Great-iii
7 04 2005, 20:14
Qirex: Cyce widac perfekcyjnie;] Co ciekawe mozna nawet z ich posiadaczkami pobaraszkowac w celu odnowienia zycia ;] (to niestety jest ocenzurowane, albo po prostu tworca nie chcialo sie robic motion capture w co watpie;]]])
Jaszczur
7 04 2005, 20:16
Kurde gra wymiata,a propo mecze sie na razie z ta gadzią co zwosa na linire i sa dwie kolumny wie kto co zrobić

a ja sie mecze z odszyfrowaniem, o so chodzi jakby?
A wiesz co trzeba zrobić żeby dostać sie na górei ja uratować juz ponad pół godziny sie męcze :?
Pavlis, przy wejsciu do tej lokacji po lewej masz dwie kolumny (zaznaczam: przy wejsciu, tam gdzie winda, czyli na gorze). Jedna kolumne przesuwasz na winde, zjezdzasz z nia w dol i pchasz ja do miejsca, ktore jest oznaczone, i z ktorego bedziesz mogl wrzucic jedna kolumne na druga. To miejsce znajduje sie na prawo od wejscia. Wracasz na gore, wyciagasz druga kolumna i spychasz ja na pierwsza. Zeskakujesz na dol, ciagniesz teraz obie kolumny tam, gdzie jest wodospad i kawalek zarosli do wspinania sie, czyli prosto. Pozniej idziesz tam, gdzie sa drzwi, wskakujesz na taka mala budowle z czterema kolumnami i z dachu tej budowli na te dwie kolumny, z kolumn na zarosla i voila! Ale ale... zobaczysz co trzeba pozniej wykonac... niezly quest :> Pozdro i powodzenia.
Dzięki za wyczerpującą wypowiedz

idę grać dalej musze to przejść
Kurde dochodze do kronosa i co......a no gra się zawiesza że aż niemiło,no niemoge poprostu.....giełda dopiero w niedziele
Leo_Sten
9 04 2005, 09:53
Pavlis pewnie masz wersje nuked od propera

niestety na 4 levsie sie zawiesza od confiusion giera hula az miło tylko jest jeden 5-10min loading
... ZADNYCH ROZMOW O WIESZANIU SIE, RELEASACH ITD...
MichAelis
9 04 2005, 11:05
Trzcina:
Podlicz ktory raz juz upominasz o to... moze dla przykladu jakas "kara"
Hmmpf.. no ale co ja moge zrobic? Zbanowac ich? Ok... moge ich zbanowac ;]
Ale jeszcze nie teraz, poki co klikne im obu po 4 z 5 mozliwych ostrzezen, za 5 jest ban, tak wiec jesli ktorykolwiek mod orpcz mnie sie wkurzy.. to bedzie bybye :)
Ok, kliknelo mi sie za duzo razy ostrzezenie i forum zbanowalo leo ;p Za pare dni odbanuje sie go..
OsciBosci
9 04 2005, 13:46
Ok, kliknelo mi sie za duzo razy ostrzezenie i forum zbanowalo leo ;p Za pare dni odbanuje sie go..
joke??
8O Ale Sony ma tempo. Jeszcze ten God of War nie zakręcił się w moim czytniku, a oni już zapowiedzieli seqela. W sumie to nie ma się co dziwić, ale...
Ktoś kiedyś wspominał, że rok 04 to złoty rok obecnej generacji.Emm...cóż.Patrząc na zapowiedzi jakoś nie cche mi się wierzyć.
Obok God of War2 mowi sie jeszcze poważnie o SC3, Sly3, JakuX, Ratchecie4, Fatal Frame3, RE4, PES5, Killzone2, FFXII 8O ...
Jest na co czekać, oj jest!.
http://ps2.ign.com/articles/601/601791p1.html
Nie, to nie byl joke.. :)
giera jest wypasiona na max. przez 3 godziny nie moglem się oderwac ani na minute.
jednak denerwuje mnie jedna rzecz. czasem lekko szarpnie mi animacja, i jak są wsatwki to czasami na sekunde zatnie się dzwiek i obraz.
czy też tak macie?
jeżeli nie to co to moze być. ?
mobie: czytaj co pisze Pan Trzcina, bo inaczej dostaniesz pod nickiem takiego fajnego bladego chopka z napisem KDB
Solid:
Na IGN napisali wishliste, a nie zapowiedz GOW2. Chociaz wiadomo, ze takie sajty jak IGN czy GS maja jakis wplyw na posuniecia developerow, ale raczej nie taki, zeby zapedzic ich do pracy nad nowa gra.
