Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Trzcina
No to widzialem juz dawno... ale nie wiem czy to wlasnie to sie dostaje, ty wiesz? ;p
amar
Tak, wlasnie to sie dostaje :>
OsciBosci
Ile trzeba walczyc z tymi iluzjami Kretosa?? Uzywam i Hadesa i Gods i dupa...
amar
Po pierwsze:
Magiczne kombo + +

Po drugie:
Poseidon na 3 levelu i szybkie wciskanie

Po trzecie:
GOD MODE

Po czwarte:
Jesli wykonasz rzut na przeciwniku ( ) to wzamian dostaniesz magii trochu, a tu juz niedaleko do odpalnia poseidona :>

Po piate:
Daj czasem zycia rodzince smile.gif
Trzcina
Ano Poseidon + Kolko to magicnza kombinacja w tej walce.

Osobiscie preferuje atakowanie kwadratami, az do momentu kiedy ostatni hit w postaci trojkata nie bedzie power slashem ;) I wtedy uderzyc wlasnie z trojkata ;)

Ta walka jest banalna jak dla mnie, najtrudniejsza jest ta ktora jest potem... ale to do dyskusji... moj znajomy woli te nastepna, niz te pierwsza... z kolei jak dla mnie ta pierwsza jest banalna... KWestia tego co kto woli i co dla kogo jest przyjemniejsze ;)
amar
Pierwsza finalowa walka jest jak kaszka z mleczkiem. Kratosi za pierwszym razem sprawili mi troche problemow i przeszedlem ich za 5, czy 6 podejsciem. Natomiast ostatnia walka... FRUSTRUJACA! No, ale po kilkudziesieciu podejsciach i priopozycjach zmiany na Easy nauczylem sie blokowac ten zwalony atak ze skrzydel, i sadzic panu ladne kombosy. Trzeba przyznac, ze konsola nieraz czituje jak juz pasek energii jest po mojej stronie prawie maxymalnie, bo wtedy pan zadaje jedno kombo z fireballem i odzyskuje pol energii confused.gif
A.. zaspoilowalem? Gdzie tam :}
Trzcina
No wlasnie... atak mackami/skrzydlami tuz po fireball to jest ewidentna kupa i cheaterstwo... do tej pory nie nauczylem sie go blokowac w 100% i w sumie robilem to na czuja ;) Ale da sie to jakos przezyc, nie wiem tylko jak bede to przechodzil na 'god of war' poziom trudnosci...
OsciBosci
Coz skonczylem wlasnie gre...zdecydowanie było warto. Gre stawiam wyzej od MGS3 i GT4. Sony nie wyrzuciło w błoto tych 20mln ktore przeznacyla na produkcje. Graficznie jest cudownie, ciekawy scenariusz, design przeciwnikow ciekawy no i koncowa walka. Sa miejsca wyjatkowo trudne w ktorych ginalem nawet po 10 razy. Gra na 9/10 biggrin.gif
mobie
skonczyłem tą gre dzisiaj rano.

Dla mnie gra na mocną 9+. w sumie jedna z lepszych jakie grałem. jednak nie pozostaje tak w pamięci jak MGS 3.

skonczylem ją w 8 godzin na poziomie normal. w sumie gra bardzo łatwa i przyjemna.
amar
Trzcina - rozwiazanie z deka absurdalne. Gdy wykonuje ten atak, musisz wcisnac blok i... odwrocic sie tylem 8O
For real, ale najelpsze jest i tak uciekanie przed hadesami, to jest cziterstwo :|
Trzcina
Wiem ze tak mozna, bo tak wlasnie robilem ;) Ale mozna tez uciec rollem i nie miec opoznienia na bloku... udalo mi sie kilka razy.

