faq...
potem nagrał własny filmik.

tutaj pierwowzór :
http://www.youtube.com/watch?v=yOHvvp6Xshg

a tu druga wersja triku:
http://www.youtube.com/watch?v=Dtc_YpAPULs

a tutaj filmik pokazujący jak zdobyć infinite red orbs

http://www.youtube.com/watch?v=xFRh3MhO-nU

P.S. Celowo nie użyłem tagu [video] jakby co...
XM16E1
ten trikulec to uż starocie jest tak naprawde.Na forum GOD OF WAR CENTER mamy takiego ziomka który lubuje się w pałęsowaniu na you tubie i wyczaił owy filmik.Tak naprawde to to jest mały pikuś patrz na to:
http://pl.youtube.com/watch?v=veIHOf6OAQc

CYTAT

To to akurat jest zerżnięte od wersji mojego kumpla cool.gif
i_am_so_lame
Elo mam problem ! Zablokowałem się w miejscu gdzie ta babka wisi na linie i krzyczy "hurry get me from here" Wiem ze można 2 kolumny ruszyć i przesuwać sie ale nie wiem gdzie i co mam zrobić. HELP :<
Bzdurski
CYTAT(i_am_so_lame @ 22 12 2007, 17:28) *
Elo mam problem ! Zablokowałem się w miejscu gdzie ta babka wisi na linie i krzyczy "hurry get me from here" Wiem ze można 2 kolumny ruszyć i przesuwać sie ale nie wiem gdzie i co mam zrobić. HELP :<

Zepchnij jedną z miejsca, gdzie jesteś na dół, a drugą kolumnę przepchnij tak, żeby postawić ją na tej niedawno zepchniętej. Zeskocz na dół i obydwie kolumny przepchnij w prawą górną stronę lokacji - dalej już dasz sobie radę.
Yap
CYTAT(XM16E1 @ 20 12 2007, 19:01) *
ten trikulec to uż starocie jest tak naprawde.Na forum GOD OF WAR CENTER mamy takiego ziomka który lubuje się w pałęsowaniu na you tubie i wyczaił owy filmik.Tak naprawde to to jest mały pikuś patrz na to:
http://pl.youtube.com/watch?v=veIHOf6OAQc
Kuźwa jaki dyngsiaż blink.gif . Skąd kolo się urwał? Zaraz próbuję myk z magią!
Zwyrodnialec
Heh, widziałem już to na forum GoW. Jednym słowem kpina, teraz każdy noob skończy grę bez problemu na God, czy dwójkę na Titanie.
i_am_so_lame
CYTAT(Zwyrodnialec @ 23 12 2007, 19:00) *
Heh, widziałem już to na forum GoW. Jednym słowem kpina, teraz każdy noob skończy grę bez problemu na God, czy dwójkę na Titanie.

Ja GoW 1 skończę najpierw na normal, potem hard, a potem mega hard, później będę się bawił z Magią smile.gif.

Nie chce tej gry tak szybko zabijać ----> 50zł dałem i mam nadzieje jak najdłużej pograć x)))
artex
Wie ktoś może jak odpalić tą wiadomość na niebie w GOW 1. Wiem że jest to na you tube , ale jakość jest do d***y.
raven_raven
Po 200 hitów na każdy posąg, Jak je rozwalisz, to pojawia się wiadomość.
W Olimpie, nie niebie wink.gif.
artex
http://pl.youtube.com/watch?v=YXK7oyh8dE0&...feature=related

to mi raczej nie wygląda na olimp

Tiglatpilesar
Jeśli się nie mylę to trzeba nacisnąć L1 (nie jestem pewien czy to właśnie o L1, chodzi, najlepiej posprawdzać L2, R1 itd.):
1. Tam gdzie lata swietlik koło skrzynki z orbami (na podłodze można zauważyć małą gwiazdkę)
2. N wyzszej górce, nieopodal grabarza.
3. Pomiędzy palącymi się zniczami.

Wtedy na niebie powinna pojawić się ta wiadomość.
raven_raven
Aha, myślałem że mówisz o niebie jako o lokacji, w olimpie też można dostać sekretną wiadomość.
Tego nie mam pojęcia, pierwszy raz się z tym spotykam o_O
Zwyrodnialec
CYTAT(Tiglatpilesar @ 5 01 2008, 00:00) *
Jeśli się nie mylę to trzeba nacisnąć L1 (nie jestem pewien czy to właśnie o L1, chodzi, najlepiej posprawdzać L2, R1 itd.):
1. Tam gdzie lata swietlik koło skrzynki z orbami (na podłodze można zauważyć małą gwiazdkę)
2. N wyzszej górce, nieopodal grabarza.
3. Pomiędzy palącymi się zniczami.

Wtedy na niebie powinna pojawić się ta wiadomość.