BTW o czym mialby byc GOW2? Mi sie wydaje, ze w tej grze wszystko zostalo juz opowiedziane. Moze gdyby nie inne zakonczenie, to mialbym jakmeis zludzenia, ale w takim wypadku... no co... druga czesc o tym jak Kratos siedzi na tronie? ( nie, nie kiblu - do tych co gry nie skonczyli ). Serio, chcialbym pobawic sie troche jeszcze Kratosem i jego MISTRZOWYM mieczem z czerwona poswiata (czemu na boga nie mozna zaczac gry od nowa z calym arsenalem...), ale moze nie za wszelka cene. Fajnie, ze God Of War robi mega pozytywne wrazenie. Chcialbym, zeby wlasnie taki posmak pozostal, gra swietna, ale kontynuacja nie musi koniecznie wchodzic w gre.
o!
pozdro :>
Trzcina
10 04 2005, 16:20
Trzeba bylo obejrzec bonusowy filmik w ktorymjest historia mlodego spartanina i jego brata... W sparcie slabe dzieci wysylanow gory zeby tam zginely, a silne dzieci szkolono na wojownikow. Kratos zostal wojownikiem, ale jego brat nie dal rady... Oczywiscie teraz jest wsciekly i ma zamiar dopasc brata ;]
Tak w skrocie wyglada ten filmik, mozna po nim wywnioskowac fabule nastepnej czesci?
Forebode
10 04 2005, 16:26
Wczoraj skończyłem. Coś ponad 9 godzin. To mało

Ale gra jest świetna, polecam chociażby po to, aby zobaczyć te PRZECUDNE lokacje!! Mnie normalnie rozwalił widok jak się przechodziło przy skalnej ścianie i na dole widac było tego olbrzyma (jak mu tam było?) jak lezie z tym wszystkim na plerach

Dochodzi do tego niezła muza i całkiem fajne kombinacje ciosów. No i te zagadki to niezbyt trudne albo to ja jestem taki inteligentny
Trzcina, trza bylo czytac moj wczesniejszy post, w ktorym pisalem, ze kontynuacja przygod to nie bardzo, ale prequel o tym jak Kratos staje sie zly, to jak najbardziej
W sparcie slabe dzieci wysylanow gory zeby tam zginely, a silne dzieci szkolono na wojownikow.
raczej brali je w gory i zrzucali ze skaly. tak przynajmniej mnie nauczono w szkole :wink:
Solidny (pan)
10 04 2005, 19:31
Trzeba bylo obejrzec bonusowy filmik w ktorymjest historia mlodego spartanina i jego brata... W sparcie slabe dzieci wysylanow gory zeby tam zginely, a silne dzieci szkolono na wojownikow. Kratos zostal wojownikiem, ale jego brat nie dal rady... Oczywiscie teraz jest wsciekly i ma zamiar dopasc brata ;]
Tak w skrocie wyglada ten filmik, mozna po nim wywnioskowac fabule nastepnej czesci?
Hmm? To ten braciszek przeżył? Jak? Kto to jest? Rozumiem, że ten "słabszy" chce dopaść Kratosa?
A więc odpada zrzucenie ze skały, chyba, że miał jakąłś szczególną moc.
Forebode
10 04 2005, 20:06
A więc odpada zrzucenie ze skały, chyba, że miał jakąłś szczególną moc.
Albo bogowie go wybrali

Mitologia ma to do siebie że można pleść bajki 3-po-3 więc można tych scenariuszy na kontynuację tworzyć bez liku. Albo wymyślą coś kompletnie głupiego żeby się kleiło, a zajmą się rozgrywką. Nie ukrywam że pograłbym se w GoW2 ;]
Gdyby nie to, ze GoW mial fabule dosyc bardziej ambitniejsza niz DMC3, to nie zwracalbym uwagi na slusznosc tworzenia GoW2, tylko bym krzyczal, ze chce druga czesc...