A uciekac rpzed hadesami nie ma potrzeby, mozna przeciez wyblokowac calosc ;p
Jakim
Ta gra mi chyba rozwali całą konsolę. Czy wam tez w Pandoras Ring i póxniejszysz lokacjach nawala laser i konsola wydziera sie jak powalona??
mobie
Ta gra mi chyba rozwali całą konsolę. Czy wam tez w Pandoras Ring i póxniejszysz lokacjach nawala laser i konsola wydziera sie jak powalona??

też też niestety:-(
deco
rozumiem ze gracie na kopiach??
to ja dziekuje juz GTA:SA zjechalo mi laser....szkoda GoW ze nie poznam Cie :cry:
dArc-Puyo
No ja mam Kopie i konsole od 1,5 roq i nic mi tam nie burczy :wink: :!:
a kto nie skonczy tej a przynajmniej nie pogra wyląduje w piekle icon_evil.gif To dar od boga...Boga wojny smile.gif
dArc-Puyo
Uwaga Mini spoiler dla nie grających
------------------------------------------

Aha i mam pytanko.Skonczylem gre w 10 godzin i dzis zakupilem nowy numer Psx extreme i na jednym ze screenow na stronie 33 widac malego grubego ogra lub cos w jakims pancerzy na ramionach i obok siedzącego jeszcze wiekszego bydlaka.W czasie swej pozdrózy nikogo takiego nie spotkalem.A bossowie z jakimi walczylem to Hydra,Minotaur,Ares.Czy cos jest nie tak z moja wersja??
Ozzy
Jestem po 2,5 godzinnej sesyjsce z God of War. No i co moge powiedziec... ta gra mnie rozj.ba.la na łopatki :!: :!: NIe mam slow co do grafiki, majsterszczyk, wedlug mnie najladniejsza w tej chwili gra na PS2 icon_twisted.gif Jeszcze jedno GoW ma taki POWER ze nawet wielkie DMC3 wysiada(ale to jest tylko moje zdanie)Nie wiedzialem ze ta gra wywrze na mnie taki wrazenie. Absolutne 9+ bez dwoch zdan :!: Oby czarnula doczekal sie wiecej takich pozycji.Ogien :!: .
Matrox
Ja czekam az gra pojawi sie na allegro w rozsadnej cenie bo nie chce sobie zajechac laseru (pol roku temu przerzucilem sie na piraty i chyba glupio zrobilem bo do tamtej pory konsola chodzila idealnie, a teraz...). Po waszych opniach stwierdzam, ze ta gra jest warta zakupu, a i takie klimaty idealnie mi pasuja ;] Wie ktos moze kiedy jest premiera Euro ?
Ozzy
PALowka wychodzi dopiero 25 czerwca :? ja sie w tej grze zakochalem od pierwszych 2 min biggrin.gif
Matrox
PALowka wychodzi dopiero 25 czerwca :?  ja sie w tej grze zakochalem od pierwszych 2 min biggrin.gif

To moze nawet dobrze, bede mial w co grac na poczatku wakacji ;]
Jasior
Pytanie: na jakim nosniku wyszlo gow, dvd5 czy dvd9?
Forebode
Pytanie: na jakim nosniku wyszlo gow, dvd5 czy dvd9?

oryginal na dvd9
karys88
Przed godzinką skończyłem God of War...na liczniku 9.55, ale grałem z 15 tak mi sie wydaje smile.gif Poziom trudności Normal...zacząłem na very hard ale chyba mi sie nie bedzie chciało bo jak podszedłem do hydry 2 strzały i nie żyje laugh.gif No i najważniejsze, wrazenia:
To to jest jedna z najlepszych gier ogólnie w jakie grałem na PS2, jak dla mnie 10-, po prostu cudo, i ta muuuuzyka(już sie ciagnie ost icon_twisted.gif ) I poprosze drugą cześć z wiekszą ilością broni i ciut dłuższą smile.gif
Aha, zaraz po skończeniu nie za dobrze sie czułem jak nie mogłem w pada napieprzać cały czas wiec włączyłem na chwile pop:ww, i chciałem zrobić rolla żeby uciec od przeciwników prawym analogiem...myślałem że mi sie analog zdezelował ale mi sie przypomniało że to nie GoW(ach te nawyki)...w ogóle jaki ten pop brzyyyydki tongue.gif
A jutro ide po dmc3 bo ponoć też fajna gra :wink:
pozdro
karys
ps.pierwszy koncept Kratosa roxxor....gruba świnia laugh.gif
Ekansik
Elo, sorry za off-top ale to dvd5 jest pociete czy jak?
dante2003
Elo, sorry za off-top ale to dvd5 jest pociete czy jak?