Przecież Ty piszesz o drugiej części. huh.gif Tak, trzeba stanąć na tych gwiazdkach i nacisnąć R1, z tego co pamiętam jest to w 4 miejscach.
Tiglatpilesar
Nie, nie. W jedynce też jest sekretna wiadomość i też trzeba nacisnąć jeden z tych przycisków. Miejsca, które podałem są dobre (koło swietlika faktycznie jest coś w rodzaju gwiazdki).
W dwójce jest to koło zeschniętego drzewa, w jedynce przed świątynią wyroczni.
inteligent
może trochę offtop, ale postanowiłem się pochwalić i Was poradzić ;]
Machnąłem na szybko w paincie szkic Kratosa walczącego z Minotaurem, nie wiem co dorysować dalej... Weny zabrakło akurat w połowie rysunku.. ;/

To jest wciąż tylko szkic-skończony (częściowo) jest tylko łeb minotaura i wściekła morda Kratka...
Tiglatpilesar
Należy w 3 miejscach nacisnąć R2.
White
CYTAT
może trochę offtop, ale postanowiłem się pochwalić i Was poradzić ;]
Machnąłem na szybko w paincie szkic Kratosa walczącego z Minotaurem, nie wiem co dorysować dalej... Weny zabrakło akurat w połowie rysunku.. ;/

Zayebiste, pytanie tylko czy rysowałeś z pamięci czy na podstawie jakiegoś obrazka ;]

Artyście nikt nie może powiedzieć co dalej rysować, jak wena odeszła znaczy że może tak ma już zostać, hehe.
raven_raven
Podejrzewam, że jest to przerysowane, ale mimo wszystko brawo! smile.gif.
Yap
SPOILER:

Ostatni message od Kratosa mówi o jakiejś komnacie, do której dostęp ma tylko on sam, ale oferuje dostęp graczowi za puknięcie gry na poziomie God. O so chosi? Gdzie to jest i z czym to się je?

/SPOILER
Grigori
Zapomnij. Jak Polacy pojechali remontować Olimp na zlecenie Zuska, tuż przed dymisją Arka Wojaka to cegłami drzwi obłożyli, dali tynki, złotka i tak ładnie wykończyli że teraz nikt nie wie gdzie było wejście.

...tej komnaty nie ma tongue.gif
ogicool
message came from God tongue.gif
raven_raven
E no to chyba w God of War II wylądowało biggrin.gif.
Solidny (pan)
Za ukończenie na GOD z tego co pamiętam to dostałem filmik
w którym Kratos znalazł komnatę z zamkniętą duszą Aresa
No chyba że znowu się sfilmowałem xD
Pan Pieczarka
Wszystko fajnie, tylko szkoda, że bossów można policzyć na palcach jednej ręki.

Btw. ma ktoś sposób na Challenge? Bo mnie wpieniło ostro przy ósmym zadaniu, męczyłem się z godzinę, aż w końcu wyłączyłem.
kotlet_schabowy
Z tym challangem męczyłem się chyba najdłużej, ale jego ukończenie to właśnie kwestia czasu. Po pierwsze : właściwie nie możesz przestawać się "turlać" (prawa gałka, unik), przy tych przeciwnikach zapewnia Ci to bezpieczeństwo (szczególnie przed promieniami meduzy, które ciągle są w Kratosa kierowane). Po drugie : używaj tego combo, co "zrzuca" przeciwników z platformy (to, które w grze jest dostępne dopiero na najwyższym stopniu udoskonalenie mieczy), tyle, że opłaca się robić tylko jego krótszą wersję (przytrzymaj przycisk już przy trzecim przycisku combosa, a nie, jak w pełnej wersji, przy piątym). Może trochę namieszałem, ale ostatnio w GoW grałem dobre kilka miesięcy temu.
Mejm
CYTAT(Pan Pieczarka @ 14 03 2008, 20:14) *
Wszystko fajnie, tylko szkoda, że bossów można policzyć na palcach jednej ręki.

Btw. ma ktoś sposób na Challenge? Bo mnie wpieniło ostro przy ósmym zadaniu, męczyłem się z godzinę, aż w końcu wyłączyłem.

Jesli idzie o ten challenge to najlepszym rozwiazaniem jest "cios z powietrza". Nie pamietam nazwy ale Kratos wyskakuje w gore (mozna chyba naladowac cios) i spada uderzajac w ziemie. Powtarzasz do usranej smierci czyli jakies 15-20min. Powodzenia.
Zwyrodnialec
Chyba L1+O z tego co pamiętam.
i_am_so_lame
Mam jedno pytanie dotyczące przejścia GoW.... Nie mogę przejść jednej rzeczy mianowicie mam zejść do jaskini i pociągnąć za dźwignie i przeciągnąć blok skalny aby wyskoczyć na taką półkę i to jest na czas. Nigdy nie zdążę i kolce mnie przekuwają i ginę sad.gif(( Co mam zrobić robilem to już z 50 razy =[[[[[[[[[[[[
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.