W tej chwili zwisa mi O CZYM bedzie GoW2. Aby byl, aby dodali mozliwosc grania z calym arsenalem od nowa, wiele wykonczen dla tych samych przeciwnikow, wiecej bossow. :>
Forebode
10 04 2005, 20:35
Ja to bym był za tym żeby to było 2x dłuższe. Ale w sumie to co że takie krótkie skoro żadna lokacja mnie nie rozczarowała, przy każdej się ostro śliniłem. Dylemat- czy ilość, czy jakość? Oby się udało połączyć oba. Jak dadzą radę stworzyć więcej wszytkiego i przedłużyć czas gry to nawet kupię oryginała
Huh, te 8,5 h wydaja sie takie 'skrocone'. Dalbym glowe uciac, ze gralo sie ZNACZNIE dluzej, szczegolnie w Pandora's Temple.
Forebode
10 04 2005, 21:15
Jeżeli chodzi o mnie to grałem jak najdokładniej, zbierałem wszystko po lokajach, mało tego - często stałem z 5 min i gapiłem się w otoczenie. Serio, tej gry nie przechodziłem "na czas" a wyszło mi bodajże 9h12min ;/
BTW: Co to jest nawet te 12h skoro gra wciąga tak że możesz ją przejść w jedną noc...
Great-iii
10 04 2005, 23:40
Licznik nic nie mowi. Ja skonczylem majac kolo 8:40 a gralem dobre 15. To jest dobry wynik jak na taka gre, niestety juz pewnie do niej nigdy nie wroce.
Trzcina
11 04 2005, 11:47
I to jest blad... poniewaz wiekszosc z was nei ma dostepu do bonusow, to nei widzi sensu przechodzenia tej gry na wyzszych poziomach trudnosci, ani nei widzi sensu przechodzenia 'challenge of the gods'.
Powiem wam jedno, jakiekolwiek ambicje przejscia tego na wyzszym poziomie (za co SA BONUSY) drastycznie zwiekszy poziom gry i nie rzucam slow na wiatr... :)
Amaru, no ja bym widzial kontynuacje jako bog wojny... to by dopiero byla rzeznia, gdyby kratos musial wykonac podobnego questa jak w GoW tylko ze juz ze swimi boskimi mocami... to daloby zupelnie nowe mozliwosci i nie widze przeciwwskazan ;)
Co do fabuly... to nei bylao na wcale az tak wymagajaca, ale zgodze sie ze lepiej trzymala przy ekranie niz w DMC. Ale po raz kolejny chce powiedziec ze porownywanie tej gry z DMC jest bledem... :) W GoW MUSIALA byc lepsza fabula, bo inaczej ciezko byloby isc dalej... owszem bylyby te piekne lokacje (btw, to ujecie o ktorym ktos pisal, ze idzie po skalnej polce a w dole widac Kronosa, ostatniego tytana, to chyba najlepsze ujecie i najlepsza lokacja jaka widzialem w grach video...) ale mimo wszystko... to nie jest slasher ;)
Great-iii
11 04 2005, 12:02
Trzcina: oczywiscie, najczesciej tak jest ze jak gra jest dobra to wyzszy poziom trudnosci tylko podnosi jej wartosc, chodzi mi o to ze w moim przypadku jak chce zagrac w cos bardziej wymagajacego to DoDonPachi Dai Ou Jou wygrywa z kazda gra;p
Jestem w miejscu gdzie musze włożyć dwie tarcze z Greckimi Wojownikami (Greek Solidiers) w takie drzwi. Na środku jest "przycisk" na który muszę wstawić szkrzynię. Jedną monetę znalazłem zjeżdżając w dół po linie, natomiast nie wiem gdzie jest druga moneta. Podejrzewam, że była gdzieś wcześniej...
Właśnie dziś to przechodziłem i trochę mi to sprawiło kłopotu. Tam gdzie są te drzwi wahadłowe, musisz przepchnąć w pobliże skrzynie (czy co tam było). Potem trzeba kopnąć tą skrzynie, równoczesnie stojąc przy drzwiach, w chwili gdy skrzynia najedzie na przycisk trzeba przejśc przez wahadłowe drzwi. No i już jesteś za drzwiami, po załatwiniu przeciwników, trzeba wejśc po drabince i przejśc po belkach. Po lewej jest druga taracza. Chyba tak to było

Jak coś zrozumiałeś to dobrze, bo nie wiem jak to inaczej opisać.