Poczytaj poprzednie strony tego tematu.
dArc-Puyo
Dvd 5 ma poprostu przynajmniej w mojej wersji obciete filmiki bonusowe ktore sa w opcji treasures(czyli making of... i inne po(pipi)ki).Plyty dvd9 jak slysalem czyta tylko chip Damah lub jak sie ma plytke orginala to kazda konsole ofcorse czyta takie cos smile.gif Niewarto czekac ale zato warto zagrac!!!
nightmare212
łoł już jestem po kilku godzinnej sesyjce z god of war musiałem odejść od telewizora bo juz mnie oczy bolą od patrzenie co ten kratos wyprawia w tej grze
to co mi sie podoba to brutalność(te fatality na przeciwnikach można by oglądać godzinami),kurde ja gram dopiero pare godzin a już widziałem więcej krwi na ekranie niż przez wszystkie 3 części dmc
do naszego muzgu rzuca się też wspaniała oprawa audio wizualna-tylko ja niestety niemoge sie nia do końca cieszyć z powodu tego że mam gre na dvd5 :cry: (oczywiscie chodzi o muzyka)
a teraz wracam dalej siać śmierć w GOW icon_twisted.gif
Jakim
Dvd 5 ma poprostu przynajmniej w mojej wersji obciete filmiki bonusowe ktore sa w opcji treasures(czyli  making of... i inne po(pipi)ki).Plyty dvd9 jak slysalem czyta tylko chip Damah lub jak sie ma plytke orginala to kazda konsole ofcorse czyta takie cos smile.gif Niewarto czekac ale zato warto zagrac!!!

No warto zagrac.. tylko niedługo :wink:

Ogłaszam wszem i wobec że ta gra niszczy konsole:D Moja biedna zajechała hehehe <płacze debil>
Morał- kolejna puapka z Sony.. najpierw GT4 teraz GoW. Jak ktos ma szczeście - przejdzie.. a jak nie to zakończy swoja grę na pokonaniu mechanicznego Minotaura icon_twisted.gif
amar
*WAREZ STUPH*
Jak sie nie umie wypalac gierek i dobierac odpowiednich plyt to pewno, ze padnie tongue.gif
*//WAREZ STUPH*
Ozzy

zakończy swoja grę na pokonaniu mechanicznego Minotaura icon_twisted.gif

w ktorym momencie gry jest ten minotaur bo gram na kopii nie wiem czy go przeszedlem question.gif
Tomita
nie rozumiem , jak niszczy konsole?? moglbys mi napisac jaka to wersja gry rowniez jaka wersja gt4 niszczy konsole??
Wolny
Pożyczyłem od kumpla gre,normalnie się niezawiodłem.Grafika od początku robiła na mnie kolosalne wrażenie,plastyczne poziomy muszą sie podobać.
Wolny
mam problem,jestem w TREASURE ROOM, tam za rozwalonym mostem,gdzie jakiś facet nie daj rady przesunąć dżwigni,kurcze byłem już wszędzie I NIE WIEM CO ZROBIĆ,POMÓŻCIE
Jakim
WIEM ZE NIE POWINIENEM GADAC O PIRATACH....

Minotaur jest w Pandoras Temple- po jego pokonaniu otrzymujemy nową moc.. niepamietam jak się nazywała.. latające duchy co rania przeciwnika:D

Nagrywałem na TDK- więc płyta jest w porządku, gra strasznie działa na laser.. nie wiem jak dokładnie to działa ale wyobraź sobie jak konsola dusi się i krztusi aby dograc kolejny element gry. Słychac jak laserem szarpie, jak się biedny męczy biggrin.gif Wkońcu pada biggrin.gif a ty możesz sobie pluc w brode że grasz na backupach;]

Na szczęście naprawe mam za darmo;]

@Wolny- wróć się aż do momentu, gdzie musiałes skakac po kolumnach z zielskiem jest to przed mostem kawałek. Tam masz komnatę z wielka kusza. Musisz obrócić ja tak aby (pipi)ła w drzwi. Tam zdobędziesz moc Zeusa jeśli sobie przypominam. WQracasz do kolesia który nie umi dźwigni przesunąć i ... wiadomo co.
cameel
Wczoraj przeszedłem tą wspaniałą grę i cóż mogę powiedzieć.
Dawno nie przeżyłem czegoś takiego, mistyczny kontakt, tylko ja i gra, nic więcej.
Siedziałem nad nią od rana do 4:30 nad ranem drugiego dnia, tak mnie wciągnęła że dopiero jaśniejące powoli niebo przywróciło mi śiadomość.
Niesamowicie spójny klimat od początku do końca, wszystko było na swoim miejscu, każda lokacja miała swój indywidualny charakter, starcia to poezja.
Ani DMC ani POP nie podziałał tak na mnie. Gorąco polecam wszystkim żądnym przygód.
byczy2001
Ta gra Jest Za-je-bi-sta!!!!!!!!!
Już pierwsze 30 minut wgniotło mnie w fotel(a w zasadzie to w podłogę smile.gif ) - hydra, ruchanko, przeszłość mojego madafaki- to jest coś czego mi było trzeba.]
Dante się nie umywa .
Ozzy
gram sobie gram, jestem na clif of madnass chce wejsc do jakskini co wyglada jak morda jakiegos potwora, jestem juz w tunelu wyskakuje napos loading... i UJ dalej gra sie nie wgrywa i konsola charczy. spotkal sie ktos juz ktos z takim przypadkiem czy tylko ja mam takiego pecha mad.gif
Trzcina
.... Czytaj temat to sie dowiesz. Dlaczegp ludzie nigdy nie czytaja (nawet pobieznie, na pewno wpadloby w oko) tematow w ktorych siewypowiadaja?
Ozzy
spoko, po tym jak napisalem tego posta z nerwow przewertowalem temat i znalazlem, ze trzeba poczekac kilka minut
Jakim
Ja też czekałem... po czym konsola umarła...

Żeby nie było że nie ostrzegałem;]
Demon Hunter Joana
God of War może i jest fajny, ale i tak czy siak przeminie. Co prawda lubię grecką mitologię, ale to jest już przegięcie....

Grafa: na dobrym poziomie. (z tego co widziałam) Tekstury są wyraźnie, szczegóły itp. ale w bestiariuszu jednak DMC3 wymiata (rzecz jasna w całej reszcie też), choć lokacje są ciut bardziej dopracowane. Ale może to tylko dlatego, że są bardziej....różne. Często zmieniają się.

Grywalność: Jatka jakich mało, krew, krew, KREW! Oto czego dzisiejsza młodzież chce najbardziej....to niech będą wampirami....

Klimat: i cosik mnie się wydaje (błędy zamierzeone), że tu God of War odpada w przedbiegach.

Wspomniałam na początku o przegięciu, dlaczego przegiecie? Bo to już konkurencja dla DMC3.....