Trzcina, na luzie. Fabule DMC i GoW moge smialo porownac, ale gameplayu i motywow juz nie bardzo, prawda? Swoja droga... spoko... quest jako bog, ale w jakim celu? obrony tronu boga wojny? Moze braciszek zrobil sie zly, ze Kratos dowalil do pieca i stal sie kims i chce go zdetronizowac? Chcialbym pograc sobie minotaurem i zbic malutkiego Kratos Bros :>
I chwila chwila, Ja sobie GoW na God Mode przeszedlem, poziomu trudnosci nie odczulem bardzo (ale podczas wdrapywania sie na maszt statku i na skalach chlopaki potrafia niezle wkurzyc) - moze dlatego, ze God Mode polega na tym, ze po jednym ciosie od bossa tracisz pol energii :> Ale nic to. Najefektowniejszej lokacji nie ma co szukac. Ja po 10 minutowym otwieraniu szczeki zostawilem ja juz na podlodze, bo przez cala gre jestesmy zaskakiwani mistrzowymi lokacjami, ale co wazniejsze, tlami, ktore nie maja konca, horyzontu, ale maja kozackiego Kronosa i Aresa, ktory bije Atenczykow nogami :>
Ale kto mi da mieczyk z czerwonom poswiatom od poczatku... dam 10zl...
:}
Forebode
11 04 2005, 20:04
Trzcina piszesz o tych bonusach ze przedluzaja poziom rozgrywki. A co tam takiego mozna zdobyc? Bonusowe filmiki, god mode i ten tryb rozgrywki gdzie sie wykonuje okreslone zadania (zepchnac kolesi bez zabijania ich itp.). Dla mnie za to przedluzyloby rozgrywke np. takie cos ze po skonczeniu gry zdobywam jakies fajne gadzety i rozpoczynam z nimi nowa gre. Cokolwiek. A tutaj mozesz se wrzucic new game i dawaj to samo z mocami na lv1. Mowie - gra jednokrotnego uzytku jak dla mnie. Co nie oznacza ze nie warto w to poszarpac.
Forebode akurat w tym wypadku los Kronosa i wyjasnienia potyczek i perypetii rodzinnych Kratosa tak bardzo neci nie tylko mnie, ze wlasnie dla tych kilku minut renderu warto ta gre skonczyc jeszcze raz. A challenge of gods jest nie lada wyzwaniem i daje mega satysfakcje z jego zakonczenia.
o, to mowilem ja - ojciec Kratosa
Przyglądałem się waszej dyskusji przez długi czas i wczoraj w końcu dorwałłem gierkę.Muszę przyznać że jestem pod wielkim wrażeniem,klimat,grafika,gameplay.Już nie dziwię się że gra otrzymała tak wysokie oceny.Szkoda tylko że gra jest krótka :?
Trzcina
12 04 2005, 08:35
No jak dla mnie ta godzina filmikow, 3 godziny w challenge of the gods (conajmniej, bo ostatnio siedzialem tam ponad 2 i nie dalem rady przejsc 8 stage'a) oraz nastepnych kilkanascie na wyzszym poziomie trudnosci, to wystarczajacy bonus... ale co kto lubi :)
Btw, kronos wcale nie jest duzo silniejszy ze swoimi skillami, bo w tej grze przecwnik moze mu sie wbijac w ataki... Wiec uzywanie czegokolwiek mocniejszego moze miec bardzo powazne konsekwencje, jedyne co naprawde sie przydaje to Poseidon, L1+O, just frame L1 cz li parry, R1 R3+X (bodajze bo nie pamietam juz czy taka notacja byla) a cala reszta to juz tylko na pokaz.
Kronos? O... nie wiedzialem, ze mozna nim grac
Oczywiscie chodzilo o Kratosa. A co do skilli... Poseidon na 3levelu ownz, tak samo jak miecz (kurde ten mini quest, gdzie sciana z kolcami przesuwa sie do przodu a Ty musisz rozwalic wszystkich przeciwnikow zeby przezyc... ciagle kombosy i wszechobecna masakra... Kocham ta bron). No i oczywiscie Hadesy na 3levelu odwalaja jakies 80% roboty :>
Czy w tej grze można jakoś nurkować? Jestem w tym miejscu wypełnionym wodą, gdzie na środku stoi olbrzymia głowa, a ja musze dostać się na jakąś drabinkę na skale. Pod wodą widzę różne przejścia, drzwi i dźwignie, jednak nie mogę sie do nich dostać...
stuart_m
12 04 2005, 18:45
skoro musisz sie dostac na drabinke to znaczy ze na nurkowanie jeszcze nie przyszla pora hehe stan tam gdzie sa schody i czekaj na ten walec co tak krazy w kolko (ten co pewnie nie raz ciebie zmiazdzyl...lol) i wskocz na niego...musisz na nim tak isc az walec dojdzie do drabinki i wtedy musisz na ni zeskoczyc...powodzenia
Forebode
12 04 2005, 18:46
Czy w tej grze można jakoś nurkować? Jestem w tym miejscu wypełnionym wodą, gdzie na środku stoi olbrzymia głowa, a ja musze dostać się na jakąś drabinkę na skale. Pod wodą widzę różne przejścia, drzwi i dźwignie, jednak nie mogę sie do nich dostać...
::::::::::::::::::::::::::: SPOJLERY :::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Spokojnie, jeszcze Kratos nauczy sie nurkowac, ale nie teraz. ;] Musisz wejsc na ta drabine, ale zapytasz jak? Otoz musisz wskoczyc na ten taczajacy sie w kolko walec i przejsc razem z nim az do tej drabiny i wskoczyc na nia ;]
edit: uhh ktos mnie juz wyprzedzil ;]
Nie, ten walec mnie jeszcze nie zmiażdżył :wink: Dzięki za podpowiedź.
OsciBosci
13 04 2005, 16:34
Potrzebuje pomocy...
Przeszedlem Hadesa i powrocilem do Pandora`s Rings i niewiem jak wydostac sie na zewnatrz...te pokoje obracam ale nie moge na nic trafic.
Widzisz ziomus, na tym polega cala zagadka swiatynii pandory. Ja nie mam tyle odwagi, zeby pisac jak to przejsc, bo to dosc dluga droga. Polecalbym przejscie sie na jakies
gejmfaki , ale to zepsuje Ci satysfakcje z przejscia tego (najlepszego w historii gier) puzzle'a :>
OsciBosci
13 04 2005, 17:07
No juz patrzylem ale jakos nie wychodzi...
Co konkretnie nie wychodzi?
OsciBosci
13 04 2005, 17:48
Wsadzilem w odpowiednie miejsce czaszke syna architekta, w pomieszczeniu jest ta korbka i niewiem jak to wszystko poprzekrecac w pomieszczeniach...odkryłem pomieszczenie z power`upami do zycia, many i exp. Ale za cholere niwiem jak wydostac sie z Pandoras Rings...
W wielkim skrocie. Musisz tak przekrecic pierwsze pomieszczenie, aby 'nakrecilo' sie na te drzwi, z ktorych widac pokoj z kolesiami, co wysylaja ten laser (defaultowo pierwsze pomieszczenie). Pozniej, oczywiscie idziesz do drugiego Ringa. Tam, w pierscieniu, gdzie byla woda, nie powinno juz jej byc :> Wtedy wlazi sie na dol, przekreca ringa tak, ze z drzwi, ktore sie pojawia widac w oddali pierwszy pokoj z ziomami od lasera. Tworzy sie swoisty korytarz, ktorym biegniesz do ziomali, wciskasz R2 i wysylaja wiazke lasera az do pomieszczenia pierwotnie zalanego woda.
Wiedz, ze wlasnie zwaliles sobie najwieksza zabawe ;p
Trzcina
14 04 2005, 09:33
Czy ktos sklepal juz CHallenge of The Gods i moze mi powiedziec ile i jakie skiny sie za to dostaje? ;]
jestem w miescu gdzie jest pomieszczenie, a w nim krata i jakiś diament za kratą, po chwili krata się zamyka.
są tam takie skalne bloki które mam poukładać, może mi ktoś powiedzieć jak je ułożyć i w którym miejscu??
OsciBosci
14 04 2005, 12:14
jestem w miescu gdzie jest pomieszczenie, a w nim krata i jakiś diament za kratą, po chwili krata się zamyka.
są tam takie skalne bloki które mam poukładać, może mi ktoś powiedzieć jak je ułożyć i w którym miejscu??
Jak sie to miejsce nazywa??
Litosci czlowiek... wez no... kazdego puzzla bedziecie tak rozwiazywac? pytajac na forum? Bue... Bloki trzeba poukladac tak, aby w calosci wypelnily (zakryly) kraty. Jeden sie nie przyda. Reszta trzeba poobracac i dobrze poustawiac.
Trzcina - ee... zajrzyj do Museum postaci. Tam masz wyglad skinow i jak je mozna zdobyc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.