(cały tekst jest tylko i wyłącznie moim punktem widzenia, nie możecie mi nic zarzucać)
Diabeu
nie do końca chwytam twój tok rozumowania, jakbyś pisała skrótami myślowymi

przegięcie bo....?
OsciBosci
QUOTE(Demon Hunter Joana @ 5 05 2005, 12:07)
God of War może i jest fajny, ale i tak czy siak przeminie. Co prawda lubię grecką mitologię, ale to jest już przegięcie....

Grafa: na dobrym poziomie. (z tego co widziałam) Tekstury są wyraźnie, szczegóły itp. ale w bestiariuszu jednak DMC3 wymiata (rzecz jasna w całej reszcie też), choć lokacje są ciut bardziej dopracowane. Ale może to tylko dlatego, że są bardziej....różne. Często zmieniają się.

Grywalność: Jatka jakich mało, krew, krew, KREW! Oto czego dzisiejsza młodzież chce najbardziej....to niech będą wampirami....

Klimat: i cosik mnie się wydaje (błędy zamierzeone), że tu God of War odpada w przedbiegach.

Wspomniałam na początku o przegięciu, dlaczego przegiecie? Bo to już konkurencja dla DMC3.....

(cały tekst jest tylko i wyłącznie moim punktem widzenia, nie możecie mi nic zarzucać)
*

Napewno grales w God of War??
Ozzy
jak nie gralas w Gow to sie nie wypowiadaj kur.wa mad.gif Mi sie bardziej podoba od dm3 ale nie jade tej gry ze jest taka czy siaka(tez jest super kwestia gustu) wpierw przetestuj ta gre potem ja oceniaj mad.gif Tylko denerwujesz ludzi ktorym ta gra sie bardzo podoba i basta excl.gif
Miłosz
Ja za nic w świecie nie mogę przejśc tego minotaura confused.gif Macie może jakiś sposób??
OsciBosci
QUOTE(Miłosz @ 5 05 2005, 14:02)
Ja za nic w świecie nie mogę przejśc tego minotaura confused.gif Macie może jakiś sposób??
*

Stoj caly czas na gorze i stamtad atakuj. Atak atak i odskakuj, w zaleznosci od ataku ktory on zastosuje. Widac po ruchach jaki zaraz wykona. Kiedy np. jest daleko i zbliza sie bardzo szybko to podskocz by uniknac ognia.
Jakim
przeciez minotaur jest banalny
bijesz go az wskakujesz mu na grzbiet i robisz mega kombosa. Po tym jest chwile osłonięty to biegniesz na górę i tam masz dźwignię. Przypierdzilasz mu z pala i tak wkółko. Polecam przy końcówce odpalenie RAGE kiedy minotaur ma juz odkryty zielony pasek. Pójdzie szybciej niż myślisz.
Ozzy
minotaur nie zjechal mi nawet polowy energii. Nie wiem jak mozesz miec z nim problemy. stoisz przy nim napieprzasz wskakujesz na dekiel ogluszasz i palem w pysk, banal
lolo99
QUOTE(Demon Hunter Joana @ 5 05 2005, 12:07)

Z tego co mówisz wynika że grafa jest świtna, lepsza niż w DMC3 a nie tylko dobra i słabsza :glare: Tekstury są lepsze, ostrzejsze, dużo szczgułów, świetny design, różnorodność... że dizajn przeciwników jest gorszy to znaczy że cała grafa jest słabsza? laugh.gif

QUOTE(Demon Hunter Joana)
Grywalność: Jatka jakich mało, krew, krew, KREW!

To samo co wyżej... To chyba dobrze, nie? Jeśłi nie lubisz takich gier to nie graj i ich nie oceniaj. Zapodaj se Simsy i uważaj co ci sie "chłopek" w majty nie zleje ohmy.gif
Yap
Nie grałem w God of War, ale śledzę uważnie temat i jestem wręcz pewien, że nie zawiodę się na tej grze. Nie uwarzam również, że należy komentować GoW i DMC 3 w temacie konkurencji. Trzeba się cieszyć obiema grami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.